"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 2 februarie 2011

Tătarul le aruncă ungurilor un nou colac de salvare - PRAGUL DE INTRARE ÎN PARLAMENT VA FI COBORÎT LA 3%

Traian Băsescu şi gaşca portocalie pregătesc modificarea Legii electorale. Din dorinţa maladivă de a se menţine la Putere, chiar împotriva voinţei populare, Dictachiorul şi lacheii săi încearcă să modifice pasajele care se referă la suspendarea preşedintelui şi vor ca decizia să fie luată cu 2/3 din voturile parlamentarilor, şi nu doar cu majoritate simplă.


Astfel, Băsescu speră să se menţină în scaunul de la Cotroceni pînă la alegerile din 2014. De asemenea, pedeliştii doresc modificarea sistemului de alegere a primarilor şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene, iar alegerile să se tranşeze într-un singur tur. Bazîndu-se pe faptul că la următoarele alegeri PDL-ul la nivel local este cel mai bine plasat pentru a fura voturi, bandiţii trag cu dinţii să evite ca Opoziţia să se unească, într-un eventual tur II, împotriva candidatului lor. Un alt punct în care Legea electorală va fi modificată este acela al pragului electoral. Pentru a nu părăsi barca Puterii, Traian Băsescu le-a promis UDMR-iştilor că pragul va fi coborît de la 5% la 3%, ceea ce le va permite ungurilor supravieţuirea în Parlament. O altă modificare a Legii se doreşte a fi făcută şi la nivel de Bucureşti, unde pedeliştii doresc desfiinţarea sectoarelor şi, implicit, a primăriilor de sector, conducerea acestora fiind, iremediabil, pierdută pentru PDL, după cum reiese din toate studiile făcute pînă acum.

http://ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=11314&format=html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu