"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 2 martie 2011

Am aflat de ce s-a amînat razia din Portul Constanţa: MIRCEA BĂSESCU AŞTEAPTĂ O NAVĂ CU 40.000 DE TONE DE PETROL

Incursiunea mascaţilor şi a procurorilor DNA la Vama Constanţa Port a fost amînată pentru a doua jumătate a lunii martie. Surse din DIICOT ne-au dezvăluit faptul că razia demonstrativă a echipei cinematografice a DNA la vama stăpînită de fraţii Băsescu a fost amînată, deşi erau finalizate chiar planurile operaţionale şi scenariul, evenimentul urmînd a se desfăşura chiar pe 1 martie, de Mărţişor. Amînarea s-a produs din ordinul direct al Chiorului, care, după ce a discutat cu fratele Mircea, i-a dat telefon lui Daniel Morar duminică seara şi i-a ordonat un scurt „La loc comanda”. Sursele noastre spun că amînarea operaţiunii, pentru a doua jumătate a lunii martie, a intervenit pentru că, în pofida tuturor eforturilor depuse de Mircea Băsescu, acesta nu a putut decala sosirea în Port, în această perioadă, a unei nave, care va descărca 40.000 de tone de ţiţei de contrabandă, în valoare de aproximativ 4,5 milioane de dolari. Marfa, care va fi pompată prin conducte către rafinăriile din Valea Prahovei, nu trebuie să se afle în depozitele Oil Terminal în momentul descinderii, existînd pericolul ca unul, sau mai mulţi, dintre cei ce urmează a fi reţinuţi să vorbească despre afacere, obligînd astfel extinderea descinderii şi spre contrabanda cu petrol. În acest context, pentru că vînzătorul ţiţeiului (un intermediar libanez) nu a vrut să amîne livrarea, fraţii Băsescu au decis decalarea producerii show-ului televizat, la a cărui regie se lucrează de circa o lună de zile. Operaţiunea de contrabandă este ţinută în cel mai mare secret cu putinţă, la această oră neştiindu-se nici măcar data la care nava va trebui să ancoreze, denumirea ei, sau măcar pavilionul sub care navighează.

Aceste date de identificare trebuiau menţionate deja în documentele de la Port Control, pentru a i se pregăti formalităţile de acostare, dar se pare că ele sînt ştiute doar de o mînă de oameni de încredere ai lui Mircea Băsescu. Conform surselor noastre, situaţia este atît de tensionată în rîndurile funcţionarilor din Portul Constanţa, încît, începînd de la vameşi, Poliţie de Frontieră sau autorităţi vamale, toţi se feresc ca dracul de tămîie, indiferent de unde vine ordinul. Nici măcar un portbagaj de autoturism nu mai intră sau nu mai iese din port necontrolat. Tensiunea care domneşte în Portul Constanţa, precum şi excesul de zel al funcţionarilor îi deranjează teribil pe contrabandişti, inclusiv pe cei care cotizează lunar la Mircea Băsescu. Acesta a început să fie ameninţat de contrabandişti că, în cazul în care „nebunia nu ia repede sfîrşit”, nu vor mai cotiza nimic pentru protecţie. Prins între descinderile de operetă ale DNA ordonate de Piratul Chior şi presiunea contrabandiştilor, ale căror afaceri de milioane de euro sînt parţial stopate, se pare că Mircea Băsescu este în cel mai dramatic moment al vieţii sale.

Un comentariu:

  1. Vadim Tudor presedintele Romaniei 2012.Asa sa va ajute Dumnezeu sa scapam tara de hoti.Multa bafta.Alex din Tulcea

    RăspundețiȘtergere