"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 15 septembrie 2012

Mare succes al lui Vadim în Parlamentul European: DISCURSUL TRIBUNULUI A ANULAT AVIZUL DE MEDIU PENTRU MINELE DE AUR DE LA CERTEJ!






Prin discursul rostit în Parlamentul European, la Strasbourg, luni, 10 septembrie 2012, de dr. Corneliu Vadim Tudor, în care acesta a atras atenţia autorităţilor europene că Statul Român va încălca Rezoluţia votată la 5 mai 2010, contra utilizării cianurilor în exploatările miniere, au fost stricate calculele lui Victor Ponta. Joi seara, după întîlnirea comisarului european pentru Mediu, Janez Potcnik, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat anularea documentaţiei de mediu, care a fost emisă de Directorul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timişoara, Gabriela Lambrino, şi care permitea demararea exploatării metalelor preţioase de la Certej.  Conform surselor noastre, discuţia dintre Rovana Plumb şi comisarul european Janez Potcnik, sosit, joi dimineaţa, în România, a fost una care nu admitea nici un drept la replică. Între patru ochi, Janez Potcnik i-a reproşat Rovanei Plumb situaţia delicată de la Certej, menţionînd că nici el, nici ceilalţi membri ai Comisiei Europene nu au fost informaţi de emiterea acestui aviz. Oficialul european i-a spus oficialului român că a aflat de chestiune abia în cursul zilei de miercuri, din buletinul electronic de informare, pe care Parlamentul European îl transmite zilnic celorlalte instituţii europene şi unde era menţionată luarea de poziţie a europarlamentarului român. 

Ori, singurul care a ţinut un discurs în Parlamentul European cu privire la ilegalitatea de la Certej este preşedintele PRM. Aceleaşi surse spun că, prinsă cu mîţa în sac, în una din pauzele discuţiilor oficiale, Rovana Plumb l-a informat telefonic pe Victor Ponta şi împreună au stabilit să spună presei că documentaţia de mediu de la Certej va fi anulată.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2568 / 15.09.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu