"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 16 martie 2011

Romania dezbinata din punct de vedere cultural, moral si chiar teritorial

Cum traim zilnic experiente din ce in ce mai socante pentru cultura si traditia noastra, a ROMANILOR, nu ar trebui sa fim socati de ideea fascismului unguresc ce este in floare pe teritoriul Romaniei… Acest fenomen este incurajat de mai marii oraselor si judetelor cunoscute ca populate in majoritate de maghiari, reamintim aici parada din 11.09.2010 din Miercurea Ciuc unde Raduly Robert, primarul orasului, a sustinut si participat alaturi de grupari ce sunt recunoscute ca militante pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria ( “Tinerii din cele 64 de comitate” , “Ordinul Vitejilor din Ungaria” ). Acestia au tinut sa cinsteasca ziua in care armata horthysta a ocupat Ardealul in 1940…reactia autoritatilor locale si ma refer aici la Politie si Jandarmerie a fost una destul de relaxata, au asitat si au acceptat cu buna stiinta batjocorirea istoriei neamului romanesc, au preferat sa intoarca spatele martirilor Marelor Razboaie Mondiale, au uitat versurile pline de patriotism “ Treceti batalioane romane Carpati…”, au preferat sa uite ca sunt ROMANI. 

De ce suntem noi romanii asa de ingaduitori ? De ce preferam sa stam ascunsi, sa ne aratam nemultumirile numai in cercuri restranse si nu luam atitudine oferind celor ce doresc dezbinarea noastra culturala si teritoriala ceea ce le oferea Mihai Viteazul, Mircea cel Batran sau Decebal … foc, foamete si venin !

Un raspuns la aceste intrebari retorice ar fi manipularea la care suntem supusi de 20 de ani incoace, manipulare la care am ajuns din vina celor ce ne-au condus. Toate guvernele au acceptat aceasta avalansa de cereri precum : autonomie, legea educatiei, statui cu criminali de razboi situate in orasele Romaniei, din pofta de putere. Au vandut tara strainilor pentru interesul si bunastarea lor, au ajuns sa participle ca niste milogi la Congresul UDMR, , cersind sprijinul acestora pe viitor laudand importanta acestei organizatii in progresul Romaniei !!! Care progress ?!? ...

Ce s-ar intampla daca in Alsacia, regiune aflata pe teritoriul Frantei, un primar neamt ar sarbatorii ziua in care Franta a fost ocupata de catre armata hitlerista cu o parada la care sa participe grupuri neonaziste ? Cum ar putea vreodata un evreu sa accepte numirea unei strazi din Ierusalim, dupa un comandant nazist ? Ce polonez ar accepta vreodata o statuie a vreunui conducator rus dupa masacrul suferit de armata polona in padurea Katyn ? Toate acestea in Romania sunt acceptate de catre autoritati si in unele momente si de catre populatie, la Arad exista un monument ridicat in cinstea generalilor unguri ce au omorat 40.000 de tarani romani, pe motiv ca nu s-au lasat maghiarizati la 1848 !!! Cinste si slava lor pentru mandria de a fi romani … 

Ultima insulta adusa de catre maghiari poporului roman este spanzurarea lui Avram Iancu in centrul orasului Miercurea Ciuc de catre un individ pe nume Csibi Barna ce se autoproclama liderul Garzii Secuiesti. Aceasta organizatie este infiintata cu scopul précis de a pedepsii orice roman sau mai bine spus, orice cetatean al Romaniei, care este potrivnic ideei de alipire a Transilvaniei la Ungaria. Ei bine draga Csibi, pentru boala ta exista leac, amintesc aici 16 – 20 martie 1990… asa ca joaca-te baiete !

                                   Adrian Marin - Presedinte Interimar OTRM

http://www.ziarultricolorul.ro/index.php/coltul-tineretului

Un comentariu:

  1. BOC :

    "Minorităţile naţionale în general şi comunitatea maghiară în particular au reprezentat şi reprezintă un izvor important de bogăţie spirituală în România care trebuie valorificat pentru întregirea zestrei noastre culturale."

    "Reprezentanţii comunităţii maghiare în Parlament şi Guvern au avut o contribuţie esenţială la realizarea şi aplicarea programelor de reformă care au salvat România de la colapsul economic"

    http://www.mediafax.ro/politic/boc-lauda-udmr-intr-un-mesaj-transmis-cu-ocazia-zilei-maghiarilor-de-pretutindeni-8062906

    RăspundețiȘtergere