"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 2 august 2011

MASACRAREA CAILOR SĂLBATICI DE LA LETEA, ÎN ATENŢIA PARLAMENTULUI ŞI A POLIŢIEI



Agresiunile înfiorătoare comise asupra cailor sălbatici din Pădurea Letea, judeţul Tulcea, evenimente care au adus grave prejudicii României, nu au lăsat indiferente autorităţile centrale. Astăzi, am primit o înştiinţare din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul de Poliţie „Delta Dunării”, din care am aflat că instituţia expeditoare efectuează cercetări  privind săvîrşirea infracţiunilor de cruzimi faţă de animale, răspîndirea bolilor la animale şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Totodată, mi se aduce la cunoştinţă că, după definitivarea cercetărilor, Dosarul Penal cu nr.2205/P/2011 va fi înaintat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tulcea. Răspunsul vine în urma Plîngerii Penale pe care am depus-o împreuna cu domnul Mircea Şerbănoiu, preşedintele Ligii pentru Apărarea Drepturilor Animalelor, în data de 19 mai 2011, împotriva primarului localităţii C.A. Rosetti (Tulcea), a directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor-Tulcea şi a pretinşilor proprietari ai cailor maltrataţi. Demersul nostru nu s-a limitat la sesizarea Poliţiei; simultan, am solicitat Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi pentru Petiţii a Camerei Deputaţilor să extindă ancheta parlamentară pe care o desfăşura la Botoşani, în cazul uciderii celor peste 240 de cîini comunitari, şi în cazul masacrului cabalin din judeţul Tulcea. Sper ca implicarea Parlamentului şi a organelor de cercetare penală să asigure aplicarea corectă a Legii, iar  vinovaţii să fie trimişi în faţa instanţei de judecată şi pedepsiţi exemplar.
În sprijinul celor relatate, anexez documentele menţionate mai sus:

1) Răspunsul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul de Poliţie „Delta Dunării”;
2) Petiţia către Comisia de Cercetare a Abuzurilor, Corupţiei şi pentru Petiţii a Camerei Deputaţilor;
3) Plîngerea Penală către Inspectoratul General al Poliţiei Române.

MARIUS MARINESCU, Vicepreşedinte PRM,
Autorul Legii nr.9/2008
1 august 2011

http://www.ziarultricolorul.ro/comunicate-de-presa/masacrarea-cailor-slbatici-de-la-letea-n-atenia-parlamentului-i-a-poliiei.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu