"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 2 decembrie 2011

PRM, peste tot


Joi, 1 Decembrie a.c., pe o vreme rece (-3oC), dar plăcută, în Municipiul Cluj-Napoca, la Monumentul „Glorie Ostaşului Român” din Piaţa Avram Iancu, a avut loc ceremonialul oficial organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României. Programul manifestărilor dedicate acestei sărbători a cuprins: Slujba religioasă – Te Deum în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului şi Clujului; primirea oficialităţilor; onorul gărzii; salutul Drapelului naţional; intonarea Imnului Naţional al României de către ostaşii prezenţi, acompaniaţi de fanfara militară; alocuţiunea prefectului Clujului, prof. dr. Florin Stamatian; depunerea de jerbe şi coroane de flori; în încheiere, defilarea gărzii de onoare, precum şi a formaţiunilor de luptă terestre şi motorizate. Programul serii a cuprins retragerea cu torţe din Piaţa Lucian Blaga spre Piaţa Avram Iancu, unde a putut fi admirat un frumos foc de artificii. Filiala Cluj a PRM s-a prezentat la acest ceremonial cu o puternică delegaţie, în frunte cu secretarul general al Partidului România Mare, dr. Gheorghe Funar, preşedintele acestei filiale, care a depus o frumoasă coroană de flori cu panglică Tricoloră. Din delegaţie au mai făcut parte: prof. univ. Petru Guş, prim-vicepreşedinte,  prof. univ. Ilie Cornoiu - ambii fiind şi consilieri judeţeni, ing. Mihai Mureşan, preşedintele organizaţiei municipale a PRM, Maria Creţu, preşedinta OFRM, Despina Cîndroiu, preşedinta OTRM, Vlad Murgoi, preşedintele Mişcării Studenţeşti România Mare, preşedinţi ai organizaţiilor de bază de cartier, numeroşi membri şi simpatizanţi ai PRM din Cluj-Napoca. S-au distribuit celor prezenţi ziare „Tricolorul” şi textul Conferinţei de Presă pe care a ţinut-o dr. Gheorghe Funar, marţi, 29 noiembrie 2011. După încheierea ceremonialului din Piaţa Avram Iancu, delegaţia s-a îndreptat spre sediul judeţean, unde, în sala mare de şedinţe, a avut loc o masă protocolară. Cu acest prilej, dr. Gheorghe Funar a rostit o alocuţiune, în încheierea căreia i-a felicitat pe cei prezenţi de Ziua Naţională a României, după care au închinat cu toţii cîte un pahar cu vin. În paralel, ne-am amuzat cînd am urmărit la TV secvenţele transmise de la Alba Iulia şi Bucureşti, unde premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu au fost huiduiţi de cei prezenţi. Ca un fapt divers care s-a petrecut la depunerea de coroane, trebuie să arătăm că a fost prezentă (ca niciodată) la eveniment o delegaţie foarte numeroasă a UDMR. Membrii acesteia au purtat în piept cocarde cu Tricolorul românesc. Şi coroana pe care au depus-o a avut panglici Tricolore. Probabil conducerea UDMR a vrut să demonstreze că şi ungurii pot fi prezenţi în număr mare la o asemenea manifestare (la care, de regulă, purtau doliu). Este posibil să se fi dat ordin ca, şi în alte Capitale de judeţ, să participe la sărbătorirea Zilei Naţionale numeroşi membri ai UDMR, pentru a dovedi că sînt şi ei o forţă, chiar dacă nu le-a picat bine şi au strîmbat din nas.

(A consemnat lt. col. GHEORGHE MĂNUŞ, membru în Biroul Executiv al Filialei PRM Cluj)

Ziarul TRICOLORUL, nr 2334 / 03.12.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu