"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 24 martie 2012

Un sfat pentru şeful arbitrilor: cînd trei zic că eşti beat, du-te şi te culcă…





Am asistat, joi seara, pe canalul Digi Sport, la jelirea lacrimogenă a lui Ion Crăciunescu. Efectiv, fostul arbitru a plîns, în direct (prin telefon, deşi putea să-l curenteze!), în urechea prezentatorului Vali Moraru. În ruptul capului el n-ar fi recunoscut că a greşit. Nici arbitrii n-au greşit! Numai şefii de cluburi: Gigi Becali (Steaua), Nicolae Badea (Dinamo), Adrian Porumboiu (F.C. Vaslui). Nu voi intra în detaliile ultimelor meciuri din campionatul României. Nimeni nu poate fi, cu desăvîrşire, obiectiv. Dar cînd un arbitru refuză acordarea a două lovituri de la 11 metri echipei Steaua în meciul de la Tg. Mureş, la faulturi care se vedeau şi din Lună, aşa cum se vede Marele Zid Chinezesc, nu mai e vorba de o greşeală gravă, ci de o atitudine, un comportament periculos. „A greşi e omeneşte; a persevera în greşeală - e diabolic!“.
Asta a făcut acest foarte îngîmfat Cristi Balaj, luat în braţe de cineva care a trebuit să se ocupe de arbitri, nu de şefii şi finanţatorii cluburilor – şi mai îngîmfatul Ion Crăciunescu. E incredibil cît de plin de el e acest băiat din Vîlcea: „Cine e Adrian Porumboiu faţă de mine?”, întreba el, obsesiv. Eu ştiu, foarte bine, cine sînt amîndoi. Adrian Porumboiu a fost un arbitru bun, iar acum e un om de afaceri care a creat locuri de muncă şi, prin echipa F.C. Vaslui, oferă o bucurie unui judeţ considerat „polul sărăciei” din România, nu de ieri, de azi. Cine eşti tu, dragă Ion Crăciunescu, să sfidezi şi să judeci pe toată lumea? Nu e clar că aproape TOATE meciurile din România sînt grav viciate de oamenii pe care îi iei, tu, în braţe, sistematic? Atunci cînd arbitrul partidei Oţelul Galaţi – Dinamo Bucureşti invocă, după scuză, acordarea a două lovituri de la 11 metri pentru „cîinii roşii” – aşa ceva nu justifică şi nu scuză celelalte greşeli. Mai pe înţelesul tuturor, un favor nu poate face uitată o eroare incalificabilă. Eu, unul, cred că cea de a doua lovitură de la 11 metri acordată echipei Dinamo la un plonjor al mult prea teatralului Dănciulescu a fost o porcărie – acolo trebuia dat nu penalty, ci cartonaş galben pentru simulare; noroc cu Cătălin Munteanu, care a trimis mingea tocmai în poartă. Dar „necavalerul în negru” a gafat momentul şi atunci cînd l-a eliminat pe dinamovistul Marius Nicolae – da, o fi judokan băiatul ăsta, se zbuciumă, dă din coate, dar în acea fază el era cel hărţuit şi tăvălit de adversar pe jos, aşa că arbitrul trebuia să fluiere şi să acorde fault pentru Dinamo. „Jaf organizat!”, a exclamat Cornel Dinu, care nu e numai procuror, ci şi general de Poliţie. Nutresc speranţa că Ion Crăciunescu n-o să spună şi: „Cine e Cornel Dinu faţă de mine?”.
Încep să cred, şi eu, că „jocurile” sînt făcute, din nou, pentru CFR Cluj. Adică pentru ungurul obraznic şi cu avere suspectă Zoltan Arpad Paszkany. Protejat de ungurul etern şi la fel de obraznic Kassay Bela, secretarul general al FRF. Cine e vicepremier al Guvernului României? Ungurul Marko Bela. Cine e secretar general al Guvernului României? Ungurul Attila Dezsi. Şi iată cum e favorizată, pe faţă, de nişte arbitri corupţi (dintre care unii sînt tot unguri) o echipă modestă, CFR Cluj, care, atunci cînd joacă în Europa, deraiază sistematic.
Ar fi multe de spus. Nu cred că Ion Crăciunescu ştie ce jocuri oculte se fac în spatele lui. Ca mai toţi oltenii, el e fudul. Se crede infailibil. După care, dacă cineva îl contrează şi îi reproşează că „fluieraşii” lui strică nu numai un meci, ci un întreg campionat - începe să pişe ochii, în direct, la televizor, şi să o invoce pe mama lui moartă (Dumnezeu s-o ierte). Românii au o vorbă mare: „Cînd doi zic că eşti beat, du-te şi te culcă”. În cazul lui Crăciunescu, nu e vorba de doi, ci de trei, ba chiar şi de mai mulţi. Ce analizezi tu, la tablă, Crăciunescule, n-are nici o valoare, atîta timp cît milioane de oameni au văzut, la televizor, că portarul Galaţilor a secerat un atacant stelist, fără a atinge balonul, şi acelaşi portar recidivist l-a dărîmat, în ultimele secunde ale partidei, pe un alt stelist, dar, concomitent, tot în careul Oţelului, un fundaş l-a tras de tricou şi l-a trîntit la pămînt pe portarul Stelei, Tătăruşanu. Şi arbitrul Balaj se face că plouă, deşi era la cîţiva paşi. Dă-l afară din arbitraj, dacă vrei să faci curăţenie! Nu plînge, ca o babă, la televizor! Te-a înjurat Gigi de mamă? Asta-i situaţia, nu trebuia să te pui în postura asta. Să te pui şi, subliniez, să te complaci. La munca atîtor oameni nu te gîndeşti? De starea de spirit a atîtor milioane de iubitori ai fotbalului, din galeriile sportive şi din faţa micului ecran, nu-ţi pasă? Au fost şi sînt viciate – grav şi în mod sistematic – rezultatele unor meciuri de fotbal şi, implicit, clasamentul final al unui campionat şi reprezentarea ţării în competiţiile continentului. Nu se poate ca tu, Crăciunescule, să invoci statutul României de membră a Uniunii Europene, dar să sari în apărarea unor arbitri care fac altceva decît se face în fotbalul european. Am zis arbitri? Nu, ei nu sînt arbitri, sînt interlopi, cu mult mai periculoşi decît Bercea Mondialul, Clanul Cămătaru, Clanul Geamănu ş.a.
Există o soluţie: arbitri străini. Cu orice preţ. La fel ca în multe alte domenii, ne dovedim a fi incapabili să ne gospodărim singuri. Pasiuni şi interese prea mari, care compromit principiile ce guvernează sportul. Şi mai e ceva: eliminarea lui Mircea Sandu din fruntea Federaţiei Române Fotbal. Acest individ a depăşit orice măsură. Pînă acum, a călcat pe cadavrele unor echipe atît de iubite: Politehnica Timişoara, Universitatea Craiova... Ce mai aşteptăm? Să îngroape TOT fotbalul din Ţara asta? N-are nici o putere societatea românească să-l elimine pe acest personaj atît de diabolic? Atunci e jale mare. Peştele de la cap se-mpute...

CORNELIU VADIM TUDOR
23 martie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2424 / 24.03.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu