"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 5 iulie 2012

ULTIMA ORĂ AFLAT LA STRASBOURG, VADIM A VOTAT CONTRA ACTA (CENZURA PE INTERNET)


Parlamentul European (PE) a respins miercuri, în mod definitiv, Tratatul ACTA, anulînd astfel posibilitatea ca Uniunea Europeană (UE) să ratifice acest acord internaţional controversat care, în opinia criticilor săi, ameninţă libertăţile individuale, în special pe cele legate de Internet. Aflat la Strasbourg, liderul PRM, care a simţit, din plin, ca scriitor, efectele cenzurii comuniste, nu are cum să fie de acord cu Tratatul ACTA, care înseamnă Cenzură pe Internet!
Parlamentul European a respins textul cu 478 la 39 de voturi, în condiţiile în care 165 de eurodeputaţi s-au abţinut. Înaltul forum legislativ a dezavuat în acest fel Comisia Europeană (CE), care dorea semnarea acestui text în numele apărării intereselor economice (?!) ale firmelor victime ale pirateriei şi contrafacerii.
Pentru a putea intra în vigoare, ACTA avea nevoie şi de aprobarea Parlamentului European. Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea în sens larg, de medicamente sau piese auto.
ACTA a fost ţinta unor proteste masive de stradă în mai multe state europene şi în alte părţi ale lumii din cauza prevederilor privind Cenzura pe Internet. Contestatarii ACTA susţin că formulările vagi din tratat pot conduce la îngrădirea unor drepturi precum libertatea de expresie, dreptul la viaţă privată sau libera circulaţie a ideilor.

 Ziarul TRICOLORUL, nr 2506 / 05.07.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu