"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 26 ianuarie 2012

PRM, peste tot

Manifestările de entuziasm, bucurie şi adeziune deplină ale mehedinţenilor faţă de înfăptuirea Unirii Moldovei cu Muntenia au avut loc la Turnu Severin şi Cerneţi. Acelaşi entuziasm s-a manifestat şi la primirea făcută domnului Alexandru Ioan Cuza la 25 iunie 1859, cînd a vizitat judeţul. Alexandru Ioan Cuza a rămas încîntat de frumuseţea oraşului şi a promis sprijin pentru dezvoltarea lui. Reforma agrară şi celelalte reforme din perioada domniei lui Cuza au găsit la Mehedinţi un teren propice de aplicare. Legea rurală din 1864 a făcut posibilă împroprietărirea a 21.000 de familii de ţărani din judeţul Mehedinţi, care au primit 90.187 de pogoane şi 631 stînjeni din proprietăţile particulare şi 54.120 de pogoane şi 261 stînjeni din domeniul statului. Este cea mai mare suprafaţă de pămînt acordată vreodată ţăranilor din judeţul Mehedinţi, pămînt pe care trebuiau să-l răscumpere. În conştiinţa oamenilor, Alexandru Ioan Cuza reprezenta simbolul Unirii, el fiind acela care, dînd pămînt ţăranilor, îşi crease o aureolă de domn al poporului. Mehedinţenii au făcut încă o dată dovada trăiniciei sentimentelor lor faţă de Cuza, alegîndu-l drept reprezentant al lor în Parlamentul ţării. Biroul Colegiului al IV-lea electoral din districtul Mehedinţi, în mandatul de deputat, în ziua de 25 ianuarie 1870, preciza că dă acest mandat „cu mult respect şi recunoştinţă pe mîna alesului deputat Vodă-Cuza, rugîndu-l cu supunere şi inima curată să vie în sînul Naţiunii Române, pe care a dezrobit-o şi care îi e devotată tocmai pentru că-l crede Om Mare, devotat şi credincios jurămîntului din 1859”. Cuza a refuzat această propunere. Alegerea lui Cuza a fost un act de adînc patriotism, dar şi de curaj.
Noi, mehedinţenii de azi, sîntem urmaşii celor care l-au ales deputat pe înfăptuitorul Unirii, chiar şi atunci cînd se afla izgonit din ţară de cei care-l urau, răsplătindu-i astfel marea dragoste faţă de popor.

AXENIA-CAMELIA LĂPĂDAT,
Preşedinta Organizaţiei Municipale
PRM Mehedinţi


* * *

Marţi, 24 ianuarie 2012, Filiala Mehedinţi a PRM a organizat o Conferinţă de Presă cu prilejul împlinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Române prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza.
Reformele şi importanţa acestora au fost prezentate de către ing. Boalfa Dumitru, vicepreşedintele Organizaţiei PRM Mehedinţi. Auditorul a ascultat cu plăcere comunicarea doamnei Axenia Lăpădat, preşedinta Organizaţiei de Femei din Drobeta Turnu Severin, formulată, sugestiv, „Cuza şi Mehedinţenii”. De asemenea, profesorul Mircea Borcoman, vicepreşedintele PRM Mehedinţi, a subliniat importanţa reformelor care au pus bazele României moderne.
Preşedintele Organizaţiei Judeţene PRM Mehedinţi, dl. Ion Drăghia, a prezentat Scrisoarea Deschisă a domnului Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM şi deputat europarlamentar, scrisoare prezentată în plenul Parlamentului European la 17 ianuarie 2012, la Strasbourg, şi intitulată, semnificativ, „AJUTAŢI ROMÂNIA SĂ NU DEVINĂ UN LAGĂR DE EXTERMINARE!”.


La manifestare au participat conducerile Organizaţiei Judeţene şi Municipale PRM, ale Organizaţiei de Femei şi Tineret din Drobeta Turnu Severin. În încheiere, dl. Ion Drăghia, preşedintele PRM Mehedinţi, a subliniat poziţia fermă a partidului nostru, care este solidar cu marile mişcări de protest din ţară împotriva regimului nociv şi antiromânesc al lui Traian Băsescu şi a răspuns la întrebările numeroşilor reprezentanţi ai presei. Întreaga acţiune s-a desfăşurat pe fondul muzical înălţător al „Horei Unirii”.

Biroul de Presă PRM Mehedinti

Ziarul TRICOLORUL, nr 2375 / 27.01.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu