"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 14 septembrie 2011

Mesaje primite de liderul PRM la biroul său din Parlamentul European (Strasbourg)

Stimate domnule Vadim Tudor,

NGO GRAD face apel la dvs., în calitatea pe care o aveţi, de deputat al Parlamentului European, în legătură cu problema reabilitării stalinismului în Ucraina, un proces care se desfăşoară pe furiş, cu sprijinul guvernului. Organizaţia noastră este implicată în campania de protejare a activiştilor urainieni aparţinînd ,,Trizub”, daţi în judecată de guvern, ca urmare a decapitării monumentului lui Stalin, din Zaporoje, acţiune care a avut loc la 28 decembrie 2010.
Monumentul lui Stalin a fost instalat ilegal, fără avizele necesare, în faţa Comitetului Regional Zaporoje, al Partidului Comunist din Ucraina, în data de 5 mai 2010, ca simbol al regimului totalitar stalinist. Apariţia monumentului care îl reprezintă pe organizatorul distrugerii în massă a milioane de oameni, în centrul unui mare oraş urainian, a provocat numeroase proteste şi reclamaţii din partea populaţiei. Cu toate acestea, timp de mai bine de 6 luni, nici guvernul, nici organele de apărare a legii, inclusiv Parchetul, nu au luat nici un fel de măsuri pentru a demonta ceea ce, pentru victimele regimului stalinist, reprezintă un monument ridicat în mod cinic şi ilegal. Oficialii PCU din Zaporoje nu au fost deferiţi justiţiei. Şi aceasta, în pofida faptului că decizia Curţii de Apel de la Kiev condamnase genocidul de la Holodomor, săvîrşit de Stalin împotriva poporului ucrainian. De asemenea, Ucraina este stat-membru al PACE, iar Guvernul ucrainian îşi declară hotărîrea de a adera la Uniunea Europeană. După cum ştiţi, numeroase rezoluţii adoptate de PACE şi de Parlamentul European au condamnat regimul criminal al lui Stalin, asimilînd Stalinismul cu Nazismul.
În această situaţie, 9 patrioţi au decapitat monumentul, instalat ilegal, al organizatorului regimului totalitarist inuman, preluînd atribuţiile guvernului, care nu a luat nici un fel de măsuri în acest sens. Mai mult decît atît, dar în loc să răsplătească acest act civic meritoriu, guvernul şi instituţiile de asigurare a legii şi ordinii au recurs la represalii împotriva patrioţilor ,,Trizub”. Aceştia au fost aruncaţi în închisoare, în spritul represiunilor şi torturilor comise de Stalin. Astăzi, procesul continuă şi există mari îndoieli asupra perspectivei luării unei decizii corecte.
Vă scriem în speranţa că veţi ridica această problemă, privind riscul reabilitării stalinismului şi reînvierii regimului totalitarist în Ucraina, în interiorul Parlamentului European.

ANDRII DENYSENKO,
Coordonator al organizaţiei GRAD


http://www.ziarultricolorul.ro/eveniment/mesaje-primite-de-liderul-prm-la-biroul-su-din-parlamentul-european-strasbourg.html


=================================


Stimate Domn,

La 23 iunie 2011, aţi semnat Declaraţia Parlamentului European cu privire la promovarea implementării unui sistem voluntar de etichetare în format Braille, la ambalarea produselor industriale. Împărtăşim pe deplin preocuparea dvs. pentru integrarea persoanelor cu deficienţe de vedere.
Considerăm că este o problemă esenţială, aceea ca fiecare client să poată avea acces la o ofertă cît mai variată. De aceea vă scriu, astăzi, prezentîndu-vă iniţiativa pe care Auchan a introdus-o încă de acum cîţiva ani.
Începînd cu 2001, Auchan France a fost primul distribuitor mondial, care a oferit produse sub acest brand, purtînd etichete în Braille, operaţiune efectuată în cadrul unui parteneriat încheiat cu asociaţia ,,Donne-moi tes yeux” (,,Împrumută-mi ochii tăi”). Numărul produselor de acest tip a crescut de la 800, la finele anului 2002, la 2.600, la sfîrşitul lui 2010, în ţări precum Franţa, Spania şi Portugalia. Eu şi colectivul pe care îl conduc am fi extrem de încîntaţi să vă împărtăşim cei 10 ani de experienţă în practicarea acestui sistem.
Sper că am reuşit să vă conving că Auchan France este o companie pe deplin conştientă de responsibilităţile care îi revin şi că este permanent preocupată să contribuie la bunăstarea consumatorilor săi.

Cu sinceritate.
VINCENT MIGNOT
Manager general al Auchan France
Villeneuve d’Ascq, 20 iuilie 2011

===================================

Stimate domnule Vadim,

Mă adresez dvs., în calitate de reprezentant al Coaliţiei Europene pentru Diabet (ECD) şi aş dori să vă aduc la cunoştinţă cîteva date despre existenţa şi obiectul de activitate al acesteia. În acest scop, vă transmit alăturat primul număr al revistei noastre de informare. În urmă cu cîteva luni, am avut o întrevedere cu fostul dvs. asistent parlamentar, dl. Gabriel Bălănean, în cadrul căreia am discutat despre activităţile ECD. Atît dl. Bălănean, cît şi eu am considerat că aţi putea fi interesat să participaţi activ la dezbaterile politice referitoare la această maladie cronică, cu care se confruntă mai bine de 30 de milioane de cetăţeni ai Europei.
În acest scop, aş dori să vă atrag atenţia asupra Grupului European pentru Diabet (EUDWG), constituit, în Parlamentul European, de către europarlamentari proveniţi din diferite ţări şi grupuri politice. Mai multe informaţii despre acest grup şi despre activităţile pe care le derulează sînt ataşate acestui e-mail.
În prezent, EUDWG caută să-şi sporească numărul de membri; iată de ce am fi onoraţi dacă aţi accepta invitaţia noastră de a vă alătura grupului, în calitate de membru. Formularul de înregistrare în cadrul acestui grup este ataşat prezentului e-mail.
Vă mulţumim şi vă dorim mult succes în activităţile dvs. din Parlamentul European - şi nu numai din cadrul acestuia. Dacă aveţi întrebări despre ECD sau EUDWG, vă rugăm, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Cu stimă.
EMILIA MILOIU

http://www.ziarultricolorul.ro/eveniment/mesaje-primite-de-liderul-prm-la-biroul-su-din-parlamentul-european-strasbourg-2.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu