"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Ieri pe Antena 1 in emisiunea "Acces Direct" !

Emisiunea poate fi revazuta aici:

http://accesdirect.a1.ro/emisiune/Acces-Direct_8589.html



Jurnalul Revoluţiei, de la Crăciun la Paşte (XLVIX)

19 FEBRUARIE 1990. Începe bine săptămîna. Rabinul Moses Rosen ne înjură, pe mine şi pe Iosif Constantin Drăgan, în „Revista Cultului Mozaic”.

Boşorogul ăsta nu are astîmpăr, nici pămîntul n-o să-i astupe gura spurcată. Mă decid, în sfîrşit, să reproduc scrisoarea pe care el a răspîndit-o, la 12 octombrie 1980, împotriva lui Eminescu. Practic, de-acolo a început tot scandalul. Cînd un cartofor nesimţit şi infractor îl insultă pe Poetul Naţional, numindu-1 legionar, fascist, huligan, pornograf şi sifilitic, cine tace şi nu ia nici o atitudine este tot atît de canalie ca şi el. Da, în ceea ce-1 priveşte pe Eminescu sînt extremist, ba chiar fanatic. Să mi-1 lase tîlharul ăsta în pace! Îl iubesc pe Eminescu, mi-a luminat toată adolescenţa, am plîns de-atîtea ori la mormîntul lui, pentru noi, românii, el a fost un Sfînt. Cu ce drept vine mistreţul ăsta cu floacele lui nespălate, cerşetor fără ţară şi fără ruşine, să bălăcărească cu urdorile lui Steaua călăuzitoare a Poporului Român? Şi intelectualitatea română de ce tace? De ce a tăcut în 1980 (cu cîteva excepţii răzleţe), de ce a tăcut în 1984, şi de ce tace şi acum, în 1990, cînd ar putea vorbi nestingherită? Se mai poate numi ea „intelectualitate română”, sau poate că e numai o turmă de oi laşe şi înspăimîntate de bîta ciobanului căpiat, care păstoreşte lumea finanţelor? Aceşti „intelectuali” sînt mai vinovaţi decît rabinul - ăsta e numai prost şi ticălos, ca orice agent ipocrit al Siguranţei şi, ulterior, al Anei Pauker, pe cînd ei, cei care se pretind a fi slujitorii culturii române, dacă tac şi consimt la asemenea atacuri de lez-naţiune, sînt nişte criminali.
Dar, agenda politică a zilei e prea clocotitoare ca să mă împiedic de un besafon ca acest Moş Tăgîrţă. Iar e zarvă mare în Piaţa Victoriei, se cere moartea lui Ion Iliescu şi Petre Roman. După-amiază, citesc biografia lui Nicolae Bălcescu, scrisă de vecinul meu, Dan Berindei. Ce om grozav a fost Bălcescu! El credea în „înzeita libertate” şi prevedea viitorul: „Atunci aşteptarea, visarea vieţii mele se va împlini, atunci toţi românii vor fi una, liberi şi fraţi”. Tot genialul oltean, fiu al coanei Zinca din ţarina vîlceană a Bălceştilor, scria despre un alt oltean de vază, Mihai Viteazul, aflat pe piscul gloriei la anul 1600: „Vai, căci nu ne-am putut opri aici în culmea triumfului Naţiei Române, oprind împreună cu noi şi timpul, şi Istoria!”. Nu în alţi termeni vorbea Faust, al lui Goethe: „Rămîi, că eşti atîta de frumoasă!”, îi spunea el clipei. La cumpăna nopţii, scot cîinii la plimbare. Cînd dau să intru în părculeţul din Bd. Alexandru Ioan Cuza, aud nişte urlete şi o vînzoleală prevestitoare de rău. „Hait, iar e tămbălău în Piaţa Victoriei!” Ajuns acasă, aveam să mă lămuresc repede, deschizînd televizorul: au venit mai multe garnituri de trenuri, pline ochi cu mineri. Sînt cîteva mii de oameni, cu feţe înnegrite şi cu lămpaşele la şapcă aprinse, risipind aburii frigului şi ai foamei în noaptea de februarie. Sincer să fiu, mă impresionează oastea asta săritoare la greu, îmi place mult minerul ca om, el e muncitorul în stare pură, el e un mic Atlas care ţine pămîntul pe umerii săi. Nu-mi place însă că minerii sînt siliţi să apară în postură de sperietori. Inabili, Sergiu Cunescu şi Ioan Lup încearcă să le vorbească de la nişte microfoane, dar sînt huiduiţi copios. Un asemenea boicot, cu fluierături asurzitoare, încheie, în mod logic o carieră politică. Ce tulbure se mai arată viitorul... (Va urma)


CORNELIU VADIM TUDOR

Ziarul TRICOLORUL, nr 2370 / 21.01.2012

Eveniment Editorial „EUROPA NAŢIUNILOR (I)”, de Corneliu Vadim Tudor



În aceste zile, a ieşit de sub tipar volumul I al lucrării „Europa Naţiunilor”, semnat de dr. Corneliu Vadim Tudor, membru al Parlamentului European, preşedintele Partidului România Mare. Este al 6-lea volum pe care cunoscutul om politic, scriitor şi istoric îl tipăreşte, în cei 2 ani şi jumătate de cînd este membru al celui mai înalt for al democraţiei parlamentare europene. Pe prima copertă este reprodusă o fotografie în care apar François Mitterand şi Helmut Kohl, o imagine sugestivă, care ilustrează reconcilierea istorică dintre Franţa şi Germania.
Pe coperta a IV-a apare autorul cărţii, la un Miting în Piaţa Victoriei din Bucureşti, protestînd paşnic, cu o floare în mînă. Iată numai cîteva capitole, ce recomandă această carte ca un adevărat eveniment editorial: „La Mulţi Ani, America, oriunde te-ai afla!”, „Regimul Băsescu pune la cale o crimă împotriva Europei”, „Aceasta e cauza principală a crizei mondiale: pe Planetă trăiesc cca. 1.500 de miliardari în dolari!”, „Aşa a murit şi a înviat Isus”, „Îngerul cu o carte în mînă”.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2370 / 21.01.2012

vineri, 20 ianuarie 2012

Aseara pe Antena 1 la emisiunea "Un show pacatos" !

Emisiunea poate fi revazuta aici:

http://unshowpacatos.a1.ro/emisiune/Un-Show-Pacatos_4164.html



Prima reuniune a PRM din acest an

Biroul Permanent al Partidului România Mare îi convoacă, în ziua de 27 ianuarie 2012, orele 12, pe toţi preşedinţii Filialelor judeţene ale partidului, la noul sediu central din Strada Vasile Lascăr nr. 16.
Cu acest prilej, vor fi discutate probleme legate de situaţia prezentă a partidului, precum şi măsurile ce vor fi luate în perspectiva apropiatelor alegeri locale, parlamentare şi prezidenţiale. 


BIROUL DE PRESĂ AL PRM
19 ianuarie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2369 / 20.01.2012

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acţiunile antiromâneşti, 1998-1999 (I)

1998

Ianuarie


7 ianuarie – Preşedintele UDMR, Bela Marko, se arată nemulţumit de bilanţul primului an de guvernare: „În comparaţie cu speranţele noastre de acum un an, trebuie să spun că am realizat mult mai puţin decît am planificat”, evident în ceea ce priveşte minoritatea maghiară.
12 ianuarie – Agenţia de Presă France Press difuzează o ştire cu titlul „Maghiarii din Transilvania, în război deschis cu miliardarii roşii români”, ultimii fiind românii care au deschis afaceri în Transilvania şi îi concurează pe unguri.


Februarie


4 februarie – UDMR propune separarea pe criterii etnice în asistenţa medicală primară, îndemnînd persoanele de naţionalitate maghiară să se înscrie la medici de familie maghiari, în acest sens desfăşurînd o amplă campanie propagandistică în întreaga Transilvanie, îndeosebi în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.
10 februarie – Deputatul Sandor Tamaş, din Tg. Secuiesc, l-a înjurat pe deputatul român care informase Parlamentul României de manifestările extremiste ale UDMR, acuzîndu-l de „şovinism”, de „xenofobie” şi de „extremism”. Este o mostră de „discurs” UDMR-ist, caracterizat prin răstălmăcirea adevărului.
27 februarie – UDMR a schimbat, în oraşul Sf. Gheorghe, numele Străzii 1 Decembrie 1918, dată care marchează despărţirea Transilvaniei de Austro-Ungaria, în Petöfi Sandor, ceea ce indică, dincolo de excesivul naţionalism, şi o tendinţă de restaurare a „Ungariei Mari“. Senatorul UDMR Peter Kovacs-Eckstein a fost desemnat de UDMR ca avocat în procesul contra măicuţelor greco-catolice de la Orfelinatul românesc „Inimi neprihănite” din Odorhei.


Martie


3 martie – Autori necunoscuţi au furat firma Consulatului General al României de la Szeged, acest act reprezentînd o provocare antiromânească.
11 martie – Filiala Mureş a Uniunii Ziariştilor Profesionişti protestează prin boicot împotriva încercării reprezentantilor Puterii de etnie maghiară de a folosi limba maghiară în dialogul cu ziariştii români, pretinzînd acestora să înveţe limba maghiară. Protestul şi boicotarea Conferinţelor de Presă au avut succes, renunţîndu-se la această pretenţie absurdă.
12 martie – La Tîrgu Mureş, primarul UDMR Imre Fodor a introdus inscripţionarea bilingvă a ecusoanelor funcţionarilor Primăriei, provocînd un val de proteste vehemente.
13 martie – Judecătoarea Erszebet Adorjan, de la Judecătoria Tîrgu Mureş, a audiat inculpaţii şi o parte a martorilor din cîteva procese în limba maghiară, punînd procurorul în penibila situaţie de a solicita un interpret.
15 martie – Guvernul României, conform înţelegerii cu UDMR, alocă sume considerabile pentru ziua revoluţiei ungare de la 1848, uitînd, însă, de sărbătorirea revoluţiei române, care împlinea şi ea 150 de ani în 1998 şi avusese idealuri contrare celei ungureşti, care vroia cu orice preţ Transilvania.
Cu ocazia sărbătoririi zilei naţionale a Ungariei, în România, Santha Pal Vilmos declara: „Nu mai suportăm militari străini, funcţionari străini, preoţi străini şi călugăriţe străine pe pămîntul nostru strămoşesc.”
22 martie – PNŢCD îl exclude din partid pe senatorul George Pruteanu, preşedintele Comisiei pentru Minorităţi din Senat, ca urmare a opoziţiei sale la Ordonanţa de Urgenţă 36/1997, care viza drepturi suplimentare pentru învăţămîntul minoritar.
30 martie – Primul-ministru Victor Ciorbea şi-a dat demisia atît din funcţia de premier, cît şi din cea de primar general al Capitalei.


Aprilie


Udemeristul Francisc Barany este numit, în Guvernul Radu Vasile, ministru al Sănătăţii, dar, fiind dezvăluit (prin căpitanul SRI Constantin Alexa) ca agent al Securităţii şi al unor interese străine României, e obligat să-şi dea demisia. Francisc Barany ilustrează elocvent calitatea politică a membrilor UDMR şi scopurile organizaţiei .
Iulie


8 iulie – UDMR se opune construirii unei biserici ortodoxe la Vlăhiţa, într-o zonă în care nu există un locaş de cult ortodox.
14 iulie – Un poliţist român a fost bătut de un cunoscut infractor ungur, timp în care deputatul Robert Raduly, aflat de faţă, îi incita pe maghiarii prezenţi împotriva poliţistului.
24 iulie – Societatea pentru cultură maghiară din Transilvania, împreună cu UDMR fac presiuni pentru amplasarea unei plăci comemorative pe casa în care a trăit scriitorul horthyst Lorand Daday, alias Csaba Dücso, autorul cărţii „Nincs kegyelem” („Fără milă”), o carte abominabilă prin conţinutul ei, în care cheamă la exterminarea tuturor românilor din Transilvania. El este unul dintre autorii morali ai genocidului din Ardealul de Nord, dintre anii 1940-1944. După război, s-a convertit fulgerător de la fascism la comunism, ajungînd primar al Dejului, apoi membru al Uniunii Scriitorilor din România.
28 iulie – Premierul ungar Viktor Orban nu vrea să mai audă de multiculturalitate şi îşi afirmă dorinţa de a se reînfiinţa Universitatea Bolyai la Cluj-Napoca.
29 iulie – Presa ungară vorbeşte de un ambiţios proiect de înfiinţare la Tîrgu Mureş, pe un teren de 20 ha, a unei facultăţi de medicină şi a unui colegiu universitar în limba maghiară.


August


20 august – Viktor Orban, premier al Ungariei, a organizat o întîlnire cu liderii politici ai minorităţii maghiare de dincolo de graniţe, declarînd, cu această ocazie, că se consideră primul-ministru al tuturor maghiarilor şi că va sprijini în cel mai înalt grad aspiraţiile ungurilor din afara graniţelor.
28 august – Laszlo Tökes, preşedintele de onoare al UDMR, convoacă la Cernat, jud. Covasna, pentru 12 septembrie 1998, „Forumul secuiesc”, în vederea reînnoirii UDMR; el intră, astfel, într-un aparent conflict cu Bela Marko. (Va urma)

Colonel (r) VASILE ZĂRNESCU

Ziarul TRICOLORUL, nr 2369 / 20.01.2012

Mesaj primit de preşedintele PRM la biroul său din Parlamentul European



Stimate coleg Vadim,

Permite-mi ca, în primul rînd, să îţi transmit cele mai bune urări pentru anul pe care tocmai l-am început. În al doilea rînd, doresc să folosesc această ocazie pentru a-ţi cere sprijinul pentru alegerea mea ca vicepreşedinte al Parlamentului European în cea de a doua jumătate a actualei legislaturi. Îndrăznesc să te rog să-mi acorzi sprijinul deoarece am apreciat întotdeauna foarte mult colaborarea ta şi, în special, modul în care te-ai comportat faţă de mine, foarte corect şi prietenesc, ori de cîte ori ne-am întîlnit sau ori de cîte ori ţi-am dat cuvîntul, cînd am condus sesiunea plenară.
Colaborarea cu tine a fost, întotdeauna, o reală plăcere. De aceea, aş aprecia foarte mult votul tău şi, totodată, dacă este posibil, să-i mobilizezi atît pe cei din Grupul din care faci parte, cît şi pe alţi colegi, pentru a-mi sprijini candidatura.
Îţi mulţumesc anticipat şi, de asemenea, îţi mulţumesc pentru atenţia pe care ai acordat-o acestui mesaj.


Cu cordialitate.
MIGUEL ANGEL MARTINEZ,
Vicepreşedinte al Parlamentului European

Ziarul TRICOLORUL, nr 2369 / 20.01.2012

Liderul PRM l-a felicitat pe dl. Martin Schulz cu prilejul alegerii sale ca preşedinte al Parlamentului European

Comunicat de Presă

Joi, 19 ianuarie 2012, dl. Corneliu Vadim Tudor a participat la recepţia oferită de dl. Martin Schulz cu ocazia alegerii sale ca preşedinte al Parlamentului European. Manifestarea a avut loc la Sala ,,Mariana Pineda“, din sediul de la Strasbourg al înaltului forum continental.
Preşedintele PRM l-a felicitat pe fostul lider al socialiştilor europeni pentru alegere, urîndu-i mult succes în noua sa funcţie. Dl. Martin Schulz i-a mulţumit, călduros, colegului său român.
La recepţie, dl. Corneliu Vadim Tudor a fost însoţit de asistenţii săi Cristian Stănescu şi Silviu Molnar.


BIROUL DE PRESĂ AL PRM
19 ianuarie 2012



Ziarul TRICOLORUL, nr 2369 / 20.01.2012

Ambasadorul SUA la Bucureşti iar se bagă unde nu-i fierbe oala - Mark Gittenstein i-a chemat la ordine pe Crin Antonescu şi Victor Ponta pentru a-l menţine la Putere, pe Traian Băsescu, pînă în 2014!



Comunicat de Presă

Deşi mă aflu la lucrările Parlamentului European de la Strasbourg, sînt la curent cu tot ceea ce se întîmplă în România, inclusiv cu diversiunile care se pun la cale. Pentru informarea corectă a românilor, voi spune esenţialul despre scenariile aberante care se urzesc în spatele uşilor închise. Astfel, miercuri după-amiază, în jurul orelor 14, Florian Coldea (prim-adjunct al directorului SRI) a pus pe masa lui Traian Băsescu un Raport al unei structuri de urmărire, cel mai probabil SRI, în care era relatată întîlnirea ultrasecretă a lui Crin Antonescu şi Victor Ponta cu ambasadorul SUA, Mark Gittenstein. În mod concret, cei doi aşa-zişi lideri ai Opoziţiei au fost convocaţi la Ambasada SUA, marţi, unde au stat cca. o oră şi jumătate.
Raportul prezentat de Florian Coldea lui Traian Băsescu relata faptul că ambasadorul Americii a discutat cu pretinşii şefi de partide două posibile scenarii de a controla criza:


1) Demiterea Guvernului Boc şi nominalizarea, de către Băsescu, a lui Ponta pentru formarea noului Cabinet. Pentru reuşita acestui scenariu, americanii vor să-l păstreze pe Traian Băsescu la Putere pînă la terminarea mandatului, în anul 2014. Este evident că Mark Gittenstein are ordin de la Departamentul de Stat să ia toate măsurile pentru apărarea intereselor americane în România (Scutul antirachetă, Bazele militare, Afacerea Bechtel, Afacerea F-16, Roşia Montană etc.).
2) Al doilea scenariu constă în declanşarea alegerilor anticipate, atît parlamentare, cît şi prezidenţiale - dar nu s-a ajuns la nici o concluzie, ambasadorul dînd de înţeles că nu a primit de la Washington instrucţiuni cu privire la această variantă. Am informaţii că apariţia lui Traian Băsescu în faţa ambasadorilor acreditaţi în România a fost tot o recomandare a lui Mark Gittenstein, pentru a arăta lumii că încă e viu şi că se preocupă de probleme foarte serioase.


Eu îmi aduc bine aminte că, în mai 2007, tot americanii l-au salvat pe Traian Băsescu de o debarcare iminentă, PSD trădînd, pe faţă, o populaţie care îşi pusese mari speranţe în suspendare şi în Referendum. Astăzi, e posibil ca situaţia să se repete, numai şi numai pentru că aşa vor „stăpînii" de peste Ocean, care exploatează foamea de Putere a lui Victor Ponta şi Crin Antonescu. În acest context, îmi exprim jena faţă de rateul penibil pe care l-au dat cele două caricaturi politice la „mitingul" de la Arcul de Triumf (devenit Arcul de Eşec).
Amestecul brutal şi repetat, al ambasadorilor SUA la Bucureşti, în viaţa politică a României, reprezintă un abuz sinistru, care face victime şi aduce un popor întreg pe culmile disperării. În această situaţie eu cer, public, declararea lui Mark Gittenstein „persona non grata" pe teritoriul României şi expulzarea lui. Acest personaj nu pricepe, nici acum, ce atmosferă explozivă domneşte în România, acest popor refuzînd să-i mai vadă pe cei care au tot jefuit ţara, timp de 22 de ani, şi dorind să vină la Putere oameni cu frica lui Dumnezeu, iubitori de Ţară şi de Lege. Am să informez şi Parlamentul European cu privire la amestecul brutal al numitului Mark Gittenstein în treburile interne ale României, pe care o tratează ca pe o colonie, sau, şi mai rău, ca pe un fel de lagăr de la Guantanamo. Pleacă, domnule Gittenstein! D-ta nu reprezinţi gloriosul popor american în România, ci o bandă de răufăcători, care caută slugi băştinaşe, pentru a jefui în linişte.


Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
19 ian. 2012, Strasbourg



Ziarul TRICOLORUL, nr 2369 / 20.01.2012

NOUA LEGE A SĂNĂTĂŢII = TENTATIVĂ DE GENOCID

În ultimii 22 de ani, după lovitura de Stat din decembrie 1989, în Regimurile alogenilor Iliescu, Constantinescu şi Băsescu s-a înregistrat o creştere continuă şi alarmantă a numărului deceselor şi al crucilor din cimitire. Pentru a nu se afla despre genocidul programat în România împotriva Poporului Român, niciodată în ultimii 22 de ani nu s-a prezentat de către autorităţile locale şi de către guvern situaţia comparativă a deceselor şi a naşterilor pe sate, comune, oraşe, municipii, judeţe şi la nivel naţional. Realitatea din România anului 2012 obligă la o asemenea analiză comparativă, inclusiv cu ocazia alegerilor anticipate locale, parlamentare şi prezidenţiale.
Cetăţenii români, mai ales alegătorii, care trebuie obligaţi prin lege să-şi exercite dreptul la vot, este necesar să afle de către cine şi de ce a fost programată şi susţinută acţiunea de răstignire a satului românesc, de depopulare a comunelor, oraşelor şi municipiilor, precum şi de deromânizare a României.
După 22 de ani, asasinii politici şi asasinii economici care au pus la cale şi au desfăşurat Holocaustul împotriva Poporului Român sperau ca, pînă în anul 2014, să-şi atingă cele trei mari obiective: exterminarea românilor; ştergerea României de pe harta Europei; finalizarea proiectului „Israel în România”, prin „mutarea” acestui stat în Grădina Maicii Domnului, în Dacia Edenică. Cei care au pus la cale şi au desfăşurat Holocaustul împotriva românilor, împreună cu alogenii puşi şi susţinuţi în conducerea Statului Român, trăiau cu convingerea că „mămăliga nu explodează”. Bunul Dumnezeu le-a stricat, din nou, socotelile urmaşilor „oamenilor în negru” din Miliţia Cristi, care au incendiat Biblioteca din Alexandria în anul 47 î.Chr., a celor care L-au răstignit pe Isus Christos, a celor care au interzis creştinismul arimin, a celor care i-au ucis în chinuri groaznice pe cei pe care îi cinstim ca sfinţi, dintre care amintim pe Sf. Apostol Ştefan, Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Sf. Mare Mucenic Iacob, Sf. Mari Împăraţi Constantin şi maica sa, Elena, Sf. Varvara, Sf. Iacob şi mulţi alţii, a celor care au pus bazele comunismului şi l-au aplicat în lagărul socialist, a celor care au falsificat adevărata Istorie şi religie a strămoşilor noştri, a Neamului Ales de Ziditor, a geto-dacilor care au trăit în Dacia Edenică cu peste 10.000 ani î.Chr., a celor care au gîndit şi aplicat Holocaustul împotriva românilor. Cînd nu s-au aşteptat asasinii politici şi asasinii economici, străini şi autohtoni, „a explodat mămăliga”. Scînteia a pornit de la opinia corectă şi fermă a doctorului Raed Arafat în legătură cu proiectul noii Legi a Sănătăţii şi de la reacţia necontrolată şi neconstituţională a preşedintelui Băsescu. La începutul anului 2012, se repetă, la o scară mult mai mare, evenimentele de la sfîrşitul anului 1989. Atunci au început la Timişoara şi au continuat în cîteva oraşe-martir şi în Bucureşti. Acum, demonstraţiile paşnice ale multor mii de cetăţeni au început la Tîrgu-Mureş şi continuă în în peste 60 de municipii, cu tendinţa de extindere în toată ţara.
Speriat de consecinţele neprevăzute ale intervenţiilor sale, preşedintele Băsescu a cerut Guvernului să retragă din dezbatere publică proiectul de Lege privind organizare şi funcţionarea sistemului de sănătate din România, adică noua Lege a Sănătăţii. Cu toate că proiectul Legii Sănătăţii a fost retras, în fiecare zi iau o tot mai mare amploare manifestaţiile publice împotriva Regimului Băsescu-Boc, cerîndu-se demisia acestora şi alegeri anticipate. Nu mai contează gerul de afară, şi nici ninsoarea. Singurii care refuză să facă „băi de antipatie” sînt preşedintele Băsescu, premierul Boc, miniştii şi parlamentarii PDL, UNPR şi UDMR, precum şi deputaţii minorităţilor etnice. De ce s-a ajuns în această situaţie?
Autorii Holocaustului împotriva românilor au recurs la următoarea stratagemă: au lansat ideea reformei Statului Român şi, cu încălcarea Constituţiei, în complicitate cu preşedintele Băsescu, au format Comisii prezidenţiale, care să-şi însuşească proiectele de legi fabricate de experţi străini şi alogeni împotriva Poporului Român; proiectele de legi sînt însuşite de Guvern, care le trece prin Parlament prin procedura de angajare a răspunderii, astfel încît ele să nu fie dezbătute şi nici votate de către parlamentari. Aşa s-a procedat în cazul noii Legi a Educaţiei, impusă de FMI. Scopul urmărit a fost atins: se distruge Învăţămîntul românesc şi creşte analfabetismul.
După noua Lege a Sănătăţii, Legea nr.95/2006, promulgată de preşedintele Băsescu, acum acelaşi preşedinte înfiinţează o Comisie prezidenţială, care să elaboreze o altă nouă Lege a Sănătăţii, corespunzătoare cerinţelor FMI şi care să grăbească scădere numărului de români în România, cu cîteva milioane de oameni, în următorii cîţiva ani. Conform Constituţiei, preşedintele Băsescu nu are iniţiativă legislativă. Ocolind prevederile Constituţiei, el i-a numit pe d-nii Vlădescu, Păunescu şi Duţă (ultimii doi fiind şefi la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate – CNAS) în Comisia prezidenţială care să-şi însuşească noua Lege a Sănătăţii, elaborată de experţi străini de Poporul Român. Se ştie că Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu au adus Poporul Român pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte sănătatea cetăţenilor, iar speranţa de viaţă a fost redusă cu 10 ani din decembrie 1989 şi pînă acum. România a fost adusă pe ultimul loc în Europa şi în ceea ce priveşte numărul de medici la 1.000 de locuitori şi tot pe ultimul loc în Uniunea Europeană cu referire la ponderea din P.I.B. pentru Sănătate (de 3% - 4%). România este singura ţară din Europa unde, la cererea FMI şi a Băncii Mondiale, s-a trecut la închiderea a 200 de spitale şi la alungarea medicilor în străinătate. S-a ajuns, în timpul Regimului Băsescu-Boc, ca în sute de sate şi zeci de comune să nu mai existe medici. Cetăţenii care au probleme de sănătate sînt nevoiţi să se deplaseze zeci de kilometri, la spitalele din oraşe şi municipii, în condiţiile în care, în mod artificial, a crescut costul carburanţilor cu 84%. Pentru lichidarea fizică a românilor într-un timp cît mai scurt, în special a celor bolnavi şi a celor în vîrstă, stăpînii străini ai României şi alogenii care deţin funcţii importante în Statul Român nu au recurs la metodele folosite împotriva multor evrei în timpul lui Hitler, ci au transformat România într-un lagăr de exterminare în massă a peste 15 milioane de români rămaşi acasă. Împotriva Poporului Român a fost programat şi se desfăşoară cel mai mare Holocaust din istoria omenirii. Să nu uităm că în Regimul Băsescu-Tăriceanu, cu ministrul Nicolaescu (PNL) la Sănătate, a fost stabilită starea de sănătate a populaţiei, în urma unor investigaţii şi consultaţii gratuite pentru cetăţeni, care au fost suportate din Bugetul de Stat. Scopul real al acţiunii l-a constituit cunoaşterea bolilor de care suferă românii, pentru a găsi soluţii de exterminare a lor cît mai rapidă, pentru a-i omorî cu zile, prin mijloace moderne şi eficace. Ca urmare, cea mai mare mortalitate din Europa se înregistrează în România. Nu întîmplător, ci programat. Acesta este adevărul.
Fără să ţină seama de aceste realităţi din România, de la sfîrşitul anului 2011, stăpînii străini ai ţării noastre, împreună cu preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc V, au vrut să impună Poporului Român o nouă Lege a Sănătăţii, împotriva voinţei cetăţenilor, cu scopul de a amplifica genocidul. Pentru susţinerea acestui proiect, preşedintele Băsescu a intervenit şi a argumentat public necesitatea şi urgenţa noii legi. Principalele prevederi ale Legii împotriva Sănătăţii Poporului Român sînt următoarele: spitalele vor fi privatizate în mod netransparent şi transformate în fundaţii sau societăţi comerciale, la propunerea actualilor directori numiţi de PDL, UDMR, şi UNPR; nu este precizat conţinutul pachetului de servicii de bază de care beneficiază gratuit asiguraţii, şi nici coplăţile pe care le vor plăti cetăţenii; oamenii au două obligaţii principale, respectiv să dea contribuţia la Sănătate şi să moară cît mai repede; se vor înfiinţa cel puţin 4 Case private  de asigurări de sănătate, agreate de CNAS, pînă în anul 2013, între care se va crea, chipurile, o piaţă concurenţială (de fapt, un nou monopol, ca la firmele petroliere); Casa privată de sănătate va avea reţea proprie de medici, de farmacii, de laboratoare şi de spitale, care va acoperi mai multe judeţe; se vor introduce servicii particulare de ambulanţă; pacienţii care au bani vor fi reprezentaţi de asiguratori în faţa furnizorilor de servicii medicale; cetăţenii vor plăti asigurări în funcţie de riscul de morbiditate; fiecare persoană asigurată/pacient va încheia un contract individual de asigurare; termenele stabilite de Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru implementarea prevederilor acestei Legi a Sănătăţii sînt de 60-90 de zile şi de maximum 1 an pentru Casele private de sănătate; pentru pachetul de servicii de bază se încheie asigurări obligatorii; pentru asigurările voluntare, Casele private evaluează riscul individual şi solicită prime diferite de la o persoană la alta, iar pentru anumiţi bolnavi pot refuza asigurarea, în funcţie de riscuri şi de profitul Casei; contribuţiile pentru Sănătate se colectează de CNAS care va aloca resursele pentru Casele private pe baza numărului de asiguraţi atraşi; Casele private vor încheia contracte cu furnizorii de servicii medicale (spitale, medici de familie, farmacii, laboratoare); populaţia va plăti separat, prin asigurări complementare şi suplimentare, serviciile medicale care nu sînt cuprinse în pachetul minim oferit asiguratului; dispar o serie de gratuităţi şi se reduce numărul celor scutiţi de plata serviciilor medicale; după ce multe miliarde de euro vor fi drenate de CNAS către Casele private de Sănătate, nimeni nu va răspunde de gestionarea actului medical. Ca urmare, în baza acestei Legi a Sănătăţii, se va ajunge la următorul rezultat: „Operaţia a reuşit, dar pacientul a murit”. Majoritatea pacienţilor vor muri cu zile. Cei care vor deveni patronii Caselor de sănătate, ai spitalelor şi laboratoarelor vor face un gheşeft de multe zeci de miliarde de euro. Regimul Băsescu-Boc s-a angajat faţă de FMI că le va da unor investitori străini şi unor alogeni cu nume româneşti toate spitalele din România, construite de Poporul Român prin multe sacrificii pînă în anul 1989.
Iniţiatorii noii Legi ai Sănătăţii, însuşită de Guvernul Boc V, au vizat următoarele obiective principale:
1) Genocidul şi exterminarea a milioane de români, care nu vor mai avea acces la asistenţă medicală, spitalizare şi medicamente;
2) Privatizarea netransparentă şi la preţuri derizorii a sistemului de Sănătate;
3) Obţinerea unor profituri uriaşe de către Casele private de asigurări de sănătate, care vor administra banii publici;
4) Închiderea spitalelor nerentabile şi alungarea din ţară a mii de medici şi asistente medicale;
5) Ocrotirea intereselor asiguratorilor şi dezinteres faţă de pacienţi, cărora li se asigură „dreptul” de a muri cu zile.
Se ştie că noua Lege a Sănătăţii, de fapt Legea exterminării în massă sau a genocidului în România, a fost impusă de către FMI şi agreată de Regimul Băsescu-Boc. Cui foloseşte această Lege? Poporului Român, sau celor care au declanşat şi susţin Holocaustul împotriva românilor?
Simţind pericolul Legii genocidului, în seara zilei de 12 ianuarie 2012, la manifestaţia publică de la Tîrgu Mureş, miile de cetăţeni scandau: „Ăla mic şi ăla chiorul/ Extermină poporul!”, „Pînă acum ne-aţi ciuruit,/ Iar acum ne omorîţi!” şi „Vrem să trăim,/ Nu vrem să murim!”.
 Practic, prin noua Lege a Sănătăţii va fi luat dreptul la viaţă al mai multor milioane de cetăţeni români. Un asemenea act criminal nu a existat în Istoria omenirii. Proiectul Legii Sănătăţii, retras din dezbatere publică de către Guvernul Boc V la presiunea străzii, constituie o dovadă clară de tentativă de genocid. Dacă Parchetul nu se autosesizează, are şanse Opoziţia (PSD, PNL şi PC) să facă un denunţ penal. Cu siguranţă, miile de protestatari ieşiţi în stradă vor cere Parchetului să-i cerceteze penal, în stare de arest, pe autorii şi susţinătorii proiectului de Lege a Sănătăţii care urmăreşte exterminarea rapidă, în perioada 2012-2014, a milioane de români.
Această nouă Lege a Sănătăţii, impusă de FMI împotriva Poporului Român, face parte din Holocaustul împotriva românilor. Cunoscînd adevăratul obiectiv impus de FMI, Guvernul Boc V, cu un ministru alogen la Sănătate, după ce a retras din dezbaterea publică proiectul de lege care a scos în stradă zeci de mii de români, a anunţat, în ziua de 17 ianuarie a.c., că va fi constituită o altă echipă de specialişti (prima a avut numai 3 membri). Aceasta va scrie rapid o nouă variantă a Legii Sănătăţii, dar va prelua cea mai mare parte din legea retrasă din dezbaterea publică. Apoi, Guvernul Boc V speră să-şi angajeze răspunderea în Parlament pe această lege, astfel încît să fie creat cadrul legal pentru genocid. Acelaşi Regim Băsescu-Boc nu îşi angajează, însă, răspunderea pe un proiect de lege care să interzică otrăvirea populaţiei cu aditivi alimentari cancerigeni. Complicitatea guvernanţilor la genocid a făcut ca, în România, cancerul să devină cea mai răspîndită şi cumplită boală. Cîţiva conducători alogeni din Ministerul Sănătăţii caută pretexte pentru închiderea Institutului Cantacuzino din Bucureşti şi pentru aducerea din străinătate a unor anumite „vaccinuri”, care să afecteze sănătatea românilor.
Se pare că în Holocaustul împotriva românilor sînt folosite şi unele „ajutoare”, respectiv pungile cu cîteva alimente date persoanelor foarte sărace din România, pachete „îmbunătăţite”cu aditivi alimentari cancerigeni. Nimeni nu face nici un control asupra conţinutului acestor alimente, date de pomană numai românilor bătrîni şi săraci. În Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania şi alte ţări din Uniunea Europeană nu sînt date cetăţenilor săraci, prin intermediul primăriilor, ajutoare alimentare cu aditivi cancerigeni. De ce numai în România se acţionează pentru exterminarea rapidă a românilor săraci şi foarte săraci, aduşi în această stare de Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu?
Liderii PDL, UNPR şi UDMR susţin că proiectul retras este de inspiraţie americană. Pentru a-l aplica în România, trebuie ca mai întîi Regimul Băsescu-Boc să asigure românilor locuri de muncă, salarii şi pensii la nivelul celor din S.U.A.
Mult mai simplu şi necesar pentru Poporul Român ar fi ca Parlamentul să adopte o Lege a Sănătăţii după modelul din Coreea de Sud. În această ţară capitalistă, fără resurse naturale, cu o suprafaţă de aproape 100.000 km², cu o populaţie de 50 milioane locuitori şi cu o creştere demografică de 1 milion de oameni pe an, este asigurată gratuitatea asistenţei medicale pentru toţi cetăţenii. Consultaţiile, medicamentele, transportul la spitale şi spitalizarea sînt gratuite. Mai mult, bolnavii internaţi au dreptul să invite să stea împreună cu ei în salon persoane apropiate, iar cazarea şi masa pentru acestea intră în cheltuielile spitalului. Exemplul Coreei de Sud trebuie urgent mediatizat în România, iar milioanele de români să ceară adoptarea unei Legi a Sănătăţii după modelul sud-coreean. În această ţară asiatică a dispărut, practic, corupţia. Cine este bănuit de acte de corupţie este arestat de procuror, iar dacă e găsit vinovat este aspru pedepsit cu închisoarea. La noi, în România, cei care au pus la cale şi susţinut genocidul împotriva Poporului Român se află în conducerea ţării şi se agaţă de Putere pentru a îndeplini ordinele primite de la asasinii politici şi asasinii economici din străinătate, de la călăii internaţionali.
Românii au tot răbdat, în ultimii 22 de ani, pînă cînd dictatura post-decembristă s-a atins de dreptul la viaţă. În plină iarnă, bulgărele de zăpadă a pornit la vale. Există pericol de avalanşă pentru cei aflaţi la Putere. Românii s-au trezit, iar înmormîntarea Poporului Român, via F.M.I., nu va mai avea loc. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, românii, urmaşii Poporului Primordial, vor zădărnici a doua tentativă a proiectului „Israel în România”, iar adevărurile, ascunse în ultimii 2000 de ani, despre Istoria şi religia Neamului Ales de Sîntu vor vedea lumina zilei.
Treziţi-vă, români, şi ieşiţi în stradă, la manifestaţii paşnice de protest, iar dacă va fi cazul - şi la grevă generală!


Dr. GHEORGHE FUNAR,
Secretar general al PRM,
Preşedintele Filialei PRM Cluj



Ziarul TRICOLORUL, nr 2369 / 20.01.2012

joi, 19 ianuarie 2012

Jurnalul Revoluţiei, de la Crăciun la Paşte (XLVIII)

18 FEBRUARIE 1990. Din păcate, o duc rău. Nu mai am nici un chef de viaţă. N-aş fi crezut că destinul meu o să intre într-o asemenea fundătură. Probabil că am greşit şi eu, am fost prea cinstit, am mizat totul pe o singură carte. N-am ştiut să fiu ceea ce se cheamă o „curvă politică”. Cel mai bine s-a ilustrat în sensul acesta preotul Burducea, care fusese legionar, dar după 1945 a devenit ministrul comunist al Cultelor, intrînd, automat, în folclor: „Cînd cu steaua, cînd cu crucea/Ca părintele Burducea”. Azi e duminică. Printr-o bizară asociaţie subconştientă (căci „18 Brumar” este de fapt... 9 noiembrie 1799, dar Brumar era luna a doua din noul calendar instituit de Revoluţia Franceză!), îmi vine în minte titlul cărţii lui Marx, „18 Brumar al lui Ludovic Bonaparte”, consacrată lui Napoleon al IlI-lea, din care mai ţin minte antologica frază despre Istoria care, atunci cînd se repetă, din tragedie devine farsă. Cîte vorbe de spirit au rămas de la micul caporal corsican! Ca de pildă asta, care se aplică tuturor puterilor din România: „De cînd e lumea, s-au auzit acuzaţii împotriva prostituatelor, şi totuşi este nevoie şi de ele. Dacă ele n-ar exista, bărbaţii s-ar lega pe stradă de femeile cinstite”. Poţi să-1 contrazici? Mă sună Patronul.
- Vadime, nu ieşim la o plimbare? Uite ce soare e afară, e păcat de timpul ăsta...
În Piaţa Victoriei s-au adunat cîteva mii de oameni, care contestă ceva, încă nu ne dăm seama ce. Ieşim din Bucureşti şi, tot mergînd noi aşa, cu maşina, ajungem pe terasă la „Doi Cocoşi”. Ce plăcut e să merg cu Patronul la un şpriţ! Niciodată nu le-am avut cu băutura, la noi în casă s-a băut cu măsură, părinţii ne dădeau încă de la 6-7 ani cîte un păhărel de vin roşu, poate într-o terapie populară de imunizare, aşa că ne-am obişnuit de mici şi întotdeauna am avut un moment de luciditate în care am zis „stop”. Acesta a fost, de altfel, unul dintre motivele pentru care s-a apropiat Eugen Barbu atît de mult de mine: „Ştii ce? - mi-a spus odată, prin 1977. Am observat că tu eşti unul dintre puţinii scriitori români care nu se îmbată, care nu cad sub masă. E o mare calitate, cum ai dobîndit-o?”. Şi i-a mai plăcut ceva lui Barbu, de-a lungul celor 15 ani de prietenie: eu nu l-am păcălit niciodată, ne despărţeam noaptea, tîrziu, şi n-aveam bani de taxi, îi ceream o sută de lei, el îmi întindea, boiereşte, un pumn de bancnote, dar eu luam numai cît îmi trebuia ca să achit, în final, cursa; spre deosebire, să zicem, de un oarecare Dan Ceachir, care îl jecmănea ca o slugă hoaţă. Şi i-a mai plăcut încă ceva Jupînului: am fost, şi am rămas, singurul om din anturajul său care, atunci cînd a avut bani, a achitat notele de plată. Aşa ceva el nu mai pomenise! „Eşti boier, Vadime, la masa Principelui numai el plăteşte, dar tu m-ai întrecut!” Astăzi nu mai am o para chioară, m-au lăsat alde Silviu Brucan şi şleahta lui de minoritari aproape muritor de foame. Nu-i nimic, o s-o scot eu la capăt, o să-mi vînd colecţia de videocasete, deşi mi se rupe sufletul după ea. Pe drum, Patronul îmi spune că Premiul Herder 1-a luat Liviu Călin (?!). Nu-şi poate reţine uluiala, pentru el, acest Liviu Călin e un personaj total lipsit de talent, başca intrigant. Ne aducem aminte amîndoi de o scenă petrecută prin 1985, cînd au ajuns la urechile noastre nişte „palabre” grele, pe care le-ar fi rostit bătrînul academician Al. Rosetti, citate de „Europa liberă”. Eram în birou la „Săptămîna” şi Barbu mustăcea de ciudă, nu-i venea să creadă. Atunci am pus mîna pe telefon şi l-am sunat acasă pe Rosetti:
- Dom’ profesor, lămuriţi-ne şi pe noi: aţi spus dvs. asemenea lucruri despre „Săptămîna”?
Venerabilul academician, pe care îl ştiam de mulţi ani, de la Casa Oamenilor de Ştiinţă, unde lăsa 2 lei bacşiş şi pe care l-am traversat de cîteva ori strada, de braţ, pe la trecerea de pietoni dintre Blocul Eva şi Automoto, mi-a răspuns:
- Domnule Vadim, nu-i nimic adevărat, spune-i lui Eugen că asta e scursura Byzanţului! Da, da, scursura Byzanţului vrea să ne învrăjbească.
Patronul a înţeles atunci că „scursura Byzanţului” nu era altul decît necroforul lui Al. Rosetti, adică limfaticul Liviu Călin. Tare rău a mai ajuns Premiul Herder, de au început săl ia toate insectele!
La „Doi Cocoşi” e linişte şi pace. Nişte cîini flămînzi stau tolăniţi la soare, printre bandajele de zăpadă, adulmecînd cu detectorul lor din vîrful nasului, mişcat imperceptibil, mirosurile de carne prăjită. Dar pe-aici mai miroase şi-a ceva: a coceni arşi, a fum de bălegar şi vreascuri, satul e atît de aproape! Am uitat să trăim simplu. O oră de miros reavăn, de cîmp în desprimăvărare, de seve tari pulsînd în arbori, face mai mult decît toate medicamentele şi chimicalele lumii. Ne înapoiem spre seară. Aflăm de dezastrul de la Piaţa Victoriei: sînt arătaţi la televizor doi soldaţi cu coaste rupte şi cu nasul spart din pricina unor cioburi de la geamuri. Apare şi Gelu Voican, bătut măr, povesteşte (la televizor) cum a fost albit de scuipaţi şi ameninţat că va fi aruncat de la etaj, precum şi (fostului meu coleg de la Agerpres, Iosif Socaciu, în intimitate) cum a încasat un şut în testicule de-a văzut stele verzi şi a început să vorbească şi mai piţigăiat. Rebeliune în toată regula. Au fost arestaţi 80 de indivizi care au pătruns, cu forţa, în clădirea Guvernului. Nu mai puţin de 7 soldaţi au fost spitalizaţi. Ce vină au avut bieţii soldaţi, cine şi de ce i-a lovit? Să ţinem minte această zi: după 12 ianuarie, 18 februarie reprezintă o nouă tentativă a forţelor anarhice de a arunca Ţara în haos. Bine, cel puţin, că eu şi Barbu n-am fost în Bucureşti - s-ar fi găsit destui diversionişti care să dea vina tot pe noi. (Va urma)


CORNELIU VADIM TUDOR



Ziarul TRICOLORUL, nr 2368 / 19.01.2012

Mesaj primit de Tribun la biroul său din Strasbourg O MÎNĂ DE FIER SĂ PREIA ŢARA

România este total distrusă de PDL, PSD, PNL şi UDMR. Timp de 22 de ani, legile s-au transformat în instrumente ale Corupţiei. Ion Caramitru, acum, cînd ţara nu are bani, modifică Teatrul Naţional pentru 70 milioane de euro. Cu această sumă se pot construi cel puţin 10 teatre mari. În plus, sala se micşorează la doar 900 locuri, aşadar, este vorba de o lucrare fără rost! Motivul ar fi că s-a făcut o expertiză şi clădirea Teatrului National Bucureşti nu ar rezista nici la 6,3 grade pe scara Richter...
Nu cred aşa ceva! În timpul comunismului, inginerii plăteau cu plutonul de execuţie dacă nu realizau bine o clădire.
Primarul PNL de Oradea, Ilie Bolojan, cheltuie banii Statului aiurea pe sensuri giratorii inutile, tăieri de arbori perfect sănătoşi, montarea de garduri din fier forjat pe malul Crişului Repede, înlocuirea bordurilor bune din granit cu borduri din beton, reconfigurarea parcurilor, montarea de borduri despărţitoare pe mijlocul şoselelor, la un preţ de 1000 euro/metru liniar. DNA ce face ?
Vadim cred că ar fi bun. Am văzut în urmă cu cîţiva ani cum dl. Vadim, cînd avea pondere mare în Parlament, i-a dat afară din partid pe nişte PRM -işti corupţi. Nici un partid nu a făcut aşa ceva în ţara noastră. De aceea, fiţi de partea celor ce manifestă, pentru că ei nu au bani şi mor de foame. Am văzut asta în declaraţiile lor. Efectiv, nu pot trăi. USL-ul vrea să preia ura populaţiei pentru dezastrul ţării. Şi să se dea drept exponent în rezolvarea problemelor ţării. Eroare totală! Tăriceanu, în 2007, a închis, fără nici un motiv, Arpechim Piteşti. 13.000 oameni au rămas fără loc muncă doar pentru a-i face vînzări mai mari lui Patriciu. PSD -ul a dat toată industria în 2000-2004 concurenţilor internaţionali, care au închis-o total - în special ruşilor. Aşa că lozinca legată de intrarea în UE ar fi însemnat cedarea industriei este o minciună. Ce au ruşii cu UE?
Aţi luptat tot timpul pentru păstrarea economiei ţării şi aţi fost făcut extremist. Cei ce v-au făcut extremist pe dvs., d-le Vadim, adică USL, vor acum să se dea salvatorii ţării, după ce au prăduit-o.
Îmi venea să plîng, cînd am văzut la Universitate oameni ce declarau că nu au bani de mîncare, alţii nu aveau nici locuri de muncă, iar clientela UDMR, care beneficiază de cele mai importante retrocedări în Transilvania vinde o parte din ele şi cîştigă, din nimic, zeci de milioane euro.
Fiţi de partea manifestanţilor!


P. TRAIAN, Oradea

Ziarul TRICOLORUL, nr 2368 / 19.01.2012

Liderul PRM a votat ieri, în Parlamentul European, împotriva Rezoluţiei prin care România e forţată să recapitalizeze FMI-ul cu 500.000.000 de euro pe an - Europarlamentarii PDL, UDMR, PSD, PNL şi PC au votat, spre ruşinea lor, în favoarea acestui jaf!

Comunicat de Presă

Propunerea de Rezoluţie privind controversatul proiect de acord referitor la o uniune a stabilităţii fiscale, document asumat şi de Traian Băsescu la Consiliul European din decembrie 2011, prin care se stabileşte recapitalizarea FMI, din taxele şi impozitele cetăţenilor europeni a fost adoptată, miercuri, în plenul Parlamentului European. Aflat la lucrări, preşedintele PRM, dr. Corneliu Vadim Tudor, a votat împotriva viitorului act legislativ, în virtutea căruia România va fi nevoită să plătească, începînd cu anul 2013, o contribuţie anuală estimată (deocamdată) la o jumătate de miliard de euro, bani care vor fi încasaţi de mafia FMI. Cu alte cuvinte, liderii europeni au decis ca ţările bătrînului Continent să bage o parte semnificativă din banii contribuabililor, anual, în punga marii finanţe internaţionale, de unde aceleaşi ţări îi pot împrumuta cu dobînzi substanţiale. Menţionăm că această scandaloasă Rezoluţie a fost votată, cu inconştienţă, de europarlamentarii PDL, UDMR, PSD, PNL şi PC. Şi atunci, cum mai îndrăznesc aceste partide să vorbească, în ţară, de Interesul Naţional?


BIROUL DE PRESĂ AL PRM
18 ianuarie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2368 / 19.01.2012

miercuri, 18 ianuarie 2012

Aflat la Strasbourg, preşedintele PRM i-a dat doctorului Raed Arafat un mesaj de simpatie

Dragă doctore Raed Arafat, deşi sînt departe de ţară, am aflat că ai fost chemat la Palatul Cotroceni (probabil prin apel telefonic la 112). Am fost informat de ofiţeri ai Serviciilor Secrete că, în stilul lui cunoscut, Traian Băsescu te-a şantajat cu nişte Dosare de apartenenţă la structuri informative străine - dar eu nu pot crede una ca asta! Păcat că i-ai abandonat pe acei români care au fost ciomăgiţi, arestaţi şi amendaţi ca să te apere pe tine, care acum i-ai trădat. Te simţi bine că un medic român valoros, Andrei Georgescu, a fost umilit şi dat afară, pentru a-ţi face ţie loc? Şi încă ceva: dacă tot te-ai deplasat la Bîrlogul Chiorului, de ce nu ţi-ai făcut datoria de medic, care te obliga să-l bagi pe acel pacient furios în cămaşă de forţă şi să-l duci cu ambulanţa SMURD direct la ospiciu? Pentru că se chinuie şi el, dar îi chinuie şi pe alţii.

VADIM TUDOR,
creştin şi iubitor de animale
17 ian. 2012, Strasbourg


Ziarul TRICOLORUL, nr 2367 / 18.01.2012

AJUTAŢI ROMÂNIA SĂ NU DEVINĂ UN LAGĂR DE EXTERMINARE! Scrisoare Deschisă adresată tuturor membrilor Parlamentului European


Stimaţi colegi,

nici nu s-au sfîrşit bine Sărbătorile de Iarnă şi în ţara mea, România, s-a  dezlănţuit o teroare incredibilă: un protest-marathon al cetăţenilor din zeci de oraşe ale României, care cer demisia regimului terorist al lui Traian Băsescu, este reprimat, zi de zi, cu brutalitate de către lacheii înarmaţi ai Mafiei politice!  Au loc scene fără precedent, provocate de trupe militare înarmate pînă în dinţi, care bat şi arestează, de-a valma, tineri şi bătrîni, cărora, ulterior, li se fabrică  Dosare Penale.
Fac apel la dvs. să luaţi act de aceste grave încălcări ale democraţiei şi ale drepturilor omului. În eventualitatea în care nu vă implicaţi pentru stoparea terorii, va fi compromis însuşi statutul României de ţară membră a Uniunii Europene. Îi rog, mai ales, pe colegii din grupul politic PPE, din care face parte PDL - pîrghia politică a  bolnavului psihic Traian Băsescu - să ia atitudine şi să excludă din această mare familie o formaţiune care tace şi consimte la asemenea atrocităţi, dovedind că e total străină şi de democraţie, şi de doctrina creştină.
Ajutaţi România să nu devină un lagăr de exterminare! Este evident, chiar pentru conducerea multora dintre statele pe care le reprezentaţi, că numitul Traian Băsescu e un nebun agresiv, de aceeaşi factură ca Idi Amin şi Pol Pot, care nu poate trăi în lumea civilizată. Ar fi cu totul regretabil dacă aţi aplica un dublu standard: aţi aplaudat cînd unele ţări arabe au scăpat de nişte dictatori medievali, dar rămîneţi impasibili faţă de abuzurile incalificabile săvîrşite de un primitiv mult mai periculos şi mai anacronic ca aceştia.
Nutresc speranţa că nu se va întîmpla una ca asta.


Al dvs. coleg.
Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Preşedintele Partidului România Mare,
Membru al Parlamentului European,
Membru al Academiei Mondiale „Albert Schweitzer",
Membru al Academiei Tiberiene din Roma,
Membru al Academiei de Ştiinţe Politice din New York,
Membru al Academiei de Ştiinţe ale Naturii a Federaţiei Ruse
17 ianuarie 2012
Strasbourg


Explicaţie poză:
Aşa va fi Pazvante Chiorul
Cînd îl va ciufuli Poporul...

Ziarul TRICOLORUL, nr 2367 / 18.01.2012

luni, 16 ianuarie 2012

Jurnalul Revoluţiei, de la Crăciun la Paşte (XLVII)

17 FEBRUARIE 1990. Astăzi, dacă nu mă înşeală memoria, e ziua în care a fost ars pe rug, în anul 1600, pe Campo dei Fiori, din Roma, Giordano Bruno. Multe victime nevinovate a mai făcut şi Biserica Catolică! În numele lui Isus? Nicidecum, ci în numele prostiei, răutăţii şi trufiei omeneşti. Acum 2 ani, pe vremea asta, mă aflam în Florenţa. Ce tezaur de oraş! L-am străbătut cu piciorul, într-una dintre cele mai fascinante experienţe ale vieţii mele. Am nimerit în plin carnaval. Nu pot uita cum, după un colţ de stradă, am dat ochii cu casa în care, la anul 1265, s-a născut Dante Alighieri. La cîţiva paşi, Biserica Santa Marguerita, unde, de pe la începutul anilor 1300, îşi doarme somnul de veci, într-o criptă săpată în pardoseală, lîngă zidul din stînga, frumoasa Beatrice (care se pronunţă cum se scrie). Tot astfel, n-am uitat şi nu voi uita că la Sevilla am văzut, nu departe de ţărmul majestuosului Guadalquivir, o casă albă, cu perdeluţe şi muşcate la fereastră, pe care era trecut anul de construcţie: 732. Deci, cam de 1250 de ani, în casa asta locuiau oameni, fără întrerupere. Adevărul este că am un cult pentru clădirile şi străzile vechi. Numai că noi, românii, nu prea ştim să le punem în valoare, adică „să ne vindem marfa”. A zărit cineva vreo inscripţie mare, vizibilă şi pentru „turiştii grăbiţi” (există noţiunea asta), care să ateste că biserica lui Mircea Ciobanul, de la Curtea Veche (lîngă Hanul lui Manuc), este zidită la 1559? A citit cineva vreo placă de marmură pe care să scrie că Strada Lipscani datează de la 1580, fiind una dintre cele mai vechi artere comerciale din Europa? Incultura edililor noştri e deprimantă. Dar parcă numai a lor? Astăzi, televizorul mă informează că „relaţia elev-profesor este o relaţie bijectivă” (?!), ceea ce m-a împopistrat din cale-afară: am trăit de pomană, timp de 40 de ani, fără a şti că există un asemenea termen cu şuierat de bujie cu reacţie, bij-bij, vîj-vîj! Dar, ancheta realizată printre elevii unor şcoli bucureştene a stabilit şi o altă ciudăţenie, la fel de bijectivă şi ea: „locul profesorilor nu mai e la catedră”. Atunci unde e? Sub catedră? Pe catedră? Sau poate în politică? Da, da, în politică e, cu siguranţă, ca dovadă că Tudorel Postolache este acum un mare dizident. Numai că cineva are grijă să-mi spună biografia lui: fost aspirant în U.R.S.S. (calitate care i-ar fi fost echivalată în România cu un doctorat), a devenit prorector la Academia de Partid „Ştefan Gheorghiu”, dar de aici a fost dat afară din pricina unor chestii foarte complicate, pentru ca acum să devină directorul nu ştiu cărui Institut de Relaţii. Nu vreau să fiu rău cu Postolache, omul e civilizat, l-am întîlnit de două ori în viaţa mea: prima oară în 1973, în apartamentul doctoriţei Liliana Ieletzky, din Blocul Patria, a doua oară la Comunitatea Românească din Viena, prin 1978. Dar de ce o afluenţă atît de mare de oameni şcoliţi la Moscova, de la Ion Iliescu şi Silviu Brucan, la Nicolae Militaru şi Dumitru Mazilu?
Nici cu „elita” nu mi-e ruşine. Ana Blandiana n-a învăţat la Moscova, ce-i drept, dar a scris zemos despre Vladimir Ilici Lenin. Acum, nu trece o zi de la Dumnezeu să nu-i aud la TV şi la Radio mieunatul mieros şi îngălat de rimel. Iată, de pildă, o emisiune televizată, la ora 18,20, chiar azi: sub pretextul unei anchete de opinie despre verighetele tinerilor căsătoriţi, se face o descindere „inopinată” şi la Primăria Sectorului 1, unde se foiau, aşa, ca din întîmplare, ca martori la o cununie, Ana Blandiana, mamelucul ei soţ, Romulus Rusan, dar şi zmucitul fără creier, Mircea Dinescu, ca să nu mai vorbim de mefiboşetul rău şi pizmaş Zigu Ornea - pe scurt, toată suita de bufoni de la Curtea lui Gogu Rădulescu! Nu se pierde ocazia de a li se lua interviurile de rigoare, fiindcă Naţia atîta aşteaptă, să fie luminată rapid şi din toate direcţiile de evrei şi ţigani. (Cineva îmi zice că Ana Blandiana a trimis un om de încredere, la scurtă vreme după 22 decembrie, să rupă toate filele cu dedicaţii pe care ea i le dăduse, pe cărticelele sale, lui Gogu Rădulescu!) Tot lui Gogu Rădulescu îi datorează cariera şi Petru Popescu de la Televiziune - dat afară prin 1983, a revenit pe uşa din faţă, cu sprijinul starostelui de la Comana. Pe la ora 12 noaptea, hop şi Viorel Grecu, care ne fericeşte cu o informaţie salvatoare: antena parabolică a Televiziunii Române captează o emisiune transmisă din Franţa pentru ţările francofone, printre care şi România (?!). Eu, unul, chestia asta n-o înţeleg în ruptul capului: de cînd şi pînă unde e România o ţară francofonă? Ce sîntem noi, o fostă colonie africană, Senegalul sau Algeria? La inaugurarea parascoveniei, mare cît un lighean de la popotă, participă şi Petre Constantin, directorul general al Televiziunii.
Dar „cutia magică” ne oferă şi alte surprize, astfel încît nu regret deloc că nu mai urmăresc nici un film la video. De filme ne arde nouă, cînd apar „îngerii negri”?! Mai concret, este vorba de o declaraţie pe care, cu mult după miezul nopţii, la ora 1,30, o dă un oarecare Constantin Gavrilă, preşedintele unei aşa-zise Comisii pentru Depistarea Abuzurilor, dar şi al Partidului Ecologist, care se plînge „boborului” că Organizaţia Secretă „Îngerii negri” 1-a ameninţat cu moartea, i-a comandat chiar şi sicriu, asigurîndu-1 că n-are cum să scape, fiindcă, deşi e lucru ştiut că îngerii n-au sex, totuşi, ei sînt „cei mai puternici”. Bietul Costică! Să păţească el un asemenea afront de la „zece negri mititei”! Recordul absolut în materie de „dilibau” îl bate însă Vincze Janos, preşedintele Partidului Maghiar (?!) din România. Acesta îl lasă pe Costică să-şi termine expozeul cu coşciugul, după care îşi face o intrare triumfală, afirmînd că a absolvit nu mai puţin de 6 facultăţi: botanică, zoologie, matematică şi altele, pe care nu le-am mai putut nota, fiindcă, de cînd cu antena asta francofonă, nici nu mai aud bine româneşte. De menţionat că primul nebun e din Arad, iar al doilea din Cluj. Dialogul celor doi nu se opreşte aici, fiindcă schizofrenia este spornică şi prolifică, ecranul televizorului fiind cel mai prielnic pat germinativ pentru crucile din sînge. Inamicul „Îngerilor negri” declară că, pe timpul lui Ceauşescu, el a pătimit enorm, stînd la Jilava 6 luni şi 4 zile, unde credeţi? Într-un picior? În cap? Nu, în greva foamei, „există documente în acest sens” - mai zice el. Carevasăzică, aproape 200 de zile Nea Costică a făcut greva foamei, la 2 paşi de noi, care ne îndopam cu salam cu soia şi nu pricepeam sacrificiul lui! Minunea lumii! În consecinţă, atunci cînd se crapă de ora 2 noaptea, încurajat şi de prezenţa lui Leonardo da Vincze, care are, nu-i aşa, 6 facultăţi, martirul Costică cere „sprijinul întregului Popor”. Numai că Poporul le cam soileşte acum, ba chiar am putea pentru ca să zicem că trage cu porcul, n-are treabă, se întoarce cînd pe-o parte, cînd pe alta, visînd că zgubiliticii or să fie strînşi, odată şi odată, cu o plasă de fluturi... (Va urma)


CORNELIU VADIM TUDOR



Ziarul TRICOLORUL, nr 2366 / 17.01.2012

Mesaj primit de preşedintele PRM la biroul său din Parlamentul European – Strasbourg

Dragă Corneliu,

În speranţa că te va interesa, aş dori să îţi ofer o broşură care prezintă pe scurt activitatea mea ca vicepreşedinte al Parlamentului European în prima jumătate a legislaturii.
Eforturile mele se axează pe protecţia şi promovarea drepturilor omului, în special ale femeilor şi ale celor mai vulnerabile categorii sociale.
Sper că mă vei include printre candidaţii pe care îi vei susţine la votul de la Strasbourg.
Aş dori să profit de această ocazie pentru a îţi transmite cele mai bune urări de Anul Nou şi succes în activitatea ta.


ROBERTA ANGELILLI,
Vicepreşedintă a Parlamentului European
Bruxelles, 10 ianuarie 2012



Ziarul TRICOLORUL, nr 2366 / 17.01.2012

Ambasadorul SUA la Bucureşti l-a avertizat pe Traian Băsescu că Washingtonul îi va cere să demisioneze!





Comunicat de Presă

În numele tuturor membrilor şi simpatizanţilor Partidului România Mare îi felicit călduros pe cetăţenii care protestează, în toată ţara, împotriva criminalului Regim Băsescu. Îndeosebi, tineretul trebuie lăudat, pentru comportamentul său de-a dreptul eroic. Este clar pentru toată lumea de bună-credinţă că actele de violenţă au fost provocate de „gorilele“ lui Băsescu, înarmate pînă în dinţi şi şantajate cu şomajul. Întotdeauna, în Istorie, violenţa a provocat riposte violente, poate disproporţionate uneori. Acum, România e zguduită de mişcări anarhice, care se vor coagula, foarte curînd, într-o adevărată Revoluţie de eliberare. Aşa acţionează psihologia mulţimilor. Rog să fie bine înţeleasă atitudinea mea, de prudenţă şi înţelepciune, întrucît Capitala e împînzită de agenţi provocatori, care abia aşteaptă ieşirea mea în public pentru a găsi un „ţap ispăşitor“ şi instigatori politici.
În acelaşi timp, îi invit pe oamenii noştri să dea dovadă de calm şi, dacă doresc să participe la proteste, să o facă în nume personal, evitînd speculaţiile şi acuzaţiile pescuitorilor în ape tulburi. În orice caz, greul luptei, de 7 ani încoace, l-am dus noi, cei de la PRM, fiindcă noi am fost prigoniţi, neîncetat: numai mie, şi nu altcuiva, a încercat Traian Băsescu să-mi retragă decoraţia Steaua României; pe mine mă hărţuieşte prin procese banda lui de răufăcători; PRM, şi nu alt partid, a fost scos din Parlament, printr-un furt neruşinat; PRM, şi nu alt partid, a fost evacuat din sediul central, prin desantul terorist ordonat de Traian Băsescu, Adriean Videanu, Elena Udrea şi Traian Igaş, cînd 140 de poliţişti i-au brutalizat pe membrii noştri; PRM, şi nu alt partid, e sufocat financiar, doar-doar se va da bătut şi se va dezintegra etc.
Astăzi, a venit ziua adevărului: Traian Băsescu e terminat. Tăvălugul s-a pornit şi nu mai poate fi oprit. „Aspru e Poporul cînd scapă de nenorocire“ – zicea Eschil. În urmă cu mai mulţi ani, am scris o reflecţie, pe care am inclus-o şi în ultimul meu volum, intitulat „Cele mai frumoase aforisme“: „În zilele noastre, singurele forţe patriotice sînt galeriile sportive “.
În aceste momente, asistăm la agonia urîtă unui regim muribund, care se agaţă, cu disperare, de Putere. Ironia sorţii face ca exact americanii, care au instalat în fruntea României, prin fraudă, o caricatură penală şi au susţinut-o la Putere timp de 7 ani blestemaţi, să-i ceară acum demisia. Iată ce s-a întîmplat, în mod concret. Duminică, 15 ianuarie, în jurul orelor 22, Traian Băsescu a fost sunat, la Vila Lac 2, de şeful delegaţiei FMI pentru România, Jeffrey Franks. Pe un ton extrem de grav, acesta i-a cerut aşa-zisului şef de Stat să facă tot posibilul ca tensiunile să se stingă pînă la începutul săptămînii. În caz contrar, reprezentantul marii finanţe mondiale i-a spus lui Băsescu că prezenţa delegaţiei FMI la Bucureşti, în perioada 25 ianuarie – 6 februarie 2012, este inoportună şi va fi amînată, iar ţara noastră nu va mai primi ultima tranşă a acordului, în valoare de cca. 5 miliarde de euro – bani cu care acest regim descreierat ar fi încercat să amîne deznodămîntul. A doua zi avea să se întîmple ceva şi mai alarmant pentru Chiriaşul de la Cotroceni: la orele 8,30 dimineaţa, el a fost sunat de ambasadorul SUA la Bucureşti! În mod concret, Mark Gitenstein i-a spus că superiorii săi din Departamentul de Stat sînt îngrijoraţi de situaţia existentă în România şi cer măsuri pentru restabilirea, de urgenţă, a calmului. Ambasadorul i-a cerut lui Băsescu să iasă, public, în faţa populaţiei, pentru a da un semnal că România este o ţară guvernată. Totodată, Mark Gitenstein l-a avertizat pe Traian Băsescu că prelungirea acestei situaţii conflictuale, cînd actualul regim este contestat în numeroase localităţi ale ţării, periclitează interesele americane în zonă. În caz contrar – atenţie! – SUA iau în calcul atît demisia lui Emil Boc, cît şi demisia lui Traian Băsescu, precum şi organizarea alegerilor anticipate, de către un guvern de tehnocraţi, care, după modelul Greciei, să scoată ţara din criză. Evident, în stilul său deplasat şi ridicol, Traian Băsescu i-a dat asigurări reprezentantului Înaltei Porţi de la Washington că situaţia e sub control (?!) şi că, în cîteva zile, totul va reintra în normal. Am mai aflat că discuţia dintre cei doi a durat cca. 15 minute, ei angajîndu-se, reciproc, că vor mai vorbi la telefon în măsura în care ambasadorul SUA va primi alte comunicări şi sarcini de la Departamentul de Stat.
Aşadar, soarta lui Traian Băsescu a fost pecetluită. În această situaţie, cînd ţara clocoteşte ca un vulcan, PRM propune:
1)    Convocarea Parlamentului în Sesiune Extraordinară, avînd ca subiect suspendarea, imediată, a lui Traian Băsescu.
2)    În eventualitatea că „maşina de vot“ a PDL–UDMR–UNPR se va opune, recomand Opoziţiei, formată din PSD–PNL-PC, să se retragă din Parlament şi să fie organizate, în primăvara acestui an, alegeri anticipate – parlamentare şi prezidenţiale.
3) Arestarea tuturor celor răspunzători de atmosfera de război din ţară, în frunte cu aşa-zisul ministru de Interne.
Aflat, acum, la lucrările Parlamentului European, eu voi informa cele mai înalte oficialităţi continentale cu privire la teroarea incalificabilă care s-a instaurat în ţara noastră de către nişte găşti mafiote deghizate în partide politice. Au fost 7 ani pierduţi pentru România, perioadă macabră, care acum s-a sfîrşit.
 Cu Dumnezeu înainte!


Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
Strasbourg, 16 ianuarie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2366 / 17.01.2012

STATUL POLIŢIENESC ÎN ACŢIUNE

Cîteva voci întrebau, cu falsă mirare, unde este PRM zilele acestea şi de ce nu se află în mijlocul protestatarilor? Aveţi ceva tupeu, domnilor analişti-moderatori aserviţi politic celor care au distrus ţara, în formă continuată, de 22 de ani încoace! PRM a fost întotdeauna alături de românii năpăstuiţi, jefuiţi şi umiliţi de guvernările care au trecut peste ei, ca un tăvălug devastator, care părea că a redus la tăcere întreaga naţiune. Dar PRM nu participă la conspiraţii. PRM le demască, dacă aţi uitat. Şi, în nici un caz, nu se va lăsa tîrît în planul mizerabil al actualei Puteri de a discredita mişcările de stradă oneste, paşnice, care sînt în mod voit confundate cu actele huliganice ale unor provocatori, mai mult sau mai puţin legaţi de aşa-zisele galerii de fotbal.
Puterea trebuie să priceapă că, deja, cuţitul le-a ajuns românilor nu la os, ci la măduvă şi, în consecinţă, au dreptul să protesteze spontan, în urma sărăciei şi nedreptăţilor cu care se confruntă şi, mai ales, cînd văd că toate, dar absolut toate idealurile din decembrie 1989 le-au fost călcate în picioare. PRM a protestat cînd întreprinderile româneşti au fost aruncate la fier vechi. PRM a protestat cînd s-au desfiinţat milioane de locuri de muncă. PRM a protestat cînd s-a devalizat întregul sistem bancar românesc. PRM a protestat cînd s-a înstrăinat Petrom. PRM a protestat împotriva proiectului Roşia Montană. PRM a protestat cînd s-au fraudat alegerile, în mod repetat. PRM a protestat cînd s-au majorat taxele şi impozitele şi s-au tăiat salariile şi pensiile. Şi lista poate continua, dacă am avea spaţiul necesar, ca pentru un roman-fluviu. Dar, de multe ori, românii nu s-au prea sinchisit, dacă sîntem sinceri unii cu alţii. Acum, se pare că o parte a lor s-a trezit la realitate şi demonstrează în localităţile unde trăiesc, aşa cum i-am îndemnat de nenumărate ori. Nu trebuie să baţi drumul în Capitală, unde, eventual, să dansezi „Pinguinul” sub nasul lui Emil Boc. Vremurile acelea s-au dus. Nici mişcarea sindicală, nici politicienii Opoziţiei parlamentare nu mai au credibilitate. Ei vor alegeri anticipate. Perfect. Dar asta nu rezolvă problema. Este nevoie de alegeri libere, nefraudate, netrucate, transparente, pentru care PRM a oferit soluţii: camere de luat vederi instalate în secţiile de votare şi transmiterea on-line, în timp real, a  modului de numărare a voturilor şi a rezultatelor din procesele-verbale. Iar fraudele să fie sancţionate drastic, inclusiv cu mişcări de stradă şi cu închisoarea. Numai că statul de tip mafiot-represiv-poliţienesc n-a pierdut vremea, mulţumindu-se să şadă cu mîinile în sîn. S-a pregătit bine pentru aceste momente, sub ochii pasivi ai populaţiei. Cu structuri şi Servicii Secrete bine antrenate, bine dotate material şi bine remunerate. Cu planuri bine puse la punct de reprimare a manifestaţiilor paşnice, de iniţiere de diversiuni şi provocări, care să discrediteze orice fel de revoltă legitimă. Faţă de ele, Securitatea ceauşistă era mic copil. Mai întîi curg amenzile pe capul oamenilor. Vin, apoi, îmbrîncelile şi intimidările de la secţiile de Poliţie, gazele lacrimogene şi tunurile cu apă. Ce urmează? Glonţul?


RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare


Ziarul TRICOLORUL, nr 2366 / 17.01.2012

Saptamana pe scurt !

* TVR, Realitatea TV şi B1TV – de partea mardeiaşilor lui Băsescu * Pazvante Chiorul a şters-o, sîmbătă, cu elicopterul la Predeal, de unde a ordonat sîngeroasa represiune * Jandarmeria trebuie desfiinţată * Nelu Ploieşteanu are un frate geamăn: Eugen Negrici * Ion Alexandru Ţiriac cultivă canabis

* LA DESCHIDEREA EDIŢIEI. Iată ce înseamnă un scriitor vizionar! În ultima sa carte, „Cele mai frumoase aforisme“, Corneliu Vadim Tudor scrie: „În zilele noastre, singurele forţe patriotice sînt galeriile sportive“ (pg. 134). Iar mai departe: „Românii nu au o cultură a protestelor sociale: acestea sînt ori prea apatice, ori prea sălbatice“ (pg. 159). * După Mineriadă, avem şi o Universiadă: proteste masive ale studenţilor! Acum pricepe şi alcoolicul nebun Traian Băsescu că şcoala românească NU produce tîmpiţi. Tîmpitul e chiar el. * Posturile de Televiziune şi-au dat arama pe faţă în aceste zile. Oficinile băsiste, îndopate cu bani mulţi, s-au făcut de rîs într-un mod evident pentru toată lumea: ne referim, îndeosebi, la TVR, Realitatea TV şi B1TV. Nici n-are rost să comentăm ceea ce lumea a văzut şi a auzit ea însăşi. Mai ales prăvălia gheşeftarului Elan Schwarzenberg şi a bişniţarilor Sergiu Toader şi Cozmin Guşă a dat rău cu mucii-n fasole, acuzîndu-i, ore-n şir, tot pe... protestatari! Am reţinut, din numeroasele mizerii, o flegmă a bătrînei lichele UTC-iste Mihai Tatulici: „Prea mulţi derbedei la manifestarea asta!“. Adică oamenii care au ieşit în stradă pentru o viaţă mai bună sînt derbedei. Bine că nu i-a pălmuit pe cei plini de sînge, aşa cum a făcut profitorul ăsta neruşinat cu Nicu Ceauşescu. Un alt trompetist băşinist, fostul corector Cristian Teodorescu, i-a acuzat pe aceiaşi „derbedei“ că au venit cu „cărămida-n buzunar“ (?!), dar n-a suflat o vorbă despre gorilele, înarmate pînă-n dinţi, de la Jandarmerie. La B1TV treaba a fost şi mai clară: aceiaşi ţucălari ordinari, în frunte cu Robert Turcescu, Florian Bichir, Bogdan Ficeac (ăsta-i un Bogdan Chirieac intrat la apă). Vineri seara, cineva din partea lui Andrei Bădin i-a dat numeroase telefoane preşedintelui PRM, să intre în direct – Tribunul avea însă alte emisiuni, la Antena 1 (Acces direct) şi România TV, transmiţînd insistentului producător să revină la 19,30. Atunci, însă, s-a pomenit cu un SMS (?!) de la B1TV, că s-au stricat liniile telefonice (?!). Era clar, japiţele văzuseră, sau li se relatase ce a spus Vadim la România TV şi s-au speriat. La Antena 3, umflatul, multimilionar în euro, Bogdan Chirieac e bătut în cuie (să-i dăm muie) – rinocerul cu ochii tulburi joacă la două capete: a făcut o avere colosală prin fraudă (afaceri cu STS), bazîndu-se pe prietenia cu Dorin Cocoş (au fost camarazi de armată, la bătut ţăruşi cu curul, pe fundul Dunării), prietenie care l-a făcut s-o apere mereu pe escroaca Elena Udrea – dar acum Chirieac a simţit în nările rîtului de godac de unde bate vîntul şi că se clatină şandramaua, aşa că a trecut de partea „boborului“. Şi Alessandra Stoicescu chiar îl crede? În platou era şi Daniel Barbu care, pe cînd îl slugărea pe Ţapul bătăuş de mineri şi de alţi demonstranţi, tăcea mîlc. Acum, aşa-zisul profesor (?!), cu fundurile alea de sifon la nişte ochi de Sindromul Down, îi vîră pe toţi oamenii politici în aceeaşi oală. Dar cum se exprimă? Agramat: „Nici unul dintre politicienii care vorbeşte (sic!) la televizor“... Pînă la urmă, cel care a vorbit cel mai bine şi cu mult bun-simţ a fost Cornel Dinu, care şi-a asumat şi nişte riscuri (e, totuşi, general de Poliţie!). Am lăsat la urmă, special, OTV-ul, fiindcă avem de-a face cu un caz clinic: şi Şobolanul cu Rolls-Royce joacă la două capete, dar cum o face? Ia bani de la acelaşi ţigan burduhănos, care îşi trafichează nevasta, Dorin Cocoş (a încasat, într-o primă tranşă, 1,5 milioane de euro, că să-şi pună pe picioare „partidul“) – dar încearcă, cu deştiul, şi poziţia protestatarilor faţă de el: l-au mirosit, sau i-a dus de nas?  În ideea asta vicleană, puradelul din Caracal a dat o vîjîială, vineri seara, în Piaţa Universităţii, dar, după vreo 5 minute, s-a întors pe călcîie şi a dispărut. A doua zi, l-a trimis printre oameni pe idiotul congenital Radu Popa care, cu măciulia aia de microcefal lovit cu bătacul de ţurcă, părea scăpat din borcanul cu formol de la Institutul „Mina Minovici“. Oamenii nu pot uita în ce hal a minţit parazitul ăsta (n-are nici o meserie, e incult şi penal) că l-ar fi văzut pe Vadim Tudor beat (?!), la 3 dimineaţa, la Restaurantul Pescăruş - pentru abjecţia asta, îl sfătuim să-şi ţină bine cocoaşa, sau să se însoare cu bătrînă croitoreasă de zdrenţe Romaniţa Iovan, care îl ţinea de „peşte“.
* Evacuarea Pieţei Universităţii, prin forţă, la miezul nopţii de sîmbătă s-a făcut la ordinul direct al Chiorului, care trăgea la măsea, în Vila lui Ceauşescu de la Predeal şi îl dirija, prin telefon, pe ospătarul Traian Igaş. Operaţiunea s-a desfăşurat ca la „manual“, fiind trasă la indigo după operaţiunea de evacuare a PRM din sediul central, exact acum 1 an (ianuarie 2011): la un moment dat, o gorilă a Jandarmeriei a strigat, ca şi maimuţa Şomâldoacă, să se evacueze piaţa (clădirea) fiindcă, în caz contrar, va fi folosită forţa. În 4 ianuarie 2011, animalele de la Poliţie (şantajate cu şomajul şi foametea) i-au sucit doamnei Ileana Simion  mîna la spate şi au ridicat-o pe sus, cu scaun cu tot. Dar, aşa cum zice o zicală, „cel mai deştept cedează“ – aşa că preşedintele PRM a decis că e mai înţelept să nu expună oamenii nevinovaţi, mai ales femeile, unor asemenea violenţe. Păstrînd proporţiile, aşa au făcut şi demonstranţii din Piaţa Universităţii. Oricum, Jandarmeria s-a sinucis şi, la schimbarea regimului, ea va fi DESFIINŢATĂ, iar căpeteniile ei vor intra la puşcărie, asta e sigur. Eugen Barbu (pe care l-a evocat Cornel Dinu la Antena 3) obişnuia să spună: „Jandarmeria e mama Securităţii“. În sensul că, în 1948, Securitatea s-a născut din transformarea Jandarmeriei. După decembrie 1989, s-a produs procesul invers: Securitatea a redevenit ceea ce fusese, adică Jandarmerie. Ambele, instituţii represive, care n-au ce căuta în lumea modernă. * Este regretabil că nici unul, dar absolut nici unul dintre realizatorii şi participanţii la emisiunile de sîmbătă nu s-a întrebat: unde-i Băsescu la ora aia? Noi ştiam, dar cine ne-a întrebat pe noi, mai are loc cineva de Chirieacii, Ciuvicii, C.T. Popeştii şi ceilalţi abonaţi permanenţi ai televiziunilor? Ei, bine, sîmbătă, la orele 12,30, Beţivanul Naţional a zburat cu elicopterul, la fel ca Nicolae Ceauşescu, spre Vila lui... Ceauşescu, de la Predeal! Acolo a stat lîngă el, ca o umbră, Florian Coldea, de la SRI (ştiţi care, golanul ăla care a dus valiza cu milioane de dolari, în Irak, în Cazul Omar Hayssam). În permanenţă, Băsescu i-a dat ordine chelnerului Traian Igaş, dar şi lui G.C. Maior, de la SRI, şi altor lachei. * Dar, hai să mai luăm o pauză şi să vă servim o ,,perlă” de Gîgă, auzită tot sîmbătă seara, la DIGI Sport: referindu-se la manifestările de bucurie ale antrenorului echipei de fotbal Saint Etienne, după o victorie în campionatul Franţei, un crainic a spus că acesta ,,Bate pumnul cu aerul”. Mişto. Atunci, la ce ne mai mirăm că România e ţara unde s-a născut suprarealismul? * La TVR 3 s-a transmis o emisiune consacrată unui obscur critic literar din Craiova, pe nume Eugen Negrici. Specimenul e un ţigan cu respiraţie tabagică, semănînd, uimitor, cu Nelu Ploieşteanu. Dar, în timp ce lăutarul îşi cîştigă pîinea în mod cinstit şi îi bucură pe oameni cu măiestria lui – negroidul Negrici a făcut din rahat bici, pozînd în dizident şi rezistent, cînd el nu-i decît un impotent. Cocoţat pe o scenă de teatru, unde făcea pe conferenţiarul, în faţa cîtorva babe zăpăcite, acest guru judeţean slobozea nişte fîsuri penibile, cu pretenţii de cogitări adînci. De exemplu: ,,Sîntem şi o rasă latină” (?!). Care ,,sîntem”, ţigane? Adică voi, rromii, vă trageţi de la Rroma, nu-i aşa? Din cînd în cînd, sfertodoctul ăsta lansa un cuvînt care îi place lui cum sună: ,,cosmoid” (o dată a zis chiar ,,osmoid”, ca dovadă că habar n-are despre ce vorbeşte). Lansîndu-se într-o incursiune istorică, neica-nimeni Negrici zicea că, în 1964, el era foarte bucuros: ,,Puteam să ne publicăm operele”. Ce opere, mă, prostule? Ce-ai publicat tu, în afara unor broşurele tembele, în care au fost îndesate, cu furca, articolaşe de ziar fără sare şi piper? Pe ecran apăreau, periodic, poze ale ţambalagiului Negrici, din care reieşea că el e şi vînător (?!), fiindcă avea un puşcoci în mînă, cu care omora nişte animale care nu i-au făcut nimic – deh, el pozează în vedetă judeţeană, a auzit că şi Mihail Sadoveanu fusese vînător, aşa că vrea să-şi creeze, şi el, o aură de boier clasic. La un moment dat, parazitul ăsta intestinal se trezeşte că îl atacă pe … Eugen Barbu! Care ar fi făcut ,,porcării” scriitorilor români (?!), dar noroc cu el, tizul lui, care l-a salvat şi nu i-a aruncat cărţile la coş (aşa cum îi cereau alţii). Uş, cioară! Ce ,,porcării” a făcut marele scriitor Eugen Barbu mă, cretinule? Nu ne referim la geniul său de romancier, nuvelist şi scenarist de film – ci doar la calitatea de redactor-şef al publicaţiilor ,,Luceafărul” şi ,,Săptămîna”, el fiind cel mai mare descoperitor de talente şi ferment literar din întreaga Istorie a culturii române. Amintiţi-vă de celebra colecţie ,,Luceafărul”, unde şi-au publicat cărţile de început Nichita Stănescu, Ioan Alexandru, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, Ana Blandiana şi alţi tineri scriitori, cei mai mulţi reuniţi în Cenaclul Labiş. Amintiţi-vă cîte premii a decernat Eugen Barbu sub egida revistei ,,Săptămîna”, nu numai scriitorilor, ci şi savanţilor, muzicienilor, pictorilor, sculptorilor, actorilor, regizorilor, istoricilor (Cella Delavrancea, Gh. Eminescu, George Calboreanu, Ana Aslan ş.a.). Nu-ţi e ruşine mă, limbricule, să bălăcăreşti memoria unui ,,monstru sacru” al Culturii Naţionale? Cine eşti tu? Ce-ai făcut în viaţă? Ai stat pe cracă, rebegit, ca orice cioară, şi ai cîrîit în pustiu. Aşa faci şi acum, dar nu polifonic, ci cacofonic: ,,Adică cînd”; ,,Presiunea psihologică care deturnează în lacrimi” etc. Halal ,,profesor universitar”! Vai de studenţii ăia ai tăi! Una peste alta, foarte puţinii telespectatori ai postului TVR 3 au putut vedea prostia în stare pură: un ţigan îmbătrînit în rele, vînăt şi acru, pozînd în George Călinescu, conferenţiind, stabilind ierarhii literare etc. O sfătuim pe realizatoarea emisiunii, Mirela Giodea, data viitoare să-i închine un medalion altui Parpanghel din Bănie, care e ceva mai cinstit şi mai distractiv: Jean de la Craiova. * A doua zi, tot la TVR 3, Studioul din Craiova ne-a arătat un fund de muiere destul de foarte apetisant: era o pacientă în bikini negri, care stătea pe burtă şi se lăsa masată cu tot felul de aparate de către o tînără pe nume Oana Maria Corîci, care pe urmă o întorcea cu faţa-n sus ca pe o broască ţestoasă, o împacheta în tot felul de muşamale, o năclăia cu uleiuri şi alifii, dar aia nu-şi arăta faţa, ca să nu o recunoască bagabonţii pe stradă şi să vrea şi ei. Totuşi, nouă ne-a plăcut emisiunea, făcîndu-ne să ne întărim convingerea (şi nu numai convingerea!) că în Craiova sînt femei f.f. frumoase. * Am rîs de ne-am prăpădit atunci cînd am văzut în ,,Ziarul Financiar” (editat de Mediafax Group, adică de Adrian Sârbu) acest titlu, pe pagina 1: ,,Ţiriac Jr.: Intrăm puternic pe agricultură şi mai cumpărăm încă cel puţin 2.000 ha”. Ha? Ha-ha-ha! Şi ce cultivaţi voi acolo, tinere Ţiriac Jr.? Cumva canabis? Sau opium?
* Daniela Crudu a dat pe gaura gurii ei ca o cireaşă o vorbă mare: ,,Deşteptăciunea mea n-are limite”. Absolut corect. În curînd, vei fi primită în Academie (Secţia ,,Giugiulirea bîrzoiului”).
* Priviţi încă o mostră a felului în care face gazetărie Grigore Carti-Anus: în ,,Adevărul”, pg. 46, apare titlul ,,Marian Iancu a vîndut Timişoara la bucată”, dar după numai 2 pagini, mai precis în pg. 48, se poate citi titlul ,,Marian Iancu vinde Poli Timişoara la bucată”. Acest Cap de Bibilică, Anus Carti-Anus, nu ştie care e diferenţa dintre timpii verbelor: una e să vîndă şi alta e situaţia în care vinderea s-a şi consumat.
* Îl mai ţineţi minte pe cioflingarul din Ploieşti Mircea Vasilescu? Ei, bine, repetentul a devenit preşedintele Fundaţiei Sörös în România! Adică sluga mafiotului evreo-maghiar. Dar mangafaua respectivă este şi redactor-şef la fiţuica lui Andrei Pleşu, ,,Dilema Veche” (băga-le-am cucută în ureche). Măi, cum se leagă lucrurile… Bagabontul ăsta de M. Vasilescu, care n-are nici un talent, de nici o culoare, suge la două oi (cel puţin): Dinu Patriciu şi George Sörös. Foame mare… * În ,,Adevărul” de vineri, 13 ianuarie, apare un interviu-fluviu (cişmea) cu Ion Caramitru. Care minte, ca de obicei, fiindcă îl are pe dracul în el: ,,Securitatea a anchetat felul cum recitam «Glossa»”. Care Securitate? Păi, aia pentru care lucra el, atrăgînd-o pe o lucrătoare a Ambasadei Marii Britanii într-o Casă conspirativă şi înregistrînd-o, pe şest. Nu-ţi e, mă, ruşine? N-ai obosit să tot mănînci rahat, de zeci şi zeci de ani? Bulangiu ai fost, te-a dat în gît Madame Clarence. Bişniţar, la fel. Terorist, oho – tu ai dat ordin să se tragă cu tunul în clădirea Securităţii, de peste drum de CC al PCR şi CC al UTC, ca să dispară dovezile compromiţătoare despre tine şi ceilalţi conspiratori, dar, ce oroare, ai distrus Biblioteca Centrală Universitară! O altă minciună a acestui inconştient, care crede că nu mai trăiesc oameni ce cunosc adevărul şi îl pot pune la punct: cică profesorul de limba română pe care l-a avut el la Liceul ,,Mihai Eminescu” din Capitală, Vladimir Dogaru, ,,Era invalid, pierduse un picior în război”. Nu, bă, sclerozatule sîsîit, nu pierduse nici un picior! Era invalid, aşa e, dar nu i se amputase piciorul, atîta lume îşi aminteşte de el, mai ales că era fratele preşedintelui Cultelor. Şi o cacofonie jenantă: ,,Teatrul Bulandra a fost în turneu, în ‘79, în America cu (sic!) «Scrisoarea pierdută»”… * În acelaşi număr al fostei ,,Scîntei” apare bîlbîiala unui oarecare T.O. Bobe, la rubrica intitulată ,,Cărţile de căpătîi ale personalităţilor”. Ce ,,personalitate” o fi acest Bobe? N-a auzit nici mă-sa de el! Aha, cică ar fi scriitor. Anonimul ăsta cu nume şi faţă de bobină uzată pretinde că, pe vremea lui Ceauşescu, vînzătoarele de la librărie îl îmbiau cu ,,Ion Brad, Ion Lăncrănjan sau Dinu Săraru”. E o minciună, desigur, nu îmbia nici o vînzătoare, pe nimeni, mai ales că volumele celor 3 scriitori se epuizau destul de repede. Acest Bobe e un fripturist de teapa lui Cărtărescu, vînător de burse peste hotare şi mestecător de fraze stupide, cu pretenţie de ,,literatură post-modernă”. Aflăm că ultima carte a sa se intitulează ,,Contorsionista”, fiind ,,o colecţie de opt povestiri” (poate ,,culegere”, nu ,,colecţie”), apărută la Editura Humanitas. În acest caz, de ce nu s-o intitula ,,Contor Sionista”? * Pe pagina alăturată, a aceleiaşi maculaturi stupide, prin care Dinu Patriciu spală bani, odrasla legionarului Apolzan, N. Manolescu, îl laudă, din nou, pe evreul stalinist Ov. S. Crohmălniceanu. Care i-a fost profesor. Acesta e destinul celor mai mulţi avortoni de legionari: pentru a face carieră, s-au gudurat pe lîngă evrei. Uitaţi-vă hal de exprimare la cineva care se dă prof. univ. dr. şi mare critic literar: ,,cărţile de debut ale lui Marin Preda şi Nina Cassian”. Formularea corectă e: ,,Ninei Cassian”, adică la genitiv. Memoria îi joacă feste Răţoiului Castrat, fiindcă el scrie că, în 1980, revista ,,Innostrannaia literatura” a criticat romanul ,,Delirul”, de Marin Preda. Exclus: romanul a apărut în 1975, deci era absurd să izbucnească un astfel de scandal după 5 ani! În realitate, ruşii au protestat chiar atunci, în 1975. 
* Infectă poziţia foii ,,Click!”, care le reproşează judecătorilor de la Curtea Constituţională: ,,Ne-aţi lăsat cu 150.000 de maidanezi pe străzi!”. Autoare, o oarecare Marina Dohi. Şi ce-ai fi vrut fă, doamnă, să-i ucidă? Numai la asta te duce capul? Vrei, neapărat, să nu-i mai vezi pe cîinii ăştia? N-ai decît să te spînzuri, că tot faci umbră pămîntului degeaba. * Foarte corect şi sugestiv raţionamentul preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, care i-a invitat pe adepţii lichidării bietelor animale să-şi imagineze scena de coşmar a unui cîmp plin de cadavrele a 200.000 de cîini – fiindcă asta ar fi însemnat validarea acelei legi criminale. Îşi poate asuma societatea românească povara unui asemenea păcat, a unui astfel de măcel fără precedent în lumea civilizată? * Titlul săptămînii a apărut în acelaşi ,,Click!”: ,,A plonjat de la 120 de metri direct în penis!”. Asta-i o divă porno, Dylan Rider (26 de ani), din SUA, care s-a lansat cu coarda şi a reuşit să atingă cu gura sexul unui ,,actor”, care o aştepta la aterizare. Carevasăzică, coarda a sărit cu coarda! Mare scofală! Păi, în România există cîteva persoane care pot ateriza, de la înălţimi şi mai mari, drept în penis, dar nu aşa, cu gura, ci cu alte orificii: Elena Udrea, Sorina Plăcintă, Roberta Anastase, Monica Macovei, Cozmin Guşă, Naomi ş.a. * Pro TV ne-a anunţat ceva lugubru: ,,Medicii au fost nevoiţi să-i scoată lui Mircea Lucescu tot sîngele din organism” (?!). Aoleu! Toţi cei 7 litri? Şi ce i-au băgat în loc? * La un magazin din Brooklin (New York) au fost expuşi în vitrină nişte cercei reprezentînd zvastica. Dar un consilier al Primăriei, Steve Levin (după nume, evreu) i-a atras atenţia proprietarului că aduce un afront ,,tuturor evreilor din lume”. Numai că negustorul nici nu vrea să audă, replicînd: ,,Oamenii ăştia sînt lipsiţi de cultură”. Aşteptăm ca Israelul să bombardeze New Yorkul, normal. * Ziarul „Libertatea“ titrează mare, pe pagina 1: „Aşa i-au demascat anchetatorii pe cei 31 de subofiţeri mafioţi – Poliţistă deghizată în curvă“. Noi ştim foarte multe poliţiste care nici măcar nu trebuie să se deghizeze, fiindcă, vorba aia, se citeşte pe faţa lor că este nişte curve, care-i problema? * Tot în „Libertatea“ poate fi văzut titlul: „Americanii se luptă cu rozătoare de 1 metru, aduse, din neglijenţă, de vapoarele din Africa. Şobolanii uriaşi au invadat New Yorkul!“. Da? Păi cel mai uriaş dintre ei, de 1,75 m, e Radu Ioanid! * Andrei Păunescu îşi continuă, voiniceşte, opera de curăţire a buruienişului audio-tv. În rubrica „Emisiunile trece, perlele rămîne“, din revista „Flacăra lui Adrian Păunescu“, tînărul şi talentatul publicist ne delectează cu următoarele spicuiri: „Indiferent cine face datoria, sînt cîteva state care plăteşte“ (Traian Băsescu, Realitatea TV); „Să scap de această femeie malefică care... urăşte şi că m-a făcut, cu ajutorul vrăjitoarei Melissa“ (Oana Zăvoranu, Kanal D); „Dinamo are nevoie de cel puţin minim 3-4 transferuri“ (Gigi Neţoiu, Antena 3); „La mine e o masă şi-un scaun“ (handicapatul Radu Banciu, Radio Sport FM); „Într-o improvizaţie de moment“ (Radu Călin Cristea, Realitatea TV); „Nu avem o cultură a calităţii versus banii care îi plătim“ (Antena 3); „Se pare că cauza“ (Realitatea FM); „Ne conduce cei care au fost la fără frecvenţă“ (Antena 3); „Este un tip mai superior“ (Antena 1); „Poate sigur că regimul vă ţinea sub control, domnule Greţcu“ (Adrian Cioroianu, Realitatea TV); „Să pierdem timpul degeaba?“ (Prima TV). * Un titlu incorect, în „Libertatea“: „Pentru şeful UDMR Sfîntu Gheorghe – Iubirea de ţară e similară unui viol“. Nu, el n-a zis aşa; el l-a citat pe „un poet român“ (Vadim), care a spus că „Dragostea cu sila se cheamă viol“, ceea ce e cu totul altceva. * În „Libertatea“ poate fi văzut acest titlu: „Cristi şi Alina Borcea au revenit în ţară după patru luni şi jumătate petrecute la Miami, Statele Unite ale Americii. El a muncit, ea a dormit!“. Hai, nu mă-nnebuni! Ce-a muncit ăsta în America? A cărat butelii? * Din ce în ce mai enervant de necinstit numitul Florian Bichir! În ruşinea presei româneşti, „Excrementul zilei“, răspopitul s-a pomenit că îi ia apărarea, din nou, porcului de Băsescu, care, vezi, Doamne, n-a făcut altceva decît să provoace „o dezbatere publică“ pe tema Legii Sănătăţii. Da? Atunci cînd l-a forţat pe Raed Arafat să-şi dea demisia el asta făcea, invita la o discuţie publică inofensivă? Şi cînd a închis, discreţionar, peste 70 de spitale, de-au murit oameni, tot la dezbatere publică invita? Încă o mîrşăvie a acestui băiat revoltător de incorect: „Cu excepţia postului public de televiziune (TVR – nota red. R.M.) şi a B1TV, restul mass-mediei (sic!), cel puţin vizuale, a deturnat sensul discuţiei“. Cîtă abjecţie! Care o fi fost sensul ăsta, Bichire, pe care numai tu şi puşlamalele vîndute, de la TVR şi B1TV, l-aţi sesizat? Titlul textului pupinbăsist sună aşa: „Politicienii ucid sănătatea!“. Ca să vezi... Noroc cu Dracul Chior, care o ţine-n viaţă. Şi încă ceva, Bichire: nu mai face cacofonii! „Publică. Care“ sună jenant pentru cineva care tipăreşte cărţi. * Duminică seara, Irinel Columbeanu a aterizat, şi el, în Piaţa Universităţii, printre protestatari. Piticul Somnorilă era îmbrăcat într-o haină de blană foarte scumpă, care îi sfida pe oamenii nevoiaşi de acolo. La ce-o fi venit ăsta? O fi, şi el, vreun nedreptăţit? Dorea să protesteze contra lui Băsescu? El, care face afaceri bănoase cu Elena Udrea? Ce jigodie! Bine i-a făcut nevastă-sa că şi-a luat copilul şi a plecat unde-a văzut cu ochii. Năpîrstocul a fost nevoit, rapid, să-şi ia tălpăşiţa, fiind bumbăcit.
* Un titlu amuzant în ziarul „Naţional“: „Mai mulţi social-democraţi îi pregătesc o surpriză de proporţii. Lui Ponta i se rupe PSD-ul!“. Da? Ni se fîlfîie! * Un titlu penibil, în fiţuica băsistă „Curentul“: „Coreea de Nord va amnistia «condamnaţi» la aniversarea liderilor săi morţi“. Alo, bă, proştilor: morţii nu se aniversează, ci se comemorează! * Boschetarul politic Vladimir Tismăneanu iar n-are loc de Eugen Barbu, Corneliu Vadim Tudor şi „România Mare“. Unde îşi lasă icrele sulfuroase pistruiatul ăsta fără prepuţ? În „Evenimentul zilei“, desigur. Din păcate pentru odrasla călăului stalinist Leonid Tismineţki, nu dă nimeni nici măcar doi muci pe denunţurile sale, care provoacă milă. * Ne-a picat în mînă un exemplar din ziarul „Ziua“ (nr. din 12/13 decembrie 2009). Ce credeţi că am citit acolo? O oarecare Cornelia G. Popescu a scris o mică inepţie despre o inepţie şi mai mare: un aşa-zis sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES). Titlul: „Traian Băsescu, cel mai sincer candidat“ (la alegerile de la finalul anului 2009). El a fost urmat de Mircea Geoană, Crin Antonescu, Sorin Oprescu şi Corneliu Vadim Tudor. Ce chestie! Prin urmare, atunci cînd a jurat, cu mîna pe Biblie, că nu l-a pocnit pe acel băiat de 12 ani, Pazvante Chiorul a fost cel mai sincer om dă pă suprafaţa mapamondului mondial! Cine e patron la cocina IRES? Nimeni altul decît ţiganul hoţ Vasile Dâncu! Fireşte că borfaşul a primit bani pentru minciunile astea, popularizate doar de „Ziua“ – care, la scurt timp, a şi decedat! * A încetat din viaţă, la vîrsta de 68 de ani (cancer) fostul ministru ţărănist de Finanţe Mircea Ciumara. Este cel care a rostit nefericita frază „Mai bine să moară acum 1.000 de oameni, dar să salvăm“ etc. etc. Regretăm, sincer, dispariţia lui. Dumnezeu să-l ierte. * „Libertatea“ de luni scrie că Teodosie este „Mitropolitul Tomisului“. Eroare, acesta este Arhiepiscop, nu Mitropolit.
* LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. Duminică seară, atunci cînd a plecat de la domiciliu către Casa Scînteii, preşedintele PRM a observat cum locuinţa sa era supravegheată de doi agenţi ai „poliţiei politice“, aflaţi în două maşini. Atunci, Tribunul i-a scos pe cei doi „hingheri“ afară şi i-a bătut cap în cap, azvîrlindu-i în Dîmboviţa. (Desigur, nu s-a întîmplat chiar aşa, dar nu-i exclus ca o asemenea scenă să aibă loc în viitorul apropiat)...


ALCIBIADE



REVISTA ROMANIA MARE - NR. 1121 - ANUL XXIII - VINERI 20 IANUARIE 2012

Jurnalul Revoluţiei, de la Crăciun la Paşte (XLVI)

16 FEBRUARIE 1990. Ar fi o zi ca oricare alta, dacă n-ar fi plină de durere. La 16 februarie 1933 au fost înăbuşite în sînge frămîntările greviste ale muncitorilor de la Atelierele Griviţa. Cam tot pe-atunci, au fost reprimaţi, tot într-o baltă de sînge, şi petroliştii din Ploieşti. Cine era la Putere? Păi, hai să facem puţină Istorie şi olecuţă de politică. În iulie 1932 au avut loc alegerile parlamentare, încheiate cu victoria detaşată (40,38% din voturi) a ţărăniştilor. În 14 ianuarie 1933 se formează un nou Guvern naţional-ţărănesc, prezidat de Al. Vaida-Voevod. Cam asta e tot. Ţărăniştii au tras în muncitori, care au murit pe capete. Ce-i drept, România încă era atinsă de teribila criză care zguduise întreaga Planetă. Foametea făcea ravagii. Şomajul căpătase proporţii inimaginabile. Tata-mare pleca dimineaţa să caute ceva de lucru, dar se întorcea noaptea vlăguit de atîta alergătură şi fără o leţcaie în buzunar. „Ai găsit ceva, Ghiţi?”, îl întreba Mariţi, mama-mare. „Ni-i-mic!”, scanda el, invariabil, zi de zi, săptămînă de săptămînă, lună de lună. Şi nu era un muncitor oarecare, se specializase în coşuri de fabrică şi furnale, adică era un şamotor de clasă, lucra la mari înălţimi. Tata-mare a fost un munte de om, voinic şi tare ca stînca. încă la 75 de ani, ne arăta nouă, copiilor, muşchii lui împletiţi în funii. A trăit pînă în august 1968, cînd intrase în al 83-lea an al vieţii. L-am îngropat la Ghencea Civil, lîngă iubita lui nevastă, pe o ploaie mocănească. Îi murise moartea de 3 ori pînă atunci: de 2 ori în timpul primului război mondial, cînd, supus austriac fiind, a refuzat să se înroleze în armata austro-ungară, a fost arestuit şi condamnat la moarte prin Legea Marţială, dar de fiecare dată a reuşit să fugă de sub escortă, pînă cînd, în final, s-a stabilit în România; în fine, a 3-a oară, i-au şuierat gloanţele pe la urechi acolo, la Griviţa, pe zăpada înroşită de sînge, unde se afla şi el printre grevişti. Ştiu toate astea de la mama, care îi ducea în fiecare zi mîncare fierbinte şi ceai. Asta pînă în ziua de 16 februarie, cînd au păcănit rafalele de armă. Tot mama ne spunea că un tînăr grevist, rănit, a sărit gardul Atelierelor şi a fugit împleticit pe străzile lăturalnice, a sărit şi zaplazul la noi acasă, a zăcut sub un vişin îngheţat, după care, şiroind de sînge, s-a tîrît cu ultimele puteri pînă pe pragul casei sărăcăcioase, apoi a închis ochii pentru totdeauna, cu un oftat de uşurare, în braţele acelei tinere ardelence de 19 ani, care avea să-mi fie mamă. Aud că astăzi, la 57 de ani de atunci, urmaşii ţărăniştilor comit tot felul de samavolnicii împotriva însemnelor memorialistice care mai aduc aminte trecătorilor de atrocităţile comise atunci. Întortocheate sînt căile vieţii şi ale morţii! Periodic, Poporul Român sîngerează, şi măcar de-ar şti de ce! Romancierul copilăriei noastre, Charles Dickens, spune că tatăl lui i-a dat un sfat mai preţios decît orice comoară: „În fiecare zi, să citeşti o pagină din Biblie ca să-L cunoşti pe Dumnezeu şi o pagină din Shakespeare, ca să cunoşti omul”. Puţină semantică nu strică, fiindcă tot n-am ce face. După cum se ştie, Shakespeare s-a născut în 1564, la Stratford-on-Avon, acest Avon fiind numele apei care curgea, şi mai curge, prin micuţa localitate. Dar ce înseamnă numele rîului? În ebraică, „avon” se traduce atît prin „păcat”, cît şi prin „pedeapsă”, ambele sensuri fiind regăsite de numeroase ori în Biblie. Fără să vreau, aripile gîndirii speculative bat cu puterea şi cu dezinvoltura pe care le-o conferă stăpînirea mea absolută pe cîteva domenii culturale. Cum a dat Dumnezeu omenirii, parcă în compensaţie, unele bucurii! În anul 1475 moare Paolo Ucello (în traducere „Pasăre”), creatorul perspectivei în pictură, cei iniţiaţi cunosc vestitul lui tablou înfăţişîndu-L pe Isus întins, înfăşurat în giulgiu, proaspăt coborît de pe cruce. Şi tocmai cînd moare el, se naşte Michelangelo Buonarroti. Acesta trăieşte mult, deşi în adolescenţă era să fie ucis de un zurbagiu pe nume Toriggiani, care i-a zdrobit oasele nasului, de-a rămas florentinul cu acea deformaţie pînă la moarte, eveniment survenit în 1564. Ei bine, atunci se naşte, parcă tot ca un echilibru al naturii, Shakespeare. Acesta se stinge în 1616, an în care nu ştiu ce altă celebritate se mai naşte. Dar ştiu că, la 3 august, a avut loc dramatica scenă din Pădurea Drăcşanilor, cînd frumoasa Doamnă a lui Ieremia Movilă, catolica Elisabeta, a fost violată de turci, în desimea întunecată a copacilor, unde s-au petrecut multe grozăvii, iar în zori de ziuă, stînd în picioare, despletită şi cu hainele sfîrtecate, ea le-a strigat curtenilor moldoveni, din mersul agale al carului, îndreptîndu-se spre prizonieratul din Stambul: „Boieri, boieri, ruşinatu-m-au păgînul!”. Apoi şi-a tăiat o şuviţă din mătăsosul păr castaniu, pe care boierii au ascuns-o într-un policandru de argint, în formă de măr, ce spînzură şi azi, de boltă, în Mînăstirea Suceviţa, ctitorită de soţul ei, între 1582 şi 1584.
Dar, destul cu Istoria! Ajunge să deschid fereastra şi să văd cum se scrie o altă Istorie, tot atît de grozavă ca şi cea de pînă acum. Aud, de pildă, că alaltăieri nişte regizori care declanşaseră greva foamei l-au pîndit la ieşirea din Atheneul Român pe Sergiu Celibidache, însoţit de Ion Iliescu, şi au făcut un adevărat tămbălău. Unii dintre ei chiar au simulat că leşină de foame. Atunci, fostul meu coleg de la Sf. Sava, actualul arhitect Horia Ivan (fratele lui Manase Radnev), 1-a făcut de rîsul lumii pe Ion Caramitru. În orice caz, cultura română trepidează acum ca o piftie. Nu mă pot abţine să rîd iarăşi de filozoful Gabriel Liiceanu, care, deşi mai serile trecute declarase că apariţiile la Televiziune îi provoacă lui un „disconfort” ceva de speriat, e setos de Televiziune - acum apare şi la emisiunea în limba germană, unde elogiază „cei 800 de ani de cultură germană în România!”. Văd că pe Postul Naţional al Televiziunii Române, Transilvaniei i se spune „Sieben-bürgen” (ceea ce înseamnă, în traducere liberă, a şaptea provincie a Imperiului Habsburgic al Mariei Thereza), iar Sibiul e numit „Hermannstadt”. Eu cred că nemţii n-ar suferi atît de mult dacă toate aceste aşezări ar fi prezentate cu numele lor românesc, că doar trăim în România.
Mă uit cu nesaţ la televizor. E cel mai fidel barometru al vremurilor nebune pe care le trăim. Azi se transmite o dezbatere despre privatizare, condusă de Vartan Arachelian. Acesta a dat un aparat de filmat pe mîna fiului său, Robert Arachelian, şi un alt aparat pe mîna altui armean de-al lor. Vorba cîntecului străvechi: „Pe uliţa armenească/Trece-o şatră ţigănească!”. Constat cu o uimire tot mai mare că vor să ne înveţe să iubim capitalismul exact, dar EXACT aceiaşi oameni care ne învăţaseră să-1 urîm, cum că nu-i bun, e în putrefacţie, se află pe marginea prăpastiei şi, cum suna un banc de succes, socialismul îl va întrece cu un pas! Pe micul ecran apare figura fostului nostru asistent de la Sociologie, Ioan Iordăchel, care, tocmai pentru că fusese lector şi propagandist municipal, acum afirmă pe dos: „Aparatul birocratic care a susţinut ceauşismul e neatins”. Păi să te atingă cineva pe matale, Coane Costăchel Gudurau, fiindcă ai făcut parte din acel aparat, nu din altul. La mijlocul unui prezidiu, tronează un ţap bătrîn, cu barbă albă, care vămuieşte totul, el dă cuvîntul, el îl ia, el trage concluziile etc. De fapt, vreo 5 oameni vorbesc în acelaşi timp, nimeni nu înţelege nimic. Într-un tîrziu, apare şi un jurist în vîrstă, pe nume Radu Economu, care ne povesteşte sub drapel ce înseamnă juridic şi ce înseamnă politic - totul este însă de un plictis îngrozitor. Tot în „cutia magică” îşi face reapariţia vicepreşedintele Partidului Muncii şi Dreptăţii Sociale, care nu e altul decît fostul barman şi securist de la restaurantul „Mărul de Aur”, Nicolae Viezure. Lumea începe să se trezească. Circulă bîrfa că Victor Surdu a avut în tinereţe proces, fiindcă omorîse pe cineva cu maşina. De Băcanu, nimic nu mă mai miră: a făcut speculă cu maşini, de pe urma căreia a cîştigat fraudulos 220.000 de lei, s-a mai ocupat şi cu traficul de influenţă, de fapt întreaga lui existenţă a fost o imensă şi neîntreruptă GĂINĂRIE. Pe la ora 1 noaptea, Băcanu ne serveşte o lecţie de „demenţă macabră”: prezintă un film de la Braşov, cu morţii de la Morgă, cu nişte creieri împrăştiaţi pe jos etc. Telefonul cu fir şi cel fără fir mă lămuresc repede ce e şi cu Gelu Voican: ar fi „beneficiat” de 6 condamnări. Ceea ce mi se pare perfect plauzibil. E de la sine înţeles că 1-a lichidat pe Ceauşescu, fiindcă nu-1 lăsa să fure mai vîrtos. Totuşi, în vacarmul atîtor aventurieri, care nu sînt normali la cap, se face auzită şi o voce raţională: ministrul de Interne, generalul Mihai Chiţac, afirmă că au fost decapitate Serviciile Secrete ale ţării, sau, mai precis spus, parcă avem de-a face „cu o mînă tăiată, pe care se aşează muştele”. Asta cam aşa e. Ceea ce pierdeam pînă acum un an datorită economiei socialiste deficitare, acum pierdem prin greve şi haos.
Atunci, stai şi te întrebi: care e cîştigul? De ce-a mai trebuit să curgă atîta sînge, şi la 1933, şi la 1989?
În încheiere, o picanterie: mă pomenesc că vine la mine Andrei Partoş. Mi-a fost coleg de facultate, la Filozofie. El făcea psihologia, eu sociologia. Nepot al marelui sculptor Vida Gheza. Un băiat cultivat şi cu bun-simţ. A fost şi la nunta mea, la masă, alături de Adrian Riza, Adrian Dohotaru, Florin Piersic, Mirel şi Florica Rădulescu, Vasile Donose ş.a. Astăzi, e foarte supărat. Are în mînă ultimul exemplar al „României literare”, unde e acuzat că îi furniza „fetiţe” lui Nicu Ceauşescu. Mizerabile culise! L-am sfătuit să facă un răspuns civilizat, la obiect, împotriva unei gazete care poza pînă acum în rafinată, academică, europeană - dar se dovedeşte a fi o flaşnetă de mahala balcanică. În acelaşi număr e atacat şi Iosif Constantin Drăgan. Măgăriile împotriva mea şi a lui Eugen Barbu nici nu le mai pun la socoteală, au intrat în obişnuinţă. (Va urma)


CORNELIU VADIM TUDOR

Ziarul TRICOLORUL, nr 2365 / 16.01.2012