"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 6 octombrie 2011

Ziarul TRICOLORUL, nr 2286 / 07.10.2011






 ===================================================

Miercuri seara, în jurul orelor 21, Traian Băsescu s-a întîlnit la Vila Lac 2 cu aşa-zisul ministru al Afacerilor Europene, fostul consilier prezidenţial Leonard Orban. Subiectul discuţiei l-a constituit administrarea defectuoasă a fondurilor nerambursabile absorbite pînă acum prin proiecte locale şi naţionale. Acest Orban a încheiat evaluarea modului în care au fost absorbite pînă acum fondurile europene. Astfel, din 16,6 miliarde de euro puse la dispoziţia noastră în perioada 2007-2013, România a atras pînă acum doar 2,6 miliarde, din care circa 1,2 miliarde cel mai probabil vor fi returnate, pentru că nu s-au respectat procedurile UE. Orban l-a informat pe Băsescu că peste 85% din banii cu probleme sînt pe proiecte şi licitaţii dirijate de ministerul condus de Elena Udrea, iar în momentul în care bomba va exploda, aceasta poate fi acuzată de fraudă şi abuz în serviciu. Chiriaşul de la Cotroceni i-a cerut lui Orban să evite cît se poate de mult scandalul, chiar şi prin prelungirea pe termen nelimitat a măsurii de stopare a alocărilor de bani pentru România, măsură luată de Comisia Europeană în luna august, o dată cu începerea verificărilor, spunîndu-i că „în fond, de-aia te-am făcut ministru”. Sursele noastre spun că pe Băsescu îl interesează în acest moment ca tămbălăul să fie cît mai bine acoperit, chiar dacă prin amînări şi întîrzieri de înaintare a documentaţiei către verificatorii financiari europeni România riscă să piardă restul banilor ce i se cuvin. Cu alte cuvinte, indiferent de costuri, Leonard Orban trebuie să acopere matrapazlîcurile făcute de Elena Udrea în manevrarea defectuoasă a fondurilor europene şi să mascheze fraudarea banilor prin direcţionarea lor către proiecte de partid.


===============================
Recunoaşteţi personajele din fotografie?



Anul 1999. La Librăria „Mihail Sadoveanu“, din Bucureşti, Corneliu Vadim Tudor îşi lansează antologia „Poems“ - tipărită în româneşte şi în 7 limbi străine. La festivitate a venit şi amicul său, Adrian Păunescu, care a făcut o prezentare foarte frumoasă cărţii. În plan secund se vede dl. Teodor Bulza, scriitor şi patron de tipografie.




 ==========================

Invitaţie primită de liderul PRM la biroul său din Bruxelles



Domnule Corneliu Vadim Tudor,



Jerzy Buzek,

Preşedintele Parlamentului European



vă roagă să binevoiţi a asista la inaugurarea expoziţiei „Parlamentarium - Centrul vizitatorilor Parlamentului European“



Marţi, 11 octombrie 2011, la orele 17,00

Clădirea Willy Brandt, intrarea Esplanada Solidarnosc 1980, Bruxelles



Inaugurarea va fi urmată de o recepţie. Vor fi propuse vizite cu ghid ale expoziţiei. Invitaţia este strict personală şi vă rugăm să o aveţi asupra dvs..



Răspundeţi, vă rugăm, prin email, la adresa: parlamentarium@europarl.europa.eu



=======================================



=======================================



ROŞIA MONTANA ŞI C.N.A.

(poza)



Către ,

CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI



În atenţia domnului preşedinte Răsvan Popescu



Începînd cu anul 1995, firma Gabriel Resources Limited şi apoi, din anul 2000, continuatoarea sa S.C. Roşia Montană Gold Corporation S.A. (R.M.G.C.) a obţinut, din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (A.N.R.M.), avizul pentru obiectul de activitate, respectiv cercetarea, explorarea, exploatarea şi valorificarea zăcămintelor de resurse minerale din perimetrul Roşia Montană şi Complexul Bucium.

De peste 16 ani, R.M.G.C. nu a reuşit să obţină toate aprobările legale pentru începerea exploatării celui mai mare zăcămînt de aur, argint şi metale rare din lume, cel de la Roşia Montană. Cele mai multe dintre documentele cerute de lege pe care le-a obţinut R.M.G.C. au fost anulate de către instanţele judecătoreşti, ca fiind ilegale. Se ştie că proiectul R.M.G.C. prevede o exploatare de suprafaţă pe mai mult de 1.000 ha, ce vizează folosirea a 150 milioane kg dinamită pentru pulverizarea vestigiilor istorice din perioada dacică şi romană, a 4 munţi, a localităţii Roşia Montană (Alburnus Maior), care este una dintre cele mai vechi din Europa şi din lume, a celor 9 biserici, 8 cimitire, a sute de case monumente istorice şi a numeroase imobile aflate în proprietate privată. După dinamitare, urmează să fie folosite 200 milioane kg cianuri pentru obţinerea concentratului minier şi producerea celui mai mare dezastru ecologic din Europa.

Abia la începutul lunii septembrie 2011, Ministerul Economiei a desecretizat o parte din documentaţia aferentă proiectelor miniere Roşia Montană şi Bucium, din care rezultă următoarele, cu referire la proiectul R.M.G.C.:

1) Partea din capitalul social al R.M.G.C. deţinută de Gabriel Resources a crescut de la 65% (în anul 1995 ) la 99,4% (în anul 2011) prin majorări succesive de capital, iar participarea Statului Român, prin Minvest Deva, a scăzut de la 33,8% (în anul 1995) la numai 0.6%, în acest an.

2) Proiectul R.M.G.C. este al unei firme private străine, care nu poate fi aplicat deoarece: nu are aprobarea Poporului Român dată prin Referendum Naţional;  Constituţia României nu permite să fie expropriate şi dinamitate proprietăţile private ale cetăţenilor, precum şi cele 9 biserici; nu are toate avizele şi aprobările legale; nu respectă legislaţia în vigoare în domeniul mineritului şi patrimoniului naţional; va produce cel mai mare dezastru ecologic din Europa; sfidează Recomandarea Parlamentului European, din mai 2010, privind interzicerea folosirii cianurii în minerit.

3) Din cele 800-4.000 tone de aur, peste 2.300 tone de argint, peste 300 tone de uraniu şi din celelalte metale rare, inclusiv cel mai mare zăcămînt de wolfram din lume, Statul Român nu va obţine nici un gram. Concentratul minier va fi scos integral din România, iar toate datele şi rapoartele referitoare la activitatea Societăţii (R.M.G.C.) sînt şi rămîn proprietatea exclusivă a acesteia. Este evident că proiectul R.M.G.C. nu este pentru România, ci împotriva ţării noastre şi a Poporului Român, care nu va şti niciodată ce cantităţi de aur, argint, uraniu, wolfram şi alte metale rare vor fi exploatate la Roşia Montană şi vor fi scoase din ţară. Concentratul minier nu va fi prelucrat în uzine metalurgice din România şi nu va necesita consum de energie electrică, aşa cum în mod eronat şi pentru manipularea opiniei publice se face trimitere în spotul publicitar al R.M.G.C. .

4) R.MG.C. are dreptul să vîndă anticipat, înainte de începerea exploatării, cantităţi mari de aur, argint, uraniu, wolfram şi alte metale rare, fără ştiinţa Poporului Român, proprietarului zăcămîntului de la Roşia Montană, precum şi Guvernului României şi  Băncii Naţionale. R.M.G.C. a vîndut anticipat din aceste bogăţii, iar acum încearcă pe toate căile, inclusiv printr-o publicitate agresivă şi care nu corespunde adevărului, să înceapă exploatarea la Roşia Montană.

5) Prin actul adiţional nr. 4, din anul 1999, la Contractul de Societate şi Statutul Euro Gold Resources S.A. s-a stabilit că personalul care va fi angajat la R.M.G.C. „va fi selecţionat de companie, la propria sa discreţie, în funcţie de necesităţile acesteia”. În actele R.M.G.C. se precizează că în faza de exploatare, pe durata celor 17 ani, vor fi 217 angajaţi, aflaţi la discreţia stăpînilor străini. Miile de angajaţi care sînt precizate în clipul publicitar al R.M.G.C. nu au nici o legătură cu realitatea.

6) Licenţele de explorare şi exploatare a celui mai mare şi valoros zăcămînt din lume, cel de la Roşia Montană, sînt strict secrete pentru Poporul Român, fiind îndreptate împotriva României şi a urmaşilor urmaşilor noştri.

7) Pentru exploatarea de către străini a zăcămîntului de la Roşia Montană se va folosi cea mai mare cantitate de dinamită şi de cianură din lume, iar în cazul unui dezastru ecologic R.M.G.C. va fi răspunzătoare numai pînă la contribuţia Gabriel la capitalul Societăţii (R.M.G.C.). Miliardele de dolari sau euro pentru ecologizarea mediului şi pentru despăgubirile uriaşe datorate cetăţenilor români şi ţărilor vecine le va suporta Poporul Român, din Bugetul de Stat.

8) Pentru exploatarea şi scoaterea din România a celui mai mare zăcămînt din lume, R.M.G.C. va plăti o redevenţă minieră foarte mică, de numai 4%, din care în Bugetul de Stat se va încasa numai 2,4%.

9) Din exploatarea şi vînzarea zăcămîntului de la Roşia Montană, Statul Român va încasa, in lei, numai 0,6 % din dividende, dar numai după ce Societatea (R.M.G.C.) va rambursa creditele acordate de instituţiile finanţatoare, după acoperirea cheltuielilor făcute de Gabriel şi de alţi acţionari, precum şi după plata dobînzilor aferente. În Bugetul de Stat vor intra sume derizorii comparativ cu cele peste 100 miliarde euro, la cît a fost evaluat zăcămîntul de la Roşia Montană, de către experţi de la Oxford. Rezultă foarte clar că proiectul Roşia Montană nu este un proiect pentru România, ci împotriva României şi a Poporului Român. Publicitatea făcută în mass-media de către R.M.G.C. nu corespunde adevărului şi, prin numeroase omisiuni, încearcă să inducă în eroare opinia publică.

Împotriva proiectului R.M.G.C. s-au pronunţat ferm: Biserica Ortodoxă Română, celelalte biserici şi culte; Academia Română şi Academia de Studii Economice; Societatea Alburnus Maior; Uniunea Naţională Vatra Românească; Societatea Cultural-Patriotică “Avram Iancu“; Astra; toate O.N.G.-urile care se ocupă cu protecţia mediului şi a monumentelor istorice; peste 1.000 de specialişti din întreaga lume; aproape toate partidele politice din România şi majoritatea parlamentarilor europeni. De asemenea, în România a început strîngerea de semnături de la cetăţeni, din toate judeţele, care se împotrivesc proiectului R.M.G.C.

Este evident că proiectul R.M.G.C. este defavorabil pentru România şi pentru Poporul Român, el urmărind şi dinamitarea uneia dintre cele mai vechi localităţi din Europa.

Avînd în vedere încălcarea prevederilor legale, vă solicit să dispuneţi, la fel ca în anul 2009, interzicerea difuzării spotului publicitar al celor de la R.M.G.C., pînă cînd vor obţine toate certificatele, avizele, acordurile şi studiile prevăzute de lege pentru începerea exploatării; atîta timp cît cetăţenii au proprietăţi private în Roşia Montană; atîta timp cît există în Roşia Montană galeriile dacice şi romane, alte vestigii arheologice inestimabile, precum şi cele 9 biserici şi 8 cimitire;  Biserica Ortodoxă Română şi Academia Română se opun acestui proiect; pînă cînd Parlamentul European va permite exploatări miniere pe bază de cianură; pînă cînd Ungaria şi alte ţări, care riscă să fie afectate de cel mai mare dezastru ecologic pus la cale în Europa, îşi vor da acordul pentru proiectul R.M.G.C.

Nădăjduiesc că veţi lua o nouă decizie înţeleaptă, pentru care să vă bucuraţi de preţuirea Poporului Român.

Dr. GHEORGHE FUNAR,

Secretar general al P.R.M.,

Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj





===================================



===================================


Teodor Baconschi i s-a plîns lui Traian Băsescu că nu-l mai ascultă subalternii din MAE...

(poza)



Teodor Baconschi este nemulţumit de faptul că numele său apare în presă printre miniştrii posibil remaniabili ai Cabinetului Emil Boc. Joi dimineaţa, în jurul orelor 9, aflat la Vila Lac 2, Baconschi i-a telefonat lui Băsescu pentru a se văita de faptul că unii dintre subordonaţii săi din cadrul ministerului încep să nu-i mai asculte dispoziţiile. Asta în contextul în care, de circa două săptămîni, în presă se vehiculează faptul că el va fi înlocuit cu Cristian Diaconescu (UNPR) şi nimeni nu catadicseşte să infirme zvonul.

Baconschi s-a plîns că mai mulţi ambasadori, fără a preciza care anume, mai ales cei aflaţi la post la reprezentanţele româneşti din cadrul Uniunii Europene, amînă ducerea la îndeplinire a dispoziţiilor privind Legea votului prin corespondenţă. Cu alte cuvinte, programul de întîlniri şi discuţii cu elementele-cheie ale comunităţilor româneşti, în scopul atragerii comunităţii la vot, sînt date peste cap, cei însărcinaţi aşteptînd clarificarea situaţiei de la conducerea ministerului. Sursele noastre de la Cotroceni spun că, prin telefonul dat lui Băsescu, Baconschi a vrut să vadă în ce ape se scaldă acesta, ştiut fiind că Pacientul Naţiunii este în stare să îşi înlăture colaboratorii apropiaţi cu zîmbetul pe buze, după ce le-a dat cele mai bune asigurări că-i susţine. Bineînţeles că Traian Băsescu l-a liniştit, zicînd că zvonurile din mass-media „sînt doar tîmpenii”. Totuşi, evreul polonez a rămas la fel de nelămurit ca înainte, pentru că, de fapt, nimeni nu ştie cu adevărat ce zace în capul Chiorului. Oricum, Băsescu i-a spus lui Baconschi că nu trebuie să se teamă că va fi schimbat din funcţie decît în momentul în care nu va fi capabil să aducă din diaspora voturile promise.




 ==========================

ULTIMA ORĂ



Îndrăgitul realizator de Televiziune Mihai Gâdea lipseşte, pentru o scurtă perioadă, de pe micul ecran al Antenei 3 din motive de sănătate. Zilele trecute, el a mîncat, cu poftă, nişte alune – care, după cum se ştie, sînt grele şi uleioase – aşa că i-a fost afectată vezica biliară. Joi seară, el a fost înlocuit, cu succes, de un alt om de valoare al Antenei 3, Răzvan Dumitrescu. Ziarul nostru îi urează lui Mihai Gâdea sănătate şi să-şi amintească de vorba unui om de spirit: „Noi sîntem ceea ce mîncăm”.


=============================

TABLETA DE ÎNŢELEPCIUNE


Cei vii nu-i pot învăţa nimic pe cei morţi; dimpotrivă, morţii îi învaţă pe cei vii.

CHATEAUBRIAND


===============================

NEWS ALERT

Pomana porcului: Ministerul Elenei Udrea le dă şpagă

primarilor din Opoziţie 2 miliarde de euro, pentru a dezerta

la Mişcarea Populară (?!)



Primarii 0poziţiei se îngrămădesc la cabinetul metresei prezidenţiale pentru a-i pupa papucul şi a-i smulge promisiunea unor alocări de fonduri. În această săptămînă, Elena Udrea – adevărata stăpînă a României – a început o campanie agresivă de racolare a primarilor Opoziţiei, pe care actuala Putere vrea, cu orice preţ, să-i determine să candideze în numele Mişcării Populare. Zilnic, la cabinetul acesteia sînt chemaţi, după nişte liste întocmite atent de către organizaţiile PDL din teritoriu, primari din Opoziţie, cărora li se face propunerea ca, în 2012, să candideze din partea PDL sau UNPR, ca reprezentanţi ai Mişcării Populare.

Elena Udrea este mandatată să le acorde bani de investiţii din bugetul ministerului, în valorare de aproximativ 2 miliarde de euro, pentru începerea de lucrări de modernizare. Nebunia racolării de primari a ajuns atît de departe, încît la uşa fostei prostituate stau la coadă, zilnic, şi cîte 50 de primari, care doresc să îi pupe mîna şi care sînt gata să-i jure credinţă numai pentru a căpăta o felie din tortul pus la bătaie. Cele 2 miliarde de euro sînt prinse în bugetul ministerului astfel: 20% în 2011, iar restul de 80% în 2012. Aglomeraţia din anticamera Elenei Udrea e de nedescris, iar ţiganca nu reuşeşte să facă faţă programărilor de audienţă, mai ales pentru primarii din Moldova şi Oltenia. Putoarea le promite bani pe proiecte, dar în rate, între 10% şi 20% în acest an pentru demararea investiţiei, iar restul anul viitor, în momentul în care aceştia se vor înscrie pe listele de candidaţi din partea Mişcării Populare şi vor semna adeziunile de intrare în PDL sau UNPR.



================================


La colt

Geniul românesc (V)



* În 1991, Carol Przybilla a înregistrat la OSIM brevetul unui aparat bazat pe invenţia sa mai veche, neconcretizat nici pînă acum. Între timp, principii incluse în tehnologia aparatului au fost utilizate în realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicaţii militare malefice. Carol Przybilla a mai realizat şi alte invenţii deosebite: turbina cu combustie internă (în 1958, vîndută de Statul Român firmei General Motors), termocompresor frigorific cu circuit închis (în 1959), motor eliptic, fără bielă (vîndut Japoniei şi folosit în celebrele motociclete japoneze), armă defensivă antitanc (în anii ’90).

* Justin Capră este un inventator celebru al României, din păcate mereu tratat cu indiferenţă (chiar cu ostilitate) de autorităţile statului, condiţii în care nu e de mirare că unele din invenţiile sale (de miliarde de dolari) i-au fost pur şi simplu furate de americani... În 1956, la nici 25 de ani, Justin Capră a inventat primul rucsac zburător, un aparat individual de zbor. După 7 ani în care semidocţii „savanţi” l-au tratat cu dispreţ pentru că era doar tehnician şi nu inginer, în 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin şi Robert Cunings au preluat invenţia din România şi au lansat-o în fabricaţie de serie. În 1958, Justin Capră a realizat prima variantă a rachetonautului, cu care s-a ridicat de la pămînt la... Ambasada SUA din Bucureşti. Rezultatul: şi această invenţie a fost furată şi brevetată, în 1962, de Wendell Moore („specializat” deja!), iar inventatorul a fost arestat de Securitate pentru că ar fi dorit să fugă din ţară cu aparatul său. Justin Capră mai este şi realizatorul celui mai mic autoturism din lume, „Soleta”, care consumă 0,5l/100 km, şi al unei motorete unice în lume, ce funcţionează cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o încărcare).  (Va urma)

GRID MODORCEA

 ==================================

 
La recomandarea Tribunului, Organizaţia de Tineret a PRM
a fost dizolvată

Comunicat de Presă

Prezentăm scuze cititorilor ziarului PRM „Tricolorul" pentru faptul că, de cîteva zile, nu mai apare pe Internet. Mai mult decît atît, dar pînă acum ziarul era postat selectiv şi trunchiat, în funcţie de nişte umori personale. De vină este o persoană pe nume Alina Alupoaie, din Organizaţia de Tineret a PRM, care, prin nişte manevre dubioase, a monopolizat această operaţiune, vorbind în numele unei „echipe tehnice coordonate de către domnul viceprimar general al Capitalei, Victor Iovici" - naşul de cununie al acestei individe cu vizibile probleme psihice. Pe de altă parte, dl. Victor Iovici afirmă că el nu are nici un amestec şi că personajul cu pricina nu-i răspunde la telefon. Încă nu ştim care e adevărul. Dar ştim că această nebună îşi permite neruşinarea ca, pe site-ul ziarului PRM, să dea un Comunicat de Presă (?!) în care îl şantajează pe preşedintele partidului, că dacă nu va da explicaţii, ea nu mai postează publicaţia pe Internet! Iar asta se întîmplă a doua zi după ce nu mai puţin de 11 membri ai Organizaţiei de Tineret a PRM - în frunte cu ea, anonima Alupoaie - au vizitat, timp de 3 zile, Parlamentul European de la Bruxelles, în numele Tribunului! Mare e grădina lui Dumnezeu!
În aceste condiţii, conducerea PRM a decis excluderea din partid a numitei Alina Alupoaie, căreia îi recomandă să se trateze la un medic, întrucît comportamentul ei e anormal. De asemenea, avînd în vedere rezultatele foarte proaste din ultimii ani, ca şi refuzul unor lideri de a participa la diferite evenimente politice şi sociale - la recomandarea personală a preşedintelui şi fondatorului formaţiunii, dl. Corneliu Vadim Tudor, Organizaţia de Tineret a PRM este dizolvată, urmînd ca ea să fie reînfiinţată pe baze noi şi condusă de cadre loiale, capabile să dea un randament corespunzător exigenţelor anului electoral 2012. Precizăm că dl. profesor Adrian Popescu, vicepreşedinte al PRM, se va ocupa de toate demersurile statutare pentru reînfiinţarea Organizaţiei de Tineret.

BIROUL DE PRESĂ AL PRM
6 octombrie 2011

Ziarul TRICOLORUL, nr 2286 / 07.10.2011 

Un comentariu:

  1. nu intereseaza pe nimeni pornirile nerusinate ale unor tineri ,cu exces de hormoni,care isi dau importanta,dar,totusi,pare ireal.Vadim a deschis mintile multor cititori si ascultatori ai dumnealui.Am avea,totusi,o doleanta - ca Tribunul sa nu mai faca nici un fel de compromis,si sa faca o curatenie generala in propriul partid,fara nicio remuscare.Altfel ,ajung in partid tot felul de vietati imorale care,mereu,vor crea diversiuni si probleme singurului partid,si in special lider,in care avem incredere.Vom vota prm,atata timp cat vadim va tine in frau acest partid.Fara Vadim prm-ul ar fi disparut demult,semnandu-si iesirea din politica,prin aliante imorale,facute de indivizi creduli si fara coloana vertebrala.Ramaneti drepti si nepatati,fara nicio remuscare ,chiar daca nu veti castiga razboiul cu oamenii murdari si fara niciun Dumnezeu.Dar,macar,n-o sa aveti de ce sa plecati,niciodata,fruntea.Voi vota prm si in special pe Vadim Tudor

    RăspundețiȘtergere