"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 16 noiembrie 2012

Se pregăteşte o altă fraudare a alegerilor


Către,

BIROUL ELECTORAL CENTRAL
În atenţia doamnei judecător PAULA C. PANTEA,
Preşedintele Biroului Electoral Central

Vă facem cunoscut că, prin sesizarea cu nr.63 din 12 noiembrie 2012, Partidul România Mare, Filiala Cluj, a solicitat Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 13 Cluj, să ia măsuri în privinţa amplasării de camere de supraveghere video în toate secţiile de votare de pe raza judeţului Cluj. De asemenea, să dispună înserierea buletinelor de vot ce vor fi folosite la alegerile parlamentare din 9 decembrie a.c., precum şi să oblige primarii şi organele de Poliţie de pe raza judeţului Cluj să sesizeze Biroul Electoral Cluj în legătură cu încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 67/2012. Prin Decizia nr. 85, din 13 noiembrie 2012, Biroul Electoral de Circumscripţie judeţeană nr. 13 Cluj a respins (cu majoritate de voturi) ca neîntemeiate solicitările formulate de P.R.M., Filiala Cluj. Ca urmare, sîntem nevoiţi să formulăm, în termenul legal de 48 de ore, prezenta

CONTESTAŢIE

solicitîndu-vă ca, prin decizia pe care urmează să o adoptaţi, să dispuneţi măsurile necesare pentru prevenirea, respectiv constatarea fraudelor electorale la alegerile parlamentare din 9 decembrie a.c., prin amplasarea de camere de supraveghere video în toate secţiile de votare din ţară şi din străinătate, precum şi înserierea buletinelor de vot pentru aceste alegeri.
Demersul nostru către Biroul Electoral de Circumscripţie judeţeană nr. 13 Cluj se bazează pe hotărîrea Biroului Electoral Central de la alegerile locale din iunie a.c. în legătură cu amplasarea camerelor de supraveghere video în secţiile de votare. Atunci, B.E.C. a hotărît că lasă la latitudinea fiecărui Birou Electoral Judeţean să decidă dacă se amplasează sau nu camere de supraveghere video în secţiile de votare. Este de notorietate şi sînt repetate pe ecranele televizoarelor imagini şi detalii referitoare la fraudarea alegerilor prezidenţiale din anul 2009 la secţia de votare de la Ambasada României din Paris, unde a fost înregistrat un record mondial în privinţa rapidităţii exercitării dreptului de vot, rezultînd că în fiecare minut au votat cel puţin trei alegători.
Vă amintim că la referendumul naţional din 29 iulie a.c. pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, fostul preşedinte al P.D.L., fostul premier Emil Boc, ales primar al Municipiului Cluj-Napoca s-a angajat public să suporte costul amplasării camerelor de supraveghere în judeţul Cluj pentru a preveni şi constata fraudele electorale.
Tot pentru a asigura alegeri libere şi corecte, în timpul campaniei electorale pentru referendumul din 29 iulie a.c., preşedintele supendat Traian Băsescu a cerut înserierea buletinelor de vot, pentru eliminarea sistemului „suveică“ bazat pe folosirea buletinelor de vot false.
Vă facem cunoscut că, în aproape toate localităţile unde se organizează secţii de votare pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie a.c., au fost folosite camere video de supraveghere la examenele de bacalaureat şi la examenul de admitere în licee. Dotarea tehnică există, experienţă în acest domeniu s-a acumulat deja, mai rămîne ca dvs. să hotărîţi amplasarea camerelor de supraveghere video în toate secţiile de votare, precum şi înserierea buletinelor de vot.
Eventuala respingere a contestaţie P.R.M., Filiala Cluj, va întări convingerea alegătorilor că se pregăteşte o nouă fraudare a alegerilor parlamentare cu concursul Biroului Electoral Central şi, pe cale de consecinţă, se va înregistra o scăzută participare la scrutinul electoral. Cetăţenii şi alegătorii nu vor putea înţelege de ce s-a putut şi s-a asigurat supravegherea elevilor la examene şi sancţionarea aspră a celor care au copiat, dar se manifestă o opoziţie vehementă împotriva depistării şi sancţionării celor care fraudează alegerile parlamentare.
Se ştie că amplasarea camerelor de supraveghere video în sălile de examene a avut drept consecinţă un număr din ce în ce mai mic de elevi care au încercat să copieze. Cu siguranţă că hotărîrea B.E.C. vizînd amplasarea camerelor video de supraveghere în secţiile de votare, precum şi înserierea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie a.c., vor conduce la reducerea masivă a fraudelor electorale.
Solicitarea P.R.M., Filiala Cluj, în cazul admiterii contestaţiei de către B.E.C. îi va împiedica pe hoţi să-i aleagă pe alţi  hoţi în Parlamentul României şi ulterior să dea de lucru Parchetului şi D.N.A., aşa cum li s-a întîmplat multora dintre parlamentarii aleşi în mandatul 2008-2012.
Misiunea dvs. este simplă (în aparenţă), dar hotărîtoare în privinţa corectitudinii şi legalităţii alegerilor parlamentare din 9 decembrie a.c.
Dumnezeu să vă dea gîndul cel bun! Al dvs.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Secretar general al P.R.M.
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj
Candidat în Colegiul nr. 1 pentru Senatul României

ZIARUL TRICOLORUL Anul IX, nr. 2619, 16.11.2012



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu