"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




luni, 7 februarie 2011

O nouă tragedie în Valea Jiului: 5 MORŢI ŞI, CA DE OBICEI, NICI UN VINOVAT!




În Valea Jiului tensiunea este maximă. Minerii învinovăţesc Regimul Băsescu-Boc de moartea cumplită a celor 5 colegi ai lor: Cosmin Calotă – 37 de ani, inginer, conducător formaţie de lucru, căsătorit; Marian Cucu – 41 de ani, electrician, şef de echipă, căsătorit, un copil; Cornel Borc Hici – 36 de ani, electrician, căsătorit, un copil; Iulian Stoi – 36 de ani, căsătorit, doi copii; Ion Nădrag – 36 de ani, electrician, căsătorit. În 2008, la Petrila au murit 12 mineri. 

Traian Băsescu a promis că vor fi luate măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în minerit. Nu numai că nu s-a făcut nimic în acest sens, dar acum şi mina de la Uricani este pe cale să se închidă. Aici lucrează singurii 800 de angajaţi din cei peste 10.000 de locuitori ai oraşului. Înainte de decembrie 1989, cea mai mare pare a acestora era foarmată din mineri, dar existau şi locuri de muncă – între altele, o fabrică de confecţii, pentru soţiile, mamele şi fiicele acestora. Oamenii se aşteptau oricînd la ceea ce este mai rău, dar, în acelaşi timp, frica de ziua de mîine i-a făcut să accepte orice condiţii. Trupurile celor cinci oameni au fost, pur şi simplu, sfîrtecate. La Uricani, strigătele de durere s-au împletit cu revolta profundă a oamenilor, care cereau „Să vină Cozma!“ şi „Jos Băsescu!“. Cei trei aşa-zişi miniştri care au fost trimişi acolo – Traian Igaş, Ioan Nelu Botiş şi Ion Ariton – s-au ascuns cît au putut, numai şi numai să nu dea ochii cu oamenii supăraţi. Ce au mai căutat acolo, din moment ce le e frică şi de umbra lor? În ceea ce-l priveşte pe cel de-al treilea, el ar trebui demis imediat pentru refuzul de a-l asculta pe primarul Uricanilor în legătură cu necazurile oamenilor şi să răspundă penal – ca şi cei de dinaintea lui – pentru tragediile din sectorul minier. Ca de fiecare dată, necazul va cădea pe vreun biet angajat care se ocupa de securitatea muncii, pentru că în acest regim totdeauna mortul este de vină. Pentru tragedia de la Uricani, întregul Guvern Boc ar fi trebuit să-şi prezinte, imediat, demisia.

http://tricolorul.wordpress.com/2011/02/07/o-noua-tragedie-in-valea-jiului-5-morti-si-ca-de-obicei-nici-un-vinovat/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu