"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 22 iunie 2011

MESAJE DE FELICITARE

Jubileul a 20 de ani de la crearea Partidului România Mare
Felicitări din partea Filialei Bucureşti


Domnului dr. Corneliu Vadim TUDOR,
Preşedintele Partidului România Mare,
Membru al Parlamentului European

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Partidului România Mare, Organizaţia PRM Bucureşti vă urează multă sănătate şi un călduros „La Mulţi Ani!“. După 20 de ani, grei dar frumoşi, de luptă şi speranţă, avem şansa istorică de a-i spulbera pe trădătorii de Neam şi Ţară care continuă să schilodească sufletul acestui popor. Împreună cu domnia-voastră, sperăm să obţinem victoria atît de mult aşteptată. Dumnezeu să ne ajute.

VICTOR IOVICI,

Vicepreşedinte al Partidului România Mare,
Preşedinte PRM Bucureşti,
Viceprimar al Municipiului Bucureşti


===========================

PRM va reveni în Parlamentul României

La ceas aniversar, Biroul Executiv al Filialei PRM Sector 1 urează un călduros „La Mulţi Ani” partidului şi celui care, în urmă cu 20 de ani, avînd la bază ideea de unitate a tuturor provinciilor româneşti, ca suprem Ideal Naţional, la numai 1 an de la apariţia revistei „România Mare“, a dus la fondarea Partidului România Mare, dr. Corneliu Vadim Tudor. Împreună cu Eugen Barbu şi profesorul univ. dr. Mircea Muşat, cu generalii Ion Alexandru Munteanu, Theodor Paraschiv şi alţi cîţiva apropiaţi, preşedintele PRM, dr. Corneliu Vadim Tudor, a înţeles că Naţiunea Română are nevoie de un partid care să o apere de cei care, la acele vremuri, dar şi acum, doreau şi încă mai doresc sfîrtecarea teritorială a României. Partidul România Mare va reveni în Parlamentul României, acolo de unde a fost scos prin fraudă de către cei care nu doresc binele Ţării şi Poporului Român. De altfel, sondajele de opinie arată clar faptul că Partidul România Mare va ajunge iarăşi în prim-planul politicii româneşti, după 20 de ani de la înfiinţare, acolo unde îi este locul.

DOREL VULPOIU,
Preşedintele PRM Sector 1

=================================
Singurul partid justiţiar

Luni, 20 iunie 2011, la sediul Partidului România Mare Filiala Mehedinţi s-a organizat o întîlnire emoţionantă, la care au participat membrii Biroului Executiv Judeţean, ai Organizatiei Municipale Drobeta Turnu Severin, ai Organizaţiei de Femei şi Tineret, cu prilejul jubileului istoric 20 iunie 1991 - 20 iunie 2011, 20 de ani de la crearea Partidului România Mare. A luat cuvîntul preşedintele Filialei Mehedinţi a PRM, domnul Ion Drăghia, unul dintre fondatorii Filialei noastre, care a trecut în revistă momentele cruciale în care a luat fiinţă Filiala partidului nostru pe Pămîntul Sfînt şi dintotdeauna românesc al Olteniei. Domnia-sa a subliniat faptul că naşterea acestui partid a fost o necesitate istorică, prin care să se continue tradiţiile şi spiritul înălţător românesc pentru libertate, adevăr, dreptate, încredere şi prosperitate pentru Poporul Român. Au rostit simţite şi patriotice alocuţiuni d-na Alexia Lăpădat, preşedinta Organizaţiei de Femei a Drobetei Turnu Severin, şi dl. Nicolae Murdeală, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Mehedinţi pe probleme organizatorice, care au subliniat poziţia şi activitatea celui mai patriotic, curajos şi justiţiar partid din existenţa modernă a României. Dl. profesor Mircea Borcoman a prezentat un istoric al evenimentelor în pregătirea şi finalizarea Marelui Act de la 1 Decembrie 1918, insistînd cu forţa argumentelor că PRM nu este un partid extremist, cum neprietenii şi trădătorii de neam încearcă să-l discrediteze, ci un partid de lider, un partid naţional, care apară valorile de tradiţie, istorie, neam şi limbă, în frunte cu marele român dr. Corneliu Vadim Tudor, preşedintele partidului şi europarlamentar. La ceasul jubileului istoric, participanţii şi dl. preşedinte al Filialei Mehedinţi, Ion Drăghia, au răspuns la întrebările mass-media. În încheiere, s-a prezentat mesajul adresat de către preşedintele PRM, dr. Corneliu Vadim Tudor, membrilor de partid, tuturor românilor, pentru încredere, sprijin şi speranţă în viitorul României şi al Poporului Român, doctrina Partidului nostru avîndu-şi sorgintea în aspiraţiile, tradiţia şi istoria românilor.

Biroul de presa al Filialei PRM Mehedinti

=========================
La ceas aniversar

S-au împlinit, la 20 iunie 2011, 20 de ani de la realizarea unui vechi vis al românilor, înfiinţarea Partidului România Mare, de către Corneliu Vadim Tudor, împreună cu un grup de membri fondatori sufletişti, adevăraţi români patrioţi. Apariţia pe scena politică a acestui partid, care a îmbrăţişat Doctrina Naţională concepută de Nicolae Iorga, a fost şi este în momentul de faţă necesară, ca o contrapondere faţă de pericolul pe care-l reprezintă acţiunile antinaţionale declanşate de UDMR timp de 21 de ani şi care au crescut în amploare de-a lungul anilor. Faptul că PRM are o orientare de centru-stînga demonstrează apropierea de massele mari de oameni, care, în decursul acestor ani, au sărăcit, ajungînd sub pragul unui trai decent. Principalele direcţii pe care acţionează PRM sînt două: direcţia justiţiară şi direcţia naţională, exact ce ne doare pe noi, românii, în momentul de faţă: creşterea infracţionalităţii şi creşterea acţiunilor iredentiste ale UDMR, culminînd cu deschiderea ,,Cutiei Pandorei” – revizuirea Constituţiei – şi tranşarea teritoriului românesc, şi aşa ciopîrţit de-a lungul istoriei noastre zbuciumate. Statutul PRM este străbătut de la un capăt la altul de un mod democratic de desfăşurare a activităţii în acest partid, ceea ce a făcut ca membrii care, în momentul de faţă, au rămas loiali preşedintelui şi partidului său, să se constituie într-un nucleu dur, indistructibil, ce urmează drumul către îndeplinirea idealurilor de unitate naţională şi integritate teritorială. Alegerile care vor veni, mai devreme sau la termen (în 2012), vor trezi pe români „din somnul cel de moarte”. Le vom cîştiga în mod detaşat, întrucît românii gem de revoltă faţă de ce se întîmplă acum cu Ţara şi Naţiunea Română. Români, aveţi încredere în Tribunul Vadim, care conduce cu mînă fermă acest partid, spre o victorie sigură. La Mulţi Ani, PRM!

Lt. col. (r) GHEORGHE MĂNUŞ,

Membru al Biroului Executiv al PRM Cluj

=================================

Peremiştii gorjeni, în straie de sărbătoare

Peremiştii gorjeni sărbătoresc împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea acestei formaţiuni politice. Pentru a marca acest eveniment, membrii PRM Gorj pregătesc o serie de manifestări. Activitatea de punctare a evenimentului se va desfăşura la sfîrşitul acestei săptămîni, cînd va avea loc o şedinţă festivă organizată de Filiala acestui partid. Tot în cadrul manifestărilor prilejuite de această sărbătoare va avea loc şi o şedinţă, miercuri, la Filiala locală a Municipiului.

Tele3, din 20 iunie 2011

==============================
Partidul România Mare sărbătoreşte astăzi împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare. Membrii partidului au avut o serie de activităţi în teren cu organizaţiile de tineret. La sfîrşitul săptămînii se va întruni o şedinţa festivă a Biroului Executiv Judeţean. Apariţia formaţiunii politice s-a datorat femomenului de amploare existent în România în urmă cu 20 de ani. Partidul Romania Mare este un partid naţionalist care nu şi-a negat niciodată doctrina, iar membrii formaţiunii politice se mîndresc cu acest lucru şi spun ca partidul din care fac parte serveşte interesele naţionale. Filiala de la Gorj a marcat momentul prin mai multe activităţi şi concursuri ale organizaţiilor de tineret. Miercuri va avea loc şi o şedinţa a filialei locale a Municipiului Tîrgu-Jiu.

Tv SUD, 20 iunie 2011

==========================
Peremiştii gorjeni nu vor ca ţara să fie reorganizată teritorial, susţinînd că împărţirea în regiuni nu este necesară în acest moment. Prim-vicepreşedintele Gheorghe Bucălăete a declarat că Traian Băsescu a găsit „un tertip” pentru a mai salva ceva din electoratul Partidului Democrat-Liberal. „Reîmpărţirea teritorial-administrativă este o fumigenă aruncată de actuala Putere, pentru a-i face pe oameni să mai uite de situaţia prin care trecem”, a spus Bucălăete, într-o Conferinţă de Presă. Dumitru Dascălu, liderul PRM Gorj, vede în împărţirea teritorială a României „o găselniţă a Puterii”, pentru a abate atenţia oamenilor de la problemele cu care se confruntă. Dascălu crede că aceasta este doar dorinţa lui Traian Băsescu, nu şi a membrilor Guvernului, care au aflat de intenţia preşedintelui cu 3 săptămîni în urmă.

Radio INFINIT, 20 iunie 2011

==========================
Împlinirea a 20 de ani de existenţă a Partidului România Mare nu i-a lăsat indiferenţi pe reprezentanţii formaţiunii politice din judeţul Gorj. Pe lîngă manifestarea organizată duminică de către tineretul Filialei, conducerea partidului a luat hotărîrea să marcheze evenimentul şi cu seniorii. Astfel, şedinţa de Birou Executiv Judeţean Gorj a PRM, organizată la finalul săptămînii, va fi una festivă, activităţi de acest tip urmînd să se realizeze în aceeaşi perioadă şi în Filialele locale din judeţ. Festivă va fi şi şedinţa Organizaţiei Municipale.

În ceea ce priveşte subiectul regionalizării Gorjului, peremiştii din conducerea Filialei au spus „nu” intenţiei Puterii de a şterge de pe hartă judeţul Gorj. Dumitru Dascălu, preşedintele PRM Gorj, a menţionat că regionalizarea lasă gorjenii fără tradiţii şi fără istorie, politicianul susţinînd că regionalizarea ar căsăpi Ţara. O părere similară a împărtăşit şi prim-vicepreşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete. „Nu cred că ne avantajează nici regionalizarea, nici mega-judeţele de care vorbesc ei. Vor să împartă Ţara în 8 judeţe şi vor să treacă peste Constituţie”, a declarat Bucălăete, care crede că doar Referendumul poate să stopeze această încercare a lui Băsescu de a salva ce se mai poate din PDL. „Mai nou, au lansat că Europa ne-ar cere acest lucru. Să nu uităm însă că nimeni din Europa nu se amestecă în organizarea teritorială a României. În situaţia în care se află ţara noastră, este normal să ne mai distragă atenţia domnul Băsescu cu ceva”, a completat liderul PRM Gorj.

A. STOICA

Preluare din cotidianul „Gorjeanul“,  nr. din 21 iunie 2011

Ziarul TRICOLORUL, nr 2195 / 22.06.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu