"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 20 aprilie 2012

Un sondaj ceva mai aproape de adevăr PRM - A DOUA FORŢĂ POLITICĂ A ŢĂRII!


Site-ul newsroom.ucoz.ro a realizat un sondaj pe un eşantion de 1355 de persoane, în perioada 8.04-14.04.2012! Iată ce a ieşit… 

Potrivit acestei cercetări sociologice, procentele ar sta în felul următor: 

1) USL - 46,6%;
2) PRM-PNG - 22,3%;
3) PP-DD - 11,7%;
4) PDL – 9%;
5) UDMR - 4,3%;
6) UNPR - 1,6%.

Ce crede Propolitica? 

Este foarte clar că USL e pe val şi, probabil, în Moldova sau în Oltenia, Muntenia sau Dobrogea, social-liberalii ar putea trece peste 55%, ceea ce le va da dreptul să facă Guvernul. Dar mai e pînă acolo. Deocamdată, avem de trecut examenul de la locale, test care ne va spune exact cum stă fiecare formaţiune politică. 

Tot cei de la newsrom spun că UDMR ar fi sub procentele parlamentare. Sondajul nu are foarte mare impact asupra Transilvaniei, acolo unde există populaţie maghiară. Cei de la Bucureşti ar trebui să înveţe un lucru: niciodată, dar niciodată, maghiarul neaoş nu va pune ştampila pe un român, ţigan sau altă etnie. Că nu va vota cu vreun lider UDMR şi va merge pe mîna oamenilor lui Tökés, asta e o altă poveste, mai greu de înţeles în Sud. 

Sensibile sînt şi cele 20 la sută cu care sociologii de la newsrom ornamentează PRM-ul. Par multe aceste 20% , mai ales că există mari probleme de infrastructură şi la această oră se fac presiuni uriaşe asupra unor peremişti de-a nu candida pe listele acestui partid. Unii chiar au renunţat. 

USL cîştigă pe toată linia

Aşa cum era de aşteptat, USL creşte constant, toate sondajele confirmînd acest lucru. Cu siguranţă, aceste cifre trebuiesc confirmate şi de rezultatele din seara de 10 iunie. Totuşi, cu un procent de 46,6% nu ar reuşi să se impună cu o majoritate stabilă în viitorul legislativ. Dar dacă se păstrează pe trendul ascendent pe care se află, pînă la alegerile din toamnă va depăşi cu siguranţă pragul de 50%. Cu toate acestea, rămîne de văzut cum vor evolua lucrurile în lunile următoare. 

Alianţa PRM-PNG, a doua forţă politică

Alianţa destrămată dintre PRM si PNG a obţinut în sondajul newsroom un procent de 22,3%. Cu toate acestea, PNG singur nu va obţine mai mult de 2%, dat fiind faptul că în sondajul din luna martie PNG obţinea un procent de 1,9%. Creşterea PRM este spectaculoasă şi impresionantă, dat fiind că în ultimele luni tot mai mulţi membri ai celorlalte partide s-au înscris în acest partid. După criza în care a fost aruncat în 2008, după evacuarea ilegală din sediu şi după prigonirea cu dosare fabricate împotriva preşedintelui PRM, iată că partidul condus de Corneliu Vadim Tudor are cea mai spectaculoasă creştere din ultimii ani. 

P.S: În sondaj, PRM a fost trecut alături de PNG din cauză că alianţa încă nu se destrămase cînd a fost demarat sondajul. Cu toate acestea, PRM se află undeva la 20%, iar PNG la 1,9%, conform cifrelor din luna martie. 

PDL, sub 10%

PDL se prăbuşeşte tot mai tare, pe zi ce trece. Plecările liderilor PDL din teritoriu către celelalte formaţiuni politice favorizează dezintegrarea partidului şi prăbuşirea acestuia. Schimbarea premierului nu a reuşit să îi păcălească pe români, astfel că, în luna aprilie, PDL a obţinut în sondajul newsroom un procent de 9%. După 4 ani de guvernare dezastruoasă, PDL pare să se apropie tot mai tare de dispariţie. Partidul condus de Emil Boc are toate şansele să piardă intrarea în Parlament, dat fiind faptul că românii trăiesc din ce în ce mai greu şi s-au săturat să fie minţiţi de clica portocalie care i-a adus în pragul disperării. Mii de români se luptă să pună ceva pe masă în fiecare zi şi asta din cauza ciumei portocalii şi a partenerilor lor de guvernare. 

UDMR şi UNPR, sub pragul electoral

După 20 de ani de guvernare, nelipsind din vreo coaliţie de la Putere, UDMR se pare că nu ar mai reuşi să treacă pragul electoral şi să intre în Parlament, obţinînd în sondajul newsroom din luna aprilie un procent de 4,3%. Cît despre UNPR, nu putem spune mai nimic, dat fiind faptul că este inexistent din punct de vedere politic, nereuşind să atingă un procent mai mare de 2,1%. Astfel încît, în luna aprilie, UNPR a obţinut un procent de 1,6%, demonstrînd că, după alegerile din toamnă, partidul va dispărea, probabil, de pe scena politică românească.
Alte partide, precum PNTCD şi PER, ar obţine un procent de 2%, respectiv 0,9%.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2444 / 20.04.2012


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu