"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 2 iunie 2011

Atac de panică: TRAIAN BĂSESCU SCHIMBĂ CONSTITUŢIA CU PROSTITUŢIA!




Ieşirea, intempestivă, a lui Băsescu, de miercuri, a fost tot produsul minţii lui bolnave. Efectiv, după convorbirea pe care a avut-o cu George Söröş, care îl înştiinţase că îşi poate lua adio de la primirea la Casa Albă şi că va avea probleme în septembrie, la Tribunalul Federal din New York – Pazvante Chiorul n-a mai fost în apele lui, l-au trecut toate năduşelile. Cei care l-au văzut, la orele 13, sosind la Palatul Cotroceni, relatează că individul era foarte nervos. L-a chemat la el pe consilierul Ştefan Deaconu, care răspunde de problemele juridice şi constituţionale, spunîndu-i că va da drumul la revizuirea Constituţiei şi că acesta trebuie să convoace o Conferinţă de Presă. Ceea ce a ieşit a fost jalnic, n-are rost să repet ce am mai afirmat pe această temă şi au spus şi alţii. Atîta vreau să subliniez: e o curată neruşinare să le vorbească românilor despre STABILITATE un beţiv care nu e în stare, el însuşi, să aibă propria stabilitate şi cade grămadă! Şi, de asemenea,  el nu poate vorbi de nevoia de STABILITATE din moment ce se screme să facă harcea-parcea Legea fundamentală a ţării, care asigură tocmai stabilitatea unui stat! Ţările stabile, care se respectă, nu-şi schimbă Constituţia în fiecare deceniu – aşa cum se întîmplă în România: 1991 – 2003 – 2011. E mult. E anormal. În rest, ce putem spune? De ce-i e frică, nu scapă Chiorul. Şi nu apucă el să facă varză şi Constituţia, asta i-o garantăm. În final, cîteva consideraţii-fulger:

1) Tradiţia politică a Poporului Român, din 1866, de la Alexandru Ioan Cuza încoace, e Parlamentul Bicameral. Ocupaţia stalinistă a ţării a desfiinţat Senatul şi a născocit Marea Adunare Naţională. Asta vrea Băsescu, o instituţie unică şi mult mai redusă numeric, pe care să o controleze mai uşor.

2) Senatul reprezintă mai mult decît o tradiţie politică - reprezintă o tradiţie istorică, avînd în vedere că această instituţie exista şi în Roma antică. SENATUS însemna „SFATUL BĂTRÎNILOR“, numele provenind din etimonul SEN, care a dat SENECTUTE, SENIOR, etc. Este celebră bătălia de la Canae, din anul 216 î. Chr., cînd au murit pentru Patrie nu mai puţin de 80 de senatori romani.

3) Toate ţările mari şi importante ale lumii au Parlament bicameral: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania, Germania, Polonia etc. Parlament unicameral are... Ungaria!

Într-o carte de-a mea de aforisme am scris ceva pe tema asta: „Un Parlament cu o singură Cameră nu este altceva decît o garsonieră“. Mă uitam la Băsescu ce penibil era. Un analfabet. Un primitiv. Ţine, el, lecţii de Drept Constituţional? Vorbeşte, el, de corupţie? Era limpede ce avea în cap – fireşte, în afară de alcool şi metastaze: şmecheria de a livra presei şi opiniei publice o ţintă falsă, o temă de dezbateri, pretenţia că el nu mai poate dormi de grija democraţiei, a economiilor bugetare şi a Interesului Naţional. Al dracului golan, nu mai scapă ţara asta de el?! Ba scapă, mai rapid decît crede el...

CORNELIU VADIM TUDOR
1 iunie 2011

http://www.ziarultricolorul.ro/eveniment/atac-de-panic-traian-bsescu-schimb-constituia-cu-prostituia.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu