"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




luni, 16 mai 2011

Masacrul canin de la Botoşani - încercare a PDL de muşamalizare

PETIŢIE

Către PARLAMENTUL ROMÂNIEI

În atenţia domnului Ioan Stan, preşedintele Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi pentru Petiţii a Camerei Deputaţilor

Vă solicităm să demaraţi o investigaţie cu privire la masacrul canin de la Botoşani, din data de 11 mai 2011. Avem serioase suspiciuni legate de încearcarea de muşamalizare a acestui caz grav, astfel încît cei vinovaţi să nu suporte rigorile legii. După cum se ştie, primarul oraşului, Cătălin Mugurel Flutur, viceprimarul Florin Ghiorghiţă, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Viorel Şerbănoiu, şi directorul general al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor-Botoşani, Minodora Vasiliu, sînt numiţi în funcţii de principalul partid aflat la guvernare, PDL. Mai mult decît atît, dar persoana care a condus întreaga operaţiune de ucidere a cîinilor, medicul veterinar Cristian Pancu, este salariat al clinicii veterinare particulare a numitului Dorin Vasiliu, soţul celei care conduce Direcţia Sanitar-Veterinară Botoşani, Minodora Vasiliu.
În cazul masacrului de la Botoşani, din data de 11 mai 2011, vorbim despre săvîrşirea unor infracţiuni pedepsite de Legea 9/2008 (Legea „Marinescu I"), cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Aceste infracţiuni au fost comise de către reprezentanţii Primăriei Botoşani, care au adunat de pe străzi 250 cîini, pe care i-au dus într-un aşa-zis adăpost (de lîngă groapa de gunoi a oraşului), unde au fost ucişi cu bestialitate. Acţiunea s-a petrecut noaptea, pe furiş, rapid, fără prezenţa ONG-urilor de profil şi a presei, pentru că făptuitorii erau convinşi că încalcă legea. În momentul în care presa şi asociaţiile de protecţie a animalelor au aflat, era prea tîrziu. Masacrul avusese loc pînă spre orele 5 dimineaţa. În plus, angajatii Primăriei au avut un comportament brutal faţă de oficialii care s-au prezentat la acel adăpost pentru a lămuri situaţia şi a aduce la cunoştinţa publicului oribilul masacru.
Din discuţiile pe care dl. Marius Marinescu, autorul Legii de protecţie a animalelor nr.9/2008, le-a purtat cu medicul veterinar Cristian Pancu, cel care s-a ocupat de uciderea cîinilor, am aflat că doar o parte dintre aceştia erau bolnavi de jigodie, boală perfect tratabilă, restul fiind sănătoşi. Pe de altă parte, legea a fost încălcată şi prin faptul că ucigaşii nu au solicitat reprezentanţilor ONG-urilor, ai Poliţiei şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare să participe şi să constate starea reală de fapt de la faţa locului. Nu a existat nici un document emis de ANSV, conform Ordinului 17/2011, care să ateste că în acea zonă populaţia canină ar fi atinsă de o boală incurabilă (gen rabia). Aşa cum am mai spus, ne aflăm în faţa unei grave încălcări a Legii 9/2008 cu privire la protecţia animalelor. Nu este posibil ca din moment ce o lege interzice, sub sancţiunea închisorii, anumite acţiuni cu potenţial vătămător la adresa relaţiilor sociale, să constatăm că de fapt se produce contrariul, iar autorităţile comit asemenea infracţiuni, în loc să vegheze la respectarea prevederilor legale şi să asigure prevenţia unor astfel de fapte.
Avînd în vedere numărul mare de martori şi de probe ce dovedesc săvîrşirea infracţiunilor, Poliţia trebuie să cerceteze obiectiv aceste fărădelegi şi să trimită rechizitoriul în instanţă, pentru ca persoanele responsabile de comiterea infracţiunilor prevăzute în Legea 9/2008 să fie condamnate. Printre principalii martori ai măcelului se numără doamna Petronela Lorena Chiribuţă, actriţă, domnul Ovidiu Elvald Codău, regizor şi producător la Televiziunea locală TELE M BOTOŞANI. Atît funcţionarii publici, cît şi medicul veterinar, împreună cu toţi cei care au comis  această exterminare în massă a unor animale nevinovate trebuie cercetaţi penal şi traşi la răspundere. În cazul în care se muşamalizează toată situaţia, unde mai putem vorbi de respectarea legii şi a Constituţiei României? Mai avem oare principii şi moralitate, pentru a asigura un viitor generaţiilor următoare? Ce exemplu dau aceşti funcţionari pentru restul cetăţenilor? Ce explicaţii oferă către cei care i-au ales? Ce imagine va avea România în lume?
După cum am menţionat la începutul petiţiei, avem informaţii că edilii locali urmăresc trecerea sub tăcere a acestei anchete şi, prin urmare, vă solicităm sprijinul în elucidarea acestui caz. De altfel, chiar viceprimarul Florin Ghiorghiţă a dat ordin să fie eutanasiaţi cîinii, însă fără a putea prezenta documente oficiale din care să rezulte necesitatea măsurilor impuse.
Vă rugam să interveniţi în soluţionarea acestui caz fără precedent atît în România, cît şi în Europa, considerănd că doar prin implicarea unor autorităţi imparţiale putem avea o Justiţie echitabilă. Solicităm ca toţi cei vinovaţi să răspundă conform dispoziţiilor legii, iar anchetatorii să îşi facă datoria în mod obiectiv.

Vă mulţumim,

MARIUS MARINESCU, vicepreşedinte PRM, autorul Legii pentru protecţia animalelor nr. 9/2008
MARCELA PÎSLĂ, preşedinta Asociaţiei „Cuţu,cuţu"
DANA ANDRIŞAN, director al Fundaţiei „ADOR", Botoşani

http://www.ziarultricolorul.ro/special/masacrul-canin-de-la-botoani---ncercare-a-pdl-de-muamalizare.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu