"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 14 martie 2012

Mesaje primite de preşedintele PRM la biroul său din Parlamentul European – Strasbourg


La începutul Secolului XX, fiecare ţară care era considerată o mare putere mondială - avea o navă amiral, care purta acelaşi nume ca şi ţara pe care o reprezenta: Britania, Franţa… Ţările mici, cel puţin unele dintre ele, au urmat acelaşi exemplu. Mai tîrziu, Aviaţia a făcut la fel. Avem Liniile Aeriene Române (L.A.R.) şi, de asemenea, Transporturile Aeriene Române (TAROM). Nave aproape că nu mai avem, deoarece actualul nostru preşedinte „a avut grijă de ele“. Şi acelaşi lucru urmează să se întîmple acum şi cu TAROM, prin privatizarea sa. TAROM va dispărea.
Iată cîteva cifre absolut uluitoare: cînd a venit la putere Guvernul Tăriceanu, TAROM avea în conturi bancare rezerve de peste 450.000.000 de dolari. După criza din aviaţie, deoarece preţul combustibilului a crescut, multe companii, chiar mai mari decît TAROM, au intrat în faliment; dar TAROM deţinea încă în conturi bancare aproximativ 340.000.000 de dolari. De asemenea, au fost închiriate 3 sau 4 noi avioane Boeing, care funcţionau la întreaga capacitate. Au mai apărut şi cîteva ATR 72, care au mărit, şi ele, profitul.
Apoi, Guvernul PDL a preluat Puterea. Rezultatul… îl ştim cu toţii. Avioanele Boeing au fost restituite, rezervele financiare au secat şi, chiar mai mult, falimentul bate la uşă.
Acest „ mic“ exemplu ne arată de ce numai o schimbare majoră - şi nu unele soluţii de compromis - ne va aduce la un nivel de trai normal, ca ţară.
LUCIAN CORNESCU,

Preşedinte executiv al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România

 ====================


Vă scriu această scrisoare întrucît mă simt profund frustrat: în ţara mea, Republica Ungaria, nu există nici un fel de rezolvare legală pentru mine sau pentru oameni ca mine. Pentru că nu sînt singurul în această situaţie – aproape 40.000 de persoane sînt afectate de acţiunile Guvernului de la Budapesta şi ale şefului său, Viktor Orban, care au fost aleşi de către două treimi din populaţia votantă.
Încă de la 14 ani, mi-am dedicat viaţa apărării Republicii Ungare. Mai întîi am fost ostaş, apoi am lucrat, în mod cinstit şi conştiincios, în cadrul Poliţiei Republicii Ungare. În 2009, m-am pensionat din cauza deteriorării stării mele de sănătate, după aproape 26 de ani de muncă şi, în conformitate cu legislaţia în vigoare, am primit pensia acordată pentru anii pe care i-am lucrat. În perioada 2009 - decembrie 2011, am primit pensia în întregime. De la 1.01.2012, partidul de guvernămînt Fidesz-KDNP a desfiinţat pensia de serviciu şi a transformat-o în beneficiu pe perioada de serviciu, care poate fi redus şi eliminat! Începînd cu 1.01.2012, primesc aceşti bani, după o reducere de 16%, ceea ce înseamnă cu 25.000 de forinţi mai puţini pentru familia mea, un venit insuficient pentru menţinerea nivelului de trai anterior.
Soţia mea este educatoare cu studii de specialitate, funcţionar public. Salariul ei a fost diminuat datorită unui impozit ascuns şi eliminării, de la 1 ianuarie 2012, a beneficiilor lunare. Guvernul maghiar a anunţat în presă că salariul mediu este de 212.000 forinţi, 718 euro la cursul de schimb. Acestea sînt sumele brute. Aşadar, cum se poate ca la un salariu brut de 140.000 de forinţi ea să încaseze doar 106.000 forinţi, ceea ce reprezintă 360 de euro? Oare ţării acesteia nu îi e ruşine că salariul unei persoane cu studii superioare este mai mic decît salariul mediu?
Revenind la cele de mai sus, eu şi colegii mei ne simţim cetăţeni ai Uniunii Europene, aşa că apelez la dvs.! Ajutaţi-ne - pe noi, cei 40.000 de cetăţeni lipsiţi de drepturi civile, printre care mă număr şi eu – să ni se restituie drepturile pe care le-am obţinut în mod legal. Pensia de serviciu a fost anulată printr-o lege retroactivă, care, după informaţiile mele, este în contradicţie cu legislaţia Uniunii Europene. Vă rugăm să ne ajutaţi, prin presiunea pe care aveţi posibilitatea să o exercitaţi la nivel european, economic şi politic, astfel încît să ne recăpătăm drepturile pe care ni le-a anulat acest regim represiv.
Europa nu trebuie să fie interesată numai de pensiile judecătorilor, de independenţa Băncii Centrale, dar şi de cei 40.000 de cetăţeni ai Uniunii, care au fost deposedaţi de drepturile lor!
Eu şi cei 40.000 de cetăţeni sperăm că ne veţi ajuta.

FARKAS ZSOLT
Ofiţer de poliţie pensionar
Tokol, Ungaria 11 martie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2416 / 15.03.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu