"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 3 august 2010

ARTIFICII

* Îngerul meu păzitor mă obligă - după ce am fost trădat de atîtea ori - să nu mai am încredere decît în mine însumi.
 * Referindu-se la înfrîngerea Germaniei în al II-lea război mondial, Winston Churchill a spus, la Zürich: "Am ucis porcul care nu trebuia".
* Nu botez şi nu cunun fiindcă nu-mi place să intre nici un străin în familia mea.
* Nu-ţi voi lăsa drept bunuri, cînd m-oi duce,
Decît un nume adunat pe-o cruce.
* Francezul Paul Morand, despre turiştii americani din Europa: "Yankei imposibili, în grup tot timpul, ca bancurile de scrumbii, cu mîinile în buzunare, cu pipa în gură"...
* "Toţi regii, toţi miniştrii de Finanţe au fost, dintotdeauna, nişte falsificatori de bani; numai americanii au adus la scară mondială această piraterie numită inflaţie". (Paul Morand)
* Lumea de azi crede în orice - numai în Dumnezeu nu.
* "Ce aţi zice dacă haosul are un conducător?" (Adolf Hitler)
* "Ah, zise regina, dacă aveam testicole, acum eram rege!". (zicală britanică)
* Mîndra mea-i politicoasă:
Unde-i pui mîna, te lasă!
* Preşedintele american Andrew Jackson aduce un memorabil omagiu perechii sale: "Prefer să nu merg în Rai dacă nu îmi voi întîlni soţia".
* Nu vreţi cu frumosul? Vă iau cu urîtul:
Cine mă atacă îşi va rupe gîtul!
* Epifanie = fenomenul întrupării unui zeu în om.
* Problema nr. 1 a omului este că el vrea să cuprindă-necuprinsul şi să înţeleagă-neînţelesul. De aici toată dezorientarea lui în timp şi spaţiu.
* Ah, oameni fără suflet, vă implor:
Să nu luaţi puii de la mama lor!
* Fruntea bombată e semn nu numai de inteligenţă, ci şi de obiectivitate. La polul opus sînt cei cu fruntea teşită: nu prea deştepţi, dar foarte subiectivi.
* Hitler a fost hipnotizat de Bonaparte. După ce a vizitat Domul Invalizilor, în 1940, a spus: "Am trăit cel mai mare moment al vieţii mele lîngă mormîntul lui Napoleon".
* Ştiţi cum se numeşte bărbatul cu un singur testicol? Monohord.
* Banii n-au miros, dar lipsa lor miroase îngrozitor.
* Înainte, celelalte naţiuni ne cunoşteau prin Dimitrie Cantemir, George Enescu, Constantin Brâncuşi, Anna de Noailles, Martha Bibescu, Henri Coandă. Acum, ne cunosc prin ţigăncile cerşetoare, prin prostituate, prin violatori şi tîlhari. Aceasta mi se pare cea mai gravă decădere a Neamului Românesc.
* Cea de-a 13-a muncă a lui Hercule: într-o singură noapte, din 50 de fecioare a făcut 50 de femei. Scriitorul Jean-François Marmontel (1723-1799) a fost ceva mai modest: s-a culcat doar cu 10 femei la rînd, avînd şi martori.
* "Teatrul îndreaptă moravurile. Cinematograful face ravagii, din punct de vedere moral şi lingvistic". (Paul Morand)
* Mao Tze Dun spunea unei delegaţii franceze: "În 10 ani nu va mai exista nici un colţ din URSS pe care să nu îl pot atinge cu bombele noastre atomice".
* "Nu există cale de mijloc cu pederaştii: ori sînt complici, ori se urăsc. Oricum ar fi, se cunosc între ei". (Paul Morand)
* Într-o mînăstire este mai multă desfrînare decît într-un bordel.
* Lumea modernă se închină la o altă Sfîntă Treime: Sf. Telefon, Sf. Televizor, Sf. Computer.
* În anturajul lui Hitler au existat doi Bormann, nu unul; aceştia erau fraţi şi se duşmăneau de moarte.
* "Acest popor iresponsabil" - îi numea Hitler pe italieni.
* Nici despre ruşi nu avea Hitler o părere prea măgulitoare, mai ales după ce auzise de violurile, crimele şi alte atrocităţi săvîrşite de ei în drumul către Berlin: "Ăştia nu mai sînt oameni, sînt bestii venite din stepa asiatică; lupta dusă de mine împotriva lor este o luptă pentru demnitatea omului european".
* Exclamaţia populară "Zău" are aproape 2.000 de ani şi vine din formula latină "Per Deum" - "Pentru Dumnezeu".
* Prosper Mérimée a crescut 150 de pisici, dar nu i-a dat nume nici uneia.
* Prosper Mérimée asistă la înmormîntarea lui Stendhal (1842) şi a lui Alfred Musset (1857). El însuşi moare la Cannes, în vîrstă de 67 de ani, probabil de astm, avînd "insomnii groaznice şi sufocări dureroase" (cum afirmă într-o scrisoare către Turgheniev).
* "Patriotismul de cabinet este, peste tot, acelaşi". (Prosper Mérimée)
* În cele mai multe cazuri, după căsătorie, o curvă nu se cuminţeşte, ci devine şi mai curvă.
* "Nimic nu e mai antrenant decît o orchestră de ţigani" - îi scrie unui amic, în 1854, Prosper Mérimée, autorul lui "Carmen" (după care şi-a compus opera "Bizet") şi al lui "Tamango".
* "Limita fizică a fericirii mele", spune Borges că a trăit, la 23 august 1944, atunci cînd a aflat de eliberarea Parisului.
* Două tradiţii de esenţă paranormală: înaintea fiecărei nenorociri în familia Bourbonilor, un om roşu bîntuia prin Palatul Tuileries; la Habsburgi, îşi făcea apariţia, în Palatul Schönbrunn, o femeie în alb.
* Stendhal a vrut, mereu, să moară pe stradă. În bună măsură, visul i s-a împlinit: la orele 7 seara, ale zilei de marţi, 22 martie 1842, el suferă un atac de apoplexie pe trotuarul din faţa Ministerului Afacerilor Externe. Moare a doua zi, la orele 2 dimineaţa, în vîrstă de 69 de ani. A muri pe stradă se numeşte, în medicină, Sindromul Stendhal.
* Rabelais scrie că cea mai mare durere e cea de dinţi - dar nu e vorba de dinţii omului, ci de picioarele lui, muşcate de cîini.
* Lucrul cel mai frumos după sfîrşitul unui război nu este pacea, ci frenezia vieţii.
* Am pus oglinda lacului în ramă:
Din soare curg efluvii de aramă.
* Jorge Luis Borges ratează, în ultima clipă, Premiul Nobel, fiind pedepsit pentru că l-a lăudat pe dictatorul chilian Augusto Pinochet.
* Dacă s-ar acorda Premiul Nobel pentru Băşcălie noi, românii, l-am cîştiga în fiecare an.
* În 1974, cînd Nicolae Ceauşescu s-a proclamat Preşedinte şi a instituit un sceptru prezidenţial, Salvador Dali i-a trimis o telegramă de felicitare. Mulţi pretind astăzi că pictorul l-a ironizat. Aiurea! Tot aşa i-o fi ironizat Dali şi pe Hitler, şi pe Franco, pe care i-a elogiat? În realitate, pictorul, care avea, el însuşi, un sceptru, a fost foarte sincer.
* În civilizaţia rurală se spunea: "Nu ştie bărbatul, ce ştie tot satul". În civilizaţia urbană s-au schimbat cîteva cuvinte: "Nu ştie dobitocul, ce ştie tot blocul".
* Cine falsifică sondajele de opinie va trebui să falsifice şi banii, ca să dea salarii şi pensii.
* Sîmbăta morţilor se referă şi la telefon, care tace ca peştele.
* România e ţara în care ce s-a furat, rămîne bun furat.
* Ţăranul român are o expresie genială pentru terapia prin dragoste: "Ochiul stăpînului îngraşă vita".
* "Dobrogea, colţul nostru de Asie". (N. Iorga)
* Admirabilă vorbă de spirit a lui Alphonse Allais: "Cafeaua este o băutură care ne adoarme dacă nu o bem".
* Orice cal ajunge gloabă
Orice miss devine babă.
* Folclorul socialist a născut o "perlă" deosebită, care îşi verifică actualitatea în toate domeniile:
"Fie omul cît de prost
Mintea-i vine după post".
* Românii, care mereu aşteaptă să li se dea cîte ceva, nu au nevoie de Preşedinte, ci de Moş Crăciun.
* Rudolf Hess avea o expresie favorită, care, din păcate, nu l-a prea ajutat: "Stelele îi guvernează pe proşti, iar deştepţii îşi guvernează propriile stele".
* Napoleon a fost un mare băutor de cafea: ţinea, tot timpul, 7 ibrice pe foc! Aşa că să nu ne mirăm că a murit de cancer la ficat, la mai puţin de 52 de ani.
* Nu contează cîţi mă votează, ci cîţi se roagă pentru mine.
* Principesa Ileana îi spunea călugărului Arsenie Boca, despre asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu: "România este singura ţară unde succesul nu are succes".
* Un anonim scrie, în 1944, un imn închinat speranţei în nemurire: "Dacă şi ghimpii unei sîrme pot da-n floare, eu de ce nu? Nu voi muri, să ştiţi!"
* Opera completă a lui Goethe însumează nu mai puţin de 133 de volume!
* De ce oamenii mari s-au însurat cu femei primitive? E cazul lui Jean-Jacques Rousseau, dar şi al lui Goethe - acesta, la vîrsta de aproape 50 de ani (1788), face o pasiune pentru Christiane Vulpius, "o muncitoare la un atelier de flori artificiale", aşa zice un biograf, cu care se căsătoreşte după aproape 20 de ani (1806).
* Acelaşi Goethe, vizitat, la Weimar, de poeţii polonezi Mickiewicz şi Odyniec, e descris de acesta din urmă astfel: "S-a deschis uşa şi a intrat - Jupiter! M-au trecut fiori. Fără să exagerez, avea ceva de Jupiter în el. Înalt de stat, de-o conformaţie fizică extraordinară, cu chipul plin de demnitate, impunător şi cu fruntea - tocmai pe ea era acel ceva jupiterian. Fără să poarte coroană, fruntea lui radia maiestate".
* "Selecţie din hîrtiile diavolului" - iată un titlu îndrăzneţ, dat de neamţul cu nume franţuzesc Jean Paul, unei lucrări, acum mai bine de 200 de ani.
* "Moartea şi vulgaritatea sînt singurele lucruri care nu pot fi explicate". (Oscar Wilde)
* Un autor prea puţin cunoscut, H. G. Bohm, scrie ceva frumos şi adevărat: "Fiecare cîine este un leu al casei".
* "Dragostea dintre cîine şi om e idilică, întrucît cîinii n-au fost, niciodată, izgoniţi din Paradis". (Milan Kundera)
* Cîinele e mai liber ca omul: el nu poate fi şantajat cu scene de sex.
* Cea mai frumoasă expresie a unui cîine este atunci cînd el clipeşte blînd, ca un bătrîn înţelept...
* Aerul condiţionat ne poate face rău atunci cînd nu-l avem.
* În Evul Mediu, călugării din mînăstirile europene umblau prin locurile întunecoase avînd cîte o lumînare legată de degetul mare de la picior, pentru a le lumina doar pasul următor - atîta cît era nevoie.
* Românul debutează în viaţă genial, se maturizează talentat şi sfîrşeşte ratat.
* Abraham Lincoln era numit, de către un adversar politic, "Gorila originală". Asta nu l-a împiedicat pe preşedinte să-l numească ministru de război.
* Apocalipsa e o ciulama de ciuperci atomice.
* "Magia neagră" încearcă să corupă, cu pomeni, spiritele morţilor care ne protejează.
* Prin moartea mea voi îmblînzi neantul.
* Ţările fac război pentru mîndria rănită, fără a-şi da seama că războiul le va provoca umilinţe infinit mai mari.
* Păcătuim ca să avem ce să spovedim.
* Numai frica de Dumnezeu a ţinut în frîu suflul meu vital atît de nărăvaş.
* Un frumos gînd de tinereţe al lui Emil Cioran: "Naţiunile fără orgoliu nici nu trăiesc, nici nu mor".
* Cînd a scris "Emile", Jean-Jacques Rousseau s-o fi gîndit la Cioran...
* Mă întreabă unii care e filozofia mea de viaţă. Dar eu nu am aşa ceva. Efectiv, eu nu am filozofie de viaţă - eu am bucurie de viaţă.
* "Nu te teme, căci mai mulţi sînt cu noi decît cu ei". (Proorocul Elisei)
* Fiecare carte pe care o tipăresc e o scrisoare către Tine, Doamne.
* Mişcarea Gay nu e veselă, ci îngrozitor de tristă. Aceşti oameni sînt robi ai unui păcat de moarte şi, în sufletul lor, ei ştiu asta, dar nu se mai pot vindeca.
* La cuvintele Sfîntului Petru, "Iată, noi am lăsat toate şi am urmat Ţie: oare ce va fi nouă?" - Sfîntul Ioan Gură de Aur spune, după cîteva veacuri: "Care toate, Petre? Ai lăsat palate, ai lăsat demnităţi de seamă? Ce ai lăsat? O barcă pe care o aveai şi cîteva năvoade. Ce lucru însemnat ai lăsat ca să-L urmezi?"
* Doi mari artişti ai Secolului XX care ajung la aceeaşi concluzie: "Te-am trăit, sau te-am visat, doar, viaţă?" (Serghei Esenin); "Nu ştiu prea bine dacă visez, sau dacă-mi amintesc, dacă mi-am trăit viaţa, sau dacă am visat-o?" (Eugen Ionescu).
* Creierul meu funcţionează înaintea timpului, dar, din păcate, rareori pot să schimb mersul evenimentelor.
* În "Republica", Platon descrie un caz de moarte aparentă a soldatului Er, fiul lui Armenius, care e ridicat de pe cîmpul de bătălie "fără semne de putrefacţie". Tînărul revine la viaţă după aproape două săptămîni: "L-au adus acasă să-l înmormînteze, iar în a 12-a zi, fiind aşezat pe rug, a înviat. Şi, înviind, a spus ce văzuse pe lumea cealaltă. A zis: după ce a murit, sufletul său, întovărăşit de multe alte suflete, a plecat, şi toate au ajuns într-un loc uimitor, unde se aflau două deschideri în pămînt, care erau una lîngă cealaltă, şi, la fel, alte două în cer, în sus, de cealaltă parte. Între aceste deschideri erau aşezaţi judecători, care, după ce pronunţau sentinţa, le porunceau celor drepţi să o apuce prin deschiderea din dreapta şi din sus, din cer, punîndu-le înainte însemnele faptelor judecate. Celor nedrepţi le porunceau să se îndrepte prin deschiderea de jos şi din stînga, avînd şi aceste suflete la spate însemnele tuturor faptelor săvîrşite".
* Buffon, care suferea de epilepsie, descrie "clipa de geniu" aşa: "Se desfăşoară şi se dezvoltă treptat; simţi un mic şoc electric în cap, care îţi cuprinde, în acelaşi timp, inima: aceea este clipa de geniu".
* La naşterea lui Isus se petrece un fenomen foarte ciudat: timpul, brusc, încremeneşte! Asta o spune bărbatul Mariei, Iosif, care iese din staul în căutarea unei moaşe, conform Evangheliei lui Iacov - neinclusă, din păcate, în Biblie de către cei care au hotărît cum trebuie să ni se transmită Cartea Sfîntă. Iată pasajul: "Eu, Iosif, mergeam fără să înaintez nici un pas. Am privit aerul şi l-am văzut încremenit de uimire. Am privit bolta cerului şi am văzut-o nemişcată. Păsările îşi încetară zborul. Am privit pe pămînt şi am văzut cîţiva oameni aşezaţi în jurul unui blid, gata să mănînce. Dar mestecînd nu mestecau, luînd dumicatul nu-l luau şi ducîndu-l la gură nu-l duceau. Toţi stăteau cu ochii spre cer. Era şi o turmă de oi, care însă nu se mişca din loc. Păstorul ridicase toiagul, dar mîna îi încremenise deasupra capului. Am privit spre rîu şi am văzut cum stăteau mieii cu boturile aplecate, dar fără să bea. Apoi, dintr-o dată, toate îşi reluară mersul lor firesc".
* Cum să nu bată Dumnezeu Carthagina şi să n-o şteargă de pe faţa pămîntului? În anul 310 î. Chr., pentru a-l îndupleca pe Baal Hammon (Cronosul lor), zeul suprem al cetăţii, ca să rezolve o criză politică internă, cartaginezii sacrifică 200 de copii - această cruzime teribilă e descrisă de Dioclorus Siculus.
* Femeia în rochie verde tremură de nerăbdare ca frunza de lotus în vîntul serii...
* Oraşul Huşi e fondat de husiţii alungaţi din Boemia, dar nu de cei care l-au ars pe rug pe Jan Hus (1415), ci de husiţii alungaţi de Regele Ungariei Matei Corvin (1460).
* "Lucrurile sfinte li se arată oamenilor sfinţi; celor profani nu le sînt permise". (Hippocrate)
* Biblioteca din Alexandria a fost vandalizată de două ori. Primul a făcut-o episcopul Teofil pe la anul 390 d. Chr., iar al doilea a fost un calif arab, în Secolul VII, care şi-a creat şi justificarea cinică: "Dacă aceste cărţi sînt conforme cu Coranul, sînt inutile; dacă sînt contra Coranului, sînt periculoase".
* Lorenzo da Medici moare din pricina gutei, care i-a afectat rinichii. Nici nu-i de mirare că s-a prăpădit, din moment ce doctorul lui, Petrus Bonus Avogarius, i-a zis să poarte un inel cu safir, dar nu oriunde, ci la degetul mijlociu al mîinii stîngi, promiţînd că îl va vindeca definitiv cu ajutorul "celandei, care este o piatră roşie ce creşte în stomacul rîndunicii şi eu am s-o trimit Magnificenţei Voastre pentru a fi legată într-o bucată de pînză şi cusută în cămaşă sub sînul stîng, la sfîrc" (?!).
* Curioasă metamorfoza cuvîntului italian "bottega" (atelier în care se mînca şi se bea) în "bodega" noastră balcanică.
* Cel care a pictat mustaţă şi barbă Mona Lisei e dadaistul Marcel Duchamp, care a scris sub parodia lui, de parcă ar fi fost vorba de un calorifer: "Are fundul fierbinte".
* Ridicol obiceiul italienilor de a se deghiza! După ce eşuează în încercarea de a recuceri Milano, Lodovico Sforza s-a deghizat în soldat, dar a fost trădat de o slugă, fiind prins de francezi, care l-au plimbat prin Lyon ca pe un animal, apoi l-au închis într-un castel, unde a şi murit, după 8 ani. Mussolini s-a deghizat tot în soldat, dar nu italian, ci german; a fost recunoscut şi împuşcat de partizanii italieni, cadavrul fiindu-i spînzurat cu capul în jos, de streaşina unui garaj din Milano. Din nou Milano...
* A încerca să-i ţii pe ţigani pe loc şi a le face o viaţă sedentară e ca şi cum ai vrea să pui în lanţuri marea...
* Cum se face că din părinţi severi ies bunici atît de îngăduitori?
* Scenă de film tragic, cu părinţii Şcolii Ardelene în rolurile principale: la 13 mai 1806, la Budapesta, Samuel Micu-Klein moare în braţele lui Gh. Şincai...
* Tînărul Gh. Asachi îl vede pe Napoleon, la Schönnbrun.
* Maliţios acest rege Ludovic-Filip, care îi spune lui Victor Hugo: "Engleza e un schelet de cuvinte germane, îmbrăcat în veşminte franţuzeşti".
* Ar fi putut deveni germana limba oficială a Americii? Hitler suferea cumplit la gîndul că această propunere a căzut la un singur vot. Adevărul a fost cu totul altul. Şi chiar dacă ar fi trecut la vot, germana tot n-ar fi rezistat, datorită invaziei populaţiilor cu vocaţie colonizatoare: anglo-saxonii şi celţii (irlandezi, scoţieni, galezi).
* Profetul indian Osho spune ceva înţelept: "Singura speranţă pe care o mai are umanitatea este gingăşia femeilor, nu duritatea bărbaţilor".
* În timpul campaniei din Egipt, Napoleon a fost considerat de unii evrei drept Mesia cel mult aşteptat. Mai tîrziu, alţi evrei l-au văzut pe Mesia întruchipat de Hitler, pe motiv că acesta a contribuit, indirect, la crearea Statului Israel. Aşa după cum se vede, oricine poate fi Mesia - numai Isus Christos, nu! Îndărătnic neam.
* Mai păstrez pe micul ecran al telefonului mobil numele unor amici decedaţi. Ce senzaţie stranie! Eu aş putea să-i sun, fireşte. Nebunia ar începe dacă m-ar suna ei...

CORNELIU VADIM TUDOR

(Fragmente din cartea "Artificii",
aflată în curs de apariţie, la Editura Fundaţiei "România Mare")


http://www.romare.ro/?cmd=displaystory&story_id=3364&format=html

Cîntec de leagăn !

Un Cristoi atît de mic
făcea baie-ntr-un ibric
şi-1 freca pe la buric
cu un şmirghel şi-un limbric
chiar Motanul Arpagic
ăsta da, monstru pitic
ca o balegă sub dric
nespălat ca un mujic
care roade un arşic!
Este ziarist mai "chic"
în tot spaţiul balcanique?
Ce-i la gura lui, nu-ţi zic:
din morgă-a făcut butic
din prezervativ - trafic
ba pune şi spermă-n plic
şi-o trimite cu-n buick
în ovulul cel voinic
cinci curve la un gagic
şi-un negru din Mozambic
gol ca dracul şi şoltic
trei găini şi-un bibilic
violate-n mod sadique
de zgîmboiul luetic
curg mangoţii în fişic
el îi strînge la batic
ca tot hoţul venetic
a halit un polonic
pentru U.T.C. şi Nick
iar acum e amnezique
Are un metru şi-un pic
n-ajunge nici la lăptic
care i-l dă un amic
Neulander cel bolşevic.
Asta-i presă? Mă dezic!
Ăsta-i om? E un nimic
avorton şi pişpiric
mintea lui e-n ombilic.
Mîine seară iau un cric
la microfon să-1 ridic
ca pe-un peşte să-1 despic
să-i curgă vodca "Tadjik"
la fel ca din alambic
să-i bag un măr în botic
pătrunjel şi borangic
ba chiar şi-un belciug să stric
şi să tai din el şoric
pînă cînd un biet pisic
îl spală la pipilic
cu gaz şi-alcool etilic.
Nani-nani, Muc cel Mic
Ardei Umplut cu fistic
să te culci la un pic-nic
să te scoli ocnaş calic
că Rîmaru ţi-e tătic.
Vrei să-ţi dau un pronostic
doar aşa, să te oftic?
Iată drumul, ţi-1 indic:
ai să naşti printr-un varic
un Cîrciog şi-un Tatulic
iar la Teatrul Majestic
toţi trei veţi juca şeptic
(în formol, să mă explic)
strigînd "Vive la République!"
Piei Satană, maţ peltic!

Corneliu Vadim Tudor
9 aprilie 1993

(Text reprodus din lucrarea "Pamflete - Opere Complete", aflată în curs de apariţie, la Editura Fundaţiei "România Mare")

http://www.romare.ro/?cmd=displaystory&story_id=3299&edition_id=48&format=html