"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 25 septembrie 2010

Joi seara la ORA DE FOC pe Realitatea TV !

Joi seara, de la ora 23.00, la emisiunea ORA DE FOC, de pe Realitatea TV:

http://www.realitatea.net/emisiuni/oradefoc.html


Derulati la ora 01.34.30 din emisiune!

ROMÂNIA E ÎN RĂZBOI CIVIL NEDECLARAT

Atît pe scena vieţii politice, cît şi în întreaga societate, haosul este general. România intră, zi de zi, într-un război civil nedeclarat. Atunci cînd poliţiştii vor abandona fluierele şi vor pune mîna pe armele din dotare, pentru a apăra viaţa lor şi a familiilor lor, totul se va rezolva. Fireşte că ei au dreptate, poliţiştii revoltaţi. Nu este prima dată cînd bande organizate îi atacă pe poliţişti, în România ultimilor 20 de ani - dar e prima dată cînd aceste bande sînt deghizate în partide politice şi în guvernanţi. Ce altceva sînt PDL, UDMR şi UNPR decît grupări de crimă organizată, constituite în scopul tîlhăririi cetăţenilor paşnici?


Aceste aşa-zise partide atacă, zi şi noapte, populaţia. Ţara e terorizată de 3 bande de interlopi travestite în formaţiuni politice. Iar şeful suprem al acestor bande este un individ profund bolnav, care n-are nici un Dumnezeu şi e capabil, în orice moment, de crimă. S-a ajuns la situaţia "care pe care" şi, din păcate, vor muri oameni. Aceia care tot ţin predici stupide, unei populaţii înfometate, pe care o ameninţă că va păţi nu ştim ce dacă se va deda la violenţă, ar trebui să se gîndească la faptul că violenţă mai mare decît foamea, decît boala, decît teroarea, decît spaima de ziua de mîine NU există!
Personal, eu l-am mirosit pe nenorocitul ăsta de Băsescu încă din 1991, de la o emisiune moderată, la TVR, de Vartan Arachelian - atunci, individul cu ochi împrăştiaţi şi mişcări bezmetice s-a obrăznicit, în studio, făcîndu-mă ca, într-o pauză, să-l pun la punct şi să-l anunţ că voi mătura duşumeaua cu el, fiindcă e un hoţ şi un derbedeu. Acum, după aproape 20 de ani, au ajuns toţi la vorba mea. Dar, după un ocol dureros pentru Poporul Român. Acum, foarte mulţi care au fost în aceeaşi barcă avariată de Băsescu îşi pun cenuşă în cap, zicînd: "Regret că l-am susţinut!". Ce folos? O mare parte din vină pentru ascensiunea acestui specimen primitiv, cu apucături de om al cavernelor, o are tandemul Ion Iliescu - Adrian Năstase, care s-a încăpăţînat să îşi forţeze norocul în anul 2004 şi să fraudeze alegerile - ceea ce a provocat reacţia violentă a străzii, care n-a mai suportat 4 ani de minciună cu PSD-ul acela. O altă mare parte de vină a avut PNL-ul, care a făcut alianţă politică şi electorală cu PD-ul lui Băsescu, ajutîndu-l pe acesta să se cocoaţe cu picioarele lui rahitice pe fotoliul de la Palatul Cotroceni. Astăzi, Crin Antonescu minte, fără să clipească, pretextînd că el nu s-a întîlnit, niciodată, cu Traian Băsescu. Cum e posibilă atîta mizerie morală? N-au fost membri ai aceluiaşi guvern, în anii 1997-2000? N-au fost în campanie electorală în toamna anului 2004?
Dar, va veni şi vremea analizelor. În România nu va fi linişte pînă nu vin eu la Putere şi nu intră la puşcărie TOŢI cei care au prăduit ţara în aceşti 20 de ani blestemaţi, din toate partidele care s-au alternat la cîrmă. Orice combinaţie, orice cosmetizare nu au nici un fel de valoare. Acum, ne aflăm în acest moment fierbinte al toamnei. Nişte jandarmi pleznind de sănătate, la porunca unui individ cu figură de brută fără scrupule, Olimpiodor Antonescu, îi bat pe protestatari şi îi năucesc cu gaze lacrimogene. Ţara clocoteşte de furie. În curînd, talazurile protestelor nu vor mai putea fi stăvilite, fiindcă nici un regim barbar nu poate rezista împotriva voinţei populare. Traian Băsescu este un nebun periculos, care, mai devreme sau mai tîrziu, va fi sfîşiat de mulţime. Vremea vobelor a trecut.

Am să prezint, în continuare, o NOTĂ SPECIALĂ despre atacul de panică ce a pus stăpînire pe omuleţul ăsta plin de venin la sfîrşitul acestei săptămîni, ca dovadă că el e laş, dă şi fuge: "Cererea de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu, în cazul în care va promulga Legea pensiilor, «votată» prin fraudă de deputaţii PDL dirijaţi de Roberta Anastase şi de Sever Voinescu - Cotoi, a luat pe nepregătite administraţia de la Cotroceni. Pentru că în cazul unui Referendum orice calcul îi este defavorabil, Traian Băsescu s-a enervat cumplit la lansarea în discuţie publică a temei suspendării imediat ce va promulga fraudata Lege a pensiilor. În aceste condiţii, aflat în vizită oficială la Sofia, el i-a ordonat lui Sebastian Lăzăroiu să explice românilor, în oficiosul prezidenţial «Evenimentul Zilei», că aceasta nu se va putea realiza. Ieşirea la rampă a unuia dintre purtătorii neoficiali de mesaj public ai descreieratului a avut ca scop aruncarea în derizoriu a demersului, care, conform sondajelor reale, va fi un succes. Numai că datorită tensiunii şi presiunii existente la nivelul administraţiei prezidenţiale, Sebastian Lăzăroiu a greşit, comunicînd iniţial faptul că el crede că demersul poate fi un succes. Atunci, Băsescu s-a enervat teribil, considerînd că afirmaţiile apărute iniţial în acel ziar nu fac altceva decît să crediteze cu izbîndă eventualul demers al Opoziţiei. După circa două ore de la apariţia în ediţia electronică a interviului, atît titlul, cît şi paragrafe importante din articol au fost şterse sau modificate, iar Sebastian Lăzăroiu a inundat cu declaraţii posturile de Televiziune, în care a dezminţit cele apărute iniţial pe Internet. Explicaţia schimbării sensului interviului este una cît se poate de simplă şi demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că dacă ar putea, Traian Băsescu ar controla toată mass-media, aşa cum o face cu Serviciile Secrete. Sursele noastre spun că la încheierea programului oficial la Sofia, Traian Băsescu a primit un fax, care conţinea interviul lui Sebastian Lăzăroiu, luat de «Evenimentul Zilei». După ce l-a parcurs, l-a sunat pe acesta şi l-a ameninţat că, dacă nu repară interviul în cel mai scurt timp, are 24 de ore la dispoziţie să îşi prezinte demisia. Nervos, Băsescu şi-a înjurat grosolan consilierul, într-un limbaj care cu greu poate fi reprodus. Ulterior, l-a sunat şi pe finanţatorul publicaţiei, George Constantin Păunescu, căruia i-a reproşat superficialitatea angajaţilor «Evenimentului Zilei» şi l-a ameninţat că dacă se va ajunge la o nouă suspendare (cu şanse de succes de această dată) nici afacerile familiei Păunescu nu vor rămîne în picioare. Schimbarea titlului unui ziar nu arată altceva decît panica lui Traian Băsescu că, în cazul unui demers de suspendare, poate pierde şi poate fi tras la răspundere pentru măsurile criminale luate pînă acum împotriva Poporului Român" - am încheiat citatul.

Am pomenit de Crin Antonescu. Fostul profesoraş de ţară, care îi tîmpea pe copii cu prelegeri de socialism ştiinţific, nu e cu nimic mai breaz ca Traian Băsescu. La urma urmei, Crin Antonescu e un Traian Băsescu cu perucă de Mireille Mathieu. N-am dat, niciodată, doi bani pe acest etnic găgăuz cu sex incert, care n-are nimic comun cu tradiţia liberală. Pe vremea cînd eu ceream retipărirea cuvîntărilor lui Ionel I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu, în faimosul editorial "Idealuri", publicat la 5 septembrie 1980 pe pagina I-a a revistei "Săptămîna", cînd mi s-a luat dreptul de semnătură timp de patru luni - nu se auzise nici un piuit de Crin Antonescu, sau de ţărănist. Apoi, în Almanahurile pe anii 1986, 1987, 1988 şi 1989 ale aceleiaşi reviste, am elogiat contribuţia Brătienilor, dar şi a altor figuri istorice, inclusiv a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria la făurirea României Mari. Unde erau "liberalii", "ţărăniştii" şi "monarhiştii" care ne sufocă azi cu mutrele lor idioate? Aşa că să mă scutească. Eu mi-am cîştigat dreptul moral să vorbesc şi să spun Poporului Român ce se întîmplă şi ce hram poartă fiecare. Iată de ce m-a deranjat aşa-zisul sondaj de opinie cu care s-a încercat intoxicarea populaţiei în săptămîna care se încheie. El n-a fost altceva decît o făcătură, scoasă din burtă în biroul lui Crin Antonescu, la 20 septembrie, cu care acesta a vrut să-şi facă un cadou de ziua lui de naştere, care era pe 21 septembrie. Auto-intitulatul Grup de Studii Sociale e o firmă de bucătărie a lui Adrian Năstase, care, ca urmare a cererii pe care a înaintat-o la Registrul Comerţului un mic bişniţar judeţean, Cătălin Lixandru, băgat la înaintare, şi-a încetat activitatea la 1 martie 2010, pentru nu mai puţin de 3 ani! Iată că după doar o lună, mai exact la 1 aprilie 2010, acelaşi fripturist pe nume Lixandru se răzgîndeşte şi face o cerere de re-înviere a mortăciunii GSS! Ce se întîmplase între timp? Păi, între timp aşa-zisul institut a fost cumpărat de PNL. Care a fabricat la 13 iulie un sondaj mincinos şi la 20 septembrie un sondaj şi mai mincinos. Ce ruşine pentru PNL! Dacă cineva crede că va cădea de la Putere PDL ca să se instaleze, tot prin minciună şi furt, PNL, adică fratele lui geamăn, înseamnă că habar n-are pe ce lume trăieşte şi ce vor românii. Degeaba s-a asociat Crin Antonescu cu Dan Voiculescu, care i-a pus la picioare Antenele în schimbul intrării caraghiosului PC în Intenaţionala Liberală (ALDE) - românii vor să plece toate figurile astea sinistre! Nu s-a priceput asta? Staţi puţin şi veţi vedea ce se întîmplă...
La ora la care vă vorbesc, mii de demonstranţi scandează numele meu, ceea ce spune totul despre speranţele românilor.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
(Text prezentat la Conferinţa de Presă
a PRM de vineri, 24 septembrie 2010)

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=8728&format=html

miercuri, 22 septembrie 2010

PNL comandă sondaje mincinoase la institute-fantomă: G.S.S. a murit în martie şi a înviat în aprilie 2010!

Posturile de Televiziune difuzează, în aceste zile, un sondaj de opinie care NU există, el fiind fabricat în biroul lui Crin Antonescu. Probabil că acest personaj cu sex incert a vrut să-şi facă, singur, un cadou de ziua lui de naştere (21 septembrie), aşa că s-a plasat, el însuşi, pe locul I - fantezie erotică ce n-a reuşit să păcălească pe nimeni.

Aşa-zisul institut care e băgat la înaintare, chipurile, ca autor al sondajului a murit în martie 2010, dar, ce fenomen straniu, a înviat după cîteva săptămîni, în aprilie!
Proprietarul acestei firme, un oarecare Cătălin Lixandru, a depus la Registrul Comerţului Decizia cu nr. 3/16 februarie 2010, de suspendare a activităţii G.S.S. pe o perioadă de 3 ani (deci pînă în anul 2013!). Iată textul integral al acestei Decizii, care poate fi văzută de oricine, pe site-ul instituţiei numite Oficiul Naţional al Registrului Comerţului - Ministerul Justiţiei:

"DECIZIA NR. 3/16.02.2010

a asociatului unic al S.C. GRUPUL DE STUDII SOCIALE 2000 - S.R.L., cu sediul social în Bucureşti, Str. Pictor Iscovescu nr. 15, et. 1, Sectorul 1, nr. Reg. Com. J40/1063/2003. C.U.I. 15158794
Subsemnatul Lixandru Cătălin, cetăţean român, născut la data de 8.04.1977 în Piteşti, judeţul Argeş, domiciliat în municipiul Piteşti, Str. Gheorghe Ţiţeica nr. 2, bl. S2, sc. E, ap. 13, judeţul Argeş, identificat cu C.I. seria AS nr. 289001, emisă la data de 1.09.2003 de Poliţia Mun. Piteşti, CNP 1770408035011, deţinător a 1.300 părţi sociale, cu o valoare nominală de 25 RON fiecare şi o valoare totală de 32.500 RON, reprezentînd 100% din capitalul social subscris şi vărsat al S.C. GRUPUL DE STUDII SOCIALE 2000 - S.R.L., în temeiul dispoziţiilor art. 3.3 din actul constitutiv, dau următoare decizie.
Art. 1. Se aprobă suspendarea activităţii Societăţii Comerciale GRUPUL DE STUDII SOCIALE 2000 - S.R.L. pe o perioadă de 3 (trei) ani, începînd cu data de 1.03.2010.
Art. 2. Se împuterniceşte dl. Figaro Bogdan, cetăţean român, domiciliat în Bucureşti, Str. Radu Boiangiu nr. 8, Sectorul 1, CNP 1750502411519, în vederea depunerii şi ridicării de la Registrul Comerţului a menţiunii corespunzătoare prezentei hotărîri".
"Prezenta hotărîre a fost redactată în 3 exemplare originale azi, 16.02.2010".

Ulterior, după numai o lună, mai exact la 1 aprilie 2010, G.S.S. a mişcat o mînă şi-un picior şi a cerut de mîncare (euro sau dolari). Totul e foarte suspect: de ce şi-a încetat activitatea pentru 3 ani o firmă care se pretinde serioasă, dar şi-a reluat-o după 1 lună? Ce se ascunde aici? Ce stăpîn şi-au găsit ăştia şi cu cît au fost cumpăraţi? Am aflat repede ce era de aflat: în decembrie 2009, foştii clienţi (Rompetrol, Complexul Comercial "Dragonul Roşu" ş.a.) nu au mai reînnoit contractele, aşa că, la 1 martie 2010, firma a dat ortul popii. Apoi, a apărut un prim client, adică vechil: PNL. Ce simplu! Aţi văzut cum prostituează golanii ăştia, cu foamea-n gît, nobila ştiinţă a sociologiei?

Mai mult decît atît, dar aşa-zişii liberali plănuiesc să mai comande, la aceleaşi slugi (zilieri), încă 6 "sondaje". Este de prisos să mai precizez că PRM nu are 3,1% - ci peste 27%. Iar eu am peste 36%, caricatura cu sex incert Crin Antonescu înotînd, pe undeva, sub 20%. Cui folosesc aceste făcături ridicole? Cine e atît de nebun să creadă că o să fure cineva voturile acum, în aceste vremuri de catastrofă naţională, pentru vedeta de etnie găgăuză, cu ochii săi ca doi nasturi de sidef şi cu mimică decupată din filmul mut, Crin Antonescu, aşa cum a furat pentru Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu? Ruşine, fenechiilor! Se răsucesc Brătienii în mormînt!

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
21 septembrie 2010

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=8651&format=html

marți, 21 septembrie 2010

Preşedintele PRM a primit Diploma de Cetăţean de Onoare al Comunei Chiheru de Jos




Fraţi români, Nu am venit pregătit să ţin un discurs, cu toate că aş putea vorbi la orice oră din zi şi din noapte. Mai greu este să mă opresc. Vă mulţumesc că m-aţi invitat la serbarea acestei comune, de care auzisem lucruri frumoase, dar, spre ruşinea mea, am fost la Hiroşima, am fost la Capetown, în Africa de Sud, am fost în Delta Nilului, în Egipt, am fost unde nici nu vă imaginaţi dar aici încă nu ajunsesem. Şi uite că a făcut bunul Dumnezeu în aşa fel, pentru că noi sîntem, cu toţii, în mîna Lui, şi mi-a îndrumat paşii aici cînd mă aşteptam mai puţin. A pomenit Octavian Ursulescu despre discuţia pe care a avut-o cu Ioan Matei, un patron din Poiana Braşov. Eu am copilărit în acea zonă, pentru că mama era din Braşovul Vechi, iar cînd eram mic mă ducea de mînă în Poiană. Se ştie că sînt ardelean după mamă şi niciodată nu voi trăda cauza românească! Pentru că avem prea mulţi morţi în pămîntul acestei ţări: şi în Războiul de Independenţă, şi în ambele războaie mondiale.


Acel om din Poiana Braşov mi-a spus că pe 19 septembrie va fi ziua comunei sale natale, amintindu-mi că avem primar PRM aici, pe domnul Emanoil Hurdugaci. I-am răspuns: "Batem palma, o să vin!" Asta, deşi am un program foarte încărcat. Săptămîna trecută eram la Strabourg, am trecul Rinul şi am fost şi în Germania, la Baden-Baden, la Heidelberg, m-am întîlnit şi cu Prinţul Dimitrie Sturdza.
La Baden-Baden este o biserică românească. Acolo este străbunicul lui înmormîntat. L-am întrebat: "Ce grad de rudenie ai tu, Prinţe, cu Domnitorul Moldovei, Mihail Sturdza?". El mi-a zis aşa: "Este bunicul bunicului meu, a şasea generaţie". Am fost acolo, mi-a deschis Capela ortodoxă, mi-a arătat şi sarcofagele unde se află înaintaşii lui. Repet: am avut o activitate destul de intensă. Am rostit şi un discurs în Parlamentul European, fiind singurul care a avut curajul să spună: "Terminaţi cu această confuzie foarte păgubitoare pentru Poporul Români! Nu mai puneţi semnul de egalitate între romi şi români!" Eu îi respect pe ţigani, unii sînt copiii lui Dumnezeu, sînt oameni foarte amărîţi, iar atunci cînd sînt creştinaţi, sînt pîinea lui Dumnezeu. Am întîlnit exemplare umane splendide. Dar problema, deja, nu mai este a Poporului Român, este a comunităţii europene. Haideţi să o rezolvăm, nu bătînd din palme, ci în timp. Şi nu mai puneţi la stîlpul infamiei Poporul Român. Acesta este pedepsit că a fost prea bun, prea ospitalier, prea primitor, în timp ce alţii i-au gonit sute de ani pe ţigani din inima Europei, aşa că i-am primit noi. Iar acum sîntem puşi la zid. Bine ar fi dacă s-ar lupta şi alţii cu armele parlamentare şi civilizate pe care le avem la îndemînă. Am să încerc să scurtez alocuţiunea mea, ma ales că a început să plouă. E, totuşi, o ploaie binevenită. Mulţumesc Consiliului Local pentru onoarea pe care mi-au făcut-o, de a mă primi în marea familie a cetăţenilor de onoare ai acestei comune. Iată că acum sînt consătean cu voi. Iată că acum sînt şi eu chiherean, eu, care sînt bucureştean, fiindcă m-am născut la Bucureşti, dar mie nu-mi place oraşul. Cînd voi veni la Putere, cu ajutorul şi din mila Bunului Dumnezeu - şi voi veni, va veni şi rîndul meu, nu pot să domnească sataniştii la nesfîrşit - voi muta Capitala României la Braşov. Nu a fost o idee a mea, a fost ideea marelui patriot Ionel I.C. Brătianu. Dar, el n-a mai apucat, pentru că a murit relativ tînăr, în 1927. România este descentrată din punct de vedere politic şi administritativ. Capitala este la Bucureşti, la 700 de km de Maramureş, de Banat şi de Bucovina. Iată de ce capitala politică trebuie să fie în inima României, la Braşov. Avem şi modelul altor state, care au dublă capitală: păstrăm capitala tradiţională, culturală, istorică la Bucureşti. Nu mă deranjează. Şi atunci să vedeţi cum, aproape miraculos, se vor schimba unele realităţi şi raporturi! N-o să-şi mai facă mulţi de cap, aici, în centrul României, mizînd pe faptul că structurile politice şi de comandă ale Statului Naţional Unitar Român sînt mult prea departe. Nu vreau să polemizez cu nimeni. E sfînta zi de duminică, ziua în care, totuşi, nu S-a odihnit de tot Dumnezeu după Facerea Lumii. A mai făcut ceva duminică, poate mai important decît tot ce făcuse pînă atunci: L-a Înviat pe Mîntuitorul nostru Isus Christos. Pentru că asta-i forţa Creştinismului şi asta ne adună pe noi acum: ne-am adunat în numele lui Isus Christos! Dacă asta e ţara noastră este, nu pe marginea prăpastiei, ci pe fundul prăpastiei, pentru că L-au scos pe Christos din calendare, din cărţi, din manuale, din programele aşa-zis educative de Radio şi de Televiziune. Le e ruşine să spună că sînt creştini. Mîntuitorul spune că acolo unde se adună doi sau trei oameni în numele Lui, acolo va fi şi El. Noi ne-am adunat în numele Lui, pentru că am venit la o sfinţire de Cimitir al Eroilor. Mă uitam ce frumoasă şi ce înaltă zi ne-a dăruit Cel de Sus, cum strălucea soarele pe turla acelei biserici noi şi, totuşi, atît de vechi. Este o biserică pe fundaţiile unei ctitorii de la 1837, iar domnul primar îmi spunea că acolo a existat o ctitorie şi mai veche, din timpuri imemoriale. Eu l-am rugat să aşeze o placă de marmură, să se vadă de la şosea că această ctitorie este zidită pe locul unde a fost o biserică fondată în 1837. Mă uitam la copilaşii înveşmîntaţi straiele lor de sărbătoare. Frumoasele culori primordiale, alb-negru. Iată portul din această zonă din acest mare bazin etnografic. Îi admiram cît de inimoşi cîntau şi recitau versuri despre Eroii Patriei. Numai că aceştia erau acolo, la un metru sub pămînt, iar pe crucile celor mai mulţi dintre ei scria Erou Necunoscut. Dar noi îi cunoaştem foarte bine. Pentru ce au murit acei flăcăi? Să dezmembreze unii ţara acum, să o tîrguiască la obor de vite, să le fie ruşine că sînt români? Niciodată nu vom ceda o palmă din pămîntul Ardealului nostru strămoşesc! Să nu creadă cineva că ţara asta e sat fără cîini, că n-are România stăpîn! Are, iar acest stăpîn e Poporul Român. Fireşte, e frumos să ne vedem, să ne decorăm, să ne dăm flori, să facem politică înaltă, să facem alianţe, dar vine un moment cînd unii încearcă să treacă linia roşie, de demarcaţie, şi se obrăznicesc, dar atunci eu le spun cum spun cei care au populat şi au fondat comuna Hodac: Ho, dac! Aici sînt daci! Aici sînt romani! Nu treceţi peste noi! Şi nu vor trece cît timp vom fi noi în viaţă: eu, şi Gh. Funar, şi alţi patrioţi români. Dar ce ne facem cu nivelul de trai? Ce ne facem că noi venim şi plecăm, iar voi rămîneţi cu grijile voastre? Ce ne facem cu sărăcirea a acestei ţări? România n-are voie să fie o ţară săracă. România este California Europei! Haideţi să ne gîndim numai la bogăţiile de la Roşia Montană. Dacă nu s-au exploatat zăcămintele acelea extraordinar de bogate - sînt peste 800 de tone de aur, nu 200 cum mint unii, în mod deliberat, ca să minimalizeze, să bagatelizeze - dacă nu le-au furat lipitorile străine, care tot dau tîrcoale, asta ni s-a datorat mie, şi lui Gh. Funar şi Partidului România Mare. Şi pentru că le-am stricat socotelile, mafioţii ne-au eliminat, prin fraudă, din Parlament. Dar eu le voi face surpriza că vom intra din nou, cu fruntea sus, la alegerile anticipate pe care le punem la cale pînă în primăvara anului viitor, iar ei nu vor mai intra. Sau vor intra, dar nu în Parlamen, ci direct la Puşcărie. Pentru că am uitat să vă spun un secret, dar să nu ne audă nimeni: am să umplu puşcăriile cu hoţii ăştia! Sînteţi de acord? E bine atunci.

Acestea fiind spuse, vreau să le fac o bucurie copilaşilor, care, practic, au însufleţit această frumoasă zi. În Ardeal este frumos şi cînd e soare, şi cînd plouă, şi cînd ninge. Tot timpul e frumos. De-aia se bat liftele spurcate pe provincia asta binecuvîntată. Numai că noi stăm de veghe, zi şi noapte. Cui nu-i place, să plece de unde a venit! Ia, uite, dom'le, stau să le dau lor explicaţii? Nu vom ceda nimic din pămîntul Transilvaniei româneşti! Dar, despre copii vorbeam. Ca membru al Parlamentului European în Comisia de Cultură şi de Educaţie, dar şi în Comisia de Politică Externă, am dreptul la 100 de excursionişti pe an - mai exact, să-i trimit, pe banii Parlamentului, la Bruxelles. Şi, la insistenţa mea, şi la Waterloo, unde s-a dat ultima luptă a lui Napoleon. Am să trimit 10 copii din Chiheru de Jos şi alţi 10 din comuna apropiată, Petelea, unde e tot primar PRM. Ei vor fi însoţiţi de 4 profesori şi de cei 2 primari. Acestor două comune, unde avem primari, eu le afectez 30 de locuri. Totul pe cheltuiala Parlamentului Europei: avion, hotel, masă. Aceast va fi o experienţă unică în viaţa lor. Nu pot să-i iau, deocamdată, pe cei foarte mici, de la ciclul primar, clasele I-IV, fiindcă sînt greu de ţinut sub control. Am să fac mai multe pentru voi. De pildă, acum, cînd mă voi duce spre Bucureşti, am să fac demersurile necesare pentru a se efectua săpături arheologice la Castrul Roman de aici, din comuna voastră. Să vadă lumea ce vechime au românii pe aceste meleaguri binecuvîntate.
Nu vă pierdeţi speranţa. Am venit să ne uităm unii în ochii altora. Nu ne e frică de bandiţi. Eu mor cu Mafia de gît! La bună vedere, la Palatul Cotroceni! (Aplauze)

CORNELIU VADIM TUDOR
(Discurs rostit, liber, la Adunarea Populară din comuna Chiheru de Jos, jud. Mureş, duminică, 19 sept. 2010)


http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=8627&format=html

luni, 20 septembrie 2010

Vadim şi Funar au depus o coroană de flori cu Tricolor la Cimitirul Eroilor Patriei din Chicheru de Jos (jud. Mureş)

Domnul Corneliu Vadim Tudor, membru al Parlamentului European, preşedinte al Partidului România Mare, s-a aflat, sîmbătă şi duminică, în Comuna Chiheru de Jos, Jud. Mureş, la festivităţile prilejuite de Zilele localităţii. Tribunul a fost salutat cu deosebită căldură de primarul PRM al comunei, Emanoil Hurdugaci, care i-a făcut invitaţia de a se afla aici cu ocazia acestui moment festiv. În faţa Primăriei, se aflau numeroşi locuitori ai comunei, care i-au mulţumit domnului Corneliu Vadim Tudor pentru vizită, întîmpinîndu-l, după datina românească, cu pîine şi sare. Comuna Chiheru de Jos se află în Munţii Gurghiului, între Reghin şi Sovata, peste deal de localităţile Hodac şi Ibăneşti, în cea de-a doua locuind eroul Mihăilă Cofariu, cel care avea să cadă victimă furiei iredentiştilor unguri în timpul evenimentelor de la Tg. Mureş, din martie 1990. Duminică dimineaţa, domnul Corneliu Vadim Tudor a luat parte la Sfînta Liturghie oficiată în biserica satului, ctitorită în anul 1837.


Au urmat Parastasul după Eroi şi inaugurarea Monumentului închinat memoriei celor 170 de oameni din Chiheru de Jos, căzuţi la datorie în cel de-al II-lea război mondial. Domnii Corneliu Vadim Tudor şi Gh. Funar au depus o coroană de flori cu Tricolor la Cimitirul Eroilor Patriei din această localitate.
Preşedintele PRM a semnat apoi în Cartea de Aur a Primăriei, unde a susţinut şi o Conferinţă de Presă.

Festivităţile au continuat, duminică după-amiază, pe un cîmp deschis aflat între cele două comune chiherene. Domnul Corneliu Vadim Tudor a primit, în aplauzele celor 4.000 de oameni prezenţi la această emiţionantă manifestare, titlul de Cetăţean de Onoare al Comunei Chiheru de Jos. Cu acest prilej, Tribunul a rostit un discurs fulminant, în care s-a referit la situaţia dezastruoasă în care au adus România toate guvernările de după decembrie 1989, şi îndeosebi Regimul criminal Băsescu-Boc. Preşedintele PRM i-a chemat pe români să lupte pentru drepturile lor, să-i dea jos pe cei din actuala Putere, care n-au făcut altceva decît să-i trădeze pe aceia care pretind că îi reprezintă, înrobindu-i, prin împrumuturile şi datoriile externe inimaginabile pe care le-au făcut, pentru mai multe generaţii. Prezenţa UDMR în toate guvernările din ultimii 20 de ani nu a făcut decît să ducă la pericolul sfîrtecării teritoriului naţional, astfel încît, astăzi, românii trebuie să lupte nu numai împotriva sărăciei, ci şi pentru păstarea Ardealului între fruntariile ţării.
Au mai primit titlul de Cetăţean de Onoare al Comunei Chiheru de Jos comisarii-şefi Ioan Viorel Inţa şi Vasile Oltean, comandanţi ai Poliţiei municipiilor Bristriţa şi, respectiv, Reghin, care s-au născut pe aceste meleaguri, precum şi deputatul PSD Vasile Gliga.
Frumosul spectacol care a urmat a fost prezentat de Octavian Ursulescu, şi el om al acestor locuri.

Preşedintele PRM a promis că va trimite la Bruxelles şi Waterloo, într-o excursie finanţată de Parlamentul European, un număr de 20 de elevi de la şcolile generale din Chicheru de Jos şi Petelea, unde sînt primari PRM, însoţiţi de 4 profesori, 2 preoţi şi cei 2 primari. De asemenea, domnul Corneliu Vadim Tudor a donat bibliotecilor de la şcolile din Chicheru de Jos şi Petelea mai multe lucrări ale sale cu autograf, precum şi CD-uri cu Muzici Naţionale.

La Zilele localităţii Chiheru de Jos au fost prezenţi membri ai conducerii centrale şi locale a PRM, domnii Gh. Funar, Adrian Popescu, Cristian Stănescu, Dan Zamfirescu, Ioan Aurel Rus, preşedintele Filialei Bistriţa-Năsăud, Constantin Amza, preşedintele Filialei Arad, reprezentată, de asemenea, de domnii Adrian Moisoiu, fost deputat, Maria Diaconescu, Viorel Moldovan, Remus Pop, Adrian Crăciun, Ioan Vlad, preşedintele Filialei Harghita şi Gh. Apostol, preşedintele Filialei Borşa-Maramureş.

BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE
19 sept. 2010


http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=8602&format=html