"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 26 ianuarie 2012

JOS BĂSESCU! JOS GUVERNUL! ALEGERI ANTICIPATE!

Pentru prima dată în ultimii 153 de ani, la 24 ianuarie 2012, Unirea Principatelor Române, a Ţării Româneşti cu Moldova, a fost altfel sărbătorită în România şi peste hotare. După 11 zile de proteste paşnice în Capitală, în toate judeţele şi în faţa ambasadelor României din străinătate, în ziua de 24 ianuarie a.c., zeci de mii de români au dat mînă cu mînă la Iaşi, Focşani, Bucureşti, în toate reşedinţele de judeţ, în numeroase municipii, oraşe şi comune. Cu acest prilej, participanţii au sărbătorit Unirea cea Mică şi, totodată, au manifestat împotriva celor care s-au aflat la Putere în ultimii 22 de ani, a celor care i-au dezbinat, i-au jefuit, i-au batjocorit, i-au furat şi i-au alungat din România.
Dînd glas voinţei Poporului Român, protestatarii au scandat: „Jos Băsescu! Jos Guvernul! Alegeri anticipate!“ În sfîrşit, românii au înţeles că PDL = USL (PSD, PNL şi PC ) sînt „aceiaşi Mărie, dar cu altă pălărie“, că periodic şi la comandă străină năpîrlesc, îşi schimbă denumirile şi culorile, fac transferuri de parlamentari şi miniştri, fac diferite combinaţii la guvernare împreună cu U.D.M.R., o organizaţie neguvernamentală, antiromânească şi antieuropeană. Cele mai multe nemulţumiri ale românilor sînt îndreptate împotriva Regimului Băsescu–Boc, un regim dictatorial care s-a specializat în minciuni, intrigi, corupţie, hoţie din bani publici, înrobirea Poporului Român, jefuirea bogăţiilor naturale şi fraudarea alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale.
Stăpînii străini ai României şi alogenii, precum şi cozile de topor româneşti, din conducerea Statului Român, nu au intuit şi nici nu credeau că, la începutul anului 2012, „explodează mămăliga“ şi românii ies în stradă la manifestaţii paşnice de protest, dar mai ales că sînt din ce in ce mai solidari, tot mai uniţi şi decişi să-şi apere dreptul la viaţă, dreptul la muncă, dreptul la ocrotirea sănătăţii, dreptul la învăţătură, dreptul la un nivel de trai decent, dreptul la demnitate.
Adevărata istorie a Poporului Român, urmaş al Poporului Primordial care a dat Europei cea mai veche cultură şi civilizaţie, cu peste 10.000 de ani î.Hr., precum şi adevărata religie a Neamului Ales de Sîntu, care trăieşte în Grădina Maicii Domnului, nu mai pot fi ascunse !
 Ziua de 24 ianuarie 2012 i-a încurcat mult pe preşedintele Băsescu, pe premierul Emil Boc şi pe miniştri PDL, UNPR şi UDMR, pe parlamentarii Puterii şi ai Opoziţiei, pe prefecţi şi pe numeroşi primari. Mulţi dintre ei ar fi vrut să-şi pună piciorul în ghips şi să lipsească de la băile de antipatie! Ca întotdeauna, „aleşii“, care au fost împărţiţi arbitrar în tabăra (strunga) Puterii şi a Opoziţiei, au găsit rapid un colac de salvare şi au decis, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, să sărbătorească Unirea Principatelor într-o sesiune extraordinară a forului legislativ. Astfel, parlamentarii au evitat chipurile motivat băile de antipatie din colegiile electorale. Au aflat şi parlamentarii că „fuga-i ruşinoasă, dar e sănătoasă !“.
În ziua de 23 ianuarie a.c. a început sesiunea extraordinară a Parlamentului consacrată dezbaterii situaţiei politice din ţară şi adoptării unor hotărîri. Premierul Emil Boc a prezentat scuze pentru unele stîngăcii verbale şi a propus românilor să renunţe la confruntare şi să pună accentul pe competiţie. El a propus un pact de stabilitate politică şi economică. Preşedintele PDL şi premierul României s-a pronunţat împoriva alegerilor anticipate şi le-a solicitat parlamentarilor să lase deoparte ura şi învrăjbirea. Crezînd că-i poate păcăli pe români, premierul Boc a anunţat că l-a demis telefonic pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, pentru jignirea manifestanţilor din Piaţa Universităţii, în urmă cu 8 zile. Reacţia întîrziată a premierului Boc nu a avut efectul scontat de cei care caută degeaba o barcă de salvare. La finalul discursului premierului, parlamen-tarii Opoziţiei i-au cerut să-şi dea demisia, dar liderul PDL se pare că aude numai ce vrea şi cu siguranţă ordinele de la preşedintele Băsescu şi de la FMI, precum şi indicaţiile preţioase ale consilierei sale, doamna Andreea Paul Vass, nepoata tovarăşei Ghizela Vass, care, împreună cu alţi trimişi ai Moscovei, a instaurat comunismul în România, împotriva voinţei Poporului Român. Deloc întîmplător, ci  pe bază de program, copii şi nepoţii celor care sînt vinovaţi de instaurarea comunismul în România au ajuns după 22 decembrie 1989 să instaureze un capitalism sălbatic împotriva Poporului Român. Pînă acum mulţi alogeni nu s-au lăudat cu faptele părinţilor şi bunicilor lor, ca de pildă Ion Ilici Iliescu, Petre Roman, Adrian Severin, Vladimir Tismăneanu, Horia Roman Patapievici, Andreea Paul Vass, Bogdan Olteanu (nepotul aceleiaşi Ghizela Vass).
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a cerut multe: un guvern profesionist format din tehnocraţi; alegeri anticipate libere şi corecte; un pact politic pentru alegeri anticipate; o nouă Lege electorală; să fie eliminate mo-dalităţile de fraudare a votului românilor din străinătate; sancţionarea traseismului parlamentarilor; un referendum pentru demiterea preşedin-telui Băsescu; toţi parlamentarii să-şi dea demisia şi să fie organizate, de către un alt guvern, alegeri anticipate; premierul Boc şă renunţe la alegerile coma-sate; guvernul să nu-şi mai angajeze răspunderea în Parlament etc.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut demisia preşedintelui Băsescu, a premierului Emil Boc şi alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare. De asemenea, liderii Opoziţiei au anunţat că, de Ziua Unirii, parlamentarii PSD, PNL şi PC vor lipsi din Parlament şi vor participa în diferite localităţi la sărbătorirea acestei zile.
Cei doi copreşedinţi ai (USL, PNL şi PC) au uitat să precizeze care este coresponsabilitatea lor, împreună cu PDL, UDMR, UNPR şi deputaţii minorităţilor etnice, la dezastrul înregistrat în România în ultimii 22 de ani şi la profunda criză economică, socială, morală şi politică pe care o traversează ţara.
În şedinţa extraordinară a Parlamentului din 23 ianuarie a.c. şi la manifestările publice din 24 ianuarie a.c., liderii şi parlamentarii PSD, PNL, şi PC au ratat ocazia de a oferi cîteva soluţii clare, respectiv:
1. Să propună şi să acţioneze pentru ca alegerile anticipate prezidenţiale şi parlamentare să aibă loc înaintea alegerilor locale din iunie a.c. Date posibile pentru alegerile anticipate ar fi 25 martie a.c. sau 1 aprilie a.c.
2. Să ceară ca în noua Lege electorală, care să fie adoptată în procedură de urgenţă în Parlament, să fie introduse următoarele modificări:
a) alegerea parlamentarilor se face pe judeţe şi pe liste de partid;
b) încetează de drept mandatul parlamentarului care părăseşte partidul pe lista căruia a fost ales;
c) se limitează la cel mult două numărul mandatelor parlamentarilor, acestea putînd fi şi succesive;
d) alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene se face în două tururi de scrutin, la fel ca şi pentru Preşedintele României, în cazul în care niciunul dintre candidaţi nu a obţinut în primul tur majoritatea voturilor alegătorilor înscrişi în listele electorale;
e) se interzice participarea la alegerile parlamentare, prezidenţiale şi locale a partidelor politice, formaţiunilor politice sau culturale constituite pe criterii etnice;
f) în Biroul Electoral Central, în celelalte birouri electorale, inclusiv în birourile secţiilor de votare, fiecare partid parlamentar şi neparlamen-tar participant la alegeri are dreptul la cîte un reprezentant.
3. Să convingă pe toată lumea, pe toţi parlamentarii şi aleşii locali, pe cetăţenii români, de necesitatea demisiei urgente a premierului Emil Boc pentru a nu fi blocată adoptarea bugetelor locale de către Consiliile locale. Se ştie că bugetele locale se adoptă cu votul a 2/3 din totalul aleşilor locali. Liderii PSD, PNL şi PC pot condiţiona participarea la vot a aleşilor locali pentru adoptarea bugetelor pe anul 2012 de demisia premierului Emil Boc.
4.Să facă apel la milioanele de cetăţeni disponibilizaţi în ultimii 22 de ani, la milioanele de români alungaţi din ţară, la milioanele de pensionari, la cei peste 1 milion de bugetari cărora le-au fost tăiate drepturile băneşti, la cetăţenii din localităţile unde s-au închis unităţile productive, şcolile şi spitalele, la cei cărora le-au fost tăiate ajutoarele sociale să iasă în stradă şi să participe la manifestaţii publice de protest, după modelele şi exemplele din Bucureşti, din toate reşedinţele de judeţ, din numeroase municipii şi oraşe.
5. Să solicite ca, la fel ca şi în decembrie 1989, Armata, Biserica, Poliţia şi Jandarmeria să fraternizeze cu manifestanţii, iar preoţii să fie în stradă împreună cu credincioşii.
O lecţie de patriotism şi de demnitate a oferit-o pentru liderii, parlamentarii şi aleşii locali ai PDL, PSD, PNL, PC şi UNPR, precum şi pentru peste 20 de milioane de români tînărul locotenent al Armatei Române, Alexandru Gheorghe, de la Flotila 41 din Câmpia Turzii, care a fost prezent, în ziua de 23 ianuarie a.c., în Piaţa Universităţii şi la postul de televiziune Antena 3.
În ziua de 24 ianuarie a.c., Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere, împreună cu multe alte sindicate, a organizat o manifestaţie publică de protest la sediul Guvernului şi la Televiziunea Română. Miile de participanţi au solicitat demisia preşedintelui Băsescu, demisia Guvernului Boc, alegeri anticipate şi ca postul public de Televiziune să nu mai cenzureze informaţiile referitoare la protestele populare din Bucureşti şi din toate judeţele.
În ziua Unirii Principatelor, preşedintele Băsescu nu a avut curajul să iasă din Palatul Cotroceni şi să participe la manifestările organizate în această zi de sărbătoare pentru toţi românii. Încă o dată, el a confirmat că este alogen şi de aceea sînt secrete adevăratele date referitoare la părinţii săi, la bunici şi la celelalte rude ale sale pînă la gradul IV.
În ziua de 24 ianuarie a.c., popîndăii politici din PDL, UNPR şi UDMR s-au ascuns în Parlament, iar premierul Boc s-a dus să-i vadă, după ce în prealabil a trimis un palid mesaj pe care să-l citească prefecţii la adunările publice din judeţe. Reprezentanţii Puterii (PDL, UNPR şi UDMR) au dovedit, din nou, că ei sînt iubitori de arginţi şi urăsc Poporul Român, refuzînd să-i cinstească pe făuritorii Unirii, să dea mînă cu mînă cu cei cu inima română.
După 24 ianuarie a.c., delegaţia komisarilor de la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană a revenit în România cu noi ordine pentru Regimul Băsescu-Boc. Aflînd despre solicitările românilor la manifestaţiile de protest, komisarii au recomandat guvernanţilor să-i amăgească pe cetăţeni cu uşoare creşteri ale salariilor şi pensiilor. De fapt, komisarii străini, speriaţi şi ei de consecinţele manifestaţiilor publice antiprezidenţiale şi antiguvernamentale din România, au cerut să fie diminuate reducerile salariale şi cele aplicate pensionarilor, adică o creştere negativă, în limbajul lor.
În seara zilei de 24 ianuarie a.c., cu încălcarea Constituţiei, a depus jurămîntul la Palatul Cotroceni noul ministru de Externe, care a migrat la UNPR după ce a candidat la funcţia de preşedinte al PSD. În acea seară, preşedintele Băsescu a anunţat că va avea a doua zi o „intervenţie cu românii”, după 12 zile de sfidare a manifestanţilor din toată ţara. S-ar putea ca exprimarea prezidenţială să fi fost inspirată de ... Eba.
În ziua de 25 ianuarie a.c., Curtea Constituţională a respins comasarea alegerilor parlamentare şi locale, opţiune care a fost asumată în Parlament de Guvernul Boc V. Aceasta este încă o victorie a protestatarilor. În mod normal, premierul Emil Boc trebuia să îşi dea demisia, imediat după anunţarea acestei decizii a Curţii Constituţionale ! Premierul Boc a trecut uşor peste faptul că a luat o hotărîre neconstituţională şi s-a autoangajat să facă nopţi albe lîngă butonul roşu în acţiunea de deszăpezire, uitînd că nu este primar.
Conferinţa de Presă a preşedintelui Băsescu, din seara zilei de 25 ianuarie a.c., a confirmat că el este paralel cu protestele românilor şi că nu vrea să audă şi nici să vadă ce solicită majoritatea populaţiei, respectiv: demisia sa; demisia Guvernului Boc V şi alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale. Fiind criză, preşedintele Băsescu a declarat că nu îşi poate da demisia. Cu siguranţă, protestatarii îi vor oferi gratuit un pix portocaliu şi o coală de hîrtie pentru a-şi putea scrie demisia. Despre decizia Curţii Constituţionale privind alegerile necomasate, preşedintele Băsescu nu a spus nimic, fiind năucit de blocarea fraudării alegerilor comasate. El a ratat ocazia de a cere public Guvernului Boc V să-şi prezinte demisia, la fel şi demisia parlamentarilor cu scopul de a grăbi alegerile anticipate. Din nou, sfidînd voinţa Poporului Român şi Interesul Naţional, preşedintele Băsescu a insistat asupra jefuirii bogăţiilor naturale de către străini prin redeschiderea mineritului la Roşia Montană, urmînd ca să fie scos integral din România cel mai mare zăcămînt de aur, argint şi metale rare din lume, iar în Munţii Apuseni să fie produs cel mai mare dezastru ecologic din Europa.
După consultarea Parlamentului, la 1 februarie a.c., Traian Băsescu poate cere Poporului Român să-şi exprime, prin referendum, voinţa în ceea ce priveşte demisia preşedintelui României, demisia Guvernului României şi alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare pînă la 1 aprilie a.c.
Confundînd Grădina Maicii Domnului cu un vapor, preşedintele Băsescu a spus că „nu o să rateze destinaţia cu România”. A uitat să precizeze care este destinaţia şi cine a stabilit-o. Peste 80% dintre români sînt convinşi că România a fost îndreptată într-o direcţie greşită, iar Traian Băsescu acţionează pentru a nu fi ratat, a doua oară, proiectul „Israel în România”, păstrat încă la secret pentru milioane de români. 
Regimul Băsescu-Boc îşi prelungeşte inutil agonia! Finalul lui este foarte aproape. Zilele regimului dictatorial sînt numărate.


Dr. GHEORGHE FUNAR,
Secretar general al PRM,
Preşedintele Filialei PRM Cluj



Ziarul TRICOLORUL, nr 2375 / 27.01.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu