"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




luni, 31 ianuarie 2011

PRM, PESTE TOT

Marcel Muariu: "Evaziunea fiscală ia de la gura copiilor şi bagă mîna în buzunarele asistaţilor social şi pensionarilor..." "Guvernul nu are interes în asanarea neregulilor de la frontieră şi vamă, «afacerile» la care oamenii legii închid o...chii fiind surse de finanţare pentru unii dintre politicienii actualei Puteri"...

În timp ce Guvernul Boc se plînge că încasările la Bugetul Statului sînt insuficiente, evazioniştii zburdă în voie, eludînd obligaţiile fiscale pe care le-au şi făcînd averi ilegale incomensurabile. Aceasta este părerea vicepreşedintelui Organizaţiei Judeţene Suceava a Partidului România Mare, Marcel Muariu, care declarat într-o Conferinţă de Presă că, deşi recunoaşte amploarea evaziunii fiscale, actualul Cabinet al PDL nu făcut mai nimic pentru diminuarea fenomenului. Murariu crede că unii dintre agenţii economici preferă zona neagră sau gri a economiei din cauza fiscalităţii insuportabile, una dintre cele mai apăsătoare din Uniunea Europeană. "Conform specialiştilor şi studiilor efectuate, orice tendinţă de creştere a fiscalităţii se concretizează în fuga spre economia nefiscalizată, acolo unde îşi găsesc refugiul tot mai mulţi agenţi economici. Din cauza politicii aberante de accizare şi impozitare, piaţa neagră a alcoolului şi tutunului a atins un nivel de-a dreptul alarmant, 75% din aceasta funcţionînd în subteran", subliniază viceliderul peremist. El spune că se apreciază că 10-20% din producţia de alcool circulă cu facturi false, care se găsesc din belşug chiar şi la colţ de stradă. De asemenea, ţigările de contrabandă pot fi procurate din pieţe, acestea fiind aduse de comercianţii transfrontalieri, în cantităţi mai mari şi camuflate în TIR-uri. "Aşa se face că pe piaţă se găsesc băuturi incredibil de ieftine, acestea făcînd concurenţă producătorului cinstit, autorizat, plătitor de accize şi de alte obligaţii legale către Bugetul Statului. Pe ansamblu fenomenul este deosebit de grav, în sistem funcţionînd o adevărată Mafie, Bugetul Statului fiind prejudiciat, pe această cale, cu miliarde de euro", declară vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PRM. Marcel Murariu opinează că, dacă fenomenul evaziunii fiscale ar fi redus măcar cu cîteva procente, România ar avea bani pentru plata unor ajutoare sociale decente, drepturi pentru mame, pensii şi salarii "neciuntite de către unii înalţi funcţionari incompetenţi". "Se pare, însă, că acest Guvern nu are interes în asanarea neregulilor de la frontieră şi vamă, «afacerile» la care oamenii legii închid ochii fiind surse de finanţare pentru unii dintre politicienii actualei Puteri", a subliniat vicepreşedintele sucevean al PRM, Marcel Muariu. (V.I.A.)



http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=11269&edition_id=432&format=html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu