"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 14 iunie 2012

Saptamana pe scurt - Anul IX, nr.1142 13 Iunie 2012

Revista Romania Mare a implinit 22 de ani * Un traficant de influenţă, care ar trebui săltat de DGA: Mark Gitenstein * USL se va sparge * Foarte suspecte vizitele Prinţului Charles in Transilvania * Adio, Barack Obama!

„România Mare“ a împlinit 22 de ani * Un traficant de influenţă, care ar trebui săltat de DGA: Mark Gitenstein * USL se va sparge * Foarte suspecte vizitele Prinţului Charles în Transilvania * Adio, Barack Obama!


* LA DESCHIDEREA EDIŢIEI. În ziua de 8 iunie s-au împlinit 22 de ani de la apariţia primului număr al revistei „România Mare“. E o aniversare minunată, care demonstrează valoarea şi trăinicia acestei publicaţii –, neîndoielnic, cea mai importantă revista din întregul spaţiu publicistic românesc. Toate, absolut toate au murit: şi „Expres“, şi „Expres Magazin“, şi „Zig-Zag“, şi „Baricada“, şi „Academia Caţavencu“, şi multe altele. Dar „România Mare“ a rămas. Asta spune multe despre seriozitatea mentorului ei. La Mulţi Ani, „România Mare“! * Cei doi saltimbanci cu muci în loc de creier, Mihai Găinuşe şi Codruţ Keghes (Dezbrăcatu’) o ţin, ca gaia maţu’, cu bancurile lor pîrţîite, de care nu rîde niminea. Marea lor „găselniţă“ este să se travestească în ţigănci şi să vorbească în limba spoitingirilor. Păi, Găinuşe nu trebuie să facă nici un efort să devină pirandă, avînd în vedere că el e aşa de la mama natură. Dar, staţi să vedeţi, microcefalul se dă şi cult la cap, intonînd primele acorduri din Simfonia a V-a (a Destinului) de Beethoven, dar zicînd că provin din… Simfonia a IX-a (?!). Iar ciumeţii ăia de lîngă el îl îngînau, adică şi ei cred la fel. N-ai ce să comentezi, prostia de acest gen are ţîţîna prea adîncă.


* Foarte curajos, ziarul ,,Naţional”. În nr. de luni, aici a apărut o anchetă, semnată de Toni Matei, cu titlul: ,,Intervenţiile reprezentantului  Administraţiei americane îi scot din sărite pe generalii români. Ambasadorul Gitenstein face trafic de influenţă la Ministerul de Interne”. Textul integral sună astfel: ,,De prea multă vreme, ambasadorul SUA se comportă ca şi cum ar fi veritabilul ministru al Justiţiei din România. Gitenstein nu se sfieşte să dea declaraţii publice prin care cere intempestiv numirea unor procurori pe funcţii, mazilirea unor judecători sau păstrarea la conducere a magistraţilor agreaţi de Administraţia americană. Iar acelaşi scenariu încearcă să-l aplice acum şi cu Ministerul de Interne.


Din informaţiile intrate în posesia noastră, la diverse niveluri de conducere ale Internelor, şi în special cele ale IGPR, se fac intervenţii tot mai făţişe din partea Ambasadei SUA la Bucureşti, pentru sprijinirea profesională a unor ofiţeri. Care, întotdeauna, sînt prezentaţi drept «oameni care au colaborat foarte bine cu FBI». Culmea este, însă, că nu întotdeauna cei care ar trebui să-i numească în funcţii de conducere pe «americani» sînt, şi ei, de aceeaşi părere. Astfel, s-a ajuns la situaţii tensionate, în care, după ce au primit «pe linie politică» misiunea de a-i promova pe «prietenii FBI», şefii din Ministerul de Interne au ajuns să protesteze că «ăsta este trafic de influenţă». Şi, prin urmare, chiar să se întrebe între ei, retoric, dacă «p-ăsta (ambasadorul SUA – n. red.) nu-l mai saltă DGA?». Deocamdată, lui Gitenstein i s-a făcut hatîrul în cîteva cazuri, dar compromisurile părţii române nu par să fi potolit nici pe departe cererile de funcţii pentru «pilele» ambasadorului american”.* La postul Acasă TV, unde tronează un sărman homosexual, îmbrăcat ca un papagal, a apărut următorul generic, referitor la o invitată: „Cu rubinele la vedere“. Era limpede jocul de cuvinte (cu-ru), dar cu atît mai jenant.

* Crainicii sportivi sînt destul de modeşti intelectual. Priviţi o gafă frecventă: folosirea, eronată, a verbului ,,a recupera”. Marţi, la TVR, un băiat a ciripit aşa: ,,Portarul şi-a recuperat (?!) gafa imediat”. E clar că specimenul a vrut să spună ,,şi-a reparat gafa” – dar te pui cu pedanţii? * La România TV, un invitat a zis, duminică, ,,oamenii agresivizaţi”. Formularea corectă este ,,agresaţi”.

* Octavian Ştireanu insistă, în prostie, cu familia de şarlatani Lia şi Dan Perjovschi. Nu există zmîngălitură pe garduri sau pe toalete, făcută de cretinii ăştia doi, care să nu fie elogiată de patronul ziarului ,,Azi”. Vineri, 8 iunie, ciumăfaia aia de Lia Perjovschi apare cu poza (urîtă mai e!) şi cu lauda de rigoare, adică un deşt în sus (în nas) şi cu textul: ,,Artistul plastic Lia Perjovschi va lua parte la evenimentele desfăşurate în cadrul dOCUMENTA (13), platformă de artă contemporană ce are loc, o dată la cinci ani, în Kassel (Germania)”. Probabil că toate cheltuielile sînt suportate de gaşca de la Institutul Cultural Român, unde aceşti Perjovschi sînt abonaţi pe viaţă. Ce ardere de gaz! Ce irosire de bani publici! * Cîţi bani o fi băgat anonimul Nicuşor Dan în curul lui Ion Cristoiu şi în cel al lui Mircea Kivu, de i-au făcut ăştia campanie electorală? Nişte milogi ordinari! Nişte escroci! Că doar n-or fi pariat ei, degeaba, pe un cal mort… * Un titlu nostim în „Curentul“ de luni: „Mircea Geoană trîmbiţează decesul USL şi descotorosirea PSD-ului de gălbejiţii lui Crin“. * Fiica lui Charlie Chaplin, Geraldine, a declarat, la Cluj: „Străbunica mea era o ţigancă româncă“. Ne onorează. * Aşa-zisul „scor politic“ al PRM, de 1,3%, e o mizerie penibilă, care nici nu merită vreo atenţie. Carevasăzică, UNPR, care a fost la guvernare şi a contribuit la tăierea pensiilor şi a salariilor, ar avea de 3 ori mai mult decît PRM. Nu vă e, mă, ruşine? Cu voi vorbim, porcilor: Dan Voiculescu, Cozmin Guşă, Vasile Dâncu, Bogdan Teodorescu, G.C. Maior. O să plătiţi voi, nici o grijă. * O mostră de mutilare a limbii române întîlnim şi în ,,Click!”, chiar în titlu: ,,Rosul unghiilor, cel mai bun antidot împotriva stresului”. Cuvîntul corect este ,,roaderea”, nu ,,rosul”. * ,,Evenimentul zilei” e muşcat, periodic, de căpuşa aia nărăvaşă, care produce borelioză. Aşa se explică acest remember tembel: ,,Ziarul lui Cristoiu, pus la index de Vadim şi Păunescu. În 1992, cei doi scriau că «Evenimentul zilei» e «un produs al Serviciilor Secrete»”. Da, scriau. Şi ce nu era adevărat aici? Unde a alergat, imediat, Virgil Asztaloş Măgureanu, atunci cînd a înţeles că Vadim intrase în posesia unei cópii a Dosarului său de căpitan de Securitate? Nu la slugoiul lui, Ardei Umplut, pe care îl plătea, sistematic, cu mari sume de bani? Exemplele sînt mult mai numeroase.

* Nu ştim cine e Florentina Opriş (cică ar fi antrenoare de fitness), dar ştim un lucru: cugetarea sa, reprodusă de ,,Click!”, e abisală. Ia uitaţi-vă ce-i trece prin cap fitnessoloagei noastre: ,,Nevoia cea mai mare pe care o are lumea este aceea de bărbaţi”. Şi noi, ăştialalţi, care vrem femei, nu facem parte din lume? Sau poate Florentina crede că lumea asta e plină de bulangii, mai ştii? * Evreul obraznic Vladimir Tismăneanu îşi bagă, săptămînal, două degete jegoase pe gît şi vomită. Unde? În latrina presei române, ,,Evenimentul zilei”. Miercuri, 6 iunie, Tîmpiţelul a început un serial, cu genericul ,,Cine a fost Ştefan Andrei? Aparatcikul politicii externe ceauşiste”. Hai sictir de idiot! Mai bine ai spune cine au fost tac-tu şi mă-ta. Românii ştiu bine cine a fost Ştefan Andrei: cel mai mare ministru de Externe al ţării noastre, după Nicolae Titulescu. Vreţi o dovadă? Într-o singură săptămînă, de la începutul anilor ‘70, acest oltean inteligent şi patriot s-a întîlnit cu cei mai importanţi lideri ai lumii: Richard Nixon (SUA), Leonid Brejnev (URSS) şi Mao Tze Dun (China). * La 15 iunie comemorăm 123 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu * A încetat din viaţă savantul Marco Cugno – unul dintre cei mai străluciţi ,,ambasadori” ai limbii şi literaturii române, pe care le-a predat la Universitatea din Torino, încă din 1965. Dumnezeu să-l ierte şi să-i primească sufletul nobil în Rai. * ,,Jurnalul Naţional” perseverează în greşeală: ,,Bella Moor, supravieţuitoarea româncă de pe Titanic”, sună titlul imens, de pe copertă, al unui articol scris de o altă ,,româncă”, Biliovschi. Repetăm: acea femeie era evreică. De ce trebuie să se falsifice Istoria? * Tot în ,,Jurnalul Naţional” poate fi văzută o gafă în titlu: ,,SUA cere Rusiei şi Chinei”… Corect, se scrie aşa: ,,SUA cer”, fiind vorba de un plural (Statele Unite ale Americii).

* Titlul săptămînii a văzut lumina tiparului pe pagina 1 a ziarului ,,Puterea”: ,,Austriacul Gerhard Roiss jigneşte 20 de milioane de români”, de Mihai Pâlşu. E vorba de şeful OMV, care ne tîlhăreşte, dar ne ia şi la mişto.

* Aşa-zisul scriitor Varujan Vosganian a zis, duminică seara, la Realitatea TV, „ei însăşi“. Armean-armean, dar aşa mocofan? Pune mîna pe carte, Sarsailă! * Ziarul „Tricolorul“ e imbatabil. Deşi e sărac lipit pămîntului, fiind boicotat la difuzare, el se apropie de nr. 2.500. Iată sumarul ultimelor numere. VINERI, 8 iunie: „Un ucigaş de oameni şi de cîini: primarul PSD al Municipiului Mangalia, ţiganul Mihai Claudiu Tusac“; „Monumentală gafă a lui Marian Vanghelie“; „Hai să (ne) rîdem şi cu căţeluşul lui Dan Voiculescu“; „Prinţul Charles se simte bine în cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană“ (editorial de Dumitru Avram); „NEWS ALERT. Extrem de suspecte vizitele tot mai dese ale Prinţului Charles (moştenitorul tronului Marii Britanii) în Transilvania!“; „Nu permiteţi mituirea acelora care au misiunea să vegheze la corectitudinea alegerilor!“ (Gh. Funar); „ULTIMA ORĂ. H.R. Patapievici i-a telefonat lui Traian Băsescu ca să-l toarne pe Victor Ponta“; „Crin Antonescu citeşte f.f. atent ziarul «Tricolorul»“; „Traian Băsescu a fost extrem de supărat că Adrian Năstase nu a fost arestat… Duşman pînă la moarte“; „Mărturia unui etnic maghiar: De ce am intrat în PRM?“ (Kaitar Istvan Janos); „Nimic nou sub soare. Boala vorbelor“ (N. Lupu Kostaki, text reprodus din revista „Ţara Noastră“, nr. din 21 dec. 1924); „Şi alte publicaţii ne dau dreptate. «Calea greşită»” (text de acad. Dan Berindei, „Clipa“); ,,Sondaţii lui Guşă trec pe la casieria GEOPOL” (Mihai Pâlşu, „Puterea“); „Sindromul Ierusalim: cum «se transformă» oamenii în Isus Christos?“; „Enciclopedia «Tricolorul». Tenisul, în anul 1496, în Franţa“ (Charles Panati); „Fenomene Paranormale. Cercetări strict secrete în domeniu Razei Morţii“ (general dr. Emil Străinu); „Napoleon Bonaparte ştia engleză, însă nu foarte bine“; REBUS (Paul Băgneanu); CARICATURI (Miron Dinulescu); HOROSCOP. SÎMBĂTĂ, 9 iunie: „Liderul PRM şi-a lansat ultima carte la Biblioteca Judeţeană din Municipiul Slobozia“; „În România se distruge totul“ (editorial de Dumitru Avram); „A murit diplomaţia românească… Măcel la consulatele de peste hotare ale României!“; „Partidul Civic Maghiar a arborat drapelul Ungariei şi steagul Partidului Crucilor cu Săgeţi pe sediul său din Tg. Mureş“; „Traian Băsescu pavează Curtea (Constituţională) cu decoraţii“; „Ce nu a văzut Parisul: gafele amfitrionului Marian Vanghelie şi umilinţele liderilor USL la mitingul de la Romexpo“ (Bogdan Ursu); „Un pamflet amuzant, consacrat imbecilului Carti-Anus, de la «Scînteia». Lipă, sub pana prostului“ (Dan Constantin, „Jurnalul Naţional“, vineri, 8 iunie a.c.); „Candidatul la primărie Emil Boc – acuzat că a fugit pe scara de incendiu de la o confruntare electorală“; „Coreea de Sud îl scoate pe Darwin din manualele şcolare“ (Mihai Schiau); „Cafeaua şi Ceaiul“ (John Farndon); „Un fermier american a ascuns în sufrageria lui, timp de 2 ani, o comoară arheologică“. LUNI, 11 iunie: „JAF COLOSAL! Alegerile locale? Nu, Olimpiada Hoţilor!“; „Vot cu scandal“ (editorial de Dumitru Avram); „25 de metode de fraudare a alegerilor“; „Şi alte publicaţii ne dau dreptate. Austriacul Gerhard Roiss (şeful OMV) jigneşte 20 de milioane de români“ (Mihai Pâlşu, „Puterea“, nr. din 6 iunie a.c.); „Clădirile de patrimoniu ard cînd dictează Mafia Imobiliară“ (Vlad Ignat); „Presa «obsedantului deceniu»“ (text de George Ivaşcu, apărut în revista „Contemporanul“, nr. din 23 august 1963); „După această mascaradă de alegeri – USL se sparge“; „Marcel Opriş joacă la două capete“; „BILDERBERG a decis: Barack Obama nu va mai fi preşedintele Americii“ (Valentin Vioreanu); „Secrete egiptene din timpurile biblice, descoperite în Israel“

* LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. În perioada 11-14 iunie a.c. preşedintele PRM participă la lucrările Parlamentului European, de la Strasbourg.
ALCIBIADE

http://www.ziarulromaniamare.ro/146/-revista-romania-mare-a-implinit-22-de-ani--un-traficant-de-influenta-care-ar-trebui-saltat-de-dga-mark-gitenstein--usl-se-va-sparge--foarte-suspecte-vizitele-printului-charles-in-transilvania--adio-barack-obama!.html 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu