"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 15 iulie 2011

PRM, PESTE TOT

Ansamblul folcloric „Junii Tîrnavei” din Tîrnăveni a cîştigat marele trofeu în Bulgaria. Desfăşurat în perioada 24 iunie – 4 iulie, în oraşele Primorsko şi Kiten, Festivalul Internaţional „Euro Folk Black – Sea 2011” a reunit 56 de formaţii folclorice din Europa. În urma evoluţiei din 30 iunie, 1 şi 2 iulie, ansamblul din Tîrnăveni a fost recompensat cu Marele Premiu „Golden Orpheus” (Trofeul de aur), înmînat de preşedintele Asociaţiei Europene a Festivalurilor Folclorice, Ilyan Nicolov. „Junii Tîrnavei”, împreună cu solista vocală Adelina Morar, au mai primit şi alte diplome la acest festival. „A fost o experienţă unică, prima de acest fel – internaţională, de care sîntem mîndri şi pe care membrii ansamblului nu o vor uita niciodată. Sîntem fericiţi că am reprezentat cu cinste Municipiul Tîrnăveni, cîştigînd cel mai înalt trofeu”, a declarat ing. Ioan Coroş, preşedintele Asociaţiei ce tutelează ansamblul, consilier local şi preşedintele Filialei PRM Tîrnăveni. Participarea a fost posibilă datorită proiectului realizat de Asociaţia „Junii Tîrnavei”, fiind cofinanţat de Consiliul Judeţean Mureş – fonduri nerambursabile, şi cu sprijinul părinţilor.
În perioada 8 -10 iulie a.c., s-a desfăşurat Festivalul Văii Mureşului, revărsare de folclor şi tradiţie, ce se organizează anual, în apropierea localităţii Răstoliţa din judeţul Mureş. Spaţiul devine, pentru cîteva zile, un muzeu de etnografie şi folclor specific neleagurilor ce străjuiesc Mureşul. De menţionat că la acest Festival a fost reprezentată şi comuna Petelea (jud.Mureş), al cărei primar, dl. Sorin Pompei Pădurean (membru PRM), s-a implicat în prezentarea cu fidelitate a componenţei entice a comunei (români, maghiari şi ţigani).Vizitatorii au putut admira cîntecele şi dansurile locuitorilor din Petelea şi, de asemenea, o casă amenajată după specificul comunităţii din comună. Primarul i-a avut alături pe consilierii PRM din Consiliul Local, dar şi pe dl. Crăciun Adrian. Acesta din urmă este şi consilier PRM în Consiliul Municipal Reghin, fapt ce l-a determinat să se implice în selectarea modului de reprezentare a acestui municipiu.
Duminică, 19 iulie a.c., un grup de peremişti mureşeni, membri ai Asociaţiei Culturale „Avram Iancu“ - Filiala Mureş, s-au deplasat în localitatea Mărişel (jud. Cluj), pentru a participa la slujba de pomenire a Crăişorului Munţilor, care s-a desfăşurat la Crucea Iancului. Deplasarea reprezintă o etapă a proiectului intitulat „Cărările Iancului”. Acolo, în spaţiul magic, mustind de Istorie, mureşenii s-au întîlnit cu secretarul general al PRM, dr. Gheorghe Funar.

A consemnat prof. Maria Diaconescu, vicepreşedinta PRM Mureş

*   *   *

Gheorghe Acatrinei, liderul PRM Suceava:

„Bacul 2011 - satisfacţia preşedintelui Băsescu, care crede că «şcoala românească scoate tîmpiţi». Cineva, în mod deliberat, vrea să compromită învăţămîntul românesc”

Rezultatele slabe la Bacalaureatul de anul acesta pot fi puse pe seama profesorilor, dar, în egală măsură, şi în cîrca elevilor şi părinţilor, a opinat, într-o Conferinţă de Presă, Gheorghe Acatrinei, liderul Organizaţie Judeţene Suceava a Partidului România Mare. Acatrinei crede, pe de altă parte, că vinovată este şi conducerea Ministerului Educaţiei, prin modul neprofesionist şi haotic de pregătire şi organizare a evaluării de la examenul de Maturitate. „Cineva, în mod deliberat, vrea să compromită învăţămîntul românesc. De un sistem de educaţie bine pus la punct, cum a avut România, nu dispuneau foarte multe ţări din lume. Cine a învăţat în ţara noastră, ştie carte. În România au urmat cursuri universitare studenţi din China şi din ţările arabe, iar acum sînt mari specialişti sau oameni de faceri în ţările de origine. Ceea s-a petrecut la Bacalaureat nu este întîmplător, vina aparţinînd actualei conduceri a Ministerului Educaţiei şi mergînd pînă jos, la inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţămînt. Nu este mai puţin adevărat şi drept că şi elevii trebuie să ştie carte”, declară fostul senator PRM de Suceava. Acatrinei critică, de asemenea, calitatea necorespunzătoare a studiilor de la universităţile particulare şi uşurinţa cu care se obţin titlurile de doctor în ştiinţe, cerînd exigenţă maximă în evaluări: „Elevii, studenţii şi doctoranzii nu vor fi niciodată oameni, dacă nu se pregătesc temeinic. Nu vor face altceva decît să dea satisfacţie preşedintelui Traian Băsescu, care spunea că şcoala românească scoate tîmpiţi”, a conchis preşedintele Organizaţie Judeţene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei. (VIA)

*   *   *

Vasile Cerlincă, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava:
„Proroci mincinoşi pozează în salvatorii României“

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a Partidului România Mare, Vasile Cerlincă, nu este de acord cu persoanele care spun că nu se vor mai prezenta la urne pe motiv că s-au săturat de politicienii mincinoşi şi incompetenţi şi că nimeni nu mai are soluţii la situaţia actuală a României. Cerlincă este de părere că fiecare vot contează şi doar prin participarea masivă la secţiile de votare se va mai putea schimba ceva în ţara noastră. „La viitoarele alegeri, există această posibilitate, a schimbării în bine a României, înlocuindu-i pe cei răi cu cei buni. Cei care se consideră români adevăraţi, trebuie să-şi facă datoria, şi nu să stea nepăsători acasă şi să privească la televizor. Un vot în plus contează enorm, putînd face să treacă o lege, să determine alegerea preşedintelui ţării sau să schimbe în bine viaţa populaţiei”, a mai declarat Cerlincă. Liderul peremist municipal le pune în vedere celor care nu îşi vor face datoria de alegători că nu vor avea nici un drept să se plîngă că o duc greu, întrucît, prin atitudinea lor, favorizează alegerea reprezentanţilor partidelor cu bani, dar şi a clientelei acestora. Vasile Cerlincă face apel şi la tineri, care, prin prezenţa la urne, îşi votează propriul viitor: „Alegătorii nu trebuie să creadă în promisiunile mincinoase, să nu se lase păcăliţi şi cumpăraţi de către cei care le cerşesc voturile. Nu mai trebuie crezuţi unii candidaţi, acei proroci mincinoşi, care pozează în salvatorii României. Ţara aceasta se poate schimba doar prin oameni cinstiţi, prin legi drepte şi în favoarea românilor”, a încheiat preşedintele Organizaţiei Suceava a Partidului România Mare, Vasile Cerlincă. (VIA)

*   *   *

PRM GORJ, ÎMPOTRIVA LUI FUNERIU

Peremiştii gorjeni au discutat, în cadrul Conferinţei de Presă, despre Bacalaureatul de anul acesta. Partidul România Mare - Filiala Gorj crede că există doi vinovaţi pentru dezastrul de la examenul de Bacalaureat: ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Prim-vicepreşedintele organizaţiei din judeţ, Gheorghe Bucălăete, a declarat că cei vinovaţi au de ales: să-şi de-a demisia sau să redreseze actualul sistem de învăţământ. Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat de anul acesta a fost cel mai slab din ultimii 20 de ani.

Sursa: Tele3, 11 iulie 2011

*   *   *

PEREMIŞTII CRITICĂ INSPECTORATUL
ŞCOLAR JUDEŢEAN

Dezastrul de la Bacalaureat continuă să fie cel mai dezbătut subiect în rîndul reprezentanţilor partidelor politice din judeţ. Peremiştii gorjeni au declarat că reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean ar trebui să dea socoteală pentru rezultatele slabe înregistrate la nivelul judeţului Gorj. Se pare că reprezentanţii formaţiunilor politice din judeţ se întrec în a-i găsi pe cei care se fac vinovaţi de rezultatele fără precedent de la Bacalaureat. Dacă săptămîna trecută democrat-liberalii gorjeni aruncau toată vina asupra elevilor şi profesorilor, peremiştii sînt de părere că Inspectoratul Şcolar Judeţean se face vinovat de rezultatele slabe înregistrate în Gorj. Prim-vicepreşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete, este de părere că atît unii inspectori, cît şi unii directori de licee sînt slab pregătiţi şi nu ar trebui să ocupe respectiva funcţie. De asemenea, peremiştii nu sînt de acord cu faptul că filosofia se studiază doar la anumite specializări, fapt ce i-a pus pe elevii care nu au studiat această materie în dificultate la proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Peremiştii gorjeni sînt de părere că directorii şcolilor ar trebui numiţi în funcţie pe baza unui concurs, şi nu pe criterii politice.

Sursa: Tv Sud, 11 iulie 2011

http://www.ziarultricolorul.ro/comunicate-de-presa/prm-peste-tot-22.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu