"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 4 februarie 2011

Ziarul „Lumea Justiţiei“ confirmă ceea ce am publicat noi

Arme pentru două fronturi: Libia şi Liban. Traian Băsescu, citat martor în SUA în procesul traficantului Bout? WikiLeaks scrie despre arme din România pentru Libia! Într-un Comunicat de Presă, semnat şi parafat de europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, se fac referiri la un proces de la New York în care este judecat traficantul internaţional de arme Viktor Bout şi unde ar fi fost citat, conform sursei amintite, ca martor, şi şeful Statului, Traian Băsescu. Lumeajustitiei.ro a decis să publice acest Comunicat, întrucît, în ultimele două zile, unul dintre cele mai importante capete de afiş ale Revistei Presei îl reprezintă dezvăluirea din Wikileaks conform căreia un om de afaceri străin declară că o firmă din România urma să exporte arme în Liban. Subiectul comun din aceste informaţii venite de pe două canale diferite de informaţii este cuvîntul „arme“.Mai întîi, iată ce se afirmă în Comunicatul semnat de liderul PRM, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor: „Absolut tot ceea ce am scris şi am publicat noi despre fărădelegile lui Traian Băsescu s-a adeverit. În repetate rînduri, ne-am referit la implicarea sinistrului personaj în traficul internaţional de armament. Iată că astăzi, 31 ianuarie 2011, la orele 9 dimineaţa, ambasadorul SUA în România confirmă, involuntar, dezvăluirile noastre. În mod concret, dl. Mark Gitenstein i-a telefonat lui Traian Băsescu, dîndu-i o veste «bună»: s-a aprobat cererea lui insistentă de a vizita America – dar nu la Casa Albă, ci la un Tribunalul Federal din New York. Deocamdată, în calitate de martor în procesul faimosului traficant de arme Viktor Bout, care a livrat «uneltele morţii» şi gherilelor columbiene FARC. Mai mult ca sigur, calitatea de martor se va schimba în aceea de inculpat. Are ea, America, destule păcate – dar trebuie să recunoaştem că Justiţia îşi face datoria ca la carte! N-avem decît să ne amintim de maniera decisă în care «mîna lungă a Legii» i-a zguduit pe mai mulţi preşedinţi ai Americii, între care Richard Nixon şi Bill Clinton. În nebunia lui paroxistică, s-ar putea ca Traian Băsescu să-şi facă iluzii că îi corupe, sau îi şantajează pe magistraţii de peste Ocean, aşa cum face cu slugile din România. Îl duce mintea. Deocamdată, ştiu că telefonul primit, la sfîrşitul acestei prime luni a anului şi la începutul săptămînii, de la reprezentantul Casei Albe la Bucureşti, i-au provocat răufăcătorului de la Palatul Cotroceni mari dureri de cap. Ce făcea el spume la gură din senin, dar ce-a dat în clocot după lovitura de măciucă pe care a primit-o în moalele capului său mic şi ţuguiat, de la ambasadorul SUA! Auzi minune: să-i facă, lui, atotputernicului şantajist, un ambasador una ca asta! Să-i pomenească, lui, MARK de FARC! Eu, unul, consider că, abia acum, Traian Băsescu e terminat politic. Definitiv. Şi-a început «preşedinţia» cu Dosarul Flota şi şi-o va termina tot la Tribunal, cu Dosarul Armamentul. Iată un Raport pe care l-am primit, în această zi, pe filiera Serviciilor Secrete:

«NOTĂ SPECIALĂ. Traian Băsescu va fi audiat oficial ca martor în procesul traficantului de arme Viktor Bout, care va începe în septembrie 2011 la un Tribunal Federal din New York. Conform unor surse de la Palatul Cotroceni, luni dimineaţa, în jurul orelor 9, Băsescu a fost înştiinţat telefonic de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, că în scurt timp autorităţile americane vor face demersuri oficiale pentru citarea sa ca martor în celebrul proces al traficantului morţii. Convorbirea a durat cca. 3 minute. Rechizitoriul procurorilor americani conţine probe şi documente care atestă complicitatea unor înalţi demnitari români cu celebrul traficant. De altfel, conform informaţiilor noastre, acesta este un prim rezultat al interviurilor discrete luate lui Traian Băsescu anul trecut de către directorul adjunct al FBI, Sean Joyce, care a venit de două ori în România şi a stat de vorbă cu Chiriaşul de la Cotroceni despre complicatul subiect al traficului de armament. Aceleaşi surse ne-au mai dezvăluit că autorităţile americane au informat periodic, începînd cu anul 2005, Ministerul Justiţiei din România despre investigaţiile lor, precum şi despre personajele politice româneşti suspectate a avea legături cu afacerile cu armament ale lui Viktor Bout. Evident că toate aceste schimburi de informaţii au fost trecute sub tăcere şi îngropate adînc de către organele corupte de la Bucureşti, cu atît mai mult cu cît în capul listei de complici este Traian Băsescu, considerat de către americani un personaj-cheie în activităţile ilegale ale lui Viktor Bout din 1998, cînd se pare că acesta a încărcat armamentul traficat chiar de pe Aeroportul Otopeni, iar «liberul» de decolare a aeronavei morţii a fost dat de autorităţile aeronautice româneşti, sub presiunea şi la ordinul direct al Matrozului, aflat atunci la conducerea Ministerului Transporturilor. Acest transport era pentru gherilele FARC, ale traficanţilor de droguri din Columbia. De altfel, în anul 2009, agenţii americani care l-au arestat pe Viktor Bout la Bangkok s-au dat drept membri ai gherilelor FARC. Este de aşteptat ca americanii să-l întrebe pe Băsescu şi despre vînzarea de armament şi rachete către Miliţiile Libaneze Hezbollah, pe care o patronează direct, împreună cu fratele său». În această situaţie, ca membru supleant al Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European şi deţinător al unor informaţii preţioase pe tema implicării lui Traian Băsescu în aceste activităţi criminale, mă ofer să compar ca martor în procesul de la New York”. Comunicatul poartă semnătura şi parafa europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor.

Ce scrie WIKILEAKS?

Site-ul WikiLeaks a publicat o telegramă diplomatică de la Ambasada SUA din Tripoli, din data de 6 noiembrie 2008, din care reiese că o companie britanică, York Guns, ar fi trebuit să exporte în Libia 130.000 de arme automate Kalaşnikov, acţionînd ca intermediar între o parte ucraineană, neidentificată, şi responsabilii cu achiziţiile din Comitetul de Apărare din Libia (echivalentul Ministerului Apărării). Ambasada Marii Britanii la Tripoli se temea însă că guvernul libian ar putea intenţiona să reexporte armele către guverne sau grupări rebele armate din Ciad şi Sudan, motiv pentru care guvernul britanic a decis, în 30 octombrie 2008, să nu aprobe licenţa de export pentru York Guns. Conform site-ului citat, Muhammad El-Obeidi, un om de afaceri libian care are legături cu regimul lui Muammar El Khadafi, a afirmat în 23 octombrie că a semnat un contract cu o companie românească (NFI), pentru exportarea din România, în Libia, a 100.000 de arme automate de tip AK-47. Potrivit notei diplomatice, El-Obeidi a semnat contractul la sfîrşitul lui septembrie, la Paris, în timpul unei călătorii de afaceri. El a afirmat că a fost însărcinat să ajute la facilitarea achiziţiilor pentru Jafl al-Khamis (Brigada Khamis), o unitate a forţelor speciale condusă de Khamis Khadafi, unul dintre fiii liderului libian. Potrivit lui El-Obeidi, căpitanul Ahmed Ben Shragaa, responsabilul cu achiziţii al unităţii, are instrucţiuni să lucreze cu ajutorul său la un număr de „achiziţii speciale”. El-Obeidi a vorbit deschis despre contractul respectiv, dar a evitat să spună dacă armele urmau să fie folosite în Libia, sau Libia să fie „end user” (destinaţie finală), care să le reexporte.

Cine e Viktor Bout?

Rusul Viktor Bout, născut în 1967, fost ofiţer al forţelor aeriene sovietice şi cunoscut pentru afacerile sale din domeniul traficului internaţional cu armament drept „Comerciantul morţii”, a fost capturat în Thailanda la data de 6 martie 2008 şi extrădat de autorităţile acestei ţări în Statele Unite ale Americii, unde este acuzat de terorism. Despre el au apărut informaţii conform cărora Bout ar fi livrat arme, timp de 15 ani, în Africa şi America de Sud, în Afganistan şi pentru Al-Qaida. Justiţia din SUA îl acuză pe Bout de conspiraţie în uciderea unor agenţi federali, pentru achiziţionarea de rachete sol-aer şi în vederea sprijinirii materiale a organizaţiei teroriste FARC. Pe blogul „Mercenarul român” (http://mercenarul.weblog.ro/2011/01/11/ basescu-si-viktor-bout-traficantul-mortii), într-un material interesant, apar motivele pentru care românii ar fi foarte interesaţi de dezvăluirile traficantului. Iată un fragment din acest material al cărui titlu este „Băsescu şi Viktor Bout”: „De ce ne interesează pe noi cazul Viktor Bout şi dezvăluirile pe care acesta ar urma să le facă în Statele Unite, pentru a obţine o sentinţă mai uşoară şi aducerea familiei sale pe teritoriul american? Din două motive cît se poate de simple. În aparenţă. Primul este că, prin cooperarea Serviciilor Speciale româneşti şi americane, traficantul morţii ar fi trebuit să fie capturat în 2008, la Fabrica de rachete de la Crîngu. Dar Viktor Bout a fost prevenit şi nu a mai căzut în cursa întinsă în România. Din informaţiile noastre, această scurgere gravă de informaţii s-a produs, în mod deliberat, prin intermediul consulului economic al României la Moscova, Gigel Bratiloveanu, acesta fiind un apropiat şi un protejat al lui Traian Băsescu încă de pe vremea cînd preşedintele României era ministru al Transporturilor. Şi acum venim la al doilea motiv. În anii în care Traian Băsescu a fost ministru al Transporturilor sau secretar de Stat la Transporturi, activitatea flotilei lui Viktor Bout, prin intermediul Aeroportului Otopeni Militar, s-a intensificat în mod semnificativ. Personal, am postat numeroase documente care vor fi utile anchetei din Statele Unite, care demonstrează atît traficul de arme săvîrşit prin intermediul Aeroportului Otopeni, cît şi modul în care se falsificau documentele de provenienţă şi de destinaţie. Şi, nu mai puţin, asemenea probe ilustrează complicitatea lui Viktor Bout cu autorităţile române de la nivelul Ministerului Transporturilor. Dacă nu cumva au fost implicate şi Servicii Secrete. În trecutul ceva mai îndepărtat al lui Viktor Bout există o perioadă în care destinul său s-a intersectat, în mod straniu, cu cel al actualului preşedinte al României, Traian Băsescu. Este vorba de perioada în care domnul Traian Băsescu a deţinut funcţia de şef al reprezentanţei Navrom la Anvers. În locul imediat învecinat din Anvers îşi îndeplinea o misiune secretă şi Viktor Bout. Care făcea acelaşi lucru, de astă dată sub aripa protectoare GRU”.

„LUMEA JUSTIŢIEI“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu