"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 11 octombrie 2012

D’ALE BACALAUREATULUI



Mulţi demnitari ai statului român au avut „inspiraţia“ ca în decursul carierei lor, chiar vremelnice, să obţină o sumedenie de titluri universitare şi să se aciuiască în locşoare călduţe, care să la asigure, fără bătaie de cap, venituri substanţiale. Este vorba de numeroasele „fabrici de diplome“ care, de cel puţin 20 de ani, scot absolvenţi pe bandă rulantă. Absolvenţi care, mai apoi, nu îşi găsesc un loc de muncă, pentru că, deseori, acel petic de hîrtie nu este sinonim cu inteligenţa, competenţa, performanţa, disciplina, responsabilitatea. Mulţi vor spune că este treaba unora că au aruncat cu banii pe fereastră. Alţii că nu e nebun cel care cere, ci e nebun cel care dă. Însă, a transforma Legea Învăţămîntului într-un joc electoral este prea de tot. Nebunia a început, parcă, o dată cu introducerea manualelor alternative, „mulţumită“ fostului ministru Andrei Marga, acţiune care a condus nu numai la falsificarea Istoriei Românilor, dar şi la crearea unei adevărate Mafii a manualelor şcolare. După care, altcineva a eliminat examenul la liceu şi a introdus repartizarea automată a absolvenţilor de gimnaziu în licee. A urmat degringolada testelor naţionale şi a tezelor cu subiect unic. Apoi, modul de desfăşurare a bacalaureatului s-a schimbat fără motiv, numai pentru că miniştrii Puterii trebuiau să-şi lase amprenta trecerii lor efemere prin această funcţie. O nebunie şi o mare ruşine, în acelaşi timp. Un sistem de învăţămînt făcut harcea-parcea din raţiuni politice. Care este aplicat unei generaţii şi aşa debusolate, şi aşa dezorientate, şi aşa lipsite de perspectivă. Nu facem referire acum la beizadelele cu studii în străinătate, care se vor întoarce curînd să preia locul părinţilor în fotoliile de demnitari ai Statului Român. Şi nu ne referim nici la sărmanii necăjiţi de prin satele României, care nu au acces la un învăţămînt de calitate şi al căror viitor este ratat din start. Revenind, subiectul zilei se referă la respingerea bacalaureatului profesional de către Traian Băsescu, ministrul Ecaterina Andronescu neexcluzînd adoptarea acestuia printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Un meci politic, fără o miză serioasă, cel puţin din punctul de vedere al interesului elevilor, credem noi. „Bacalaureatul profesional este aşteptat de foartă multă lume“, ne declara doamna ministru. Îi dăm întru totul dreptate. Chiar şi desfiinţarea totală a bacalaureatului ar fi aşteptată de foarte multă lume. Poate şi desfiinţarea totală a şcolii ar fi aşteptată de şi mai multă lume. Sau accesul la studii superioare gratuite, fără examen. Sau pensionarea la 40 de ani cu un venit garantat de 2.000 de euro, lunar, ar putea fi aşteptată de multă lume. Şi cu astfel de ipoteze, frizînd absurdul, am putea continua la nesfîrşit. Ce se va întîmpla în continuare? Pînă la Bac-ul din 2013 se pot întîmpla o sumedenie de evenimente care să schimbe din temelii societatea românească, printre care şi apropiatele alegeri parlamentare, şi ele aşteptate de foarte multă lume.

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare


ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2590, 11.10.2012

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu