"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 27 iulie 2012

TRAIAN BĂSESCU FUGE DE POPORUL ROMÂN


Mai sînt cîteva zile pînă la referendumul naţional, care începe în ziua de 29 iulie a.c., de la orele 7, cu scopul demiterii din funcţie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, în urma votului dat în Parlament de 256 senatori şi deputaţi. Alegătorii care votează DA vor să fie demis preşedintele suspendat Băsescu, iar cei care votează NU înseamnă că sînt de acord să continue epoca Băsescu şi serialul „Balamucul” din politica românească.
Acelaşi Traian Băsescu i-a plîns teatral pe umăr lui Theodor Stolojan în toamna anului 2004 şi apoi le-a cerut românilor să meargă la vot şi să pună ştampila pe D.A., pentru Dreptate şi Adevăr. Atunci, candidatul Traian Băsescu le-a urat cetăţenilor români: „Să trăiţi bine!”. Multe milioane de români minţiţi de preşedintele Băsescu, care a încălcat jurămîntul depus la învestirea în funcţie, au ocazia să-i răspundă practic prin participarea la referendumul naţional, punînd ştampila de vot pe DA, pentru Dreptate şi Adevăr. După alungarea din funcţie a preşedintelui suspendat vor afla românii multe adevăruri ascunse şi vor recăpăta speranţa că se va face dreptate. Începînd din toamna anului 2011, ascuns şi izolat în Palatul Cotroceni, preşedintele Băsescu a aflat şi a auzit ce vor românii: „Ieşi afară, javră ordinară!”. Aşa scandau protestatarii  în Bucureşti şi în toată ţara, în iarna trecută. Atunci a ratat, din nou, ocazia preşedintele Băsescu să-şi dea demisia! Acum se agaţă disperat de un pai, simbolizat prin fotoliul de la Palatul Cotroceni, şi le spune românilor că are 99,99 % şanse să se întoarcă şi să-i aştepte pe manifestanţi. În loc de altceva, acum se îmbată cu apă rece şi îşi pune speranţa într-o şmecherie legată de numărul participanţilor la referendumul naţional.
În urma alegerilor fraudate de la sfîrşitul anului 2004, candidatul Alianţei D.A., Traian Băsescu, a ajuns preşedinte al României, după ce s-a rugat de alegători să meargă la vot şi să pună ştampila pe DA. Acum, în iulie 2012, spre sfîrşitul campaniei electorale pentru referendumul naţional de demitere a sa din funcţia de preşedinte al României, acelaşi Traian Băsescu le-a cerut românilor să meargă la vot şi să pună ştampila pe NU, ca el să se poată întoarce la Palatul Cotroceni. În ultimele zile, preşedintele suspendat Băsescu împreună cu conducerea P.D.L.  s-au decis să le ceară românilor să nu meargă la vot şi să boicoteze referendumul naţional. După ce i-a pus la umbră (i-a ascuns) pe „greii” şi blondele din P.D.L., preşedintele suspendat Traian Băsescu a intrat în campania electorală şi a avut numeroase apariţii în studiourile de televiziune şi radio. De asemenea, a organizat împreună cu P.D.L. adunări publice la Cluj-Napoca şi la Iaşi, unde le-a cerut alegătorilor să meargă la vot, să spună NU demiterii sale şi să vegheze ca torţa botezată „flacăra democraţiei” să nu fie stinsă în România de către U.S.L. După cîteva zile, „flacăra democraţiei” a fost stinsă în Bucureşti de către preşedintele suspendat Traian Băsescu, iar în ţară şi în străinătate, de către P.D.L. Foştii portocalii, năpîrliţi în alte culori, ştiu că „scopul scuză mijloacele”! Aflînd care este starea de spirit şi voinţa majorităţii alegătorilor de a se prezenta la vot şi de a pune ştampila pe DA, preşedintele suspendat şi disperat Băsescu, împreună cu liderii P.D.L., au lăsat democraţia la umbră şi au trecut la fapte anti-democratice, întrecîndu-i pe comunişti. Se ştie că, că pînă în anul 1989, comuniştii evrei şi români le-au cerut alegătorilor să meargă la vot. Acum, în iulie 2012, democraţii din P.D.L. şi preşedintele suspendat Băsescu le cer public alegătorilor să nu meargă la vot la referendumul naţional, să boicoteze această formă democratică de consultare a voinţei Poporului Român. P.D.L. boicotează referendumul naţional pentru că nu vrea să afle cum votează Poporul Român. În mass-media sînt prezentate informaţii cutremurătoare referitoare la acţiunile P.D.L. vizînd interzicerea exercitării dreptului la vot de către cît mai mulţi cetăţeni cărora le-au dat 50-200 de lei pentru a nu merge la refrendumul naţional şi altora cărora primarii P.D.L. şi şefii diferitelor firme le-au luat angajaţilor, sub diverse pretexte, cărţile de identitate, buletinele sau paşapoartele, pentru a nu se putea prezenta la vot. Asemenea „tehnici” marca P.D.L. sînt noutăţi absolute şi incredibile în Uniunea Europeană, care trebuie aspru sancţionate! Este bine că Parchetul şi Poliţia s-au autosesizat şi au început cercetările penale în legătură cu infracţiunile înscrise în Legea nr. 3/2000, iar autorii lor riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Pentru asemenea fapte, după referendumul naţional, ar trebui începute demersurile pentru ca P.D.L. să fi scos în afara legii.
P.D.L. şi preşedintele suspendat Traian Băsescu acţionează pentru a interzice unui număr cît mai mare de alegători să participe la vot, la referendumul naţional. Se ştie că, în Parlament, în timpul Guvernelor Boc I-V, P.D.L. a reuşit să interzică senatorilor şi deputaţilor săi şi celor de la U.N.P.R., U.D.M.R. şi deputaţilor minorităţilor etnice dreptul de a vota la Moţiunile de Cenzură. Acum, P.D.L. încearcă să extindă această tristă experienţă şi umilinţă la adresa parlamentarilor şi să cuprindă cîţi mai mulţi români din toată ţara şi din străinătate. Disperaţii şi iresponsabilii din P.D.L. îi plătesc pe alegători să nu meargă la vot în 29 iulie a.c., iar Guvernului Ponta îi cer să ia măsuri anti-fraudă, respectiv să nu permită turismul electoral şi să amplaseze camere video în secţiile de votare. La alegerile locale din 10 iunie a.c., Partidul România Mare a solicitat şi a insistat ca în secţiile de votare să fie amplasate camere video pentru a împiedica fraudele electorale. Atunci s-a opus, cu toate mijloacele şi la toate nivelele, P.D.L. Acum, fostul preşedinte al P.D.L., Emil Boc, declară că, pe cheltuiala acestui partid, vrea să amplaseze camere video în secţiile de votare din judeţul Cluj, cu scopul de a-i filma pe cetăţenii care se duc la referendum şi ulterior să aibă „grijă” de ei.
P.D.L. şi preşedintele suspendat Băsescu mizează pe o singură carte: neparticiparea unui mare număr de alegători la vot, astfel încît să nu fie validat referendumul naţional de către Curtea Constituţională a României. Numai că socotela P.D.L. poate şi trebuie dejucată de Poporul Român! Cum? Prin aplicarea modificărilor şi completărilor recente din Legea referendumului, care au fost validate de către Curtea Constituţională, respectiv:
1) Prelungirea, prin O.U.G., a duratei referendumului naţional pentru perioada 29 iulie-5 august 2012, astfel încît marea majoritate a alegătorilor să poată să-şi exercite dreptul la vot, atît în ţară, cît şi în străinătate. Prelungirea, cu mai multe zile, a referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu este impusă de acţiunile numeroase ale P.D.L. vizînd interzicerea participării la vot a alegătorilor. În intervalul 30 iulie-5 august 2012, este necesar ca poliţiştii şi procurorii să ia declaraţii scrise de la cetăţenii care nu s-au prezentat la vot şi să afle dacă au fost mituiţi cu bani, produse alimentare, băuturi etc. oferite de către reprezentanţi ai P.D.L. Procedîndu-se astfel, pe de o parte, vor fi depistaţi cei care au săvîrşit infracţiuni prevăzute de Legea electorală, iar pe de altă parte, se va ajunge la o participare numeroasă a românilor la vot.
2) În cazul invalidării referendumului naţional din cauza participării reduse la vot, mai puţin de 9,2 milioane de alegători, Parlamentul să decidă prelungirea suspendării preşedintelui Băsescu şi organizarea unui nou referendum naţional pentru demiterea sa, precum şi introducerea votului obligatoriu, ca în Belgia şi în alte ţări din Uniunea Europeană.
Ştiind că preşedintele suspendat Traian Băsescu va fi demis din funcţie de către Poporul Român, liderii P.D.L. le-au spus românilor că vara asta se poartă culoarea albă. Semnificaţia mesajului electoral al P.D.L. este clară: ne predăm şi îl predăm! P.D.L. boicotează referendumul şi prin neparticiparea la vot a membrilor şi simpatizanţilor săi care îl abandonează pe preşedintele suspendat Traian Băsescu. Doar acesta promite că se duce la referendum, pentru a fi sigur că obţine un vot împotriva demiterii sale. Dacă va vota înseamnă că liderii P.D.L. nu au reuşit să-i ia cartea de identitate. Marinarul-comandant Traian Băsescu ştie că el este cel care părăseşte peste cîteva zile Palatul Cotroceni. Românii îl vor sancţiona cu demiterea din funcţia de preşedinte al României pentru că le-a încălcat grav dreptul la demnitate şi dreptul la o viaţă decentă.
Români, nu vă fie frică, şi Băsescu pică! La acest referendum naţional sau la următorul, din luna august 2012. În septembrie sau octombrie a.c., vor avea loc alegeri prezidenţiale anticipate. Preşedintele suspendat Traian Băsescu mai are la dispoziţie zilele de 27 şi 28 iulie a.c. pentru a face cunoscută demisia sa din funcţia de preşedinte al României, avînd şansa să beneficieze de prevederile Legii nr.406/ 2001, poate chiar şi de Vila Dante.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Secretar general al P.R.M.
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

Ziarul TRICOLORUL, nr 2525 / 27.07.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu