"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 5 februarie 2013

Mesaje primite de liderul PRM la cabinetul său din Parlamentul European - PESCUITUL ÎN EXCES TREBUIE SĂ ÎNCETEZE



Vă recomandăm, mod insistent, ca prin votul dvs. din 6 februarie să determinaţi încetarea pescuitului în exces. Noi, subsemnaţii, vă solicităm să avizaţi prevederile-cheie ale raportului PECH (2011/0195 (COD) - A7-0008/2013) privind Politica Comună în domeniul Pescuitului (PCP) care ar permite reconstituirea stocurilor de peşte şi asigurarea unui viitor pentru comunităţile de coastă. Acesta ar constitui un răspuns decisiv la necesitatea publică crescîndă de încetare a pescuitului în exces şi a perioadei de 40 de ani de management defectuos în domeniul pescuitului în UE.
47 de procente din stocurile evaluate în Oceanul Atlantic şi aproximativ 90 de procente în Marea Mediterană sînt supraexploatate. Conform Comisiei Europene, anumite părţi din flota de pescuit a UE au capacitatea de a pescui de două sau de trei ori peste nivelurile durabile. Ambarcaţiuni prea multe şi prea puternice prind prea puţini peşti. Activitatea de pescuit se reduce, iar flotele de pescuit ajung să nu mai fie viabile din punct de vedere economic. Acesta este în primul rînd rezultatul deciziilor pe termen scurt luate de miniştrii în domeniul pescuitului şi care au ca scop diminuarea impacturilor sociale şi economice asupra oportunităţilor reduse de pescuit. Cercetarea realizată de Fundaţia pentru o Nouă Economie a arătat că reconstituirea chiar a cîtorva stocuri de peşte ar putea dubla acostările şi cîştigurile, iar ratele de angajare ar creşte.
Pentru prima dată Parlamentul European deţine rolul de colegislator în cadrul Politicii Comune în domeniul Pescuitului, adică MPE au posibilitatea să decidă cu privire la gestionarea pescuitului şi să ofere beneficii pe termen lung pentru cetăţeni, comunităţile de pescuit şi mediul marin. Prin urmare, vă recomandăm în mod insistent să susţineţi prevederile-cheie din raportul PECH (2011/0195 (COD) - A7-0008/2013) şi să acţionaţi pentru încetarea activităţii de pescuit în exces.

*   *   *

Stimate domnule europarlamentar Corneliu Vadim Tudor,

Timp de 30 de ani, resursele piscicole din mările şi oceanele noastre au fost defavorizate de către Comisia pentru pescuit. Resursele Piscicole şi politicile neadecvate (politica Europeană în domeniul pescuitului). Majoritatea rezervelor de peşte au fost supraexploatate. Susţinînd această reformă, veţi transforma legea privind pescuitul în Europa într-o forţă a binelui. Este esenţial să permitem regenerarea stocurilor piscicole. Vă rog frumos să susţineţi reforma legislaţiei europene privind pescuitul şi să opriţi supraexploatarea ce duce la falimentarea mărilor şi oceanelor.
Vă mulţumesc,

CRISTIAN BORDA

            

ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2668, 05.02.2013


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu