"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 10 iulie 2010

Traian Băsescu este o calamitate mai mare decît inundaţiile...





Aşa după cum se ştie, în perioada 5-8 iulie 2010 am participat la Sesiunea Parlamentului European, de la Strasbourg. A fost o sesiune de vot efectiv, pentru o serie de Rezoluţii de o mare importanţă, cum ar fi forţa de muncă în spaţiul comunitar, lupta împotriva poluării ş.a. De asemenea, am fost invitat să semnez o serie de Declaraţii, cum ar fi:


* Ameninţarea distrugerii Patrimoniului Naţional prin exploatarea cu cianuri în zona Roşia Montană.
* Condiţii de viaţă ale familiilor monoparentale în statele membre ale Uniunii Europene în timpul crizei economice.
* Instituirea unei Zile Europene a Drepturilor Pacienţilor.
* Forţa de muncă în domeniul sănătăţii din Uniunea Europeană.
* Sprijinirea cetăţenilor europeni, tineri şi vîrstnici, în găsirea unui loc de muncă.
* Protecţia ecosistemelor fragile şi a speciilor aflate în pericol.
* Ridicarea restricţiilor de angajare a cetăţenilor din noile state membre.
* Drepturile femeilor în Iran.
* Necesitatea prevenirii conflictelor etnopolitice în Europa.
* Combaterea violenţei împotriva copiilor.
* Instituirea zilei de 22 mai ca Ziua Europeană împotriva Obezităţii.
* Combaterea crimelor de onoare (uciderea femeilor în unele ţări musulmane).
* Bunăstarea animalelor de companie.
* Instituirea Programului Erasmus, pentru tinerii agricultori (burse de studiu şi perfecţionare, în special).
* Instituirea unui An European al Combaterii Violenţei împotriva Femeilor.
* Interzicerea cartofilor utilizaţi genetic în Uniunea Europeană.
* Apa potabilă - un drept fundamental al oamenilor.
* Instituirea unei Zile Europene a Cercetării Medicale.
* Instituirea unei Zile Europene a lucrătorilor care şi-au pierdut viaţa la locul de muncă.
*Finanţarea mass-media; garantarea dreptului la informare şi a libertăţii de exprimare.
*Eforturile Uniunii Europene pentru combaterea despăduririi.
*Declasificarea documentelor privind OZN-urile.

Am semnat din convingere Declaraţiile respective, care vor deveni proiecte de Rezoluţie şi, după ce vor parcurge traseul specific, vor avea calitatea de documente oficiale ale Parlamentului European, de care trebuie să se ţină seama. Pe parcursul prezenţei mele la Strasbourg, l-am primit pe dl. John Vijgen, din Danemarca, director al Agenţiei Internaţionale a Pesticidelor. Înaltul oaspete m-a rugat să iau atitudine faţă de poluarea mediului înconjurător din România, dîndu-mi ca exemplu, printre altele, cazul Întreprinderii Oltchim, din Rm. Vîlcea. În cursul întrevederii, dl. John Vijgen mi-a dăruit un exemplar din cartea sa "Pesticidele mortale - o bombă cu ceas, care trebuie dezamorsată chiar acum". Aş mai menţiona pelerinajul pe care l-am făcut la Capela Ortodoxă din Baden-Baden (aproape de frontiera franco-germană), monument ctitorit de fostul Domnitor al Moldovei, Mihail Sturdza, precum şi vizitarea Hotelului Europa, din Heidelberg, unde, în anul 1873, s-a stins din viaţă, în exil, iubitul Prinţ al Unirii, Al. I. Cuza. Totodată, am primit un mare număr de Mesaje din întreaga Europă, pe diferite subiecte de interes comunitar.
În ceea ce priveşte situaţia din ţară, am fost ţinut la curent, în permanenţă, cu ce se întîmplă. Am aflat, astfel, că aşa-zişii interlocutori pe care i-a avut Băsescu în vizitele lui pe la inundaţii au fost plătiţi cu sume variind între 5 şi 12 milioane de lei vechi. De ce? Ca să nu facă scandal şi să contribuie la tentativa lui Băsescu de a poza în om preocupat de soarta ţării. Dar, chiar şi aşa, acesta tot s-a războit cu duşmani imaginari, dînd dovadă de o nervozitate insuportabilă, remarcată de toată lumea. De ce? Medicii au o explicaţie: acest Băsescu urmează un tratament cu citostatice, la Spitalul Militar, contra cancerului de ficat de care suferă, ceea ce îl face foarte irascibil şi îi dă o permanentă senzaţie de vomă. Eu consider că Traian Băsescu este, pentru România, o calamitate cu mult mai mare decît inundaţiile.

De asemenea, deşi am fost departe de ţară, am aflat şi de scandalul-monstru izbucnit între acelaşi Traian Băsescu şi mama copilului său din flori, Anca Boagiu. El i-a cerut femeii să-i transfere suma de 100.000.000 de euro într-un cont anume, fiindcă are nevoie de bani pentru o investiţie imobiliară (probabil cumpărarea unui hotel în străinătate). Aceia sînt bani de furat, trecuţi, şmechereşte, pe numele Ancăi Boagiu. Numai că aceasta a refuzat, fiind supărată că n-a fost numită ambasadoare la Paris. Tot de mizerii se ocupă Băsescu în încercarea de a-i învrăjbi pe Vasile Blaga şi Emil Boc, pe care îi şantajează, pe rînd, cu nişte filmuleţe murdare. Ţara e sub ape, lumea moare de foame, dar uitaţi-vă cu ce porcării se ocupă aceşti iresponsabili! În paralel, Băsescu se ocupă şi de Roşia Montană, pe care i-a promis-o escrocului internaţional George Sörös. Astfel, ignorînd Rezoluţia din 5 mai 2010, a Parlamentului European, care interzice folosirea cianurilor în exploatările aurifere, Mafia de la Gold Corporation a organizat o Conferinţă de Presă la Hotelul Marriott, anunţînd că aşteaptă Avizul de la Ministerul Mediului şi bogăţiile pot fi exploatate. Avem de-a face cu o nouă dovadă a terorismului practicat de banda lui Băsescu, care calcă în picioare chiar o decizie a primei instituţii democratice a Europei. Dar, n-apucă aceşti mafioţi să-şi pună planul în aplicare, de asta vă asigur eu. O altă fărădelege este încăpăţînarea cu care numitul Sorin Oprescu - la ordinul lui Traian Băsescu şi Adriean Videanu - îl păstrează în funcţia de viceprimar al Capitalei pe infractorul Victor Iovici. Acesta a fost dat afară din PRM pentru multe ilegalităţi, dintre care cea mai gravă este semnarea unui contract pentru deratizare şi dezinsecţie în Bucureşti, în 2009, în valoare de 7,7 milioane de euro. Jaf pe faţă! Reamintim că o operaţiune similară, în Budapesta, costă doar 150.000 de euro. Evident, Iovici a fost exclus din partid. Conform Legii, el şi-a pierdut calitatea de consilier municipal, deci, implicit, şi pe cea de viceprimar. Şi, totuşi, la Realitatea TV şi B1TV, a fost prezentat, miercuri şi joi, cu această funcţie, pe care o ocupă abuziv, el fiind un impostor. Anunţ că îl voi da în judecată pe Sorin Oprescu, care este, vorba cuiva, "şoarecele care rage ca leul".
În altă ordine de idei, îl acuz pe Mugur Isărescu de minciună şi încălcare a Legii, întrucît el a pretins că rezerva de aur a ţării se află la Banca Naţională şi nu a ieşit peste graniţă. Ba a ieşit! În şedinţa Senatului, din 15 aprilie 2002, eu am prezentat o serie de documente imbatabile, primite de la un general însărcinat cu paza Aeroportului Otopeni, din care reiese că, de pildă, numai în ziua de 25 martie 2002, au fost scoase din România, cu destinaţia Germania, 20 de tone de lingouri de aur! De altfel, voi pune la dispoziţia presei atît Declaraţia Politică pe care am rostit-o atunci, în Senat, cît şi cópii ale acelor documente.

În sfîrşit, am să prezint un ultim sondaj de opinie, încă nepublicat. E vorba de un sondaj efectuat de CSOP, la comanda PDL, doar în mediul urban. Deşi rezultatele sînt serios "ajustate" de cei care se ocupă cu aşa ceva, există, totuşi, o doză de adevăr, mai ales în ceea ce priveşte tendinţele. Dar, iată datele metodologice: * Eşantion: 1.257 de persoane * Marja de eroare: ±2,5%; * Modalităţile de intervievare: faţă în faţă (la domiciliu). Clasamentul partidelor în competiţia parlamentară se prezintă astfel:

1) PSD: 34,2%; 2) PNL: 18,4; 3) PRM: 16,2%; 4) PDL: 16,1%; 5) UDMR: 5,8; 6) Partidul Poporului din România (al OTV): 3,6%;
7) UNPR: 1,8%; 8) PNG: 1,5%; 9) PC:1%; 10) Nu ştiu/Nu răspund: 1,4%.

Este evident că partiduleţul de buzunar al lui Dan Diaconescu a fost clocit pentru a-i servi lui Traian Băsescu la diversiunile pe care le pune la cale. Fiindcă în nici o ţară din lume, un partid care încă nici nu există şi n-a fost înregistrat, fiind doar o simplă intenţie, anunţată în urmă cu 3 săptămîni - nu întruneşte 3,6%. Iar în vremea asta, un partid care are în spate un trust de presă mult mai serios şi mai puternic - ne referim la PC - are doar 1%. Aşa ceva e o născocire a slugilor, bine plătite, din PDL. Tot astfel, acest PDL nu are 16,1%, ci, cel mult, 10%. Sondajul evidenţiază şi tendinţele evolutive pînă în decembrie 2010. Astfel, PSD ar putea creşte cu 4% pînă la 8%; PRM, cu 6% pînă la 7%; iar PNL cu 1,5 pînă la 2%.

La întrebarea "Ce formulă guvernamentală v-ar satisface?", 37,6% dintre subiecţi au răspuns PSD-PRM.
Avem informaţii că sondajul va fi publicat şi mai "jumulit", în stilul acestor infractori de profesie.

CORNELIU VADIM TUDOR,

Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
(Comunicatul a fost rostit la Conferinţa de Presă
a PRM de vineri, 9 iulie 2010)

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=6963&format=html