"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 20 aprilie 2011

IUBITORII DE ANIMALE NU RENUNŢĂ LA LUPTĂ!

Parcul Izvor din Capitală a găzduit, luni, cel de-al 14-lea Miting de Protest faţă de intenţia deputaţilor PDL de a vota în favoarea reintroducerii în legislaţie a eutanasierii cîinilor fără stăpîn. Pe parcursul celor cîtorva ore în care s-au aflat în faţa clădirii Parlamentului, sutelor de participanţi li s-au alăturat numeroşi bucureşteni, iubitori de animale, dornici să îşi exprime punctul de vedere asupra monstruozităţilor puse la cale de actuala Putere portocalie. Plenul Camerei Deputaţilor urma să dezbată, la punctul 57 al Ordinii de Zi, proiectul legislativ privind gestionarea cîinilor fără stăpîn, document amendat de Guvern şi de deputaţii PDL cu prevederea referitoare la eutanasiere. Se pare că, şi de data aceasta, virulenţa protestelor din stradă i-a determinat pe parlamentari să amîne luarea în discuţie a acestui proiect legislativ. În sala plenului, s-au aflat zeci de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor. De afară, se puteau auzi discursurile manifestanţilor, huiduielile la adresa portocaliilor, cîntece patriotice. „Hoţii“! şi „Criminalii!“, au strigat ore în şir iubitorii de animale. Vorbitorii din Parcul Izvor au condamnat ticăloşia autorităţilor corupte şi discreţionare şi au îndemnat la atitudine fermă, chiar la ripostă, pe măsura fărădelegilor săvîrşite de hingherii de la Putere. Totodată, s-a evidenţiat însemnătatea tragică a zilei de 19 aprilie, amintindu-se că, în urmă cu 10 ani, primarul general de atunci, Traian Băsescu, a declanşat masacrul cîinilor fără stăpîn de pe străzile Bucureştilor.



Iniţiatorul Legii în vigoare, de protecţie a animalelor, prin care se înterzice eutanasierea cîinilor fără stăpîn, sănătoşi, Marius Marinescu, a subliniat, în cuvîntul său, ipocrizia indivizilor portocalii cu funcţii înalte în stat, cum ar fi deputata Sulfina Barbu, preşedinta Comisiei de Administraţie Publică a Camerei Deputaţilor, şi prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaie. Marius Marinescu, vicepreşedinte PRM, a spus: „Asemenea personaje încearcă să justifice propovăduirea eutanasierii cîinilor, adică a crimei, sub pretextul grijii lor nemărginite pentru siguranţa şi confortul oamenilor. Dar, mă întreb, unde le este grija pentru semenii în slujba cărora ar trebui să se afle, atunci cînd Executivul închide şcoli, aruncă bolnavii afară din spitale şi înfometează populaţia sleită de puteri? Starea în care se zbate România este rezultatul jafului şi al mîrşăviilor Puterii, nicidecum al existenţei bieţilor cîini pe străzi. Mă revoltă tupeul şi sîngele rece cu care asemenea personaje încearcă să inducă, în mentalul colectiv, ideea că un cîine comunitar ar fi un pericol pentru oameni! Adevăratul pericol pentru majoritatea românilor sînt ei, potentaţii lacomi şi putrezi pe dinăuntru! Ei sînt cei care supun populaţia la un genocid sistematic. Ei ucid tot ce mişcă în jurul lor. După minţile lor dezaxate, le-a venit rîndul şi bieţilor cîini să umple buzunarele fără fund ale monştrilor cu putere de decizie în Stat! Se spune că Omul este o fiinţă superioară. Pînă una-alta, autorităţile noastre involuate gîndesc şi reacţionează îngrozitor de primitiv. Dumnezeul lor nu este acelaşi cu al nostru; «Idealul» lor este banul murdar, cu tot ceea ce presupune această noţiune: corupţie, şantaj, minciună, trădare de ţară, hoţie. Privind la mizeria de zi cu zi, constat, cu amărăciune şi stupoare, că tocmai nouă, oamenilor, cîinii ne dau lecţii de modestie, de altruism, de solidaritate, de prietenie sinceră, de iubire necondiţionată, de devotament pînă la sacrificiu, de bunătate, deci, dacă îmi este permisă o figură de stil, de OMENIE! Spre deosebire de guvernanţi, noi, cei ce protestăm aici, nu urmărin interese individuale sau de grup. Prin demersurile şi acţiunile noastre, lăsînd la o parte treburile cotidiene, grijile casnice, problemele personale, ne războim pentru drepturile unor suflete care nu se pot apăra. Le atragem atenţia portocaliilor de peste drum, din Parlament, că vom fi aici ori de cîte ori proiectul legislativ referitor la eutanasierea cîinilor fără stăpîn se va afla pe Ordinea de Zi a plenului. Vom manifesta pînă cînd deputaţii vor ţine cont de opinia iubitorilor de animale din România, adică peste jumătate din populaţie, şi de apelul Parlamentului European către Parlamentul României, care recomandă, ca unică soluţie de rezolvare a acestui fenomen, STERILIZAREA!“.


Discursuri asemănătoare au rostit şi regizorii Mircea Cocoloş şi Mihnea Columbeanu, Codrin Ştefănescu, reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor, cetăţeni ai Capitalei, care au ţinut să-şi exprime punctul de vedere. Printre organizatorii Mitingului de Protest s-a numărat şi Constantin Bebe Ivanovici.


LILIANA MARINESCU


Ziarul TRICOLORUL, nr 2145 / 20.04.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu