"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 20 iunie 2012

20 iunie 1991 - 20 iunie 2012 PARTIDUL ROMÂNIA MARE ANIVERSEAZĂ 21 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE


Partidul România Mare împlineşte, astăzi, 21 de ani de existenţă. Partid de lider, justiţiar şi creştin, PRM a făcut în toţi aceşti ani pentru România cît alţii nu reuşesc într-un secol. Avîndu-l în frunte pe fondatorul său, Corneliu Vadim Tudor, PRM a ţinut piept tuturor furtunilor politice de după decembrie 1989. Dacă astăzi România este un stat suveran şi independent, dacă ţara noastră n-a fost scoasă încă la mezat, dacă Poporul Român n-a ajuns încă străin în propria-i ţară, toate acestea se datorează, într-o măsură covîrşitoare, formaţiunii politice conduse de Tribun, un partid care nu şi-a părăsit niciodată idealurile, care n-a făcut compromisuri, care s-a sacrificat efectiv pentru binele Poporului Român, pentru apărarea integrităţii şi păstrarea Patriei străbune între graniţele ei fireşti. În vara anului 1990, ziaristul, scriitorul şi istoricul Corneliu Vadim Tudor, împreună cu prietenul şi mentorul său spiritual, scriitorul Eugen Barbu, editează primul număr al revistei „România Mare“. Avînd la bază ideea de unitate şi bunăstare pentru toate provinciile româneşti, ca suprem ideal naţional, revista, care a cunoscut un tiraj fără precedent în istoria presei româneşti, a stat la baza înfiinţării Partidului România Mare de către Corneliu Vadim Tudor, împreună cu Eugen Barbu, prof. univ. Mircea Muşat şi generalul Theodor Paraschiv. Partidul şi-a început, efectiv, activitatea pe baza deciziei Tribunalului Municipiului Bucureşti şi a autorizaţiei de funcţionare din 20 iunie 1991. La data de 30 iulie acelaşi an, s-au înfiinţat Organizaţia de Femei România Mare şi Organizaţia de Tineret România Mare. La 11 octombrie 1991, a avut loc prima Conferinţă Naţională a PRM.
La alegerile legislative din septembrie 1992, PRM avea să intre pentru prima dată în Parlament, cu 22 de senatori şi deputaţi. Alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 26 noiembrie 2000 au reprezentat cel mai mare succes electoral al partidului, în pofida unei adevărate terori mediatice îndreptate împotriva sa şi a Tribunului. PRM a intrat în Parlament cu 84 de mandate de deputaţi şi 37 de senatori, ceea ce însemna o pondere de 24,35% la Camera Deputaţilor şi 26,43% la Senat. PRM s-a prezentat la alegeri cu sloganele „Sus Patria! Jos Mafia!“ şi „Fapte, nu vorbe!“. Adevăratul cîştigător al alegerilor prezidenţiale a fost Corneliu Vadim Tudor, furat pe faţă în favoarea bătrînului bolşevic Ion Iliescu. În acel moment a început marea fraudă electorală la care avea să fie supus, sistermatic, Partidul România Mare. Cu toate acestea, în urma alegerilor parlamentare din 2004, PRM obţine 13,63% din voturile exprimate pentru Senat şi 12,92% la Camera Deputaţilor, însumînd 69 de parlamentari. În anul 2008, o dată cu experimentarea celui mai odios sistem de alegeri, bazat pe aşa-zisul vot uninominal, PRM a fost eliminat din Parlament. La această mizerie politică au contribuit, în egală măsură, atît PSD, cît şi PD şi PNL, care şi-au văzut astfel visul cu ochii – acela de a scăpa de singurul şi cel mai temut adversar politic, astfel încît să-şi poată continua nestingherite politica de distrugere economică şi socială a ţării, de înstrăinare a avuţiei naţionale, de retrocedări ilegale şi de aservire a României intereselor străine. În schimb, UDMR – organizaţie ilegală şi iredentistă, cel mai mare duşman al României – a rămas nestingherită la guvernare, braţ la braţ cu toate partidele trădătoare de Neam şi Ţară care s-au aflat la Putere după decembrie 1989.
Dumnezeu nu Şi-a întors privirea de la patrioţii români, astfel încît, în anul 2009, PRM a intrat în Parlamentul European. Scorul a fost de 8,65%, însemnînd 3 locuri în înaltul for de la Bruxelles. Pe primul dintre acestea s-a aflat însuşi liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor. Gigi Becali, aflat în arest preventiv, a candidat şi a cîştigat, la propunerea Tribunului, scăpînd astfel de puşcărie.
La împlinirea a 21 de ani de la înfiinţarea PRM, membrii acestui partid sînt mai uniţi ca oricînd şi gata de luptă, avîndu-l în frunte pe preşedintele lor. Aşa a fost totdeauna în PRM, în jurul căruia s-au adunat personalităţi de frunte, multe dintre ele dispărute, din păcate, dintre noi, mari patrioţi, precum generalii Valeriu Buzea, Ion Alexandru Munteanu sau Victor Voichiţă, Mircea Muşat, Mihai Ungheanu, Eugen Florescu, colonelul Ioan Marinescu, Carol Dina, Liviu Doru Bindea, Valentin Dinescu, George Pruteanu, Toma Năstase şi atîţia alţii. Astăzi, PRM merge mai departe, cu un detaşament de bravi ostaşi. Gheorghe Funar, Gheorghe Buzatu, Ilie Ilaşcu, Constantin Găucan, Dumitru Badea, Mitzura Arghezi sau generalul Ion Cârciumaru au rămas pe baricade, însufleţind, cu bogata lor experienţă, mersul înainte al partidului.
PRM n-ar putea exista fără acela care i-a dat viaţă, Corneliu Vadim Tudor. Personalitate puternică pe plan intern, Tribunul se bucură de o largă recunoaştere şi pe plan internaţional. Vocea lui este una dintre cele mai ascultate la Bruxelles şi la Strasbourg. Este singurul om politic român care s-a întîlnit atît cu regretatul Papă Ioan Paul al II-lea, cît şi cu actualul Suveran Pontif, Benedict al XVI-lea. I-a cunoscut, de asemenea, personal pe Nelson Mandela, pe Regele Juan Carlos al Spaniei, pe Vaclav Havel şi pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. A corespondat cu mari personalităţi ale lumii contemporane. Este membru al Academiei Mondiale „Albert Schweitzer“, al Academiei Tiberine din Roma, al Academiei de Ştiinţe Politice din New York şi al Academiei de Ştiinţe ale Naturii a Federaţiei Ruse. A scris peste 30 de cărţi, fiind tradus în 12 limbi.
Avînd în frunte un om de talia Tribunului, luptător şi cărturar de excepţie, Partidul România Mare reprezintă singura speranţă pentru români. Adversarii săi continuă să aibă coşmaruri, pentru că nu este departe ziua în care toţi trădătorii şi toţi mafioţii care au distrus această ţară vor plăti cu vîrf şi îndesat. Numai PRM şi Tribunul au dreptul să-i judece!
„TRICOLORUL“

Explicaţie poză: Martie 1998. Sala Polivalentă din Tg. Mureş e plină pînă la refuz. Peste 10.000 de oameni îl aclamă pe liderul PRM, care a rostit un discurs fulminant. La prezidiu mai pot fi văzuţi martirul Mihăilă Cofariu şi primarul Clujului, Gh. Funar.


Ziarul TRICOLORUL, nr 2493 / 20.06.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu