"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 1 iunie 2012

BIROUL ELECTORAL MUNICIPAL CLUJ-NAPOCA A APROBAT SOLICITAREA SECRETARULUI GENERAL AL P.R.M., GH. FUNAR, PRIVIND TRANSPARENŢA ALEGERILOR


Miercuri după-amiază, a avut loc şedinţa Biroului Electoral Municipal Cluj-Napoca, în care a fost analizată şi aprobată solicitarea preşedintelui Filialei PRM Cluj, Gh. Funar, secretarul general al partidului, de a se amplasa camere de luat vederi în toate secţile de votare din oraş. Împotrivă au votat reprezentanţii PDL şi ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania, condus de Laszlo Tökes. Biroul Electoral Municipal i-a cerut primarului interimar al Municipiului, Radu Moisin, să se conformeze acestei hotărîri.
Reproducem, în continuare, adresa semnată de dl. Gh. Funar către Biroul Electoral al Circumscripţiei nr. 1 Cluj-Napoca.

Către

BIROUL ELECTORAL AL CIRCUMSCRIPŢIEI Nr. 1 CLUJ-NAPOCA
   În atenţia domnului preşedinte judecător PETRU URS

Avînd în vedere faptul că, la toate alegerile precedente locale, parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare, s-a constatat o diversificare continuă a modalităţilor de fraudare în cadrul singurei industrii create în România post-decembristă, industria de furat la alegeri, iar în Programul de guvernare 2012 premierul Victor Ponta s-a angajat să organizeze şi să garanteze alegeri libere şi corecte, nefraudate, Partidul România Mare, Filiala Cluj, vă solicită ca la alegerile locale din 10 iunie a.c., în Municipiul Cluj-Napoca, să hotărâţi să fie asigurate camere de supraveghere funcţionale în toate secţiile de votare, pe toată durata zilei şi pe timpul numărării voturilor, inclusiv în etapa de întocmire şi semnare a proceselor verbale, pentru a se respecta întocmai prevederile art. 89 din Legea nr.67/2004.
Se ştie că, în baza Ordinului nr. 5.218/2011 al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, se organizează şi se desfăşoară examenul de bacalaureat 2012, începînd cu data de 11 iunie a.c., iar în sălile de examen sînt amplasate camere de supraveghere. Existînd această dotare tehnică în unităţile de învăţămînt din Municipiul Cluj-Napoca, este posibil şi necesar să adoptaţi o hotărâre a B.E.M. prin care să instituiţi obligaţia pentru autorităţile locale de a asigura, începînd cu ziua de 9 iunie a.c., camere de supraveghere în toate secţiile de votare din municipiul nostru. 

După încheierea alegerilor şi numărarea voturilor, probabil începînd cu ora 1,00 a zilei de 11 iunie a.c., camerele de supraveghere din secţiile de votare pot fi mutate, pînă la ora 8,00 din aceeaşi zi, în sălile stabilite pentru desfăşurarea Examenului de Bacalaureat. 

Aveţi ocazia să scrieţi o pagină de istorie în domeniul alegerilor din România, printr-o hotărîre a BEM care poate contribui decisiv la asigurarea unor alegeri corecte şi nefraudate, iar majoritatea alegătorilor vor fi ajutaţi să redobîndească convingerea că votul lor contează şi va fi înregistrat corect.
Prin hotărîrea dumneavoastră privind asigurarea camerelor video de supraveghere în toate secţiile de votare din Municipiul Cluj-Napoca, aveţi şansa să-l contraziceţi pe evreul gruzin I.V. Stalin, care susţinea că „nu contează cine votează, ci acela care numără voturile".

Adoptarea hotărîrii privind amplasarea camerelor de supraveghere în secţiile de votare va asigura, pe de o parte, corectitudinea participării la vot, a numărării voturilor şi a întocmirii proceselor verbale, iar pe de altă parte îi va motiva pe alegători să participe la vot şi le va da încredere că votul lor contează cu adevărat şi nu va fi fraudat.
Vă mulţumesc.

Dr. GHEORGHE FUNAR,
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

P.S. Vă solicit ca, în toate judeţele, preşedinţii de filială să adreseze solicitări similare către BEM din reşedinţa judeţului şi, separat, să organizeze Conferinţe de Presă pe această temă şi, totodată, să facă un apel către toţi candidaţii la funcţia de primar şi liderii partidelor politice, ca să susţină public iniţiativa PRM, iar în cazul în care se pronunţă împotriva instalării camerelor de supraveghere în secţiile de votare, să se solicite motivarea acestei decizii.
Cluj-Napoca,
30 mai 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2477 / 01.06.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu