"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 2 iunie 2012

Aseara pe canalul ROMANIA TV !

Emisiunea poate fi revazuta aici:


http://www.rtv.net/emisiune/romania-in-60-de-minute_654.html

PRM, peste tot GHEORGHE GHEŢU VA REVENI ÎN FRUNTEA PRIMĂRIEI DE LA AFUMAŢI






Gheorghe Gheţu a condus localitatea în mai multe legislaturi, iar oamenii i-au simţit absenţa, în ultimul timp, în fruntea obştei lor. A fost şi este un colaborator apropiat al lui Constantin Bebe Ivanovici, care a condus Consiliul Judeţean Ilfov cu dăruire şi abnegaţie, lăsînd urme adînci pe chipul localităţilor din preajma Capitalei. Gheorghe Gheţu a extins reţeaua de apă în Afumaţi, a introdus apa curentă şi a realizat grupuri sanitare civilizate în şcolile din comună, a modernizat Dispensarul uman, a reparat străzile şi a introdus iluminatul public în întreaga localitate. 

În martie a.c., în calitate de preşedinte al Filialei PRM din comuna Afumaţi, Gheorghe Gheţu l-a avut ca oaspete pe liderul partidului, domnul Corneliu Vadim Tudor, membru al Parlamentului European, căruia i-a prezentat noul sediu al formaţiunii din această localitate. Însuşi Constantin Bebe Ivanovici are cuvinte dintre cele mai frumoase la adresa lui Gheorghe Gheţu. „E un bun gospodar, este apropiat şi iubit de oameni. Absenţa lui de cîţiva ani din fruntea comunei s-a văzut. Este un om entuziast. Aş fi foarte fericit să colaborez din nou cu Gheorghe Gheţu, aşa cum am făcut-o atunci cînd eram preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi unde sper să fiu şi eu cîştigător la alegerile din 10 iunie. România are nevoie de PRM şi de oameni precum Gheorghe Gheţu”.


 Ziarul TRICOLORUL, nr 2478 / 02.06.2012

Mesaj trimis de liderul PRM doamnei Ana-Maria Pătru, preşedinta Autorităţii Electorale Permanente


S.M.S.  Dragă Ana-Maria Pătru, cea mai mare fraudă electorală este cenzura totală şi aberantă pe care au instaurat-o posturile TVR, Antena 3 şi Realitatea TV împotriva mea şi a PRM. Nu e normal ce se întîmplă. Te rog să aplici Legea!

VADIM TUDOR
1 iunie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 28 / 02.06.2012

PLÎNGERE PENALĂ PREVENTIVĂ CONTRA MAFIEI ELECTORALE






CĂTRE
BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE JUDEŢEANĂ NR.13  CLUJ

În atenţia doamnei preşedinte judecător MONICA TROFIN

După cum probabil aţi aflat, la precedentele alegeri locale, cele din anul 2008, în foarte multe secţii de votare din judeţul Cluj nu s-au respectat întocmai prevederile Legii nr.67/2004, respectiv cele de la art. 89, lit.e, f şi g, cu scopul de a fi falsificat rezultatul votului exprimat de către alegători şi apoi să fie consemnat eronat în procesul-verbal.

Hoţii trimişi de la partid, dar fără diplomă de specialitate, însă bine instruiţi, au avut  atunci şi au şi acum, la alegerile din 10 iunie a.c., misiunea ca după desigilarea urnei şi cu ocazia numărării voturilor găsite în urnă să aplice o ştampilă suplimentară (lipită de un deget sau la cureaua de la ceas) pe buletinele valabil exprimate pentru un anumit candidat sau partid politic. Astfel, se majorează artificial şi ilegal numărul buletinelor de vot anulate, furîndu-se din voturile valabil exprimate de alegători. 

În multe secţii de votare nu s-au respectat şi se intenţionează să nu fie respectate prevederile art. 89, lit. f din Legea nr.67/2004, republicată, în sensul că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare le-au permis şi le vor permite membrilor din biroul electoral să „împartă“ între ei şi pentru anumiţi candidaţi buletinele de vot, recurgând şi la permutări dintr-o grămadă în alta a buletinelor de vot. De asemenea, în multe secţii de votare nu s-au respectat şi se intenţionează să nu se respecte prevederile art. 89, lit. g din actul normativ mai sus arătat, respectiv preşedintele secţiei de votare nu a desemnat şi intenţionează să nu desemneze un membru al biroului electoral pentru a înregistra într-un tabel voturile exprimate, după respectarea întocmai a prevederilor art. 89, lit. f din Legea nr.67/2004.

Luînd în considerare modalităţile de fraudare practicate la alegerile locale precedente, cele pregătite pentru alegerile din 10 iunie a.c., precum şi prevederile art.77, alin.1 din Legea nr.67/2004, respectiv „Birourile electorale de circumscripţie veghează la corecta desfăşurare a campaniei electorale...”, vă adresez următoarea 

PLÎNGERE PREVENTIVĂ

solicitîndu-vă să-i avertizaţi pe toţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţul Cluj că vor avea parte de plîngeri penale din partea candidaţilor PRM pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în cazul în care încalcă prevederile art. 89 din Legea nr.67/2004.
Vă mulţumesc pentru colaborare, în vederea respectării prevederilor legale, cu scopul de a asigura alegeri libere şi corecte în judeţul Cluj.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Preşedintele Filialei PRM Cluj
Cluj-Napoca, 1 iunie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2478 / 02.06.2012

vineri, 1 iunie 2012

http://prm-central.ro


BIROUL ELECTORAL MUNICIPAL CLUJ-NAPOCA A APROBAT SOLICITAREA SECRETARULUI GENERAL AL P.R.M., GH. FUNAR, PRIVIND TRANSPARENŢA ALEGERILOR


Miercuri după-amiază, a avut loc şedinţa Biroului Electoral Municipal Cluj-Napoca, în care a fost analizată şi aprobată solicitarea preşedintelui Filialei PRM Cluj, Gh. Funar, secretarul general al partidului, de a se amplasa camere de luat vederi în toate secţile de votare din oraş. Împotrivă au votat reprezentanţii PDL şi ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania, condus de Laszlo Tökes. Biroul Electoral Municipal i-a cerut primarului interimar al Municipiului, Radu Moisin, să se conformeze acestei hotărîri.
Reproducem, în continuare, adresa semnată de dl. Gh. Funar către Biroul Electoral al Circumscripţiei nr. 1 Cluj-Napoca.

Către

BIROUL ELECTORAL AL CIRCUMSCRIPŢIEI Nr. 1 CLUJ-NAPOCA
   În atenţia domnului preşedinte judecător PETRU URS

Avînd în vedere faptul că, la toate alegerile precedente locale, parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare, s-a constatat o diversificare continuă a modalităţilor de fraudare în cadrul singurei industrii create în România post-decembristă, industria de furat la alegeri, iar în Programul de guvernare 2012 premierul Victor Ponta s-a angajat să organizeze şi să garanteze alegeri libere şi corecte, nefraudate, Partidul România Mare, Filiala Cluj, vă solicită ca la alegerile locale din 10 iunie a.c., în Municipiul Cluj-Napoca, să hotărâţi să fie asigurate camere de supraveghere funcţionale în toate secţiile de votare, pe toată durata zilei şi pe timpul numărării voturilor, inclusiv în etapa de întocmire şi semnare a proceselor verbale, pentru a se respecta întocmai prevederile art. 89 din Legea nr.67/2004.
Se ştie că, în baza Ordinului nr. 5.218/2011 al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, se organizează şi se desfăşoară examenul de bacalaureat 2012, începînd cu data de 11 iunie a.c., iar în sălile de examen sînt amplasate camere de supraveghere. Existînd această dotare tehnică în unităţile de învăţămînt din Municipiul Cluj-Napoca, este posibil şi necesar să adoptaţi o hotărâre a B.E.M. prin care să instituiţi obligaţia pentru autorităţile locale de a asigura, începînd cu ziua de 9 iunie a.c., camere de supraveghere în toate secţiile de votare din municipiul nostru. 

După încheierea alegerilor şi numărarea voturilor, probabil începînd cu ora 1,00 a zilei de 11 iunie a.c., camerele de supraveghere din secţiile de votare pot fi mutate, pînă la ora 8,00 din aceeaşi zi, în sălile stabilite pentru desfăşurarea Examenului de Bacalaureat. 

Aveţi ocazia să scrieţi o pagină de istorie în domeniul alegerilor din România, printr-o hotărîre a BEM care poate contribui decisiv la asigurarea unor alegeri corecte şi nefraudate, iar majoritatea alegătorilor vor fi ajutaţi să redobîndească convingerea că votul lor contează şi va fi înregistrat corect.
Prin hotărîrea dumneavoastră privind asigurarea camerelor video de supraveghere în toate secţiile de votare din Municipiul Cluj-Napoca, aveţi şansa să-l contraziceţi pe evreul gruzin I.V. Stalin, care susţinea că „nu contează cine votează, ci acela care numără voturile".

Adoptarea hotărîrii privind amplasarea camerelor de supraveghere în secţiile de votare va asigura, pe de o parte, corectitudinea participării la vot, a numărării voturilor şi a întocmirii proceselor verbale, iar pe de altă parte îi va motiva pe alegători să participe la vot şi le va da încredere că votul lor contează cu adevărat şi nu va fi fraudat.
Vă mulţumesc.

Dr. GHEORGHE FUNAR,
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

P.S. Vă solicit ca, în toate judeţele, preşedinţii de filială să adreseze solicitări similare către BEM din reşedinţa judeţului şi, separat, să organizeze Conferinţe de Presă pe această temă şi, totodată, să facă un apel către toţi candidaţii la funcţia de primar şi liderii partidelor politice, ca să susţină public iniţiativa PRM, iar în cazul în care se pronunţă împotriva instalării camerelor de supraveghere în secţiile de votare, să se solicite motivarea acestei decizii.
Cluj-Napoca,
30 mai 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2477 / 01.06.2012

Astazi ora 19.00 pe ROMANIA TV !


LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI


Azi (vineri), la orele 19, dl. Corneliu Vadim Tudor va participa la emisiunea realizată de Sorina Matei, la postul România TV.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2477 / 01.06.2012

DEMNITATEA DE A FI ROMÂN ŞI ALEGĂTOR


Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat, în 10 decembrie 1948, Declaraţia universală a drepturilor omului. Dreptul la demnitate este înscris pe primul loc, la art.1, care precizează: „Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele sînt înzestrate cu raţiune şi constiinţă şi trebuie să se comporte unele faţă de altele în spiritul fraternităţii”. Abia la art.3 se menţionează că „Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă, la libertate şi la securitatea persoanei sale”. În Constituţia României, din anul 1991 şi în cea revizuită în anul 2003, nu este înscris dreptul la demnitate. Nu întâmplător! Cetăţenii români nu au dreptul la demnitate prin Legea fundamentală a ţării! Românilor, urmaşi ai Poporului Primordial, ai Adevăratului Popor Ales de Bunul Dumnezeu, care trăieşte în Ţara Sfîntă, în Grădina Maicii Domnului, care a dat omenirii cea mai veche Istorie şi Civilizaţie, le este interzis dreptul la demnitate, primul dintre drepturile fundamentale ale omului.
Forţele oculte străine care, de la sfîrşitul anului 1989, au pus mîna pe România şi pe bogăţiile ei, care au transformat ţara noastră într-o colonie europeană, împreună cu alogenii (evrei) din conducerea ei şi cu nelipsitele „cozi de topor” autohtone le-au luat românilor dreptul la demnitate şi au pus la cale Holocaustul împotriva Poporului Român. Acest Holocaust, cel mai mare din Istoria omenirii, vizează trei obiective: exterminarea Poporului Român; România să nu mai existe ca ţară; realizarea proiectului „Israel în România”.
Alegerile locale şi parlamentare din anul 2012 constituie pentru asasinii politici şi asasinii economici o etapă decisivă în Holocaustul împotriva românilor. Stăpânii străini ai României, împreună cu alogenii aflaţi în conducerea P.D.L., U.S.L. (P.S.D., P.N.L. şi P.C.), U.N.P.R. şi U.D.M.R. acordă o importanţă deosebită pentru fraudarea alegerilor din acest an şi pentru împărţirea numai între ei a Puterii locale şi a locurilor în viitorul Parlament. În noua încercare de păcălire a electoratului, la comandă externă, s-a înfiinţat U.S.L., care a luat sub umbrela sa P.S.D., P.N.L. şi P.C. , iar P.D.L. a renunţat la culoarea portocalie, a trecut la culorile verde şi albastră, şi în multe judeţe s-a aliat cu nişte partiduleţe şi candidează la alegerile locale sub denumirea de Mişcarea pentru ... (Botoşani, Mureş etc.).U.D.M.R., sprijinită şi aliată pe faţă sau pe dos cu P.D.L., P.S.D., P.N.L., P.C. şi U.N.P.R. îi sfidează pe români cu bannere şi afişe electorale numai în limba ungară şi culorile de pe drapelul Ungariei. În plină campanie pentru alegerile locale, Ungaria, împreună cu numeroasele organizaţii etnice ale ungurilor din România şi cu complicitatea Regimului Băsescu-Boc-Ungureanu, a căutat să-i umilească pe români prin aducerea în ţara noastră a rămăşiţelor pământeşti ale unui criminal din al II –lea război mondial, care a omorât numeroşi români şi evrei. Conducătorii Ungariei şi ai U.D.M.R. susţin că acest criminal notoriu ştia să scrie şi, pe lângă ochitor, era şi scriitor. La slujba de Rusalii de la şumuleu Ciuc au fost aduşi zeci de mii de cetăţeni din Ungaria şi etnici unguri din Ardeal, cu drapele ale Ungariei şi steaguri ale Ungariei Mari. Turma de pelerini cu steaguri ungureşti urma să participe la funeraliile organizate de Ungaria în inima României pentru un cunoscut criminal antisemit şi antiromân. Deocamdată, a fost amînată reînhumarea criminalului ungur în Sfântul Pământ Românesc, moştenit de la geto-daci.  Pentru a lovi în demnitatea românilor, în ziua de 28 mai a.c., la Târgu Mureş, extremiştii şi şovinii unguri au aruncat cu sticle incendiare în Casa Memorială a lui Avram Iancu, Eroul Naţional al românilor. Din nou, au constatat românii că demnitatea lor nu este apărată de preşedintele României, de Parlament, de Guvern şi nici de partidele politice care s-au aflat, cu schimbul, la Putere, împreună cu U.D.M.R.. Acum, P.D.L. şi U.S.L le cerşesc sau le cumpără voturile românilor sărăciţi şi umiliţi. Cei care le-au interzis românilor dreptul la demnitate le cer cetăţenilor să-i voteze la 10 iunie a.c. pe candidaţii U.S.L., P.D.L., U.N.P.R. şi U.D.M.R. la alegerile locale. Liderii acestor partide şi adunături politice, de la nivel central şi local, au amnezie de primăvară. Ei şi-au pierdut parţial memoria şi uită să le spună alegătorilor că datorită lor, în ultimii 22 de ani, s-au desfăşurat următoarele etape ale Holocaustului împotriva Poporului Român: au fost desfiinţate peste 6 milioane de locuri de muncă; au fost distruse toate ramurile economiei naţionale; au fost jefuite bogăţiile naturale ale Poporului Român; cetăţenii români sunt otrăviţi cu aditivi alimentari cancerigeni; au fost alungaţi din ţara-mamă peste 5 milioane de români, pe toate continentele; a scăzut dramatic nivelul de trai al populaţiei; sunt peste 10 milioane de români săraci şi foarte săraci; au fost luate împrumuturi externe de peste 150 miliarde euro; a fost răstignit satul românesc; a fost prăbuşit învăţâmântul şi au fost închise 3.000 de şcoli, exclusiv româneşti; s-a primit ordin de la F.M.I. şi Banca Mondială pentru închiderea a 200 de spitale; continuă genocidul împotriva bolnavilor de cancer, diabet, precum şi a pensionarilor, care sunt „ajutaţi” să iasă din sistem; s-a pus la cale exproprierea românilor din România de către titularii licenţelor de exploatare minieră (iniţiativa legislativă aparţine P.S.D. şi P.D.L. şi a fost votată în Senatul României, fără nici un vot împotrivă, în 27 octombrie 2009); se vinde la străini pământul românesc. Cetăţenii români care participă la întâlniri electorale cu candidaţii U.S.L. şi P.D.L. au ocazia, teoretică, să-i întrebe de ce s-au înscris în competiţie pe listele celor care sunt responsabili de Holocaustul împotriva Poporului Român. Practic, nu au şansa alegătorii să participe la un dialog cu liderii de la nivelul central şi local ai P.D.L., P.S.D., P.N.L., P.C., U.N.P.R. şi U.D.M.R., care exersează monologul la adunările electorale, iar candidaţii lor au fost instruiţi să nu apară la dezbateri televizate cu reprezentanţii Partidului România Mare.
La Cluj-Napoca şi în judeţul Cluj candidează din partea P.D.L. pentru funcţia de primar Emil Boc, iar pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean finul său, Alin Păunel Tişe. Amândoi au amnezie de primăvară. Fostul primar şi prim-ministru Emil Boc şi-a pierdut parţial memoria şi a uitat complet, cel puţin, următoarele: protejatul său Sorin Apostu, ajuns primar al Municipiului Cluj-Napoca, a făcut vamă din Primărie şi este arestat; alt protejat al său, Radu Vasile Bica, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţen Cluj, a fost condamnat la închisoare pe timp de 5 ani pentru acte de corupţie; D.N.A. cercetează scamatoria pusă la cale de tripleta Boc-Paszkany-Apostu de reconversie a celei mai mari investiţii imobiliare din Ardeal, Cartierul Tineretului din Municipiul Cluj-Napoca, în curent electric, cu un prejudiciu de peste 65 milioane euro pentru Consiliul Local Cluj-Napoca; a tăiat salariile şi pensiile; a îndatorat Poporul Român cu peste 80 miliarde euro în numai 3 ani; a dat circa 20 de Ordonanţe de Urgenţă neconstituţionale; a închis 3.000 de şcoli şi 70 de spitale (dintre care 2 în judeţul Cluj, la Câmpia-Turzii şi Mociu) etc. Ca şi cînd nimic nu s-a întâmplat în mandatele sale de primar şi premier al României, preşedintele P.D.L. şi, totodată, candidatul Emil Boc la funcţia de primar al Municipiului Cluj-Napoca, s-a adresat în scris locuitorilor din Citadela Ardealului cu texte contrazise de faptele sale. Exemplificăm, din broşurile electorale ale candidatului Emil Boc, câteva „perle” care sunt edificatoare:
a).„Am redescoperit împreună mândria de a fi clujeni”, după arestarea primarului Sorin Apostu şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Vasile Bica, pentru acte de corupţie.
b). „Am făcut din copiii noştri prioritatea zero”, după ce peste 25% dintre copiii de români sunt analfabeţi, după ce au fost tăiate alocaţiile de stat şi ajutoarele sociale, după ce a închis 3.000 de şcoli, după ce peste 100.000 de fetiţe au fost injectate cu aşa-zisul vaccin împotriva cancerului de col uterin pentru a deveni sterile, după ce sute de mii de copii sunt subnutriţi în România.
c). „Un oraş cu autorităţi locale responsabile şi deschise”, după ce există exemple concrete şi ruşinoase de autorităţi locale iresponsabile şi închise la Gherla, în penitenciar.
d). „Întoteauna pentru clujeni!”, atunci când a tăiat salariile, sporurile la salariu şi pensiile, când a cunoscut şi acceptat corupţia de la Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, când a blocat angajările în sistemul bugetar, când absolvenţii de facultăţi primesc ajutor de şomaj în loc de locuri de muncă, şi cînd continuă otrăvirea populaţiei cu aditivi alimentari cancerigeni.
Fostul premier Emil Boc uită să se laude că a fost primul şef de Guvern demis de Parlament, în ultimii 22 de ani, iar în urma manifestaţiilor de protest din iarna acestui an a fost obligat să-şi dea demisia din fruntea Guvernului Boc V.
Pentru a preveni şi stopa fraudarea alegerilor locale, P.R.M., prin semnătura preşedintelui dr.Corneliu Vadim Tudor, a solicitat Biroului Electoral Central să adopte o hotărâre privind amplasarea unor camere video de supraveghere în secţiile de votare din toată ţara. La solicitarea Filialei Cluj a P.R.M., în ziua de 30 mai a.c., în premieră naţională, Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca a aprobat amplasarea camerelor video în secţiile de votare şi a cerut primarului interimar, Radu Moisin, ca, în maximum 4 zile, să fie amplasate aceste mijloace de supraveghere a corectitudinii alegerilor locale. Se ştie că Guvernul şi autorităţile locale au amplasat camere de luat vederi şi de supraveghere  în sălile în care se desfăşoară examenul de bacalaureat, precum şi în intersecţii, pentru urmărirea circulaţiei rutiere. În cazul în care Guvernele Boc, Ungureanu şi Ponta, precum şi Biroul Electoral Central ar fi fost preocupate, cu adevărat, să  asigure alegeri libere, corecte şi nefraudate ar fi trebuit să hotărască de mult timp dotarea şi amplasarea camerelor video de supraveghere în toate secţiile de votare din ţară. Nici acum nu este prea târziu!
La 10 iunie a.c., cu ocazia alegerilor locale, cetăţenii români au şansa să-şi exercite dreptul la demnitate! Alegătorii români au dreptul şi obligaţia patriotică de a fi demni, de a merge cu toţii la vot şi de a nu vota pe candidaţii P.D.L., U.S.L. şi U.N.P.R., formaţiuni vinovate de Holocaustul împotriva Poporului Român. Membrii şi simpatizanţii P.R.M., dar mai ales candidaţii Partidului România Mare la alegerile locale din 10 iunie a.c. au datoria de a-i deştepta pe cetăţeni, de a-i convinge să meargă la vot şi să nu mai voteze cu P.D.L., U.S.L. şi U.D.M.R. care, în Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, au lichidat milioane de locuri de muncă; au închis fabricile, uzinele, combinatele, institutele de cercetări, unităţile agricole, unităţile militare; au otrăvit populaţia cu aditivi alimentari cancerigeni; au alungat din România peste 5 milioane de români; au închis mii de şcoli şi sute de spitale; au jefuit bogăţiile naturale; au dat la firme străine ţiţeiul românesc cu 3 dolari/baril şi gazele naturale cu 5 dolari/1.000 m3; au înrobit Poporul Român pentru următorii 20-30 de ani. Ruşine!
Români, fiţi demni! Participaţi cu toţii la vot! Votaţi adevărata schimbare, Partidul România Mare!

Dr. GHEORGHE FUNAR
Secretarul general al P.R.M.
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

Ziarul TRICOLORUL, nr 2477 / 01.06.2012

joi, 31 mai 2012

PRM, peste tot





Nu mai puneţi beţe în roate
întreprinderilor mici şi mijlocii!

Problemele din Sectorul 6 al Capitalei îi preocupă, în general, pe toţi bucureştenii. Aceleaşi necazuri, aceeaşi nepăsare a autorităţilor faţă de omul de rînd, dări peste dări, tot mai multe şi mai insuportabile. Un adevărat calvar pentru bietul român.
Între 80 şi 90% dintre firmele mari au implicare politică, astfel încît contractele acestora cu Statul sînt umflate cu 30-50% faţă de valoarea reală de piaţă. Diferenţa provine, în realitate, din taxele şi impozitele pe care le suportă întreprizătorii mici şi mijlocii.
Dacă s-ar face un calcul pe aceste diferenţe plătite nejustificat, probabil ar rezulta sume de cîteva miliarde de euro. Aşadar, ca peste tot în România, şmecherii se descurcă de minune, iar cel ce încearcă să investească în servicii sau în producţie este, pur şi simplu, sufocat.
În realitate, întreprinzătorii mici şi mijlocii sînt cei care susţin economia naţională, prin urmare ar trebui să li se  acorde o mai mare importanţă şi diverse facilităţi. Dimpotrivă, ei sînt culcaţi la pămînt. Sute de mii dintre aceştia au intrat în faliment numai în ultimii ani.
Firmele mici sînt motorul şi coloana vertebrală a economiei unei ţări. Sînt cele mai sănătoase din punct de vedere financiar şi ancorate în economia de piaţă reală. Aşa au pornit şi japonezii după război, pentru ca, mai apoi, pe baza acestor mici întreprinderi, să dezvolte una dintre cele mai performante economii ale lumii.

Modalităţi de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii:

1) Licitaţii pentru contracte cu Statul (primăria) corecte, fără „dedicaţii", pentru a putea participa şi acestea proporţional cu puterea financiară de care dispun. Oricum, în final toate contractele ajung să fie executate de firmele mici, dar pe bani puţini, grosul fiind adjudecat de către „marile firme”; practic profitul ajunge în buzunare politice, în timp ce firmele mici se aleg doar cu munca şi impozitele împovărătoare.

2) Consiliere juridică şi economică gratuită la sediul PRM.

3) Selectarea problemelor firmelor mici, prezentarea şi susţinerea acestora în şedinţele de Consiliu.

GHEORGHE NECULAI,
Candidat PRM la Consiliul Local al Sectorului 6, Bucureşti

Ziarul TRICOLORUL, nr 2476 / 31.05.2012

S.M.S. AL TRIBUNULUI CĂTRE PRIMARUL BORFAŞ AL SECTORULUI 2


Domnule Onţanu, 

dacă ai crezut că te poţi purta cu Vadim Tudor la fel de abject cum te-ai purtat cu Adrian Păunescu, înseamnă că eşti nu numai ticălos, ci şi imbecil. Te compătimesc sincer.

VADIM TUDOR
30 mai 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2476 / 31.05.2012

Liderul P.R.M. a vizitat Piaţa Moghioroş şi Piaţa Bucur Obor din Capitală








Comunicat de Presă

Miercuri, 30 mai 2012, preşedintele PRM a vizitat două pieţe din Capitală, în cadrul campaniei electorale pentru apropiatele alegeri locale. După cum se ştie, domnul Corneliu Vadim Tudor se află în fruntea listei de candidaţi la Consiliul General al Capitalei. În Piaţa Moghioroş, Tribunul a fost primit cu deosebită căldură de cei aflaţi la tîrguieli sau veniţi special să-l vadă. Oamenii s-au plîns de necazurile lor, de viaţa scumpă pe care trebuie să o îndure, de faptul că nu mai au bani pentru medicamente şi hrană, în condiţiile în care autorităţile îi împovărează cu noi şi noi biruri. Liderul PRM le-a ascultat păsurile, asigurîndu-i că nu mai este mult pînă cînd forţele justiţiare ale ţării vor veni la Putere, singura condiţie pentru ca România să se îndrepte spre o cale normală de dezvoltare. Domnul Corneliu Vadim Tudor a vorbit, din piaţă, la telefon cu actualul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, căruia i-a relatat că mai multe femei se plîng de abuzurile grave ale hingherilor, care au prins şi au ucis cca. 20 de cîini.

Apoi, el le-a oferit celor prezenţi cărţile sale şi calendare pe anul 2012, cu autograf. Bucureştenii au dorit să se fotografieze cu liderul PRM, dorindu-i mult succes în tot ceea ce face, exprimîndu-şi încrederea că numai Tribunul şi echipa sa de justiţiari şi patrioţi pot face ordine în această ţară, eliminînd în totalitate corupţia şi mafia sufocantă.

În continuare, preşedintele PRM s-a deplasat la Piaţa Bucur Obor, unde a întîlnit o situaţie complet diferită, urmare a rapacităţii Mafiei, care a pus, pur şi simplu, stăpînire pe domeniul public. Caravana PRM a fost întîmpinată de o adevărată trupă de asalt de la aşa-zisa firmă de pază BGS, care a încercat să stopeze intrarea în piaţă. De menţionat că acest BGS are peste 4.500 de angajaţi, precum şi o divizie medicală (?!). În condiţiile în care europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor poate merge oriunde în lume cu legitimaţia sa de la Bruxelles, iată că s-au găsit nişte derbedei, care au încercat să-l oprească să viziteze un complex agro-alimentar, ceea ce vorbeşte de la sine despre marile derapaje care afectează democraţia şi statul de drept în România. Cu toate acestea, oamenii l-au primit cu bucurie pe preşedintele PRM, au ţinut să-l asigure de întreaga lor simpatie şi să-i ureze mult succes în alegerile viitoare, locale, parlamentare şi prezidenţiale. 

Menţionăm că, în urma unui proces fraudulos de privatizare, Piaţa Bucur Obor a ajuns în stăpînirea puşcăriaşului Puiu Popoviciu – care i-a dat aşa-zisului primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, o şpagă de 15.000.000 de dolari. Tentativa Mafiei de a împiedica un înalt demnitar european (care e şi candidat pentru funcţia de consilier general al Capitalei) de a vizita cea mai mare piaţă agro-alimentară din Capitala României s-a soldat cu eşec, dar reprezintă şi un exemplu de fraudă electorală incalificabilă.

În această vizită, domnul Corneliu Vadim Tudor a fost însoţit de colonel Dan Zamfirescu şi prof. Adrian Popescu, vicepreşedinţi ai PRM, de Ruxandra Lungu, Mariana Gavriloiu, Anca Chiţu, Adriana Rădulescu, Dorel Vulpoiu, Mihai Coandă, Gabriel Tiberian, Nicuşor Gigîrtu, Gheorghe Neculai, candidaţi la Consiliul General al Capitalei sau la Consiliile Locale de sector.

BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE
30 mai 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2476 / 31.05.2012

CINE SE TEME DE P.R.M.?


Alegerile locale, care se apropie, ne conduc la manifestări fără precedent într-o democraţie autentică, în care pluripartidismul ar trebui să fie piatră de temelie. Situaţie pe care partidele care se cred „mari”, în România, se pare că nu o agreează, pentru că unii îşi doresc să se rotească la Putere doar 2 formaţiuni politice, din 4 în 4 ani, pentru ca toţi politicienii să fure, garantat, la fiecare ciclu electoral, iar acoliţii lor să fie mulţumiţi. Deşi există legi foarte clare, referitoare la propaganda electorală, pentru oricine ştie să citească, se pare că unii au „orbul găinilor”. Le sfidează, le ignoră sau pur şi simplu le încalcă deliberat. De exemplu, panourile destinate afişajului electoral există, într-adevăr, conform Legii, la un colţ minuscul de stradă, pe un bulevard pe care nimeni nu le mai vede din goana autoturismului sau rătăcite în vreun cotlon în care circulaţia pietonilor este egală cu zero. Toate, situate  în funcţie de interesele primarilor aflaţi la Putere. În aceste condiţii, partidele care s-au succedat la guvernarea ţării în ultimii 22 de ani au găsit soluţia perfectă pentru propaganda electorală garantată. Au renunţat, parţial, la afişele minuscule şi ignorate de mulţi cetăţeni grăbiţi spre locul de muncă sau spre casă şi s-au reorientat.
Ca tot românul inventiv. Bannere, afişe supradimensionate agăţate de fiecare stîlp sau cearceafuri cît blocul de mari au luat locul panourilor destinate, oficial, afişajului electoral. Este inutil să-i mai întrebăm pe cetăţeni de unde consideră dumnealor că respectivii candidaţi îşi permit asemenea cheltuieli. Fiecare îşi va da explicaţia pe care şi-o merită. Dar, întrebarea noastră cea mare este: de ce afişele candidaţilor PRM sînt smulse la cîteva ore sau chiar minute din momentul în care au fost puse, fără să deranjăm pe alţi candidaţi, de pe panourile prevăzute de lege? Se pare că, totuşi, cineva se teme de PRM.  De ce vă este frică, domnilor? Candidaţii noştri sînt mai competenţi, mai pricepuţi în administrarea banului contribuabililor şi mai responsabili în gestionarea resurselor naturale din localităţi? Vă e teamă că, aleşi în consilii locale, municipale şi judeţene vom pune capăt fraudelor şi scurgerii banilor publici către clienţii voştri politici, abonaţi la afacerile dubioase cu primăriile? Pentru că, altfel, ce explicaţii aveţi? Sondajele mincinoase şi televiziunile aservite politic ne creează deservicii, manipulează opinia publică şi ne aduc prejudicii pentu care vor plăti, vă asigurăm. Pe de altă parte, veritabile echipe de „desant” electoral, de mercenari remuneraţi să încalce legea la adăpostul întunericului nu au altă misiune decît să rupă afişele  candidaţilor PRM de pe panourile legal amplasate. Ziua, în amiaza mare, de pe un panou situat exact în faţa sediului PRM din Sectorul 3, afişele candidaţilor îşi iau zborul, zilnic, cu „ajutorul” unor tinerei aflaţi pe patine cu rotile. Prinde orbul, scoate-i ochii! Alo, Poliţia? Oricum, o spunem ca să ne aflăm în treabă. Ştim că asemenea fapte se petrec, zi de zi, pe întreg teritoriul României. Aşa e lupta electorală. Dură, vor spune unii, cu aroganţă şi aplomb. Problema este cu totul alta. PRM nu a fost la guvernare. PRM nu este responsabil de dezastrul economic, social şi moral în care ne aflăm acum. Candidaţii noştri sînt profesionişti, oneşti, patrioţi, justiţiari. Campaniile noastre electorale sînt finanţate de noi, din veniturile familiilor noastre, care s-au dovedit dispuse la mari sacrificii pentru un ideal. Pentru o Românie prosperă, neîngenuncheată de o Nouă Ordine Mondială, care să terfelească ideea de Naţiune. Şi nici de cozile de topor care ne vînd ţara de 22 de ani. Noi nu facem campanie electorală din bani de furat, ca voi toţi! Aşa că, domnilor tăietori de bannere şi sfîşietori de afişe electorale ale PRM, aveţi grijă, căci nu ştiţi ce faceţi şi cu cine v-aţi pus! Nici voi, nici stăpînii voştri care vă plătesc din 4 în 4 ani ca să îngropaţi democraţia din România!
Rupeţi, în continuare, însemnele electorale ale PRM, şi aşa să vă ajute Dumnezeu!

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2476 / 31.05.2012

miercuri, 30 mai 2012

Aseara la PLASA DE STELE !

Florin Zamfirescu a fost socat de inteligenta Danielei Crudu.
 
Daniela Crudu a trecut de curand printr-un test de cultura generala extrem de dificil si a raspuns corect la fiecare intrebare. Totul s-a intamplat chiar sub ochii uimiti ai maestrului Florin Zamfirescu, indragitul actor descoperind ca asistenta tv este, de fapt, toba de carte. Se pare ca frumoasa asistenta ar avea un bagaj de cunostinte similar cu cel al lui Corneliu Vadim Tudor, care, asa cum se stie, uimeste prin memoria sa si nivelul de cultura. 
 
Emisiunea poate fi revazuta aici:
 
 

Fraudarea alegerilor trebuie împiedicată cu orice preţ!


Către
BIROUL ELECTORAL CENTRAL
În atenţia doamnei judecător FLORENTINA PREDA POPESCU 

Avînd în vedere faptul că, la toate alegerile precedente – locale, parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare – s-a constatat o diversificare continuă a modalităţilor de fraudare în cadrul singurei industrii create în România post-decembristă (industria jafului electoral), iar în Programul de guvernare 2012 premierul Victor Ponta s-a angajat să organizeze şi să garanteze alegeri libere şi corecte, nefraudate, Partidul România Mare vă solicită ca la alegerile locale din 10 iunie a.c. să luaţi măsuri să fie asigurate camere de supraveghere funcţionale în secţiile de votare, pe toată durata zilei şi în timpul numărării voturilor, inclusiv în etapa de întocmire şi semnare a proceselor verbale, pentru a se respecta întocmai prevederile art. 89 din Legea nr. 67/2004.
Este cunoscut faptul că, în baza Ordinului nr. 5.218/2011 al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, se organizează şi se desfăşoară examenul de bacalaureat 2012, începînd cu data de 11 iunie a.c, iar în sălile de examen sînt amplasate camere de supraveghere. Existînd această dotare tehnică în unităţile de învăţămînt, este posibil şi necesar să adoptaţi o hotărîre a B.E.C. prin care să instituiţi obligaţia pentru autorităţile locale de a asigura, începînd cu ziua de 9 iunie a.c, camere de supraveghere în toate secţiile de votare de pe teritoriul României.

După încheierea alegerilor şi numărarea voturilor, probabil de la ora 1,00 a zilei de 11 iunie a.c. (aşadar, după miezul nopţii), camerele de supraveghere din secţiile de vot pot fi mutate, pînă la ora 8,00 a aceleiaşi zile, în sălile stabilite pentru desfăşurarea examenului de bacalaureat.

Aveţi ocazia să scrieţi o pagină memorabilă în cronica alegerilor din România şi să intraţi în istorie printr-o hotărîre a BEC care poate contribui decisiv la asigurarea unor alegeri corecte şi democratice, iar majoritatea alegătorilor vor fi ajutaţi să aibă sentimentul că votul lor contează şi va contribui la modernizarea şi progresul României, la respectarea statutului ei de ţară membră a Uniunii Europene.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR
Preşedintele Partidului România Mare
Membru al Parlamentului European
Bucureşti, 30 mai 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2475 / 30.05.2012

marți, 29 mai 2012

Ultimele pagini / grupuri / organizatii PRM pe FACEBOOK !

In ultima perioada au aparut alte pagini, conturi si grupuri noi cu/despre PRM pe FACEBOOK :












Partidul România Mare Tărtășești => https://www.facebook.com/profile.php?id=100003920340960




ALTE INFORMATII gasiti pe alte postari de pe blog :




Asteptam si alte noutati, printr-un mesaj pe blog. Va multumim pentru colaborare !

CIRCULARĂ ELECTORALĂ


Aşa după cum se constată, o serie de posturi de Televiziune (TVR, Antena 3, Realitatea TV) exercită un boicot fără precedent împotriva Partidului România Mare, încălcînd, cu neruşinare, Legea electorală, refuzînd să-i invite şi pe candidaţii noştri şi să le difuzeze videoclipurile. În aceste condiţii, avem datoria să ne descurcăm cum putem.
În vederea popularizării soluţiilor noastre şi a mobilizării cetăţenilor pentru a participa, într-un număr cît mai mare, la alegerile locale din 10 iunie a.c, precum şi pentru a asigura respectarea prevederilor legale şi corectitudinea numărării voturilor, dispun următoarele:
1. Candidaţii PRM să valorifice, cu eficienţă, posturile locale de Radio şi de Televiziune, reamintind populaţiei că noi sîntem singurul partid care nu a fost la guvernare şi nu poate fi acuzat de dezastrul ţării. 

2. Toate filialele P.R.M. din municipii vor organiza, în perioada 5-8 iunie a.c., un tur al reşedinţei de judeţ, cu maşini pe care vor fi afişe cu candidaţii formaţiunii noastre, iar activiştii din fiecare maşină vor arbora drapele ale României şi steagul P.R.M.. Pentru această acţiune este necesar să se solicite, în scris, aprobarea Primăriei şi a Poliţiei, cu precizarea traseului care va fi parcurs de coloana auto a P.R.M.

3. Preşedinţii organizaţiilor P.R.M. vor repartiza, pe fiecare secţie de votare, candidaţii înscrişi la alegerile locale care, în ziua alegerilor, vor fi prezenţi în secţie şi vor veghea la corectitudinea exercitării dreptului de vot şi, mai ales, la numărarea voturilor. După întocmirea procesului-verbal, vor solicita o copie a acestuia, care va fi folosită pentru numărarea paralelă a voturilor obţinute de către candidaţii P.R.M.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Preşedintele Partidului România Mare,
 Membru al Parlamentului European
Bucureşti, 28 mai 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2474 / 29.05.2012

luni, 28 mai 2012

PRM, peste tot







Duminică, 27 mai a.c., Filiala Sectorului 3 a Partidului România Mare din Municipiul Bucureşti a organizat o caravană electorală formată din 6 autoturisme echipate cu afişe, pliante şi alte materiale electorale, pentru a transmite locuitorilor Sectorului 3 mesajul şi programul PRM pentru alegerile locale din 10 iunie. Însoţită de muzică naţională, care impresionează pînă la lacrimi pe orice român de bună-credinţă, candidaţii PRM pentru Primăria Sectorului 3, pentru Consiliul Local, dar şi pentru Consiliul General al Capitalei au fost întîmpinaţi de cetăţeni cu mult entuziasm şi chiar li s-a sugerat să deruleze o campanie  electorală mai agresivă, care să pună cu botul pe labe Mafia Transpartinică, de care poporul nostru pare că nu mai are scăpare.
Doamna Ruxandra-Georgeta Lungu, candidată la Primăria Sectorului 3, la Consiliul Local şi la Consiliul General al Capitalei, a fost însoţită în această acţiune de domnul Constantin Ceauşi, preşedintele Filialei Sectorului 3 al PRM, candidat la Consiliul Local şi la Consiliul General, de domnul Ion Olteanu, candidat la Consiliul Local de sector, de doamna Maria Ilie, preşedinta Organizaţiei de Femei, de Carmen Buiac, preşedinta Oganizaţiei de Tineret, şi de mulţi fruntaşi ai filialei de sector: Elena Dobre, Camelia Giorcotă, Ionel Dumitru,  Viorica Bour, Cristina Ţone, Ştefan Chifelea şi mulţi alţii. Alegătorii şi-au exprimat nemulţumirile legate de modul în care este guvernată România, pe plan local, dar şi pe plan naţional. Ruxandra-Georgeta Lungu şi consilierii săi au explicat că priorităţile PRM pentru Sectorul 3 şi pentru Bucureşti sînt legate de construirea de locuinţe pentru toţi cei aflaţi în nevoie, rezolvarea problemelor legate de canalizare şi anveloparea blocurilor, reducerea costului facturilor la întreţinere, electricitate şi salubrizare, reabilitarea centralelor termice, eliminarea intermediarilor din pieţe, asigurarea unor locuri decente de desfacere a produselor agricole pentru cei care, efectiv, trudesc pentru ele. Candidaţii pentru alegerile locale din Sectorul 3 au în vedere şi crearea unor condiţii şi facilităţi speciale pentru IMM-uri, afaceri de familie, care să poată genera noi locuri de muncă. O altă prioritate este siguranţa cetăţenilor, în care Poliţia Locală are un rol foarte important, mai ales că, în ultimii ani aceasta a fost redusă numeric, iar salariile angajaţilor au fost amputate drastic.
Un singur incident a marcat această acţiune de succes. O doamnă între două vîrste, cum se spune, i-a întrebat pe membrii echipei noastrae unde este „plicul”, (cu mită electorală, evident). Doamna Ruxandra-Georgeta Lungu i-a urat, politicos, sănătate şi să beneficieze de conţinutul „plicului” încă 4 ani de acum încolo. Întrucît afişele şi banner-ele noastre sînt distruse, constant, seară de seară, conducerera Filialei PRM din Sectorul 3 a hotărît ca activitatea caravanei PRM să se deruleze non-stop, pînă în ziua în care se va încheia, oficial, campania electorală.

BIROUL DE PRESĂ AL FILIALEI SECTORULUI 3 A PARTIDULUI ROMANIA MARE

Ziarul TRICOLORUL, nr 2473 / 28.05.2012

duminică, 27 mai 2012

Vineri seara pe ROMANIA TV !

Emisiunea poate fi revazuta aici:


http://www.rtv.net/emisiune/stirile-serii_655.html - "derulati" la ora 21:08

Săptămana pe scurt - 2012-05-24


* LA DESCHIDEREA EDIŢIEI. Încă o hoţie ungurească, marca Zoltan Arpad Paszkany: CFR Cluj a cîştigat, din nou, Campionatul de Fotbal al României. O echipă bătută cu 5-0, la ea acasă, de Rapid, nu mai are dreptul moral să emită pretenţii la titlu. Şi totuşi, portughezii maghiarizaţi de banii agentului AVO (principalul Serviciu Secret din Ungaria) au emis. Iar bozgorul cu cap de drac, lustruit cu palux, a cumpărat tot, inclusiv meciuri şi arbitri străini. Ce va urma? Păi, CFR-ul ăsta o să joace în Europa şi va lua, din nou, cafteală de la toţi păduchioşii. Păcat de Universitatea Cluj, care, în meciul decisiv, a condus cu 2-0, ceea ce, probabil, l-a făcut pe Florin Piersic să cînte, ca în tinereţe, pe stadion: „Haide U! Haide U! Bagă golul, bagă golul cum ştii tu!“. Dar a băgat şi CFR-ul, cum ştie el, nu 2, ci 3 goluri – ultimul fiind în urma unei trînteli şmechereşti a grecului Kapetanos (hai, să facă tetanos!), moment în care porcul de croat a acordat lovitură de la 11 metri. Jaf pe faţă! Atunci, ne-am gîndit la Ion Crăciunescu, care avea, şi el, dreptatea lui, cînd zicea că n-o să facem nici o scofală aducînd arbitri străini. Uite că am adus, dar fură, şi ăştia, ca la balamuc. Nu mai avem fotbal. Nu mai avem, de fapt, nimic – fiindcă TOTUL, absolut totul se fură în ţara asta. * După cîteva zile, aveam să vedem finala Champions League, desfăşurată, la München, între gazdele de la Bayern şi cei de la Chelsea. E clar că se joacă ALTCEVA în Europa. După prelungiri şi lovituri de la 11 metri au învins londonezii. Ne gîndim că la Chelsea a jucat, cîndva, şi Adrian Mutu. Care Mutu, aidoma mai tuturor fotbaliştilor români peste hotare, n-a fost serios, fiind îndepărtat rapid. Fotbalistul român e golan – ne vine să spunem, gîndindu-ne la atîtea exemple, dar n-o spunem, fiindcă generalizările nu sînt bune. Însă, dacă vrem să găsim explicaţii ale falimentului fotbalului românesc, acestea sînt două, mari şi late: 1) Neseriozitatea fotbaliştilor; 2) Mafia din FRF, din patronatul cluburilor şi din impresariat (aşa-zişii procuratori). Fotbalistul român e genial la tinereţe, talentat la maturitate şi ratat la final de carieră. Dar, la toate aceste 3 vîrste, e vedetă, nimeni nu-i ajunge la nas nici cu prăjina. Iată numai cîteva dintre cauzele eşecurilor, repetate, în meciurile de calificare la Campionatul Mondial şi, respectiv, la Campionatul European. Din 2000 (adică de 12 ani!) ne tot uităm la alţii, la televizor, fiindcă am ratat toate calificările. Şi ne mai mirăm că am căzut în grupa a IV-a valorică, deşi, în 1994, Naţionala se situa pe locul 8 în lume! Din rău în mai rău. Aşa cum se petrece, de altfel, în toate domeniile, nu numai în sport. * În „Click“ de sîmbătă dimineaţa se scrie despre antrenorul bavarezilor: „Heynckes poate intra în istorie“. Şi a intrat. Dar nu cu o performanţă, ci cu o contraperformanţă: să joci la tine acasă, să domini copios, să ai un raport de cornere de 20-1, să primeşti şi un penalty cadou, în fine, să ai un lot cu mai multe nume sonore, din atîtea ţări – şi totuşi, să pierzi Cupa Europei! Noi credem că Balonul de Aur i se cuvine, în acest an, fotbalistului ivorian Drogba, care a avut contribuţia decisivă la baterea Barcelonei şi a nemţilor de la Bayern. * Un nou şi frumos succes pentru micuţul balerin român David Fiastru, în vîrstă de 9 ani şi 4 luni: la recentul Campionat Mondial de Dans Artistic, desfăşurat în Croaţia, la care au participat 1.860 de concurenţi din 28 de ţări ale lumii, el a cîştigat Premiul de Excelenţă, clasîndu-se pe locul III. Acest copil-minune e fiul frumoasei balerine Rodica Fiastru, fiind pregătit de prof. Constantin Marinescu. De remarcat că în finală au intrat nu mai puţin de 9 tineri artişti români. Felicitări! * Mascaţii din Buzău au descins într-un „cuibuşor de nebunii“, patronat de 3 „codoşi“, care racolau clienţi din baruri şi de pe Internet, pentru două prostituate. La percheziţie, a fost găsită şi o hîrtie cu... instrucţiuni (?!) pentru fiecare dintre sărmanele curve: „ACASĂ. Te trezeşti. Te speli pe faţă. Te speli pe dinţi. Bem o cafea. Facem curat. Se fumează în casă doar atunci cînd îţi este permis. Obligatoriu, în fiecare seară, înainte de somn, te speli. Nu mai ţipi. Nu mai minţi. Vorbeşti frumos cu oricine. ÎNAINTE DE MUNCĂ. Te speli (obligatoriu). Te îmbraci frumos. Te speli pe dinţi. Te dai cu cremă. Te machiezi în funcţie de cum te-ai îmbrăcat. Te încalţi cînd pleci. Te parfumezi. Mergi dreaptă. Dacă aceste reguli nu se respectă, 10 minute în frig, afară, sau cîte o palmă, un pumn“. Deşi cei 3 „stăpîni de sclave“ au fost arestaţi pentru 29 de zile, noi credem că nu vor păţi mare lucru, fiindcă şi Poliţia, şi DIICOT, au nevoie de ciripitori – aşa se explică de ce se află, încă, în libertate şi derbedeul Cezar Marin, traficant de minori pe piaţa prostituţiei din Italia. Vor ieşi, ele, toate adevărurile la iveală, cînd o să cadă godzila aia de Kövesi, dar şi Daniel Morar şi Codruţ Olaru. * În ziarul „Naţional“, Răzvan Ioan Boanchiş mătură podelele cu tălîmbul Mircea Diaconu, care, din fost UTC-ist fruntaş şi interpret de roluri pozitive, măi, tovarăşi, în filmele de propagandă ale anilor ’70-’80, s-a făcut monarhist şi „golan“ în 1990, apoi... liberal (?!). El e un cretin congenital, „de o incultură enciclopedică“ (vorba lui S.J. Lec). Dar ce-i de curul lui, ce ifose îşi dă, cum se screme să pună ordine în orice discuţie! Nu-l ajută faţa, din păcate, care e de babă surdă, căzută cu capul în cazanul cu săpun de rufe şi clăbuci. Dar, iată un fragment din pamfletul respectiv, avînd titlul „Propagandistul Mircea Diaconu şi Brâncuşi“: „Brâncuşi s-a născut în România, şi-a construit numele la Paris şi l-a făcut mare America. Pe un american tîmpit, care a spus că se plictiseşte, Brâncuşi l-a întrebat: «Cum e posibil să te plictiseşti, cînd Pămîntul e o stea care se învîrteşte prin Univers cu tine cu tot?». Noul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, se plictiseşte şi el, aşa că s-a gîndit să se folosească de posteritatea lui Brâncuşi, anunţînd că intenţionează să-i repatrieze osemintele. Mda! Avem un ministru al Culturii de meserie actor, care vrea să colecţioneze oase în scop propagandistic. Brâncuşi a renunţat la cetăţenia română, a lăsat Statului Francez, prin testament, lucrările din atelierul său, dar staţi liniştiţi, că-l reabilitează un actor transformat în activist USL. (...) Mircea Diaconu nu e chiar la nivelul acestor ziarici. El se apropie de cel al profesorilor de română inerţi, care trafichează numele lui Eminescu. Diaconu, e rentabil Brâncuşi, dacă îl converteşti în voturi? Lasă-l la Paris, că face mai mari servicii României, rămînînd în Montparnasse, decît tine în funcţia de ministru USL, care a trecut, în ’90, prin Piaţa Universităţii!“. * Transmitem condoleanţe cunoscutului chirurg Vlad Ciurea, care trece acum prin momente incredibil de grele: nepoţica lui, Anastasia, în vîrstă de numai 1 an, a regurgitat cîteva înghiţituri de ceai, s-a înecat (probabil i s-a blocat traheea) şi a murit. Bona care o îngrijea n-a ştiut ce să facă (normal, nu e medic) şi a băgat copilul în cadă, făcîndu-i duş. Inutil. Micuţa era bolnavă de astm bronşic, iar tatăl ei (fiul doctorului Ciurea) şi soţia s-au gîndit că ar fi mai bine pentru ea să stea la Braşov, să respire aer curat. Poate că acesta a fost destinul acelui copil neprihănit. Nici măcar nu poţi să spui, după datină, „Dumnezeu să-i ierte păcatele“ – întrucît ce păcate poate avea un îngeraş? Cu siguranţă, sufletul ei se va duce în Rai. Dar cum rămîne cu părinţii şi bunicii? Ce-o fi în inima lor? Astea sînt necazurile adevărate în existenţa oamenilor, nu micile încercări ale vieţii, atît de fireşti, pe care oamenii au datoria morală să le înfrunte şi să nu se lase biruiţi. * Nikos Mihaloliakos, şeful partidului grec de extremă dreaptă Chryssi Avghi, a zis la un post de televiziune: „Auschwitz, ce Auschwitz? Nu am fost acolo. Ce s-a întîmplat acolo? Aţi fost acolo? Nu au existat nici cuptoare, nici camere de gazare, este o minciună. Am citit multe cărţi, care pun la îndoială numărul de 6 milioane de evrei exterminaţi“. Acest partid a intrat în Parlamentul (monocameral) al Greciei, cu aproape 7%, avînd 21 de deputaţi. În comparaţie, în mai 2004, liderul PRM a mers în pelerinaj la Auschwitz, împreună cu soţia şi fiicele sale, precum şi cu 100 de membri ai formaţiunii pe care o conduce, mai ales tineri, a văzut cuptoarele şi obiectele rămase de la victime, a recunoscut, public, existenţa Holocaustului (dar nu şi pe cel inventat în România, ţară care şi-a salvat şi şi-a ocrotit evreii!) – şi, cu toate acestea, e acuzat de nişte handicapaţi, de teapa lui Radu Ioanid şi Marco Maximilian Katz, că e... antisemit (?!) şi negaţionist (?!). Ăştia inventează fascişti peste tot, după care îi vînează şi cer bani de la Joint. Hai să vedem cum se descurcă ei cu grecii, care sînt mai sangvinari ca ei. * Unguroaica futuristă Andreea a renunţat la numele de fată, Vass, şi semnează, acum, cu numele de caracatiţă, Paul. N-a avut parte de funcţia de ministru, fiindcă n-a agreat-o Elena Udrea, dar i-a rămas calitatea de „ziaristă“ şi „editorialistă“ la „Curierul Naţional“. Din păcate, iabraşa muiere nu ştie limba română şi face nişte fraze contorsioniste care o plasează în categoria tovarăşei Plăcintă: „Conform noilor previziuni, România va avea a 6-a cea mai mare (?!) creştere economică din UE în acest an (...) incertitudinea care planează în jurul revigorării economice la nivel european devine din ce în ce mai sigură (?!)“. Aha, bine că există, totuşi, ceva sigur: nesiguranţa – fiindcă asta înseamnă incertitudinea. Ascultă acilea, la noi , Andreea, mai lasă-te de SEX şi pune mîna pe DEX. * Revenim la „Naţional“, unde găsim o rubrică de „revistă a presei“ f. f. amuzantă. Un text se referă la aşa-zisele vedete care apar la unele posturi de televiziune: „Le-au căzut sînii, şi-au pierdut cîinele, le-au părăsit amanţii sau le traduc soţii, fătucele cu mintea de mucava dau fuga la televiziune să-şi verse năduful. Întîi la una dintre Antene, apoi la Kanal D, apoi la altă Antenă, după care se reia circuitul, dar la alte emisiuni. Aşa a ajuns şi Sylvia, un fel de cîntăreaţă care şi-a înşelat temeinic soţul, după care a dat-o în plîns cînd a fost să fie cu divorţul şi după. Ce poate fi mai impresionant decît o blondă de maximum 1,5 m cu tot cu tocuri, care îşi cumpără haine din Obor şi plînge mai bine decît cîntă? Ia uite cum deapănă ea către Simona Gherghe, că tocmai dorea să facă un copil cu Andrei, soţul înşelat. Păi, la aşa o ştire, nu există decît o logică: s-a cuplat cu un gigolo tocmai ca să înveţe cum se fac copiii. Din dragoste, evident, căci iubirea cere sacrificii“. Alt text ia în bătaia puştii ziarul „ring“, al fraţilor negoiţă (ca să le respectăm ortografia): „De la faptul că Monica Gabor pretinde că se numeşte Lhamo, în SUA, deşi nu a produs dovezi în acest sens, «ringul» a scos-o că ar fi rudă cu Dalai Lama, liderul spiritual budist, al cărui nume real este Lhamo Dondrub. Şi de aici gata legătura, preluată repede de presa fără rost. Adevărul este altul. O străbună de-a Monicăi a fost căsătorită cu Podişul Tibet, de care a divorţat din cauza condiţiilor climaterice şi a mîncărurilor vegetariene. Năştea de 11 ori pe zi cîte 8 copii, cu care a populat lumea. A murit la 143 de ani pentru că începuse să mănînce şi carne. Fetele ei s-au căsătorit cu alte podişuri, Gobi, Pamir, al Guyanelor, Labrador. Iar podişurile sînt ca fraţii, un unchi de-al Monicăi fiind chiar Podişul Moldovei. De aici şi legătura de rudenie dintre Dalai Lama şi nepoata lui, Monica Gabor. Sau asta e mătuşa lui? Oricum, vă lămureşte «ring»“. * Pentru a se băga, şi el, în seamă, Cimpanzeul Mongoloid le-a premiat pe gimnastele românce, campioane ale Europei, cu ce credeţi? Cu cîteva „brăţări“ făcute de nişte copii de ţigani (?!). Ce-i asta, mă, eşti nebun? Altceva n-ai găsit? Sau te grăbeai, ca să nu ţi-o ia Băsescu înainte? Microcefalul se dă mare sportiv, co-pilot, co-baschetbalist, co-preşedinte USL, co-calar, co-procultur etc. El mereu e co pe undeva. * Ziarul „Bursa“ publică un articol, cu titlul „Campanie sufocată de promisiuni fără acoperire“. Sînt reproduse afişele următorilor candidaţi: Cristian Popescu Piedone, Sorin Oprescu, Silviu Prigoană şi Andrei Chiliman (ultimii doi fiind HINGHERI). La minciuna neruşinată a fostului şi viitorului gunoier, „Transport public gratuit“, noi răspundem cu propria lui deviză: „Plici de-aici!“. Şi mai merge una: „Proteză peste freză!“ * Am primit „Jurnal de Argeş“, nr. din 16-22 mai 2012. Încă de pe pagina 1 sînt anunţate două interviuri: unul cu preşedintele PRM şi altul cu sora Patriarhului Daniel. Ambele sînt luate de cineva care semnează Ioana Ştefan. Din păcate pentru ea, această fată începe cu o mare minciună: „Surprinzător pentru mine, săptămîna trecută m-a sunat europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor (?!). Nu îl mai văzusem de aproape patru ani (...) Acum, Vadim a citit în ziarul nostru despre botezul nepoatei Patriarhului şi a ţinut (?!) să-l apere pe Preafericitul Daniel şi s-o ocărească pe Minodora Ilie, preşedinta Fundaţiei Omenia şi principala organizatoare a evenimentului mondeno-religios de la Godeni, la care naşi au fost prinţul Paul şi prinţesa Lia. Am profitat de telefonul (?!) senatorului Vadim şi am realizat un interviu pe acest subiect din ce în ce mai fierbinte şi care pare a scoate la iveală o întreagă încrengătură de interese“. Cum poate să mintă cineva în halul ăsta? A sunat-o Tribunul pe o obscură zmîngălitoare de hîrtie din fundul provinciei, cînd el nu are timp să răspundă solicitărilor care îi vin, mai ales la birourile sale din Bruxelles şi Strasbourg, din partea atîtor posturi de televiziune, agenţii de presă şi publicaţii din toată lumea? Eşti bolnavă, fetiţo? Sau escroacă? Acum înţelegem de ce a apelat hoaţa Minodora Ilie la această aşa-zisă Ioana Ştefan – care se prezintă la telefon cu un alt nume, Anca (?!). În realitate, ea s-a tot ţinut de capul liderului PRM pentru a-i smulge un interviu, după care l-a rugat s-o convingă şi pe sora Patriarhului să-i răspundă la întrebări. Unde-i şmecheria? Mincinoasa asta de la „Jurnal de Argeş“ întîi provoacă un scandal, pe urmă îl umflă, cu pompa, artificial – apoi aleargă după reacţiile părţilor jignite, ca să-şi dea importanţă şi să arate puţinilor ei cititori ce grozavă e ea. Ea fiind, de fapt, zero barat. Nu mai vorbim despre numeroasele greşeli pe care le-a comis ea în reproducerea celor afirmate, telefonic, de Vadim Tudor. De pildă, un scriitor ca el nu face cacofonii, dar în „interviu“ apare una jenantă, care îi aparţine, în exclusivitate, autoarei: „E ca şi cum dumitale, doamnă ziaristă, ţi s-ar pune acum în cîrcă că (?!) eşti fiica lui Rîmaru“. În alt loc apare fraza: „De ce tîrăşte Minodora instituţia Bisericii Ortodoxe în mocirlă, în rumorile ei maladive?“. E ilogic, nu-i aşa? Vadim nu a zis „rumorile“ (cuvînt inexistent, „rumoare“ fiind defectiv de plural), ci „umorile“. Le atragem atenţia domnilor care conduc „Jurnalul de Argeş“ (Gabriel Grigore, redactor-şef, şi Cristian Vasile, manager), că această Ioana Ştefan (care se prezintă, la telefon, repetăm, cu un alt nume) minte cu neruşinare, se dă mare şi îi bagă în rahat. Auzi la ea, tanti-nimeni: i-a dat telefon Vadim! Ce mitomană! * Am primit cîteva numere ale revistei ilustrate „Şansa ta“, fondată şi condusă de conf. univ. dr. Ana Călin Almăşanu, din Galaţi. Felicitări – e o publicaţie excelentă. * Ziarul „Vocea Brăilei“ publică o declaraţie a preşedintelui PRM, făcută la Conferinţa de Presă din oraşul de pe Dunăre: „Să-i transmiteţi lui Bunea Stancu că, de azi, cariera lui politică s-a terminat!“. Cine-i acest individ? Cică ar fi preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, din partea PSD. Ce-a făcut el? A refuzat să închirieze Filialei Judeţene a PRM Brăila sala Teatrului „Maria Filotti“! Ce-i drept, nu de capul lui, ci împreună cu un alt vătaf local, tot PSD, Aurel Simionescu, primarul Brăilei. În acelaşi ziar, Conu’ Aurică minte fără să clipească: „Teatrul «Maria Filotti» este destinat strict activităţilor culturale“. Hai, să mori, tu, Simionescule? Dar lansarea cărţii „Cele mai frumoase aforisme“, urmată de acordarea autografelor, ce a fost? Nu o activitate culturală? Sau poate că în mintea ta prezentarea unui volum literar e altceva, eventual un simultan de barbut, sau o şedinţă de fizioterapie, mai ştii? E clar că cei doi ciocoi nenorociţi – umflatul Bunea Stancu şi sfrijitul Simonescu –, care au dat sala acelui teatru şi altora (mai ales USL-ului!), au folosit „arma prostului“, răzbunarea, întrucît PRM s-a unit cu alte forţe pentru a-l schimba din funcţie pe B.S. (adică besafonul Bunea Stancu). Acest primitiv de B.S. are o avere colosală, făcută din furt şi spagă – după cum vom dovedi. * În sfîrşit, un text bun în „Evenimentul zilei“: „Lălăiala de dinainte de ştiri“, de Ruxandra Grecu. Merită să-l reproducem integral: „Nu sînt fană a emisiunilor care-ţi oferă Acces Direct la o Happy Hour care merge Drept la ţintă de obicei, înainte de ştiri, dar parcă odinioară erau ceva mai suportabile, aveau o oarecare structură şi porţii mai mici de scandal, mai uşor de digerat. Acum, subiectele pe care le abordează sînt mestecate de o emisiune şi apoi pasate la altele, pînă cînd nu mai rămîne nimic din ele (asta dacă exista vreo fundaţie a unui subiect de la început). Faţă de rubricile scurte şi «la obiect» de dinainte, acum avem filozofări la nesfîrşit de la un membru al Clanului Pastramă care ar fi împărţit o celulă cu tatăl Oanei Zăvoranu. Iată legătura (a destinului sau a providenţei?) dintre prima şi a doua soţie a lui Pepe care ne scăpa pînă acum! Însă acest Pastramă, după ce a acuzat-o pe mama Oanei că şi-a «turnat» soţul la Securitate, l-a ameninţat telefonic, în direct, pe Costin Mărculescu, actor, după spusele Simonei Gherghe. Situaţia a degenerat într-o confruntare testosteronică, cu urlete care creşteau în amplitudine şi care au tras de timp exact cît era nevoie pentru un ultim «subiect» la sfîrşit, de 5 minute, promis în fiecare pauză publicitară: «Simona Gherghe devine prima mentalistă din România». A făcut şi ea un truc, sub îndrumarea lui Leonard Iosefini, care a venit pentru a-şi promova cartea de trucuri «magice» şi un DVD. Dacă Simona e acum mentalistă, nu poate face să dispară audienţa concurenţei?“. * Absolut sinistre „poveştile“ pe care le spune, ore în şir, Dan Diaconescu la OTV! Băiatul nu numai că e slab de creier şi profund incult, dar e şi nebun de legat: în mintea lui, bună doar la şpagă şi şantaj, el chiar crede că interesează pe cineva ce i-a zis mă-sa, atunci cînd el i-a telefonat: „Mamă, sînt eu, Dan Diaconescu“. Păi aşa vorbeşte un om cu mama lui, mă, prostule? Culmea mizeriei a atins-o puradelul din Caracal sîmbătă seara, cînd pe TVR se transmitea finala Champions League, iar la OTV el freca ţiparul şi se sforţa să le seducă pe cele cîteva găini zăpăcite care îl priveau. Ne e şi milă. * Penibilul ziar gratuit „Centrul Vechi“ dă un aşa-zis sondaj CCSB (adică Dan Voiculescu), care a stabilit că la alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 3, Robert Negoiţă are 48%. Evident că e o minciună specifică ţiganului securist care s-a înfipt, ca o căpuşă ucigaşă, în blana Mioriţei. * Apropo de acest Dan Voiculescu: el a făcut Antena 3, el a omorît-o! Nu mai e nimic de văzut la postul ăsta, vizibil manipulator şi incorect, peste care tronează un individ fără Dumnezeu, copie palidă a lui Dan Diaconescu: Mihai Gâdea. Aşa după cum se vede, numai ţigani, peste tot. * Apropo de ,,Evenimentul zilei” – aici a apărut un text cu titlul ,,Luchian Mihalea, un mare muzician, asasinat oribil”. Desigur, ne pare rău de moartea lui Ioan Luchian Mihalea, dar dacă acesta a fost ,,un mare muzician”, Mozart, Beethoven, Verdi şi Ceaikovski ce-au mai fost? Ne putem juca, aşa, în delir, cu vorbele? N-aveţi proprietatea cuvintelor? * Ziarul ,,Cancan” dă un titlu imens, pe pagina 1: ,,Doi români au fost în spatele bătăliei pentru preşedinţia Franţei”. Aceştia ar fi Pierre Moscovici şi Jean-François Copé, nepotul lui Marcu Hirş Copelovici şi strănepotul unui rabin din Tunisia. Aşadar, nu e vorba de doi români, ci de doi evrei. * Mihai Stoica (zis Meme) a dat pe gură o cugetare abisală, apropo de suspiciunile de blat între Borcea – Dinamo şi Becali – Steaua: ,,Nici dacii cu romanii nu au făcut blat”. Deştept băiat! El ştie cel mai bine, fiindcă era acolo cînd Traian l-a faultat pe Decebal în careu şi arbitrul Attila a acordat 11 metri pentru unguri, care, fiind atunci în fundul Asiei, s-au întors cu spatele, aşa că Vlad Ţepeş i-a tras în raşpila aia cu care se juca el. Dar, staţi să vedeţi, Meme dă o raită şi prin istoria Imperiului Otoman: ,,Nici dacii cu romanii nu au avut înţelegeri şi, de atunci, cu mici excepţii, cînd ne înţelegeam cu turcii, cu rivalii nu există aşa ceva!”. Formidabil e puştiul ăsta! Uite, de aia s-a repezit el, pe scări în jos, şi i-a tras un pumn unui spectator, care îi propusese un blat, dar el nu şi nu, trosc-pleosc, să se înveţe minte! Totuşi, dragă Stoica, ai fi putut să-l întrebi pe Stoichiţă: înţelegeri între daci şi romani au mai fost în Istorie, s-au mai dus, la Roma, şi nişte soli de la Dunăre etc. Cît despre înţelegerile cu ,,rivalii” turci (la ce-om fi fost noi rivali cu ei?) era mai bine dacă te consultai cu H.R. Patapievici, care te-ar fi lămurit cum ne-au luat ăştia, la gard, la urinat. Dar, una peste alta, eşti (Petre) Tobă de carte. Atunci cînd vei fi liber de contract, te sfătuim să te faci şef de catedră şi să conduci comisii de doctorat, fiindcă eşti mai bine pregătit decît Gabriel Oprea. * Titlul săptămînii a văzut lumina tiparului pe pagina 1 a ziarului ,,Naţional”: ,,Teodor Atanasiu îşi numeşte finul la conducerea ROMARM. Cumetria liberală preia industria de armament”. Bine, cel puţin, că n-a pus-o pe fosta lui secretară, domnişoara Bijboacă, pe care a luat-o de nevastă. * Ziarul ,,Naţional” reproduce o dorinţă a lui Cătălin Botezatu: ,,Vreau o femeie care să dea impresia că-i place de mine!”. Ştiţi pe cine îi recomandă publicaţia? Pe John Travolta! * Un titlu bun dă şi Octavian Ştireanu, în ,,Azi”, apropo de accesul de sinceritate al lui Sever Voinescu: ,,Cotoi dă din casă”. Ăsta-i un cotoi atipic, fiindcă, de obicei, pisicile îngroapă murdăria, nu o scot afară. * Un fost fotbalist al Rapidului, Ion Costea, a împlinit 100 de ani. Bravo lui. La Mulţi Ani! *  Şobolanul Tom Gallagher a turbat! Face ce face (spume la gură) şi amestecă numele lui Vadim în orice combinaţie a tărtăcuţei lui pline de muci. Iată o mostră de delir din polologhia intitulată ,,Cel mai periculos membru al Guvernului Ponta” (din ,,România liberă”, nr. de marţi, 15 mai): ,,Cercetător asiduu al filozofilor Habermas şi Marcuse, ambii utopişti ai Stîngii, Andrei Marga a fost distins cu Premiul Herder, în anul 2005. Laureat al aceluiaşi premiu este, de altfel, şi Eugen Barbu - care în vremuri postdecembriste a ajuns principalul proteguitor al lui Vadim Tudor” (?!). Ce legătură are mă, tîmpitule, una cu alta? Eugen Barbu a primit Premiul Herder în 1978 – aşadar, acum 34 de ani. El l-a desemnat ca bursier la Viena pe tînărul scriitor şi ziarist Agerpres Vadim – deci atunci a fost ,,proteguitor” al lui. După 1990, rolurile s-au inversat, Vadim protejîndu-l şi apărîndu-l pe prietenul lui de o viaţă: l-a făcut director al publicaţiei înfiinţate şi patronate de el, ,,România Mare”, apoi prim-vicepreşedinte al PRM (mîna sa dreaptă) şi, în final, deputat în Parlament! Şi atunci, cum poate scrie acest evreu, Gallagher, că Eugen Barbu ,,în vremuri postdecembriste a ajuns principalul proteguitor al lui Vadim Tudor”? Şi, chiar dacă ar fi fost aşa, ce legătură are chestia asta cu Andrei Marga, pe care nici Barbu, nici Vadim nu l-au cunoscut niciodată? Beznă totală! * Aflăm din ,,Cancan” că fosta ministreasă a Învăţămîntului, Aneta Spornic, a fost, şi ea, dizidentă (?!). ,,În urmă cu 30 de ani, era «spaima profesorilor» şi intra în conflict cu «savanta de renume mondial» din cauza programei în educaţie. Curajul de a impune mai mult de o oră de limba română pe săptămînă a costat-o scump: «Leana» şi-a înfipt mîinile în cocul ei şi a zgîlţîit-o zdravăn”. Minciuni. Noi ştim mai multe, însă o lăsăm pe Aneta Spornic, la cei 81 de ani ai săi, să-şi vadă de sănătate. Dar nu putem tăcea cînd un ziar falsifică realităţile unei epoci – mai ales că cel care i-a furnizat ,,informaţiile” e Mircea Dinescu! * Gabriela Vrânceanu a născut un băieţel frumos şi sănătos. Să-i trăiască. Ne amintim că îndrăgita realizatoare TV dorea să-i facă fiului pe care l-a conceput cu Răzvan Firea (Dumnezeu să-l ierte pe primul ei soţ) o surioară. Dar, nu-i timpul pierdut. Mai ales că şi ei, şi tovarăşului Pandele, le place, vorba aia, procesul tehnologic... * În ,,Adevărul” a apărut un titlu amuzant: ,,Exorcistul din Tanacu îşi face cuib de răspopiţi”. Păi, să-l coopteze şi pe Ilie Sîrbu! * Ziarul ,,Cancan” titrează: ,,Parlamentarul Tălmăcean vrea să se asocieze cu un gigant din industria alimentară”. Eroare din greşeală, băi, aceştia! Celebrul dansator PDL, care se rupea-n figuri la Antena 2, nu e membru al Parlamentului. 

* LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. În perioada 21-24 mai a.c., preşedintele PRM participă la lucrările noii sesiuni a Parlamentului European, de la Strasbourg. Efectiv, e mult de lucru acolo, pentru Interesul Naţional.

ALCIBIADE

http://www.ziarulromaniamare.ro/95/saptamana-pe-scurt.html