"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 16 februarie 2011

Şi dacă-l pune premier pe Mircea Geoană ?


Cam mare coincidenţa, nu? Pe cînd Traian Băsescu bagă zîzanie în partid şi doreşte să-l înlocuiască pe Boc de la conducerea Guvernului-marionetă, tot atunci şi Mircea Geoană părăseşte PSD. Cel pe care Ion Iliescu l-a numit pentru prima dată Prostănac – iar mai apoi şi-a cîştigat renumele cu prisosinţă - a declarat că a cîştigat o dată alegerile (n.r. - referire la prezidenţialele din 2009, cînd sărea în sus de fericire, ca a doua zi să găsească alte rezultate electorale) şi că vrea să fie cel puţin un mandat preşedinte.

Geoană a spus nu o dată că se vede un soi de „Obama de România“. Iar ca să candideze la funcţia prezidenţială fiind în PSD oricum nu se mai poate. Aşa că Mircea Geoană a părăsit partidul. S-a zvonit că se va duce la UNPR, la Gabriel Oprea. Tot ce-i posibil. S-a mai spus că dezertarea lui Geoană s-a preparat în laboratoarele de la Cotroceni. Iar e posibil. Oricum, fostul lider al PSD era oaia neagră, vinovatul de serviciu în PSD, mai rău chiar decît Adrian Năstase. Lui Geoană cineva i-a promis că încă se mai poate, că nu e chiar un ratat politic. Iar acel cineva e diferit de soţia sa, mult iubita Mihaela. Traian Băsescu, în schimb, a dat tîrcoale pe la BNR. Lumea zice că i-a propus lui Isărescu să preia postul de premier. Sau lui Mihai Tănăsescu? Cel de la FMI,  reprezentantul României, ca să vorbească aceeaşi limbă cu Jeffrey Franks, dacă tot ne conduce economia. Dar dacă Basescu s-a dus pe la Isărescu – omul nostru în Grupul de la Roma, mare mason, băgat pînă în gît în economia mondială a lui Rothscild, sau a lui Rockefeller, bîra-bîra cu englezii şi americanii etc. – să se sfătuiască despre cum e mai bine să intre din nou în graţiile americanilor? Căci Băsescu, tot jucînd la două capete, a pierdut şi pe terenul europenilor (Berlusconi, Sarkozy, Merkel), dar şi pe cel al americanilor. Iar dacă americanii se supără, bagă o revoluţie ca-n lumea arabă. Ei bine, Isărescu probabil că l-a sfătuit că e de bine să-i dea ceva „de lucru“ şi lui Geoană, membru al Aspen Institute, băgat cu americanii pînă-n gît încă de pe cînd era ambasador la Washington. Şi care e pe filiera Obama. Dacă Băsescu şi PDL n-ar fi furat alegerile, Geoană ar fi ieşit preşedinte, aşa Prostănac cum e el, iar americanii ar fi stat liniştiţi că au omul lor la capătul scutului anti-rachetă din Dobrogea, cap de pod spre Orientul Apropiat. Altminteri, Băsescu e imprevizibil şi i-au tăiat comunicarea. L-au ex-comunicat!

Bun, poate că Isarescu i-a zis: „Pune-l, Traiane, pe Geoană premier, ca s-avem linişte!“. Aşa că a doua zi Geoană s-o fi dus la jacuzzi la Cotroceni, unde o fi constatat că e mai bine ca la Vântu - apropo, care e de-al lor acum – şi i s-a propus să devină independent ca să fie facut premier, iar mai apoi să candideze la prezidenţiale în 2014, sprijinit chiar de Băsescu, obligat să se retragă după două mandate. Aşadar, simplu, Geoană să devină marioneta lui Băsescu şi să-i liniştească şi pe „ăi de conduc lumea”.Trebuie spus că Geoană a mai avut vise să devină premier. E un scenariu plauzibil. Ce credeţi?

BOGDAN COMARONI

Ziarul TRICOLORUL, nr 2091 - 16.02.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu