"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 19 aprilie 2012

AŞA-ZISA OPOZIŢIE CURTEAZĂ, DIN NOU, UDMR-UL


Curtea asiduă pe care o face USL, prin trompetele mass-media, UDMR-ului ne duce cu gîndul la faptul că nici liderii Opoziţiei parlamentare nu mai cred în propriile sondaje, pe care noi le considerăm pur şi simplu mincinoase, menite să manipuleze electoratul, indiferent de etnie. Zilele acestea, „persecutatul” de serviciu, în sprijinul căruia sar anumite trusturi de presă, este Laszlo Borbely. Că dosarul acestuia, care seamănă izbitor de neplăcut cu termopanele lui Adrian Năstase sau cu caltaboşii lui Decebal Traian Remeş, pare o bătaie de joc, în ţara unde s-au evaporat sute de miliarde de euro în cîţiva ani, este o altă poveste. Ne întrebăm ce interese are USL în atragerea UDMR-ului în grădina proprie?
Formarea unei noi majorităţi parlamentare? În ce scop? Preşedintele Băsescu a spus răspicat că nu va numi decît pe acel premier pe care îl vor dori muşchii dumnealui, indiferent de majoritatea din forul legislativ şi în ciuda Constituţiei. Culmea, chiar şi în urma alegerilor din acest an are această nefericită posibilitate, iar noul Parlament, dacă va fi configurat din aceleaşi partide fără coloană vertebrală, ca acela de astăzi, va fi de acord cu orice fel de guvern, de teama dizolvării. Pe acest considerent, pînă în 2014, Traian Băsescu poate să procedeze după cum îi trăzneşte, efectiv. Un alt motiv pentru care USL ar dori să creeze o majoritate confortabilă în Parlament ar fi suspendarea preşedintelui. Dacă reuşeşte, să te ţii, atunci, circ. Lacrimi de crocodil gîrlă pe la televiziuni, ţara împînzită de afişe cu proaspătul suspendat acoperindu-şi cu mîinile gura, ochii, nasul, părul, urechile etc. şi sute de mii de activişti PDL – unii, bugetari de lux – şi alte sute de mii de lucrători ai Serviciilor Secrete (vreo 7, parcă, la număr), în maximă alertă. În viziunea optimistă a unora, preşedintele poate fi suspendat. Şi după aceea? Lăsăm la o parte că Poporul Român tinde să ia partea „victimei”, iar Traian Băsescu este specialist în autovictimizare, dar putem avea surprize neaşteptate. Pe de altă parte, modificarea Legii Referendumului poate constitui o altă piedică în suspendarea efectivă, prin votul cetăţenilor, care, oricum, nu se înghesuie la urne, îndoctrinaţi de ideea otrăvită că „toţi politicienii sînt la fel”. Un alt scenariu, halucinant pentru alte ţări democratice, dar nu şi pentru România, ar fi ca, în urma „suspendării”, Traian Băsescu să candideze a treia oară, pe motiv că nu are două mandate complete. Dacă nu am fi locuitori ai României, probabil că ne-am prăpădi de rîs. Pentru că, în ultima săptămînă de campanie electorală, contracandidatul dumnealui poate comite orice gafă, posibilă sau imposibilă, sub influenţa aroganţei (cazul lui Adrian Năstase, care a ignorat electoratul PRM) sau a flăcării violet, care l-a trimis pe Geoană, glonţ, la Vântu, pentru „relaxare”. În politica dîmboviţeană, nimic nu e de mirare. Aici funcţionează, de minune, principiul „Niciodată să nu spui niciodată”. USL se crede pe cai mari. Deja sînt televiziuni care ne prezintă candidaţii Alianţei şi ai PDL din diferite localităţi, în tot felul de aşa-zise promo-uri, în formulă mascată, chipurile, sau, de-a dreptul, în interviuri regizate cu multă atenţie. Alo? A început campania electorală şi noi nu ştim? Cert este că românilor le reproşăm că nu învaţă mare lucru din greşelile trecutului. Şi cum partidele politice sînt formate tot din români, acţionează ca atare. Ignorarea electoratului naţionalist, care creşte spectaculos în toate ţările din Uniunea Europeană, şi nu numai, constituie o gravă eroare în aceste vremuri de profundă criză social-economică. Nu-i nimic, o să alegeţi pînă o să culegeţi!

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL , nr 2443 / 19.04.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu