"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 6 noiembrie 2010

N E C R O L O G - Comunicat de Presă

Partidul România Mare deplînge, cu adîncă durere, trecerea în eternitate a marelui poet şi patriot Adrian Păunescu. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, şi Adrian Păunescu au fost legaţi de o strînsă prietenie, ei cunoscîndu-se încă din anul 1964. Din anul 1992, cei doi au fost colegi în Senatul României, militînd, cu toate puterile lor, pentru ca societatea românească să se înscrie cu adevărat pe un făgaş democratic, iar valorile culturii naţionale să fie respectate şi aşezate la loc de cinste.
Ei au luptat, din răsputeri, pentru integritatea şi suveranitatea Statului Naţional Unitar Român între hotarele strămoşeşti şi revenirea Basarabiei şi Bucovinei de Nord la Patria-Mamă. Oratori desăvîrşiţi, Adrian Păunescu şi Corneliu Vadim Tudor şi-au unit vocile în cea mai grea perioadă pentru ţară, românii punîndu-şi toate speranţele în cei doi mari intelectuali şi oameni ai Cetăţii.

Pe plan politic, colaborarea dintre Partidul România Mare şi Partidul Socialist al Muncii, condus de fostul premier Ilie Verdeţ şi de Adrian Păunescu, şi-a găsit materializarea în Partida Naţională, o înţelegere istorică, de cooperare şi sprijin pe toate planurile, realizată în anul 1992.

Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai mari poeţi contemporani, dar şi un om puternic, una dintre figurile ilustre ale culturii naţionale şi ale politicii româneşti din ultimele decenii. S-a bucurat de iubirea şi respectul românilor, dar duşmanii Naţionalismului Luminat au reuşit să-i amărască viaţa şi să-i grăbească sfîrşitul. A luptat pînă în ultima clipă a vieţii sale pentru o soartă mai bună a românilor, cărora le-a închinat întreaga sa existenţă, talentul neasemuit şi marea lui putere de muncă. S-a despărţit de această lume cu gîndul la poporul său, la teribila dramă prin care i-a fost dat acestuia să treacă, mărturisind, din ce în ce mai mîhnit, că starea sa de rău din ultimul timp se datorează acestor realităţi triste, umilirii şi batjocurei de neimaginat la care sînt supuşi astăzi concetăţenii lui.

În memoria bunului şi vechiului său prieten, Tribunul va ridica o statuie de bronz în Capitală şi va propune Consiliului Judeţean Dolj schimbarea denumirii comunei "Bârca" în "Adrian Păunescu".

Dispariţia scriitorului Adrian Păunescu reprezintă o pierdere imensă pentru cultura naţională. Fie ca Dumnezeu să îl ajute ca acolo, sus, în Rai, Adrian Păunescu să întemeieze un nou Cenaclu "Flacăra", alături de alţi îngeri ai poeziei naţionale: Nichita Stănescu, Ioan Alexandru, Marin Sorescu, Grigore Vieru.

Sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l ierte pe marele poet şi luptător neînfricat pentru binele poporului său, Adrian Păunescu.

BIROUL PERMANENT AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE

5 noiembrie 2010

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=9700&format=html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu