"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 26 mai 2012

Liderul PRM a primit un Mesaj de la directorul pentru Europa al Fundaţiei Bill Gates


Către dl. Corneliu VADIM TUDOR,
membru în Parlamentul European

Dragă Corneliu,
În ianuarie, Bill Gates a vizitat Parlamentul European pentru a prezenta studiul „Dovada Vie“ - o examinare a modului inteligent şi specializat în care Uniunea Europeană sprijină salvarea a milioane de vieţi, contribuie la îmbunătăţirea nivelului de trai şi la crearea de societăţi prospere şi stabile în întreaga lume.
În acelaşi timp, provocările financiare profunde cu care se confruntă Europa îi obligă pe conducătorii politici să facă, zilnic, compromisuri dificile.
Dar aceste situaţii aparent deosebite  le oferă factorilor de decizie  posibilitatea semnificativă de a răspunde eficient la cererile legitime, din ce în ce mai presante, ale cetăţenilor lor de  a obţine  servicii de mai bună calitate pentru banii acordaţi de ODA, prin concentrarea sprijinului european pe  intervenţiile verificate, de mare impact. Acesta este motivul pentru care fundaţia noastră a pus un accent deosebit pe  vaccinuri, care  reprezintă elementul central al studiului „Dovada vie“.
Vaccinurile dau banilor adevărata valoare. Este o mică investiţie, care generează un profit imens. Spre deosebire de medicina curativă, care, în cazul meningitei, poate fi de 180 de ori mai scumpă, pentru numai cîţiva euro/doză, vaccinurile pot furniza o modalitate simplă şi gratuită pentru  tratarea bolilor, pentru ca oamenii să fie sănătoşi şi utili societăţii.  De asemenea, vaccinurile au avut şi au un  mare impact. Începînd din anul 1988, acestea au asigurat o scădere cu 99% a cazurilor de poliomielită la nivel global. De asemenea, încă din anii ’80, vaccinurile au dus la o scădere cu 93% a mortalităţii infantile cauzate de pojar şi de difterie şi  la o reducere cu 85% a  cazurilor  de tetanos.
Comisia Europeană continuă să joace un rol semnificativ în aceste reuşite, prin sprijinul pe care îl acordă Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI). În acest fel, au fost imunizaţi încă 326 milioane de copii, care nu ar fi putut avea acces la vaccinuri, stopîndu-se, astfel, începînd cu anul 2000, stingerea a peste 5 milioane de vieţi. Dar,  existenţa a  încă 1,4 milioane de copii care mor în fiecare an din cauza unor afecţiuni care pot fi prevenite prin administrarea de vaccinuri demonstrează că rămîne un imens  potenţial pentru progresele viitoare.
De aceea, opţiunile pe care liderii europeni  le fac continuă să ajute la conturarea şanselor unei vieţi mai bune pentru miliardele de cetăţeni extrem de săraci ai lumii. În prezent, peste jumătate din sumele alocate la nivel global  provin din Europa, iar Parlamentul European are un rol vital în  acest sens, bătrînul Continent onorîndu-şi promisiunile făcute ţărilor în curs de dezvoltare. Întrucît, în următoarea perioadă, ţările UE urmează să cadă de acord asupra direcţiei strategice pentru  viitorul deceniu, Europa se află într-un moment dificil al dezvoltării internaţionale, iar membrii Parlamentului European sînt cei ce trebuie să analizeze succesele istorice, planurile predominante şi contribuţia necesară  a Continentului în cîştigarea luptei globale împotriva bolilor  incurabile.
În acest context, Alianţa GAVI reprezintă un model de sprijin eficient, care continuă să ofere rezultate semnificative  atît pentru cetăţenii din Europa, cît şi pentru cei din ţările în curs de dezvoltare.
După cum probabil cunoaşteţi, o coaliţie  formată din membrii Parlamentului European,  reprezentînd mai multe partide, a dat publicităţii Declaraţia Scrisă 004/2012,  în speranţa organizării unei dezbateri asupra impactului  şi eficienţei  Alianţei GAVI, înainte de  discuţiile  ce vor avea loc luna viitoare.  Pînă acum, Declaraţia a  primit sprijinul a 301 membri ai Parlamentului European, dar mai sînt necesare  voturile a 77 membri, pentru  ca această  dezbatere să aibă loc.
De aceea, apelez la dvs. pentru a vă ruga să vă alăturaţi acestei discuţii, pentru ca Parlamentul European să-şi continue demersurile în acest sens. Pentru detalii privind acest subiect, pot fi contactat, la orice oră, prin domnul James Birch, la nr. de telefon + 44 (0) 20 7798 6619.
Cu sinceră apreciere.
JOE CERRELL
Director pentru Europa,
Bill and Melinda Gates Foundation

Ziarul TRICOLORUL, nr 2472 / 26.05.2012

NOUL VOT UNINOMINAL VA ADUCE GRAVE PREJUDICII ROMANIEI


Am mai atras atenţia cetăţenilor ţării noastre că votul uninominal va ucide democraţia românească. Şi aşa descompusă de corupţie şi uşor de distrus cu o simplă ordonanţă de urgenţă sau o lege strîmbă, adoptată de  nişte parlamentari incompetenţi, inculţi, şantajabili, labili psihic şi, mai ales, puşi pe căpătuială. Că e „pur” sau „impur”, votul uninominal adoptat de actuala majoritate parlamentară va face mari deservicii tuturor românilor. Nu-i acuzăm pe alegători de nimic. Decît de faptul că se lasă dezinformaţi şi cască ochii la sondajele mincinoase şi la instrumentele  de propagandă din mass-media controlată de unele partide politice. Care, cu cît se pretind mai mari şi mai influente, cu atît se dovedesc mai periculoase pentru democraţie şi statul de drept. Majoritatea trusturilor de presă sînt finanţate, mai pe faţă, mai pe dos, din bani publici.
Puţine au impozitele plătite la zi. Puţine înregistrează profit. Şi, atunci, ca să supravieţuiască şi să servească interesele partidelor care le protejeajă fragila existenţa, aleg calea prostituţiei. Se aşează în poziţia dorită, vrednică de Kama Sutra şi de cel care dă mai mult. Bani, privilegii, publicitate oferită de statul român, scutiri de taxe şi multe altele! Fără licitaţii trucate, ci pe bune... Cînd PDL se credea pe cai mari, pleda pentru votul uninominal pur, care se va dovedi o mare încălcare a democraţiei. Acest sistem este folosit de Marea Britanie. Treaba dumnealor! Pentru că nici imaginaţia cea mai înfierbîntată nu concepe că unui englez i se poate lăsa la uşa apartamentului o sticlă de scotch, o cutie de ceai  sau vreun castron de „porridge” (pentru cunoscători!), după care cetăţeanul, impresionat de cadoul primit, dă fuga la secţia de votare pentru a-l alege pe respectivul  politician care  oferă o astfel de pe mită electorală  abjectă, inutilă şi înjositoare!
Dacă acceptăm ideea că înţelegem diversitatea şi toleranţa cu privire la culoarea pielii, obiceiuri, mentalităţi şi mod de viaţă, trebuie să acceptăm şi faptul că în spaţiul nostru geopolitic votul uninominal nu are ce căuta. Sărăcia lăsată în mod deliberat să pună stăpînire pe  România a dus la disperare milioane de oameni. Cu drept de vot. Pentru care aplicarea unei ştampile, pe o hîrtie, nu înseamnă mare lucru, pentru că mulţi s-au „fript”, de atîtea ori. Fiindcă li s-a indus, în subconştient, ideea resemnării ca soluţie finală pentru orice problemă ar avea şi li se aduce în prim-plan, obsesiv, ideea că toţi politicienii sînt la fel, de la stînga la dreapta eşichierului politic. Total greşit, dar greu de demonstrat pentru publicul larg,  atunci cînd presa este coruptă pînă în măduva oaselor şi promovează doar figurile care îi servesc interesele. Fără să lungim vorba şi fără să ne pretindem matematicieni sau sociologi de carieră, trebuie să-i avertizăm pe români asupra unui scenariu apocaliptic pentru statul de drept, dacă se va aplica noua lege electorală. Pentru că, la noi, majoritatea parlamentară se schimbă cînd cu gîndul nu gîndeşti şi, în acelaşi ritm, şi legile. Ne raportăm la statistici necontestate chiar de institutele specializate în sondaje contrafăcute. De ani de zile, se prezintă la vot circa 30% dintre români. Şansele ca un colegiu să fie „cucerit”de cel care obţine 17% din voturi sînt numeroase. Adică, dintr-un colegiu de 100.000 de alegători, cel care obţine 17.000 de voturi va intra în Parlamentul României  şi va decide soarta celor 83.000 de români rămaşi pe dinafară. Individul va fi astfel legitimat de o lege strîmbă şi anticonstituţională. Şi, trebuie să vă dovediţi de o prostie şi aroganţă duse la extrem ca să credeţi, domnilor USL-işti, că  83%  dintre români vor sta cu mîinile în sîn şi vor aştepta la infinit justificările penibile cum că aţi preluat de la vechile guvernări o grea moştenire, imposibil de remediat. „Marinelu” v-a făcut-o şi de data asta. V-a dat, ca lui Zdreanţă, cel cu ochii de faianţă, un ou fierbinte.
 Revenind la calculele noastre, este posibil că orice bandit, îmbogăţit peste noapte, client politic sponsorizat de interlopi şi capabil să cumpere 17.000 de pilote, 17.000 de pufoaice, 17.000 de telefoane mobile sau să ofere 17.000 de pachete cu zahăr, făină, ulei, cozonac şi vin la kil să poată deveni parlamentar, să poată concepe legi (Doamne Fereşte!), să poată ridica mîna, precum un robot, pentru aprobarea altora, propuse de colegii săi de partid, la fel de ticăloşi. Dacă românii îşi doresc să devină cobaii unui nou sistem de vot, experimental, este opţiunea lor. Trăim într-o ţară liberă. Fără văicăreli şi smiorcăieli „post-votare”, căci ne-am cam săturat şi de această atitudine!
Încredintaţi Puterea Fortelor Naţionale, patrioţilor adevăraţi, celor care nu au contribuit la Jaful Naţional, celor care le doresc românilor bunăstare şi, de ce nu, fericire!
Vreţi s-aveţi un alt destin? Votaţi PRM!

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2472 / 26.05.2012

vineri, 25 mai 2012

D’ALE ALEGERILOR LOCALE DIN 10 IUNIE 2012


Sîntem în Anul Caragiale. Realităţile din campania electorală pentru alegerile locale de la 10 iunie 2012 se aseamănă cu acelea din vremea lui Ion Luca Caragiale, iar în unele localităţi şi judeţe întrec imaginaţia maestrului din Haimanale. Prezentăm cîteva exemple:

I)                  În plan legislativ, în timpul Regimurilor Băsescu-Tăriceanu-Boc a fost modificată şi completată Legea nr. 215/2001, a administraţiei publice locale, pentru a fi corelată cu realitatea faptică. Se ştie că, prin fraudarea alegerilor locale din anii 2004 şi 2008, precum şi după manipularea multor alegători de către profesionişti în acest domeniu, s-a ajuns ca în funcţiile de primar şi preşedinte al Consiliului judeţean să ajungă reprezentanţi ai P.D. (P.D.L.), P.S.D., P.N.L. şi U.D.M.R., care s-au speriat de numeroasele atribuţii stabilite prin Legea nr.215/2001 şi au căutat să scape de răspundere, intrînd într-un concediu plătit de contribuabili timp de 4 ani. Pe lîngă concediul de odihnă, concediul de maternitate sau de paternitate, concediul fără salariu, concediul medical, au fost înfiinţate de către cei de la Putere concediile de primar şi de preşedinte al Consiliului judeţean.
În Legea nr.215/2001 s-a introdus capitolul VIII, Administratorul public, cu art. 112, 113, 114, care permite primarului să propună înfiinţarea funcţiei de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate. „Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se face de primar, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate de consiliul local“.  La alin. 3 şi 4 de la art.112 se precizează că: „Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu primarul, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local. Primarul poate delega administratorului public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite“. Prevederi similare sînt înscrise la art.113 din Legea nr.215/2001 pentru preşedintele Consiliului Judeţean. Profitînd de acest cadru legal, în numeroase comune, oraşe, municipii şi în unele judeţe, primarii aleşi în 2004 şi în 2008 şi preşedinţii de Consilii Judeţene au înfiinţat funcţia de administrator public la care i-au „pasat“ toate atribuţiile, inclusiv aceea de ordonator principal de credite, iar ei se mulţumesc cu indemnizaţia lunară care le este virată în cont. Cei mai mulţi dintre cei aflaţi în acest tip unic de concediu nu trec, cu lunile, pe la Primărie sau pe la Consiliul Judeţean. Fiind în campanie electorală, în ziua de 19 mai a.c., în judeţul Neamţ - împreună cu conducerea P.R.M. Filiala Neamţ- am aflat, într-o comună, că primarul portocaliu s-a speriat de atribuţiile ce-i revin, fiindcă are probleme cu cititul, transpiră mult cînd are de parcurs un text la Primărie. Ca urmare, şi-a angajat administrator public şi el a intrat în concediu de primar. Căutînd să-l întreacă în imaginaţie pe Caragiale, acum acelaşi primar candidează pentru un nou mandat, sperînd să-i fie prelungit concediul de primar cu încă 4 ani. Acel om a constatat că lenea nu i-a rupt oasele şi mai încearcă o dată, sperînd să-i păcălească pe alegători. Culmea tupeului s-ar putea să fie dublată de culmea prostiei şi alegătorii din comună să-l prefere ca primar pe acela care a „pasat“ atribuţiile şi a stat 4 ani în concediu pe banii contribuabililor.
În perioada 1992-2004, primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene îşi îndeplineau atribuţiile prevăzute de lege şi răspundeau pentru deciziile şi dispoziţiile date, inclusiv pentru fiecare semnătură. Atunci nu a fost nevoie şi nu existau posturi de administratori publici. Începînd cu vara anului 2004, în multe primării şi Consilii Judeţene au crescut cheltuielile de personal prin plata cîştigurilor lunare cuvenite administratorilor publici, care sînt mai mari decît indemnizaţia pentru primar sau preşedinte al Consiliului Judeţean. S-a ajuns astfel la o situaţie incredibilă şi necunoscută pentru majoritatea alegătorilor şi contribuabililor! În multe localităţi şi judeţe, contribuabilii plătesc doi oameni pe acelaşi post timp de 4 ani, respectiv pe cel care a intrat în concediu de primar sau concediu de preşedinte al Consiliului Judeţean şi pe administratorul public. De reţinut că, lunar, cîştigul administratorului public este mai mare decît al primarului sau preşedintelui Consiliului Judeţean, deoarece administratorii beneficiază şi de sporuri la salariu.
Aflînd că la nivelul celor aleşi primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene se pot „pasa“ munca şi responsabilitatea unui administrator public, preşedintele Băsescu, primul-ministru, miniştrii, deputaţii şi senatorii vor căuta să încheie contracte de management cu oamenii lor de încredere, după modificarea şi completarea cadrului legal, în urma alegerilor de la sfîrşitul acestui an şi vor intra şi ei în concediu, pe perioada mandatului, urmînd exemplul primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene.
Culmea tupeului şi nesimţirii  o constituie înscrierea la alegerile locale din 10 iunie 2012 pentru posturile de primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean a multor cetăţeni aleşi în iunie 2008 şi care s-au aflat în concediu de primar, respectiv de preşedinte la Consiliului Judeţean! Sfidînd inteligenţa românilor şi ascunzînd adevărul, institutele de manipulare a opiniei publice îi plasează pe primul loc în preferinţele electoratului la alegerile locale pe cei care s-au aflat timp de 4 ani în concediu de primar sau de preşedinte al Consiliului Judeţean. Deocamdată, a scăpat presei acest subiect de campanie electorală şi nu s-a publicat, pe judeţe, lista nominală a celor aflaţi, în mandatul 2008-2012, în concediu de primar sau de preşedinte al Consiliului Judeţean şi indemnizaţiile încasate din buzunarele contribuabililor.
Filialele Judeţene şi organizaţiile locale ale P.R.M. au datoria de a colabora cu presa şi să-i informeze pe alegători în legătură cu toţi primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene care au angajat administratori publici şi sumele cheltuite pentru aceştia, ca să lucreze în locul celui care a fost ales primar sau preşedinte al Consiliului Judeţean.
În timpul Regimului Băsescu-Tăriceanu-Boc, susţinut de P.D.L., P.N.L., P.S.D., P.C., U.D.M.R. şi U.N.P.R., a fost completată Legea nr.215/2001 cu art. 66 şi 67, care permit primarilor să-şi angajeze consilieri personali. La comune, primarul poate să angajeze un consilier personal. La oraşe şi municipii are dreptul să angajeze doi consilieri personali, iar la municipiile reşedinţă de judeţ poate angaja patru consilieri personali. La Bucureşti, primarul general poate înfiinţa cabinetul său cu cel mult 13 consilieri personali. Preşedinţii de Consilii Judeţene au dreptul să angajeze şi ei consilieri personali. Aşa au decis cei care fac cu schimbul la Putere, cu scopul de a plasa clientela lor politică şi să risipească banii strînşi de la contribuabili. Deocamdată, nimeni nu a făcut calcule şi presa nu a mediatizat sumele uriaşe la nivel judeţean şi naţional risipite pentru plata consilierilor personali. Este posibil ca, aflînd acum despre risipirea banilor contribuabililor pe administratori publici şi pe consilieri personali, Guvernul Ponta (P.S.D.,P.N.L., P.C., susţinut de U.N.P.R.), respectîndu-şi Programul prezentat în Parlament, inclusiv punctul 5 de la priorităţile esenţiale, „Toleranţă zero faţă de corupţie şi clientelism“, va abroga, începînd cu 15 iunie 2012, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, art.67, 68, 112 şi 113 din Legea nr.215/2001, respectiv vor dispărea consilierii personali şi administratorii publici.
II) În campania electorală, cei care au făcut cu schimbul la Putere în ultimii 22 de ani, respectiv P.S.D., P.D.L., P.N.L., P.N.Ţ.C.D. şi U.D.M.R. încearcă din nou să-i păcălească pe alegători cu sondaje de opinie mincinoase şi cu afişajul electoral. Manipulatorii de opinie, plătiţi de P.D.L. şi U.S.L., zilnic dau publicităţii diferite sondaje de opinie falsificate în favoarea celor care le-au comandat şi plătit. Jignind inteligenţa românilor şi contrar celei mai elementare logici, autorii sondajelor caută să manipuleze alegătorii şi să-i orienteze la vot spre U.S.L. sau P.D.L., iar celelalte partide şi candidaţii lor primesc doar cîteva procente, de regulă sub 3-5%. Românii ştiu că U.S.L. (P.S.D., P.N.L. şi P.C.) şi P.D.L. sînt responsabile de dezastrul din ultimii 22 de ani din ţara noastră, adică de: lichidarea a peste 6 milioane locuri de muncă; distrugerea industriei, agriculturii şi cercetării ştiinţifice; privatizarile frauduloase şi păguboase; jefuirea bogăţiilor naturale ale Poporului Român; otrăvirea cetăţenilor cu aditivi alimentari cancerigeni; prăbuşirea învăţămîntului şi închiderea a 3.000 de şcoli; alungarea în străinătate a peste 5 milioane de cetăţeni români; înrobirea românilor prin împrumuturi externe de peste 150 miliarde euro; scăderea nivelului de trai pentru majoritatea populaţiei; generalizarea corupţiei; Holocaustul împotriva Poporului Român; răstignirea satului românesc; transformarea României într-o colonie; tăierea salariilor şi pensiilor; aducerea U.D.M.R. la  guvernarea României şi acordarea a peste 60 de privilegii pentru etnicii unguri; închiderea a 200 de spitale etc. Într-un stat democratic, orice alegător normal ar merge la vot şi ar vota cu un partid care nu a fost la guvernare şi care apără Interesul Naţional, aşa cum o face de 21 de ani Partidul România Mare. Cine poate crede în sondajele de opinie măsluite? Din acestea rezultă că majoritatea alegătorilor care vor participa la vot în 10 iunie a.c. ar opta masiv pentru U.S.L. şi P.D.L., inclusiv după ce acestea au pus la cale exproprierea românilor din România, printr-o propunere legislativă votată de toţi senatorii P.S.D., P.D.L., P.N.L., U.N.P.R., P.C. şi U.D.M.R. în ziua de 27 octombrie 2009. Înseamnă că, după sondajele mincinoase, milioanele de români se vor duce la vot şi vor pune ştampila pe candidaţii şi listele U.S.L. şi P.D.L. vinovate de dezastrul din România post-decembristă.
În ceea ce priveşte afişajul electoral sînt de semnalat cel puţin 4 aspecte:
1) Partidele aflate,  cu schimbul şi în diverse combinaţii, la Putere au interzis folosirea culorilor de pe drapelul nostru naţional în campania electorală ! O asemenea interdicţie nu există în nici o ţară din lume. În toate ţările lumii, mai ales în campaniile electorale, sînt permise şi folosite culorile de pe drapelul naţional. Cum să-i voteze românii pe cei din P.D.L. şi U.S.L., care au interzis în campania electorală şi, mai ales, în afişajul electoral să fie folosite culorile roşu,galben şi albastru, moştenite de la geto-daci?
2) Partidele care s-au aflat la Putere au bani mulţi, obţinuţi din fonduri publice, pe care-i folosesc într-o campanie electorală foarte diversificată şi pentru păcălirea electoratului. Industria de furat la alegeri a fost perfecţionată şi reprezentanţii P.D.L. şi U.S.L. se deplasează, în campania electorală, la domiciliul fiecărui alegător şi oferă pungi cu alimente sau 100 de lei. La ei acasă, alegătorii sînt obligaţi să jure cu mîna pe Biblie că votează candidaţii partidului sau alianţei politice care i-a mituit. Parchetul şi Ministerul de Interne se fac că nu văd şi nici nu vor să afle despre această faptă penală, prevăzută la art.109 din Legea nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor publice locale.
3) Pentru derutarea alegătorilor, partidele vinovate de dezastrul ţării au năpîrlit şi se prezintă în faţa electoratului cu alte denumiri, ca de pildă U.S.L. (formată din P.S.D., P.N.L. şi P.C.), Mişcarea Populară (avînd în frunte P.D.L., care s-a aliat cu cîteva partiduleţe), sau APEL (în judeţul Neamţ), adică – în traducere liberă – Alianţa pentru Prostirea Electoratului Local. Pe lîngă schimbarea denumirilor, s-a recurs la alte culori pentru campania elctorală, cu scopul de a păcăli electoratul. De exemplu, P.D.L. fuge de culoarea portocalie şi se ascunde după culoarea verde.
4) Pentru îndobitocirea alegătorilor, candidaţii P.D.L. şi U.S.L. apar în campania electorală cu sloganuri de genul: „Votează cu inima!“, „Votează APEL!“, „Votează viitorul!“, „Vom face!“, „Întotdeauna pentru clujeni!“ (este sloganul lui Emil Boc pentru funcţia de primar al Municipiului Cluj-Napoca, după ce i-a trădat pe alegători, l-a pus pe Sorin Apostu să facă vamă din Primărie şi să i-a fifty-fifty, după ce, ca premier, a tăiat salariile, a furat din pensii, a închis şcoli şi spitale etc.). Spre deosebire de aceştia, candidaţii Partidului România Mare au sloganuri atăgătoare şi de mare interes pentru cetăţeni. De pildă, candidaţii P.R.M. pentru Consiliul Judeţean Cluj au sloganul: „Demnitate, Cinste, Omenie şi Credinţă în Dumnezeu“, iar cei care candidează pentru funcţiile de primar şi consilieri locali ai Municipiului Cluj-Napoca au sloganul: „Speranţă, Prestigiu, Respect, Imagine, Personalitate Urbană“.
La 10 iunie a.c., cetăţenii majori au dreptul şi obligaţia patriotică să se prezinte la vot. Nădăjduim că foarte mulţi dintre ei vor vota candidaţii Partidului România Mare.

Dr. GHEORGHE FUNAR,
Secretar General al P.R.M.,
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

Ziarul TRICOLORUL, nr 2471 / 25.05.2012

joi, 24 mai 2012

Aflat la Strasbourg Liderul PRM a semnat următoarele Declaraţii ale Parlamentului European


* Instituirea unei săptămîni europene de sensibilizare cu privire la stopul cardiac.

* Continuarea şi urmărirea sprijinului pentru vaccinarea în ţările în curs de dezvoltare.

* Limitarea despăduririlor în ţărilor Uniunii Europene.

* Discriminarea limbii italiene în cadrului regimului lingvistic al Uniunii Europene.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2470 / 24.05.2012

miercuri, 23 mai 2012

PRM, peste tot





În zilele de 18 şi 19 mai, domnul Gheorghe Funar, secretarul general al Partidului România Mare, însoţit de candidaţii Filialei Judeţene Neamţ în alegerile locale, s-a întîlnit, pe centre zonale, cu un număr mare de alegători din peste 40 de localităţi ale judeţului. În cadrul acestor manifestări, care s-au desfăşurat într-o atmosferă deschisă, de seriozitate şi responsabilitate, au fost lansaţi candidaţii pentru funcţiile din administraţia publică. Participanţii au apreciat orientările conducerii filialei către oameni competenţi, cu reale posibilităţi de a reuşi în alegeri şi a pune în practică obiectivele pe care şi le-au propus în platformele electorale. Candidaţii au prezentat şi felul în care gîndesc să realizeze aceste obiective, în scopul dezvoltării localităţilor în care candidează şi  pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.

În dezbaterile electorale, cetăţenii şi-au manifestat încrederea în candidaţii Partidului România Mare şi satisfacţia pentru prilejul creat de a se întîlni cu secretarul general al partidului, domnul Gheorghe Funar, pe care l-au rugat să transmită gîndurile lor de bine şi sănătate preşedintelui PRM, domnul dr. Corneliu Vadim Tudor, membru al Parlamentului European. De asemenea, s-a apreciat campania corectă practicată de candidaţii PRM. Au fost criticate metodele agresive, care sfidează morala şi bunul-simţ, respectul faţă de cetăţean folosite de celelalte forţe politice. Se preconizează că acestea îşi vor intensifica acţiunile în afara cadrului legal, ceea ce îngrijorează opinia publică. În acest sens, participanţii au afirmat că vor face front comun cu PRM-ul în combaterea unor asemenea acte de natură să falsifice rezultatele voinţei lor.

În cadrul vizitei, a fost depusă o coroană de flori la statuia lui Ştefan cel Mare, din Parcul Central al Municipiului Piatra Neamţ, de către domnul Gheorghe Funar, urmată de întîlniri cu cetăţenii în deplasările pe străzile şi în locurile publice din mai multe oraşe şi comune ale judeţului, precum şi Conferinţe de Presă şi intervenţii la unele posturi de televiziune locale.

Apreciem că aceste acţiuni, desfăşurate în zilele de 18 şi 19 mai a.c., au adus un plus de imagine PRM şi se vor finaliza cu rezultate bune pentru Filiala Neamţ a PRM la alegerile locale 2012.

CĂTĂLINA  MOISĂ,
Prim-vicepreşedinta Filialei Judeţene Neamţ a P.R.M.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2469 / 23.05.2012

Un nou şi important discurs al preşedintelui PRM în Parlamentul European: Apel către poliţiştii şi jandarmii de pretutindeni: nu-i mai loviţi pe protestatarii paşnici!






Doamnelor şi domnilor,

zi şi noapte, pe Planetă se întîmplă grozăvii care şochează.  Cîinii violenţei au fost dezlegaţi şi nu-i mai poate opri nimeni.  Cele mai expuse victime sînt oamenii lipsiţi de apărare. Iată, de pildă, cazul unui tînăr român, Virgil Cristian Pop, în vîrstă de 38 de ani - aflat într-o închisoare din Lecce, Italia, el a fost ţinut 6 luni la izolare, unde a fost bătut crunt, după care a intrat în  greva foamei; din păcate, nimeni nu l-a crezut, a fost total ignorat, iar bietul om, după 50 de zile de grevă, a murit. 

Aceeaşi lipsă de omenie o dovedesc şi forţele de represiune, care îi stîlcesc în bătaie pe demonstranţii ecologişti, sau anti-globalizare, sau împotriva înarmării, sau pe membrii galeriilor sportive. Aproape zilnic asistăm la scene scandaloase: nişte batalioane de asalt,  formate din poliţişti şi jandarmi  echipaţi ca nişte extratereştri,  calcă în picioare femei şi bărbaţi, tineri şi bătrîni, care nu au arme, ci, cel mult, cîte o floare. Iar aceste gorile şi dresorii lor politici numesc asta „democraţie", şi „asigurarea ordinii publice“! Însă, de-a lungul  Istoriei, popoarele au avut, întotdeauna, dreptate - nu slugile potentaţilor, care acţionează ca  nişte kapo, sub hipnoză.

Din păcate, Hitler şi Stalin n-au murit, ci doar s-au reîncarnat. (Aplauze)
CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare

(Discursul a fost rostit în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, luni, 21 mai 2012, fiind transmis în direct, pe Internet, în toată lumea)

Ziarul TRICOLORUL, nr 2469 / 23.05.2012