"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 17 noiembrie 2011

Mesaj primit de liderul PRM la Strasbourg - PDL NU VREA SĂ RENUNŢE LA UCIDEREA CÎINILOR!





Incompetenţa conducerii portocalii a ţării este atît de mare, încît a trebuit să inventeze o scuză penibilă pentru modul jalnic în care a adus ţara. PDL nu mai putea să dea vina pe pensionari, pe angajaţi, pe bolnavi – pentru că au avut ei grijă ca pensiile şi salariile să fie tăiate, au concediat sute de mii de oameni, au ucis copiii nenăscuţi şi au sistat alocaţiile celor care au avut ghinionul să se nască în era portocalie, bolnavilor le-a tăiat fondurile pentru medicamente şi nici măcar nu le mai produc sau comercializează în România pe cele vitale pentru ei. PDL s-a văzut în pană de idei.
Am putea spune că PDL a premeditat chiar totul. Din 2008, a ţinut blocată legea sterilizării cîinilor cu şi fără stăpîn şi nimeni nu înţelegea de ce se întîmpla asta, cînd noi toţi (iubitori de animale şi ONG-uri) eram pregătiţi să începem campania de sterilizare în massă a tuturor cîinilor. Ne referim mai ales la cei cu stăpîn (unde înainte nu aveam acces, pentru că nici o lege nu permitea asta), astfel prevenind abandonurile, sursa de cîini de pe stradă. În timp ce PDL ţinea blocată legea sterilizării, noi sterilizam tot ce prindeam pe stradă. Astfel, în Bucureşti s-a ajuns ca într-un an de zile numărul de cîini să nu mai crească (dovadă declaraţiile ASPA din 2010 şi 2011). Toţi aveam exemplul Oradea în minte, prin urmare era firesc să milităm pentru ca această lege să fie aprobată, astfel încît să prevenim abandonurile şi să nu crească numărul cîinilor existenţi deja pe stradă. La nivel de Bucureşti, lucrurile erau clare. Oradea şi-a rezolvat problemele prin sterilizare, dar ce facem cu restul ţării, care a eutanasiat sute de mii de cîini, inclusiv în 2011, deşi era interzis? Astfel, rata abandonului fiind mereu în creştere, numărul de cîini a crescut de la an la an.
Trei ani am luptat ca PDL să aprobe această lege, trei ani de frămîntări, de muncă în teren pentru societatea civilă, de înot pe uscat. Nimeni nu înţelegea de ce PDL ţine blocată această lege. Anul acesta am înţeles cu toţii. Minciunile PDL au început să curgă: „340 lei/cîine cheltuieli în adăpost”. Cu dovada de la un adăpost de stat: 18 lei/lună/cîine (avem dovezi, nu intrăm în detalii). „Peste 100.000 de cîini în Bucureşti.” Asta în condiţiile în care ASPA declara, în septembrie 2011, că sînt 50.000 de cîini în Bucureşti. PDL mai spune că „ONG-urile pentru protecţia animalelor vor cîini pe stradă”, de parcă ONG-urile pentru protecţia copiilor vor copii abuzaţi, pentru a avea obiectul activităţii. „ONG-urile nu au făcut nimic.” Dacă ONG-urile şi iubitorii de animale nu făceau nimic, acum aveaţi în Bucureşti 1.000.000 de cîini pe stradă. „Eutanasia e mai ieftină decat sterilizarea.” Hîrtiile de la primării confirmă că o eutanasie a costat în Romania între 62-218 euro/cîine, în condiţiile în care sterilizarea este 0-12 euro/cîine.
Acestea fiind zise, noi toţi care ştim adevărul ne cruceam şi nu înţelegeam de ce minte PDL, de ce spune că ori dau bani la cîini, ori la pensionari, cînd de fapt ei vor să-i ucidă şi pe unii, şi pe altii. De ce fac comparaţii stupide, de ce nu prezintă mass-media realitatea despre anumite cazuri de muşcături, care s-au produs în 90% din cazuri din vina proprietarilor de cîini, nu a maidanezilor (conform Codului Civil, un cîine aflat într-o curte, chiar dacă iese din curte, nu este maidanez, ci are stăpîn)? Toate acestea într-un an în care PDL nu are cum să facă măriri de salarii şi pensii (tocmai au fost îngheţate), cînd promite reduceri prin Legea asistenţei sociale, cînd trebuie să concedieze încă 200.000 oameni pentru că, atenţie, asta a fost înţelegerea cu FMI, nu pentru că nu sînt bani din cauză că îi direcţionează la cîini. Şi lista poate continua.
Pe lîngă acestea, mai apar şi peste tot pe Internet fotografii şi filme cu ceea ce se întîmpla cu adevărat în adăposturile de stat. Da, da, exact acolo unde un cîine este întreţinut cu 340 lei/lună. Cîinii stau într-o mizerie fără margini, sînt infometaţi şi însetaţi, iar cînd sînt „eutanasiaţi”, cel mai la îndemînă este să le dea cu ranga în cap, să-i electrocuteze, să-i otrăvească. Pentru asta eu plătesc 340 lei/lună/caine (?!), într-o ţară membră a UE, care are nişte obligaţii şi trebuie să respecte tratate şi convenţii europene cu privire la bunăstarea animalelor, fie că ne convine, fie că nu ne convine. Nu sîntem în SUA, ci în Europa.
Eu, una, nu văd legătura dintre cîinii de pe stradă şi tăierile de salarii, pensii, indemnizaţii pentru persoanele cu dizabilităţi. În schimb văd legătura între tăierile bugetare şi promisiunile făcute către FMI pentru împrumuturile acordate. Să mai amintesc că banii împrumutaţi de la FMI s-au dus pe apa Sîmbetei? Să mai amintesc că noi nu producem nimic în România, nici agricultura nu este încurajată şi este normal să fim săraci, pentru că o ţară consumatoare, cu zero producţie, este o ţară falimentară şi că asta chiar nu are nimic de-a face cu cîinii?
Peste această campanie de distragere a atenţiei de la sărăcia românilor (care, repet, nu a fost cauzată de cîini), se suprapune şi campania electorală începută deja de PDL. Ştiţi cîte fonduri sînt necesare pentru această campanie? Sute de milioane de euro. Ştiţi cam cîţi bani ies din Afacerea „Maidanezul”? Sute de milioane de euro! Bani uşor de fîcut din viaţa unor fiinţe a căror singură vină este că s-au născut în România, sub conducere nazisto-basistă. Să mai amintesc de Roşia Montană, cum a fost vîndută pe nimic, în condiţiile în care mediul va fi distrus pentru sute de ani, după 17 ani de exploatări, rămînînd doar un teren arid, poluat, cu ape poluate? Cîinii au dat Roşia Montană pe nimic? Ce ne rămîne de facut? Să ne exercităm dreptul la vot. Toate sursele spun că PDL nu vrea să renunţe în ruptul capului la uciderea cîinilor (nu mai vorbesc făţarnic de adăposturi, de 30 de zile etc., ci chiar spun ucidere direct, prin orice mijloace, numai să iasă banii). E şi normal. O sursă de bani grasă, o sursă infinită de bani, le va asigura conducerea ţării pentru o sută de ani de acum încolo.
Interesant este că iubitorii de animale, medicii veterinari şi ONG-urile au cerut o întîlnire publică cu PDL, pentru a-şi prezenta argumentele, aşa cum ONG-urile au susţinut cu studii ştiinţifice şi practice (vezi Oradea – da, chiar în România) că sterilizarea în massă este singura care dă rezultate. Pentru ce vine PDL cu exemple de eutanasiere a animalelor din SUA, unde rata abandonului animalelor este foarte mare, acompaniată fiind de rata criminalităţii mereu în creştere, nu ştim. Dar ştim că pierde din vedere chiar propria ţară, unde sterilizarea a dat rezultate certe.
Stau şi mă gîndesc: dacă din 2008 aprobau legea sterilizării, acum nemaiavînd cîini pe stradă, pe cine mai dădea vina PDL pentru propria incompetenţă de a conduce ţara?
Mulţi români şi-au dat seama ce fel de politicieni ne conduc, tocmai datorită acestei campanii de instigare la violenţă şi crimă, aşa încît pentru sfîrşitul anului urarea tuturor este: „Fie ca anul 2012 să înceapă cu sfîrşitul PDL!”. Cînd sapi groapa altuia, cazi singur în ea.

P.S.: Ştiu că, atunci cînd PRM va veni la conducerea ţării, nu va putea să crească salariile şi pensiile din primul an, poate nici în al doilea an? Şi nici nu cerem asta. Dar dacă este cinstit şi alege viaţa pentru animale, asta este o confirmare a faptului că sînt oameni normali şi vor face tot posibilul să ne conducă, cu înţelepciune şi iubire, pentru a ieşi curînd din sărăcie. Cine nu iubeşte animalele, nu iubeşte nici oamenii!

NICOLE

Ziarul TRICOLORUL, nr 2321 / 17.11.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu