"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 5 iunie 2010

NU TRAGEŢI ÎN POPOR, CĂ VĂ OMOR!

1) Partidul România Mare anunţă că astăzi, 4 iunie, umanitatea celebrează Jubileul a 90 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon - document istoric, prin care s-au consfinţit înfrîngerea Ungariei în primul război mondial şi apartenenţa, pe veci, a Transilvaniei la România. Pentru necunoscători, menţionăm că Marele Traianon este un palat aflat în complexul monumental de la Versailles, acest Tratat încununînd, în mod strălucit, ceea ce, îndeobşte, se numeşte Pacea de la Versailles.


Atunci s-a făcut, în sfîrşit, dreptate, după 1.000 de ani de samavolnicii, iar cei 800.000 de militari români care au murit în Războiul pentru Întregirea Neamului au putut să se odihnească în pace. Dar, iată cum sună consemnarea, într-o Enciclopedie, a acestui eveniment, citez: "Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920, între Puterile Aliate învingătoare în primul război mondial (Antanta) şi Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în acea conflagraţie. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon, de la Versailles, de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, şi Ungaria, pe de altă parte" - am încheiat citatul.
Aşa după cum se ştie, Ungaria s-a încăpăţînat, ulterior, să nu recunoască această decizie a dreptului internaţional, parafată, printre altele, de ţări ca Franţa, Marea Britanie, Italia. Însăşi noţiunea de "revizionism" de aici vine: de la obsesia şovinismului maghiar de a revizui Tratatul de la Trianon şi, implicit, frontierele trasate de acesta. Aberanta intenţie s-a materializat, temporar, prin cîrdăşia Ungariei horthyste cu Hitler şi Mussolini, o dată cu Diktatul de la Viena, la 30 august 1940. Dar mersul Istoriei era implacabil şi ireversibil şi, după 4 ani de teroare şi jaf, s-a făcut dreptate, iar Transilvania a revenit la Patria-Mamă, România. Aducem, astăzi, omagiul nostru "generaţiei de aur" care a făcut posibilă victoria României în primul război mondial, încoronată de Tratatul de la Trianon. De 90 de ani, cuvîntul acesta, Trianon, arde iredentismul unguresc cu fierul roşu.
Am luat hotărîrea ca, în curînd, în scuarul de lîngă sediul central al PRM să amplasez şi să dezvelesc o statuie de bronz şi de marmură închinată unuia dintre artizanii victoriei forţelor binelui în primul război mondial şi ai Tratatului de la Trianon: primul-ministru al Franţei, Georges Clemenceau. Din păcate, societatea românească din ultimii 20 de ani se ocupă de cu totul alte probleme - ca dovadă că nici o publicaţie din această zi n-a pomenit de acest jubileu, în afară de ziarul meu, "Tricolorul" - iar şovinismul maghiar îşi face de cap. Noroc că s-a născut antidotul la această maladie anacronică a revizionismului: Partidul România Mare.

2) În privinţa evenimentelor care se desfăşoară în aceste zile în România, informez că am depus un Denunţ Penal pe adresa procurorului general al României împotriva membrilor Guvernului Boc IV, a senatorilor şi deputaţilor PDL şi UDMR, a parlamentarilor independenţi care s-au înscris în UNPR şi a deputaţilor aparţinînd minorităţilor naţionale, pe care îi acuz de genocid - infracţiune prevăzută şi sancţionată de Art. 357 din Codul Penal. Voi pune la dispoziţia presei şi a opiniei publice textul Denunţului Penal, avertizîndu-i pe cei care vor vota pentru legile de exterminare a populaţiei ţării că, dacă vor scăpa de cele două Moţiuni de Cenzură, de noi, patrioţii şi justiţiarii de la PRM, nu vor scăpa nici în gaură de şarpe şi ne vom ţine de capul lor pînă o să-i băgăm la puşcărie.

3) Pe marginea aceluiaşi subiect, voi reproduce o Notă Specială, pe care am primit-o în dimineaţa acestei zile, pe o filieră verificată în timp, citez: "Atmosferă deosebit de tensionată la Vila Lac 2. Joi seara, Traian Băsescu i-a chemat la ordin pe Adriean Videanu şi Radu Berceanu pentru a avea o discuţie pe tema Moţiunii de Cenzură. La întrunire ar fi trebuit să fie prezent şi Vasile Blaga, dar acesta nu a dat curs invitaţiei. Sursele noastre spun că a fost sunat de Sebastian Lăzăroiu, care a vrut să-i transmită convocarea, dar ministrul de Interne a refuzat, răspunzînd că nu vine, fiindcă nu are «chef să se enerveze». Conform surselor noastre, Băsescu a încercat mai bine de o oră şi jumătate să-şi convingă interlocutorii să discute cu parlamentarii pedelişti, ale căror voturi le controlează, să nu susţină cele două Moţiuni de Cenzură. În cursul discuţiei, Băsescu i-a spus lui Videanu: «Dacă legile nu trec, vă rad pe toţi!», continuînd pe un ton ameninţător: «Şi dacă nu mai îmi sînteţi de folos, vi se vor întîmpla multe lucruri neplăcute». Nici Adriean Videanu, şi nici Radu Berceanu nu au replicat nimic la aceste ameninţări. Radu Berceanu, însă, i-a spus că ei nu controlează nici un vot. Totuşi, dacă moţiunile vor trece, Radu Berceanu i-a spus lui Traian Băsescu că poate lua în calcul alcătuirea unui guvern avîndu-l pe Vasile Blaga în funcţia de premier şi, în aceste condiţii, va putea asista la o relansare a partidului, cu atît mai mult cu cît Blaga are un plan de renegociere a condiţiilor de acordare a împrumutului de la FMI şi poate forma un Cabinet ce va fi susţinut şi de o bună parte a parlamentarilor din Opoziţie. Traian Băsescu nu a dat nici un răspuns acestei propuneri, dar a menţionat că, înainte de a o lua în calcul, vrea să vorbească în weekend cu Vasile Blaga" - am încheiat citatul.

4) Referitor la avalanşa de proteste, care se înregistrează în toată ţara, atrag atenţia şefilor Poliţiei, Jandarmeriei şi Serviciilor Secrete să nu-şi forţeze norocul şi să nu care cumva să ia măsuri represive împotriva populaţiei. Nu trageţi în popor, că vă omor! - dacă îmi e permis un joc de cuvinte. Aceste căpetenii ştiu, foarte bine, ce au păţit şefii Miliţiei şi Securităţii care au bătut şi chiar au ucis oameni nevinovaţi, în decembrie 1989. Traian Băsescu şi banda lui de răufăcători vor pierde Puterea în foarte scurt timp, aşa că n-are rost să-şi rişte nimeni libertatea şi chiar viaţa pentru aceşti mafioţi. Aplicînd măsurile barbare, de amputare a pensiilor şi a salariilor, ei nu sînt doar tîmpiţi - cum spunea unguroaica Andreea Vass - ei sînt sinucigaşi. Îi avertizez, de asemenea, pe unii lideri sindicali că ştim foarte bine ce duplicitari sînt, jucînd "la două capete". Riscul pe care şi-l asumă ei este imens, fiindcă cel mai mare lider sindical şi cel mai teribil agent electoral din Istorie este FOAMEA. PRM rămîne, ferm, pe poziţii, fiind alături de populaţie, pe care o asigură de tot sprijinul său şi de existenţa unor soluţii sociale şi economice pe cît de umane, pe atît de realiste.

5) Sîmbătă, 5 iunie, începînd cu orele 12, la sediul nostru central va avea loc şedinţa Comitetului Director al PRM. Pe Ordinea de Zi figurează cîteva puncte importante, dintre care menţionez: a) Alegerea unui nou Birou Permanent al PRM; b) Stabilirea datei de desfăşurare a Plenarei Consiliului Naţional şi, respectiv, a celui de-al V-lea Congres al PRM; c) Elaborarea strategiei de viitor şi a politicii de alianţe, avînd în vedere că, cel mai tîrziu pînă în primăvara anului 2011, vor avea loc alegeri anticipate - şi parlamentare, şi prezidenţiale. Timpul lucrează în favoarea noastră şi românii ştiu bine că PRM n-a fost, niciodată, la guvernare şi că reprezintă ultima speranţă a acestei ţări. Cu Dumnezeu înainte.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
(Text prezentat la Conferinţa de Presă a PRM de vineri, 4 iunie 2010)


Copyright Tricolorul

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=6189&format=html