"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 7 martie 2012

Pentru împrospătarea memoriei - Plîngere Penală împotriva lui Victor Iovici


PARCHETUL DE PE LÎNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

DOAMNĂ PROCUROR GENERAL,

Partidul România Mare, cu sediul central în Bucureşti, Str. Emile Zola nr. 2, Sector 1, reprezentat legal de domnul dr. Corneliu Vadim Tudor, preşedinte, domiciliat în Bucureşti, Str. General Butoianu nr. 4, Sector 5, în calitate de reclamant, formulăm prezenta 

PLÎNGERE PREALABILĂ DE PUNERE ÎN MIŞCARE A ACŢIUNII PENALE
împotriva numitului:
Victor Teodor Iovici, în calitatea sa de viceprimar al Capitalei, urmînd să fie citat la locul acestuia de muncă, Primăria Municipiului Bucureşti, Bd. Splaiul Independenţei, nr. 291-293, Sector 6,
pentru săvîrşirea infracţiunii de:
abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută şi pedepsită de art. 248, Cod Penal.
(Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act, ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi, prin aceasta, cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ, sau al unei instituţii de stat, ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145, sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.)
şi solicită trimiterea numitului Victor Teodor Iovici în judecată, pentru a răspunde penal.

MOTIVELE PLÎNGERII

În fapt,
în calitate de viceprimar al Capitalei, numitul Victor Teodor Iovici, în luna noiembrie 2009, a semnat un act adiţional, dispunînd, fără organizarea unei licitaţii în condiţiile Legii, prelungirea unui contract încheiat între Primăria Municipiului Bucureşti şi firma S.C. 3D România S.A. pentru deratizare şi dezinsecţie. Prin documentul semnat, Victor Iovici a dispus suplimentarea, cu 1 milion de euro, anual, a sumei prevăzute în contractul iniţial şi mărirea preţului convenit, la încheierea contractului, la nivelul de aproximativ 7,7 milioane de euro.
În consecinţă, numitul Victor Iovici, prin eludarea organizării licitaţiei, a încălcat grav legislaţia în vigoare, iar neaplicarea procedurilor de licitaţie prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2006, care să stabilească cea mai bună ofertă pentru astfel de servicii, a prejudiciat Primăria Capitalei şi Bugetul Local.  

În drept,
fapta constituie infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută şi pedepsită de art. 248, Cod Penal.
Vă rugăm să dispuneţi imediat urmărirea penală şi trimiterea numitului Victor Iovici în judecată pentru abuzul pe care vi-l aducem la cunoştinţă. 

DOAMNEI PROCUROR GENERAL AL PARCHETULUI DE PE LÎNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE, LAURA CODRUŢA KÖVESI

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
7 mai 2010

Ziarul TRICOLORUL, nr 2410 / 08.03.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu