"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 27 aprilie 2012

HARABABURA DIN POLITICĂ


Motto: „O ţară tristă, plină de humor!” (G. Bacovia)

În primăvara anului 2012, în preajma alegerilor locale din 10 iunie a.c., în politica românească avem de toate: scandaluri în partidele politice parlamentare şi neparlamentare; agitaţie şi gălăgie multă la sediile partidelor politice din judeţe şi din localităţi pe tema stabilirii candidaţilor pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de primar, precum şi a locului pe listele de candidaţi în Consiliile Locale şi cel Judeţean; încurcături în privinţa unor alianţe politice sau electorale la nivel naţional sau local; migraţii ale multor candidaţi la alegerile locale de la un partid la altul; pregătiri pentru campania electorală şi, mai ales, pentru fraudarea alegerilor de către cei care se află la Putere, dar şi de către cei din Opoziţia parlamentară; promisiunea repetată şi neonorată a Puterii că de la mijlocul anului 2012, adică înaintea alegerilor locale, se începe revenirea salariilor bugetarilor spre nivelul avut în vara anului 2010, după ce le-a luat Regimul Băsescu-Boc-Ungureanu (respectiv 30%-70% din veniturile lunare) nu se restituie.
La acestea se adaugă: dezordine în ceea ce priveşte diminuarea ilegală a pensiilor la circa 3 milioane de beneficiari, precum şi calcularea greşită a drepturilor cuvenite, urmată de imputări, la peste 200.000 de urmaşi ai celor ucişi în decembrie 1989 şi la revoluţionari; învălmăşeală la acordarea de ajutoare sociale şi mare înghesuială la pomenile electorale date sub pretexte dintre cele mai interesante (de ziua localităţii, a fiilor satului, a morţilor, a celor vii, a înfloririi liliacului, lalelelor, narciselor, bujorilor, salcîmilor şi teilor, a plecării oilor la munte etc.), dar mai ales de 1 Mai, apoi de 8, 9 şi 10 Mai ş.a.m.d.
Între Sfintele Sărbători de Paşti şi l Mai s-a dat dezlegare la transferuri de parlamentari de la Putere (P.D.L. şi U.N.P.R.) către Opoziţie (P.S.D.,P.N.L. şi P.C.), în fapt, a multora dintre popîndăii şi papagalii politici stabiliţi în urma alegerilor din anul 2008 în colegiile electorale. Împotriva acestei modificări a Legii electorale, respectiv a renunţării la alegerea senatorilor şi deputaţilor pe liste de partid, s-a pronunţat numai Partidul România Mare! Toate celelalte partide politice au lăudat efectele „pozitive” ale alegerii viitorilor parlamentari prin vot uninominal în colegiile electorale. Acum, căpeteniile P.D.L.,P.S.D., P.N.L.,P.C.,U.N.P.R. şi U.D.M.R. recunosc public că este cea mai proastă lege electorală din istoria Parlamentului României.Viaţa a demonstrat că P.R.M. a avut dreptate şi de acestă dată, iar cetăţenii români şi partidele politice parlamentare au constatat că s-a ajuns la cel mai ineficient Parlament şi la o dezordine în activitatea acestuia cum nu a existat în perioada 1990-2008. După ce s-au convins de harababura din politica românească generată de alegerea de către calculator a senatorilor şi deputaţilor în colegiile uninominale – acum, liderii partidelor aflate la Putere şi în Opoziţie, împreună cu U.D.M.R., caută să perfecţioneze aceeaşi lege proastă şi să o folosească la alegerile parlamentare din acest an.
Forţele politice oculte din străinătate, care au pus la cale şi au finanţat lovitura de Stat din decembrie 1989, au reuşit să jefuiască cea mai mare parte din avuţia noastră naţională şi să înrobească Poporul Român, pentru a putea duce la bun (rău) sfîrşit Holocaustul împotriva Neamului Românesc. Asasinii politici şi asasinii economici străini, precum şi cei alogeni din România, ajutaţi de tradiţionalele „cozi de topor” autohtone, au avut grijă să nu fie sancţionată migraţia politică a parlamentarilor prin pierderea mandatului. Ca urmare, după fraudarea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare, cu sfidarea voinţei electoratului, la comandă externă, s-au constituit guverne cu susţinere majoritară în Parlament. Din numeroasele guverne din perioada 1990-2012 din majorităţile din Parlament au făcut echipă sau au intrat în „alianţe toxice” împotriva Poporului Român următoarele partide politice care au trăit în concubinaj cu U.D.M.R.: Frontul Salvării Naţionale (F.S.N.); P.N.L.; P.N.Ţ.C.D.; Frontul Democrat al Salvării Naţionale (F.D.S.N.); Convenţia Democrată Română (C.D.R.), formată din P.N.Ţ.-C.D., P.N.L.- C.D., P.N.L.-A.T., P.A.C., P.E.R., P.S.D.R. şi U.D.M.R.; Partidul Democraţiei Sociale din România (P.D.S.R.); Partidul Social Democrat (P.S.D.); Alianţa D.A., Dreptate şi Adevăr, formată din P.N.L. şi P.D.; Partidul Democrat (P.D.); Partidul Democrat Liberal (P.D.L.); P.C. şi U.N.P.R. Multe dintre aceste partide politice au năpîrlit, şi-au schimbat periodic denumirea şi culoarea politică, au făcut transferuri de actori şi papagali politici. Toate aceste manevre politice le-au făcut pentru derutarea şi, mai ales, pentru păcălirea electoratului, din ce în ce mai sărac şi umilit.
Cu toate că au format la comandă şi au deţinut majoritatea parlamentară, niciodată cei care au făcut cu schimbul la Putere în ultimii 22 de ani nu au interzis migraţia politică a senatorilor şi deputaţilor şi nu au sancţionat-o cu încetarea mandatului pentru cei care trădează electoratul şi partidul pe lista căruia au candidat. Pe cale de consecinţă, foarte mulţi senatori şi deputaţi au trecut în perioada mandatului de la un partid la altul, contribuind la: mărirea sau micşorarea grupurilor parlamentare; formarea prin asemenea stratageme de majorităţi parlamentare artificiale; investirea anumitor guverne; respingerea numeroaselor moţiuni de cenzură; trecerea prin Parlament a multor legi pentru care Guvernele Năstase, Tăriceanu şi Boc şi-au angajat răspunderea; formarea grupurilor parlamentare ale U.N.P.R., care nu a existat ca partid politic şi nu a participat la alegerile din anul 2008, iar acum i s-a acordat pe nedrept statutul de partid parlamentar (?!).
Înaintea zilei de 27 aprilie a.c., cînd se dezbate şi va fi votată în Parlament Moţiunea de Cenzură a Opoziţiei cu titlul: „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”, s-au intensificat tîrguielile şi şantajele în privinţa trecerii unor parlamentari dintr-o tabără în alta. Aproape zilnic, mass-media a comunicat numele şi prenumele parlamentarilor anonimi care au trădat Puterea, schimbîndu-şi, brusc, convingerile politice şi anunţînd că ies din ţarcul P.D.L., U.N.P.R. şi U.D.M.R. pentru a vota la Moţiunea de Cenzură. Cum vor vota ? Cu bile! Votul este secret, iar rezultatul final este incert. Puterea îşi numără ziua şi noaptea oile din staul, iar Opoziţia (P.S.D., P.N.L. şi P.C.) se laudă că fură din turmă şi speră să poată aduna peste 231 de voturi pentru a demite Guvernul Ungureanu. Deocamdată, îi lipsesc încă 5-6 capete din efectiv. Aşa se face politică la Bucureşti, în Anul Caragiale! Din avion şi la televizor nu se deosebesc oile din turma Puterii de cele din turma Opoziţiei, mai ales pentru că au trecut dintr-o grupare în alta, împreună cu unii dintre „ciobani”. Doar în campaniile de alegeri îşi pun, la vedere, culori diferite, dar gogoşile electorale au mărimi asemănătoare. După încheierea alegerilor, atît cei aflaţi vremelnic la Putere, cît şi cei din Opoziţie pun pe prim-plan interesele personale, de gaşcă şi de partid. Genialul Mihai Eminescu scria în ziarul „Timpul”, din 23 februarie 1880, următoarele: „Partidele, la noi, nu sînt partide de principii, ci de interese personale, care, păstrînd numai coaja legilor şi goala aparenţă, calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor, fac tocmai contrariul de ceea ce au promis mandanţilor lor şi trec, totuşi, drept reprezentanţi ai voinţei legale şi sincere a ţării.”
Deloc întîmplător, calendarul celor din Opoziţie în privinţa depunerii şi dezbaterii Moţiunii de Cenzură din ultima parte a lunii aprilie a.c. a fost corelat cu a cincea misiune în România a delegaţiei F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene. Reprezentanţii stăpînilor străini ai celor aflaţi la Putere şi în Opoziţie în România au tot interesul să fie menţinută stabilitatea politică prin eventuala schimbare, între ei, a aceloraşi actori politici, care în ultimii 22 de ani au fost numai alogeni. Cei care vor decide rezultatul votului la Moţiunea de Cenzură din 27 aprilie a.c. sînt deputaţii minorităţilor etnice. De această dată, ei au primit undă verde şi sînt lăsaţi să zburde afară din ţarc şi să voteze. Ca urmare a unei prevederi stupide, înscrisă numai în Constituţia României, la art. 62, alin. 2, organizaţiile cetăţenilor aparţinînd minorităţilor etnice au dreptul la un loc de deputat. Excepţie a făcut uneori minoritatea evreiască; ea nu şi-a desemnat un deputat în unele legislaturi, deoarece a constatat că în toate Parlamentele României, din perioada 1990-2012, din rîndurile acestei minorităţi au fost aleşi în forul legislativ pe listele tuturor partidelor politice şi ale U.D.M.R. circa 60% din totalul senatorilor şi deputaţilor. În consecinţă, în România este decisă învestirea sau demiterea Guvernului de către reprezentanţii minorităţilor etnice. Împotriva logicii, este posibil ca deputaţii minorităţilor etnice să voteze pentru căderea Guvernului Ungureanu, un alogen de-a lor. Ştiind că în România nu se pedepseşte minciuna în politică, premierul Ungureanu a declarat recent că el nu-i evreu, uitînd să spună că părinţii şi bunicii lui nu s-au dezis de această etnie. Mai ales în Iaşi sînt mulţi români care îi pot împrospăta memoria premierului Ungureanu privind familia sa, inclusiv despre prima soţie.
După votul la Moţiunea de Cenzură, este posibilă căderea Guvernului Ungureanu, dar acesta va rămîne în funcţie în următoarele 60 de zile, pînă după alegerile locale. În această variantă, campania pentru alegerile locale din 10 iunie a.c. va fi perturbată voit de lucrăturile pentru formarea noului Guvern Ungureanu II, care nu va fi învestit de Parlament, şi apoi de constituirea unei noi majorităţi din parlamentarii P.S.D., P.N.L., P.C., U.D.M.R. şi deputaţii minorităţilor etnice, care vor vota Guvernul Ponta. Din această harababură politică nu va lipsi regizorul şi actorul principal din filmul „Balamucul”. În plus, se va încerca păcălirea alegătorilor cu reîntregirea salariilor bugetarilor şi restituirea în rate a sumelor furate de la aproape 3 milioane de pensionari, sub pretextul contribuţiilor la asigurările sociale.

Dr. GHEORGHE FUNAR,
Secretar general al P.R.M.,
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

Ziarul TRICOLORUL, nr 2450 / 27.04.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu