"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 29 octombrie 2011

Astăzi, preşedintele PRM participă la festivităţile prilejuite de intrarea în rîndul sfinţilor a Mitropolitului Andrei Şaguna



Sîmbătă, 29 octombrie a. c., la Sibiu au loc manifestările prilejuite de Sărbătoarea canonizării Mitropolitului Transilvaniei, Andrei Şaguna. La eveniment, găzduit de Catedrala Mitropolitană, este prezent domnul Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM, membru al Parlamentului European. Liderul Partidului România Mare este însoţit de generalul ing. Marcu Tudor, de Marius Marinescu, vicepreşedinte al partidului şi Gheorghe Funar, secretar general.
„Evenimentul pe care îl vom trăi este unic în felul lui. Cred că sîntem conştienţi de o astfel de manifestare de bucurie a Bisericii, de a trece în rîndul sfinţilor o personalitate pe care credincioşii deja au cinstit-o de la plecarea la Domnul şi pînă acum. Procesul acesta porneşte de jos în sus, dar cînd a ajuns sus, în atenţia Bisericii, el trebuie să fie împlinit întocmai. Sînt nişte norme speciale care trebuiesc respectate. Pornind de la evlavia credincioşilor, se ajunge apoi la cercetarea vieţii respectivei personalităţi, se constată ortodoxia credinţei, moralitatea vieţii, faptele minunate săvîrşite, lucrarea pe care a lăsat-o în urmă, de care noi ne bucurăm”, spunea Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza..
Sfîntul Sinod a hotărît, în 21 iulie, canonizarea Mitropoliţilor Transilvaniei Andrei Şaguna şi Simion Ştefan, la propunerea sinoadelor Mitropoliei Ardealului şi Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.
Andrei Şaguna a fost Mitropolit al Ardealului între 1864 şi 1873. Simion Ştefan a fost Arhiepiscop şi Mitropolit al „Scaunului Bălgradului şi al Vadului şi al Maramurăşului şi peste toată ţara Ardealului” între 1643 şi 1656. Andrei Şaguna va avea zi de pomenire la 30 noiembrie şi Simion Ştefan la 24 aprilie, informează Patriarhia Română.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2305 / 29.10.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu