"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 25 februarie 2011

Motivul arestării şefului de vamă de la Ploieşti: CORNEL COSTEA A ÎNCHIS „ROBINETUL” ŞPĂGII DE 2.000.000 DE EURO PE SĂPTĂMÎNĂ

Arestarea lui Cornel Costea, şeful Vămii Ploieşti, este una cu cîntec. De la început circului mediatic, soldat cu anchetarea, reţinerea şi arestarea a zeci de vameşi, Cornel Costea a fost unul dintre şefii de vamă care, brusc, a ordonat încetarea oricărei ilegalităţi în vama condusă de el, dar a oprit şi orice cotă de şpagă ce trebuia dată şefilor săi ierarhici. La Vama Ploieşti nu legumele şi fructele constituie principala marfă traficată. Peste 70% din mărfurile vămuite în Ploieşti sînt produse petroliere, iar deranjul s-a produs în momentul în care Cornel Costea a dat ordin vameşilor din subordine ca trenurile cu ţiţei să fie vămuite şi accizate ca la carte. Gestul său a adus la exasperare numeroase găşti de contrabandişti. În acest context, de mai bine de trei săptămîni, Cornel Costea a fost monitorizat zi şi noapte de trei echipaje ale DGA şi SRI, din ordinul DNA, cu unii dintre aceştia avînd chiar un conflict public. Sursele noastre spun că în momentul în care Costea nu a mai vrut să colecteze nici o şpagă, numele lui a ajuns la urechea lui Traian Băsescu. Unele surse din ANAF estimează faptul că spre Bucureşti veneau săptămînal de la această vamă aproximativ 2 milioane de euro, ca parte a şpăgilor colectate în vamă din evaziunea fiscală cu produse petroliere. Conform aceloraşi surse, pînă în 2009, Cornel Costea a fost inspector asistent la ANAF, funcţie pe care a ocupat-o datorită recomandărilor avute de la Roberta Anastase. Ulterior, pe aceeaşi filieră, a ajuns şeful Vămii Ploieşti. Roberta Anastase l-a propulsat în această funcţie după o discuţie prealabilă pe care a avut-o cu Traian Băsescu, dar şi cu alţi apropiaţi, baroni locali cu interese majore în domeniul contrabandei cu ţiţei şi produse petroliere. Roberta Anastase a fost finanţată încă de la debutul în politică pînă în prezent de o adevărată mafie prahoveană a aurului negru, dirijată din umbră de tatăl ei, Corneliu Anastase. Acesta, fostul director al Uzinelor 1 Mai din Ploieşti, în cei 21 de ani scurşi de la revoluţie, a reuşit să strîngă în jurul şi sub comanda sa cei mai importanţi baroni locali ai judeţului Prahova, din care cei mai potenţi financiar activează în contrabanda cu produse petroliere. Este de notorietate faptul că, în Prahova, nimeni nu mişcă în front şi toate regulile jocului sînt făcute de către familia Anastase. Astfel, pentru că nu putea să se lovească tocmai în găina cu ouă de aur, reprezentată de afacerile de contrabandă cu produse petroliere, sursele spun că Sorin Blejnar, Elena Udrea, Roberta Anastase şi Traian Băsescu au hotărît miercuri dimineaţă, în urma unor consultări telefonice, reţinerea de către DNA a şefului Vămii Ploieşti, Cornel Costea, şi cercetarea lui în legătură cu o afacere aproape neglijabilă, în comparaţie cu hoţia adevărată de la Ploieşti, aceea de complicitate la evaziune fiscală în importul de legume şi fructe. Revenim.

MANGAFAUA DIN PLOIEŞTI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu