"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 26 februarie 2011

Speriat de riscul ca FBI să-i confişte banii, TRAIAN BĂSESCU A ZBURAT ÎN KUWEIT, PENTRU A-ŞI REGLA CONTURILE BANCARE!

Cu o delegaţie restrînsă, vineri dimineaţa, în jurul orelor 8,30, Traian Băsescu şi-a luat zborul spre Kuweit, într-o vizită oficială al cărei motiv este atît de subţire, încît nu justifică nici măcar costul carburantului consumat de avion. Dacă am înţeles noi bine din bîlbîielile Departamentului de Comunicare al Preşedinţiei, păstorit de agramatul Valeriu Turcan, Traian Băsescu participă la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi a 50 de ani de la dobîndirea independenţei acestui stat şi a 20 de ani de la eliberarea de sub ocupaţia irakiană. El, care n-a participat la festivităţile oficiale, prilejuite de Ziua Naţională a României (la 1 Decembrie 2010), nu mai putea de dragul independenţei… Kuweitului! Ce golan!

În fapt, vizita de două zile a lui Traian Băsescu în Kuweit s-a dorit una a fi una ce trebuia păstrată „la secret“, pînă în ultimul moment, dar intenţia i-a scăpat public lui Traian Băsescu, în dialogul de joi seara cu presa, atunci cînd a fost întrebat dacă va participa la Congresul UDMR. Adevăratul scop al deplasării este altul: reglarea unor conturi bancare ilicite, pe care acesta le are în bănci din Peninsula Arabică şi care sînt operabile de la National Bank of Kuweit. Atît clienţii anumitor sisteme bancare ce funcţionează în Kuweit, cît şi operaţiunile financiare efectuate de aici se bucură de o discreţie totală, datorită sistemului politic de guvernare şi legilor din această ţară. Traian Băsescu a făcut acest drum cu o invitaţie oficială, pentru că aceasta este una din puţinele modalităţi de acces pe teritoriul statului Kuweit, unde nu există nici măcar viză turistică. Singurele posibilităţi de acces în micul stat sînt vizele de lucru, sau viza pentru vizite diplomatice. Oricum, dat fiind sistemul restrictiv de acces, cît şi faptul că micul stat nu are protocoale de colaborare juridică internaţională pe linia punerii la dispoziţia diverselor organisme de control financiar a conturilor bancare, Kuweitul este o oază de siguranţă şi discreţie în ceea ce priveşte operarea unor conturi bancare ilegale. În acest context, mai trebuie menţionat faptul că Traian Băsescu nu este la prima vizită în Kuweit. În mai 2008, el a efectuat o altă vizită oficială în acest stat, unde, deşi a avut întîlniri cu emirul statului Kuweit şi cu primul-ministru, scopul real a fost unul asemănător cu cel de acum: reglarea unor operaţiuni financiare. A devenit tot mai clar că şmecherul Băsescu e din ce în ce mai speriat de bombe, la gîndul că FBI îi poate bloca toate conturile bancare, pe fondul procesului referitor la contrabanda cu arme şi rachete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu