"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 4 februarie 2011

Tătarul e la mîna ungurilor: DOCTRINA UDMR – ŞANTAJUL

Traian Băsescu este pus la zid de UDMR, care condiţionează rămînerea la guvernare de adoptarea Legii minorităţilor, pînă cel tîrziu în luna septembrie a anului 2011. UDMR exploatează din plin problemele Dictachiorului şi ale PDL, care doresc rămînerea la putere sub orice formă. Joi dimineaţa, în jurul orelor 8,30, Băsescu, secondat de consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs, s-a întîlnit discret la Vila Lac 2 cu Kelemen Hunor, Marko Bela şi Laszlo Borbely. Scopul întîlnirii a fost acela al negocierii compromisurilor ce urmează a fi făcute cu UDMR, ca plată pentru rămînerea la guvernare pînă la sfîrşitul mandatului. După ce anul trecut, şantajînd cu ieşirea de la guvernare şi susţinerea Moţiunii de Cenzură, UDMR a obţinut asumarea de către Guvernul Boc a Legii Educaţiei în varianta dorită, în care pentru minorităţi limba română va fi predată ca o limbă străină, acum ungurii forţează nota şi vor maximum posibil. Pentru că UDMR-iştii nu mai au absolut nici o încredere în cuvîntul lui Traian Băsescu, ca de altfel marea majoritate a românilor, ei i-au cerut Matrozului semnarea unui protocol, prin care PDL să se angajeze că, pînă la data stabilită, această lege va fi adoptată. Discuţia de la Vila Lac 2 a fost una deosebit de tensionată. La un moment dat, Băsescu le-a promis ungurilor încetarea acordării oricărui sprijin dat lui Laszlo Tökes şi înfiinţării noului partid etnic maghiar, aceasta numai ca UDMR să renunţe la cererea privind adoptarea Legii minorităţilor. Însă Kelemen Hunor, care, de facto, pare a fi noul lider al UDMR, chiar dacă nu a fost validat oficial, a fost inflexibil. În acest context, Piratul a făcut un pas înapoi, cerînd o săptămînă timp de gîndire.

https://tricolorul.wordpress.com/2011/02/03/tatarul-e-la-mina-ungurilor-doctrina-udmr-santajul/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu