"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 29 martie 2012

Diversiuni portocalii


Cazul Boldea este din ce în ce mai amuzant. După ce preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, printre rînduri, că a intra la puşcărie în Kenya sau Congo, fie şi cîteva săptămîni, nu i-ar face prea bine la ten frumuşelului cu pielea albă, deputatul fugar şi-a reevaluat situaţia şi s-a predat. Mai ales că realitatea a demonstrat că, pentru unii, viaţa de detenţie din România nu este foarte rea, ba chiar permite ca afacerile proprii să fie conduse cu acelaşi succes chiar şi de după gratii. Başca, pe aici, pedepsele cu suspendare pentru numele sonore au devenit regula, şi nu excepţia. Şi totuşi, faţă de scandaloasa situaţie de la UMF Tg. Mureş, cazul Boldea e un simplu fîs.
Iar faţă de jaful de proporţii care s-a produs în România şi care continuă cu înstrăinarea rezervelor de cupru şi a hidrocentralelor pe un preţ de nimic sau faţă de decizia exploatării frauduloase a gazelor de şist este chiar o picătură într-un ocean. Dar, iată că diversioniştii de serviciu ştiu cum să-i manipuleze pe români şi să le abată atenţia de la problemele care cu adevărat îi privesc. Un caz de traseism politic, relativ banal, devine o „lovitură grea pentru PDL“. Are acelaşi efect, aproape de zero, ca şi dezertarea unui „greu“ al PNL, pe nume Teodor Stolojan, la PD, acum cîţiva ani buni. O adevarată „lovitură“ de teatru ar fi dezicerea lui Traian Băsescu chiar de PDL. Atunci, fiecare circ ar păli de invidie şi ar da faliment. Dar, cum trădătorii lor sînt mai buni decît ai noştri, Sorin Frunzaverde va deveni pentru ceva timp vedeta ştirilor şi a talk-show-urilor care sprijină Opoziţia Parlamentară.
În acest răstimp, UDMR-ul, care conduce, în fapt, România, a mai obţinut un succes la Tg. Mureş. Întrebăm şi noi, retoric: cui foloseşte ca viitorii medici să studieze în limba maghiară sau engleză? Nouă, cetăţenilor români, în nici un caz. Este limpede că absolvenţii acestor facultăţi, cu predare în limbi străine, vor fi încurajaţi să profeseze peste hotare, după ce s-au şcolit pe banii Statului Român, mai precis pe banii contribuabilului român. Asistăm la o parte, doar, din ampla vînătoare de creiere, de resurse umane care a devenit extrem de agresivă în Europa de Est. Desfiinţarea locurilor de muncă (în cazul nostru concret, închiderea a zeci de spitale), lipsa unor salarii care să asigure o viaţă decentă, lipsa de predictibilitate a propriului viitor, rata alarmantă a şomajului în rîndul tinerilor, dar şi propaganda mincinoasă  potrivit căreia în România nu mai este de trăit, iată că dau roade nedorite. Milioane de români au plecat la muncă în străinătate şi alte milioane ar dori să-i urmeze, de voie, de nevoie. În ce scop se întîmplă toate acestea am mai spus-o, nu ne mai repetăm, orice român de bună-credinţă a priceput că depopularea ţării face loc altor naţiuni să se înfrupte din resursele pe care noi le ignorăm şi le înstrăinam pe sume infime, dar suficiente să finanţeze campaniile electorale. Dacă grija faţă de etnia maghiară este atît de mare încît trebuie înfiinţată o facultate de medicină specială, de ce nu am înfiinţa una în limba ţigănească, turcă sau tătară? Sau franceză ori germană? Pentru că, este limpede, absolvenţii UMF, bine pregătiţi, vor fi tentaţi să muncească în spitalele din străinătate. Şcoala noastră de medicină este extrem de valoroasă şi recunoscută pretutindeni, nu suferă comparaţie cu multe alte specializări. Un fel de „vara nu-i ca iarna!“

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2428 / 29.03.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu