"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 13 mai 2010

Elena Udrea nu ştie pluralul de la "stup" - dar pluralul de la "zdup" îl ştie?

De Dr. Corneliu Vadim Tudor
Partidul România Mare a ridicat problema corupţiei generalizate din ţara noastră în cel mai înalt forum politic al continentului, Parlamentul European. Este vorba despre Discursul pe care l-am rostit ieri dimineaţă, la Bruxelles, în faţa a sute de parlamentari europeni, sub titlul "De la exportul de revoluţie la exportul de faliment”.
Probabil acesta este unul dintre cele mai importante discursuri din cele peste 1.000, pe care le-am ţinut în viaţa mea, datorită temei dramatice, a conciziei şi, mai ales, a locului unde a fost rostit. Iată că m-am ţinut de cuvînt şi am respectat promisiunea făcută electoratului PRM, atunci cînd am candidat pentru un mandat în această instituţie europeană. În timp ce alţii - intraţi, la grămadă şi pe bani grei - vin la Bruxelles şi la Strasbourg doar pentru shopping, sau afaceri, eu mă bat pentru Poporul Român, ţin discursuri electrizante, am contacte cu cele mai importante personalităţi ale vieţii politice continentale, semnez moţiuni, scriu şi tipăresc cărţi, care se difuzează în toată lumea.
Am pomenit de contacte: zilele acestea m-am întîlnit, la Bruxelles, cu preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek (fost prim-ministru al Poloniei), cu fostul preşedinte al Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, cu Vytautas Landsbergis (fost preşedinte al Lituaniei), cu Ignazio Cassis, şeful delegaţiei Parlamentului Elveţiei, în onoarea căreia noi, gazdele, am oferit o recepţie. De asemenea, marţi am acordat un interviu d-lui Vladislav Savici, corespondent diplomatic al Postului Naţional de Radio din Suedia. Totodată, m-am întîlnit cu numeroşi români, care trăiesc în Belgia, sau au venit în vizită.
Dar, iată cum sună Discursul meu, aplaudat de cei prezenţi, document care a fost filmat de Parlament şi s-a difuzat pe Internet:
"Doamnelor şi domnilor,
cauza majoră a crizei este Mafia. Am să vă dau cîteva exemple din ţara mea, România, şi vă rog să mă credeţi că, în calitate de scriitor şi istoric, care conduce un cotidian şi o revistă săptămînală, ştiu bine ce vorbesc. Din anul 1990 şi pînă azi au fost privatizate fraudulos cca. 6.000 de întreprinderi, evaluate la 700 de miliarde de euro. Din păcate, din aceşti bani s-au încasat pînă acum doar 7 miliarde de euro, aşadar 1%. În multe cazuri nici n-a fost vorba de privatizare, ci de transferul unor valori din proprietatea Statului Român în proprietatea altor state - adică etatizare. Asta nu mai este economie de piaţă, ci economie de junglă.
Situaţia se repetă în mai multe ţări din Balcani, unde Mafia locală s-a înfrăţit cu Mafia transnaţională într-un cartel al crimei organizate. La fel ca acum 100 de ani, Peninsula Balcanică stă pe un butoi de pulbere. Flacăra protestelor sociale se poate extinde, rapid, din Grecia la celelalte ţări din zonă. Dacă în Secolul XX se vorbea despre exportul de revoluţie - în Secolul XXI putem vorbi despre exportul de faliment. Foametea este cel mai puternic agent electoral din Istorie. Noi trebuie să deplasăm accentul de pe lupta împotriva corupţiei - care este o abstracţiune - pe lupta împotriva corupţilor.
Starea de spirit a populaţiei e din ce în ce mai proastă şi dacă nu vom reuşi să oprim jaful din ţările noastre, atunci proiectul generos al Uniunii Europene se va prăbuşi ca un castel de nisip.
Există, totuşi, o salvare: la o asemenea răscruce istorică e nevoie de soluţii radicale. Mafia nu trebuie să fie sub control - Mafia trebuie să fie sub pămînt!".
2) Dar, în această perioadă a fost, şi încă mai este, la Bruxelles şi Traian Băsescu. Ca de obicei, în ceea ce îl priveşte pe acest personaj, vorba unui titlu de piesă pentru copii, din anii '70, "Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul". Adică niciodată nu trebuie să te iei după ceea ce face, la vedere, nici după ceea ce spune. Participarea sa la Consiliul European de primăvară este doar un pretext. Motivul principal îl reprezintă pregătirile intense pentru nunta mezinei sale, EBA, cu nu mai puţin celebrul SYDA. Nunta ar urma să aibă loc fie la Bruxelles, fie la Paris. La Bruxelles, pe căi separate, a sosit şi socrul mare, fost director în FPS, Gheorghe Bebe Ionescu, un individ putred de bogat, cu o avere care, în nici un caz, n-a fost făcută pe căi cinstite. De altfel, EBA nici n-a călcat prin Parlamentul European în sesiunea din această săptămînă, ea ţinîndu-se după ta-su. Vorba cîntecului: "Gioconda se mărită, e nuntă-n cartier". Asta era problema societăţii româneşti, cînd ţara e zguduită de proteste sociale pe cît de mari, pe atît de justificate şi necesare. Acum se confirmă reproşul făcut de Băsescu lui Videanu, zilele trecute, cum că n-au ajuns banii promişi. Aşa după cum am intuit, era vorba despre o mare sumă de bani pentru Elena Băsescu, care urma să fie recoltată de la o Primărie (poate de la cea a Capitalei) şi livrată într-o bancă din Bruxelles.
3) Joi dimineaţă, înaintea decolării către Bruxelles, Traian Băsescu a făcut o adevărată criză de nervi, înjurîndu-i pe independenţi, într-o convorbire telefonică pe care a avut-o cu tablagiul ajuns ministru al Apărării, Gabriel Oprea. Enervarea lui Băsescu a pornit de la aflarea veştii că demersul lui Cristian Diaconescu, de a băga viitorul partid al dezertorilor în Grupul Socialiştilor Europeni, s-a lovit de un refuz. Conducerea Socialiştilor Europeni a înţeles foarte clar că partidul format are doar rolul de a înhăţa încă o felie de electorat pentru a face jocurile lui Băsescu, ce visează să îşi facă mutaţie definitivă în palatul prezidenţial. În mod concret, Băsescu l-a sunat pe Oprea şi, după ce l-a înjurat ca la uşa cortului, l-a ameninţat, citez: "Dacă nu reuşiţi să luaţi electorat pe stînga, puteţi să vă luaţi adio de la posturi în ministere. Eu nu am nevoie de voi în PDL, aşa că, dacă nu vă descurcaţi, nici nu are rost să vă gîndiţi la viitor". Apoi a continuat, reproduc, cu scuzele de rigoare: "Rahaţii ăştia, Sîrbu şi Diaconescu, habar nu au ce-i de făcut, iar tu nu îţi şti decît afacerile tale. Aşa nu merge!". Sursele noastre afirmă că Oprea a încercat să spună ceva, dar Băsescu i-a trîntit telefonul în nas.
4) Încă un semnal de alarmă, tras de PRM, a fost confirmat în aceste zile. De aproape 2 ani, noi atragem atenţia cu privire la contractul catastrofal care se pune la cale pentru cumpărarea unor hîrburi de avioane ruginite, de la americani. Iată ce spuneam eu, la Conferinţa de Presă din 23 mai 2008, citez: "De la Afacerea Bechtel, voi trece la Afacerea avioanelor F-16, la fel de păguboasă pentru ţara noastră. Şi la fel de profitabilă pentru familia Bush... Scandalul declanşat de intenţia lui George W. Bush de a vîrî pe gîtul Armatei Române nu mai puţin de 48 de avioane F-16 este abia la început. E vorba, de nişte vechituri, fabricate în anul 1965, pentru care România va fi obligată să plătească uriaşa sumă de 5 miliarde de dolari. Asta, în condiţiile în care toate armatele din lume îşi schimbă tehnica militară cam din 10 în 10 ani. Iată că noi, românii, sîntem siliţi să cumpărăm nişte rable ruginite, vechi de 43 de ani (?!), dar care sînt prezentate, în mod mincinos, ca fiind noi. Dar, dacă sînt noi, de ce le mai vinde Pentagonul? De ce nu le vînd uzinele care le-au fabricat? Pauză! Altceva, însă e interesant: de această tranzacţie deosebit de păguboasă răspunde un fost coleg de marină al lui Băsescu - Gheorghe Marin, şeful Statului Major General al Armatei. Cîţi bani vor curge, pe de lături, în buzunarele celor doi matrozi? Vom afla noi. Aşa cum vom afla şi ce amestec are, în toată această afacere, fiica ministrului Apărării, Teodor Meleşcanu. Aţi observat că Băsescu şi Meleşcanu nu se ceartă niciodată, ba dimpotrivă, au relaţii foarte bune? Probabil din cauza asta, a afacerilor comune pe care le au cu Armata...", am încheiat citatul. Cine ne-a făcut figura asta sinistră? Evident, inconştientul Băsescu, pentru a apuca, şi el, să fie primit o dată la Casa Albă şi a-i convinge pe americani să închidă ochii la imensele fraude electorale pe care le pregătea.
Priviţi ce s-a mai întîmplat, pe tema asta, în ultimele zile. După şedinţa CSAT, de marţi, în care a fost aprobată demararea contractului de înzestrare a aviaţiei militare prin achiziţionarea hîrburilor F16 de la aviaţia americană, Traian Băsescu l-a sunat pe George Sörös să îl anunţe că i-a făcut jocul. Conform unor surse credibile, afacerea F16 este dirijată de celebrul cuplu infracţional George Sörös-Ian Kaplan, prin intermediul firmei Kaplan Group, care va cumpăra avioanele de la armata americană şi le va revinde armatei române reutilate. Astfel, Kaplan Group, prin firmele din componenţă care se ocupă de achiziţii şi înzestrări militare, va obţine profituri uriaşe. Băsescu i-a comunicat telefonic miliardarului Sörös că s-a ţinut de cuvînt în afacerea F16 şi a "rezolvat problema avioanelor". Totodată, Traian Băsescu i-a spus că el aşteaptă aceeaşi promptitudine în rezolvarea "serviciilor promise". Sursele noastre spun că Băsescu vrea neapărat să fie primit la Casa Albă. Pe de altă parte, prin slugărnicia faţă de Sörös, Băsescu se asigură că, indiferent de ceea ce va face el în România, americanii nu vor lua atitudine împotriva lui. Contractul de înzestrare a armatei române cu "magaziile zburătoare" F16 nu este decît o mică arvună pentru ceea ce va urma.
5) Ca de obicei, voi da Buletinul Medical al lui Traian Băsescu. Asta, ca să nu ne creadă nimeni proşti. Se agită, ia energizante, dar fondul problemei rămîne acelaşi: omul e putred ca o scorbură şi, vorba aia, copacul, unde e aplecat, acolo va cădea. Am mai pomenit despre curiozitatea de-a dreptul bolnavă a perechii de infractori Blaga-Videanu de a-i descoase pe medicii din preajma lui Băsescu. Mai nou, cei doi au intrat în legătură şi cu unul dintre medicii italieni, de la Clinica din Bolzano. Cel mai recent dialog s-a desfăşurat miercuri, în jurul orelor 13,45. În mod concret, Blaga a vorbit cu medicul, în engleza lui de baltă. Acesta din urmă i-a spus că pacientul se află în faza de metastaze multiple. Probabil că italianul a primit rezultatele RMN-ului de la Clinica din Baden-Baden, care sînt catastrofale:
* neoplasm cap de pancreas cu metastaze gradul IV * nu mai puţin de 3 tumori maligne după ficat, care au pătruns în duoden şi într-o parte a stomacului * tumoare de 2 cm pe unul dintre rinichi * ascită hemoragică. Vasile Blaga a întrebat: "Ce se mai poate face?". Răspunsul medicului italian a fost acesta: "Doar să aşteptaţi. A trecut de faza majoră, mai e puţin. Ce vreţi, în momentul în care este cancer la stomac cu metastaze în ficat?". Atunci, cei doi ciocli au înţeles că stăpînul lor se duce, îi lasă... De altfel, tot miercuri, lui Băsescu i-a fost foarte rău: pe la orele 13,30 el a avut o puternică ameţeală, dublată de dureri de cap şi de tahicardie - puls 120. Medicii SPP l-au întrebat dacă s-a enervat în noaptea precedentă. "Am vorbit cu idiotul ăla de Boc!" - a răpuns Băsescu. Surse de la Palatul Cotroceni ne-au mai informat: * Hemoglobina a scăzut, tot miercuri, la 7,9 (normal e peste 12) * Are insomnii interminabile * Simte o sfîrşeală în tot corpul, afirmînd că el vrea să evite drumurile lungi, fiindcă sînt foarte chinuitoare * Are o mare carenţă de fier, medicii recomandîndu-i să mănînce alimente bogate în elementul respectiv (probabil spanac, ca modelul, Poppeye Marinarul). * Tot miercuri, Traian Băsescu a luat foc, fiindcă a fost sunat în legătură cu ceea ce a apărut în "Tricolorul" despre botezul copilului lui Paul Lambrino.
Aşa după cum se vede, PRM e hotărît să meargă pînă la capăt. Iar "capăt" înseamnă "puşcăria" pentru toată banda de răufăcători condusă de Băsescu. Am înţeles că Elena Udrea nu ştie care e pluralul de la "stup" - dar pluralul de la "zdup" îl ştie, oare, Nimfa din Pleşcoi?
Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
(Text prezentat la Conferinţa de Presă a PRM
de vineri, 26 martie 2010)
Copyright Tricolorul

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=4713&edition_id=179&format=html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu