"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




luni, 21 noiembrie 2011

Lansarea cărţii FILMUL AMERICAN, de Grid Modorcea, la Tîrgul Gaudeamus




INVITAŢIE

La deschiderea Tîrgului de Carte „Gaudeamus”, ediţia 2011, Editura Axis Libri are deosebita plăcere să vă invite la lansarea cărţii FILMUL AMERICAN, de Grid Modorcea, o lucrare unicat, prima de acest gen editată în România. Scriitorul, cineastul şi criticul Grid Modorcea, o voce autorizată, un erudit cu vocaţie polemică, aflat acum la a 71-a carte, ne propune o nouă istorie a filmului mondial, implicit o privire ciclopică asupra filmului american, cu toate tendinţele şi direcţiile sale actuale.

Cuprinzînd peste 2.000 de nume şi titluri, FILMUL AMERICAN este o carte scrisă în spiritul cinematografului hollywoodian, adică e plină de poveşti. În prefaţa cărţii sale, Grid Modorcea declară concluziv: „Aş spune că este o rescriere a filmului mondial în funcţie de datele descoperite de mine în America, la Muzeul filmului din New York, acolo unde a fost scrisă cartea. Istoria filmului american in actu, cu filme aflate în plină difuzare, implicit restaurări, este un proces viu, de aceea am căutat să-l ţin pe cititor în priză cu evoluţia percepţiilor mele, cum au evoluat de la un film la altul, cum s-au întregit şi cum, încet-încet, dar sigur, s-a conturat o poetică a filmului american”.

Evenimentul va avea loc miercuri, 23 noiembrie, orele 14, în Foaierul mare al Pavilionului Central Romexpo, la Ed. EIKON. Prezintă directorul Ed. Axis Libri, dl. Zanfir Ilie, filolog, şi redactorul de carte, Mia Băraru. Va fi prezent şi traducătorul ediţiei engleze, regizorul şi criticul de film Mihnea Columbeanu. Autorul va oferi autografe. Vă aşteptăm cu drag.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2324 / 21.11.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu