"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




luni, 9 aprilie 2012

ASTĂZI SE SĂRBĂTOREŞTE CUVIOSUL VADIM






În vremea uciderii sfinţilor 40 de mucenici din Persia, a fost prins şi Sfîntul Vadim arhimandritul, împreună cu 7 ucenici ai săi şi, din porunca împăratului Savorie, au fost închişi în temniţă. Acest sfînt era din Cetatea Vitlaplata, de neam foarte bogat şi, cînd a voit să se facă monah, toată bogăţia sa a împărţit-o săracilor. Apoi, zidindu-şi o mînăstire afară din cetate, vieţuia într-însa, cu fapte bune, sîrguindu-se în toate a plăcea lui Dumnezeu şi a împlini voia cea sfîntă a Lui; pentru că era bărbat plin de dar şi de adevăr, ales al lui Dumnezeu.
Sfîntul Vadim s-a sfîrşit prin mucenicie, în 9 aprilie. Iar trupul sfîntului mucenic, fiind aruncat afară din cetate, oamenii cei cucernici l-au luat în taină şi l-au îngropat cu cinste. Iar cei 7 ucenici ai lui, care rămăseseră în temniţă, au petrecut 4 ani acolo, pînă la moartea împăratului Savorie.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2437 / 09.04.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu